Şimdi Ara

Dosya İndirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Sitemde bulunan videoların indirilmesini kendimce engelledim. Fakat bir arkadaşım videoyu, indirme eklentileri ile indiğini söyledi. Videonun bilgisayara indirildiğini nasıl tespit edebilirim. İzlenme ve video indirme oranlarını öğrenmek istiyorum. Videoyu bilgisayara indirmeyi tespit edebilirmiyim.



  • Video yayınlama uygulamasının altyapısı nedir? Alpvideo gibi PHP,yoksa bir Youtube klonu gibi Java mı? Videonun seyredilmek yerine indiirlmesini engellemek zor cunku sonuçta videonun tamamını yayınlıyorsan karşı taraf tarayıcı yerine WWW::Mechanize ile geliştirilmiş bir uygulama ile videonun tamamını .mp4 gibi dosya şeklinde indirebilir. O durumda sadece karşı tarafın IP 'si dışında birşeyi tespit edemezsin ki karşı taraf Tor ağından girdiyse IP'nin de cok esprisi olmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam videonun indirilmiş mi izlenmiş onu tespit etmenin bir yolu varmı.
  • Video adresine gelen istekleri logla daha sonra video izlemek için sayfaya giren kişi sayısını logla ilk log sayısından ikinciyi çıkar belki böyle anlayabilirsin.
  • hivay H kullanıcısına yanıt
    İzlemeyi tespit etmek için algoritma basit. Bunu php veya asp ile oluşturabilirsin ve kayıt altında tutabilirsin. Fakat harici bir program ile video indirme yapılmışmı veya indirenin ip adresi kaydı; buna dair aklıma bir algoritma gelmiyor. Fakat engellemek için yine php veya asp desteği ile halledebilirsin. En basit haliyle

    1-)Videonun barındığı linke harici bağlantı engeli koyabilirsin.

    2-)Yerleştirme kullanarak videonun aslını gizli bağlantı ile sağlayabilirsin.

    3-)Videoları harici bir bağlantı üzerinde class ip sınıfı ile yükleyebilir, sitene de embed veya iframe olarak yükleyebilirsin.



    Yukarıda saydığım özellikler ile harici programlara karşı bir nevi koruma altına almış olursun. Buna ek olarak bunun en garantili çözümü oynatıcının harici indirmeleri desteklememesidir. Buna özgü bir oynatıcı kullanman direktmen sorununu çözecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.