Şimdi Ara

Doping internet seçmeden önce 16 Kere düşünün! 16 MBit Aldatmacası!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar; Ben interneti genellikle dizi vs indirmek için kullanan biriyim. Adil kullanım noktası, kota gibi şeyleri malesef sevmiyorum. internet özgürlük demekse sınırsız kullanım demektir benim için.

    Derdimin hangi kısmından başlasam nasıl bir yardım beklesem bilemiyorum. ttnet 8 limitsiz tarifesini kullanmaktaydım. birgün telefonla arandım ve ttnete ödediğin aynı paraya sana 16 mbit internet verelim dediler(DOPING).tarifelere göz attım 24 ay taaht ile ilk 11 ay 99 sonrasında ise 109 tl kampanya fiyatı ve 16 Mbit hız gerçekten beni etkilemişti.
    dopingin kendi sitesinde "alabileceğim max hız" gibi bir testte 16 mbit alabileceğim belirtilmişti.

    şimdi gelelim madalyonun arka yüzüne. evraklarımı teslim ettim 3-4 gün içinde hattım taşındı. Modemim Airties 5450 ADSL+2 dir
    modemden değerlerime baktığımda Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 13004 1303 ADSL Hızı(Kb/s): 10345 799 bu şekildeydi. önceleri 800-900 arası indirirken şimdi 1.02 MB/sn 1.3MB/sn arasında hızlarım gelip gidiyordu. taaki bir arıza kaydı bırakıp herşeyi mahvedene kadar.


    Ben haklı olarak bana sağlanması gereken 16 mbit değerini istediğimi belirterek müşteri hizmetlerini onlarca kez aradım. hızım bir ara 256/64 e düştü ben çalışma vardır dedim ama ben müşteri hizmetlerini arayana kadar durum böyleydi. en son bu gece müşteri hizmetleriyle tartıştım ve bana sağlayabilecekleri max hızı 8 mbit olduğunu belirlemişler ama garip olan o ki hala 16 mbit üzerinden tarifelendiriliyorum. yani yaptıkları dolandırıcılıktan başka şey değil sadece insanları oyalamak ve kesip atmak!
    hani önceden kullanmamış olsam hadi yedim diyelim 16 mbit desteklemiyor diyelim. ben 10 mbit değerini sorunsuz kullanırken şimdi hattın desteklemiyor diyolar.madem desteklemiyor beni neden ttnetten tarifelerle cezbedip çektiniz. madem desteklemiyor bana neden 16 mbit tarifesi ödetiyorsunuz. garip bit not daha belirteyim ben arıza kaydı bırakıyorum dopiing internete beni TTNet müşteri hizmetlerinden arıyorlar. sebep ise ttnetin altyapısı olduğu için arızalara tnet bakıyor. yani biz arada kaldık. birde abonelik öncesi biz kendi altyapımızı kullanıyoruz daha iyizi felan diyorlar...

    16 Mbit diye ucuz diye insanları çekiyorlar sonrada hizmet veremiyorz diyorlar.Teknik anlamda bilgisi olan arkadaşlar daha iyi yanıt verecektir; takıldığım en büyük olay her gün modeme girip max hız ve aldığım hız değerlerine baktığımda çok değişken hiç sabit durmuoyr. ben yer değiştirmiyorum ama santral mi yer değiştiriyor anlamadım.
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 17004 1403 ADSL Hızı(Kb/s): 8192 799 olarak gördüğümde oldu şuan ise 13000 seviyelerinde. ben müşteri hizmetlerini aradığımda çok bilmişlik yapıp hemen hız testi dior. hız testi yapmaya gerek yok ki zaten modem söylüyor bunu. birde hızım 8 mbite sabitlenmiş diyorum bana hattınız 16 mbit diyor. anlayacağınız müşteri hizmetleride çok ilgisiz ve bilgisiz.

    1 ay bile kullanmadığım hattımı iptal etmek istediğimi söylüyorum 140 tl ceza ödemem gerekiyormuş. Bana sağlayamadıkları bir hizmet için ceza ödemem gerekir mi? bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum. hepinize teşekkür ederim.







  • Beni bu akşam aradı doping, kadını konuşturmadım bile. ilgilenmiyorum dedim kapattım. Sorununuzla ilgili olaran doping yada ttnet hiç farketmez. hattınızın kapasitesi bellidir ve hattınızla ilgili sorunları telekom (dikkat edin ttnet değil) hallebilir. Siz müşteri hizmetlerini aradığınızda onlar telekomu arıyor. Bağlı olduğunuz telekom müdürlüğünü ararsanız işleriniz daha hızlı yürür. doping, smile veya ttnet arasında ne fark var derseniz ödediğiniz fatura kadar fark var. başka fark yok. bir de şahsi düşünceme göre ise telekom, sorunları çözerken ttnet müşterilerine daha öncelik verebilir. Çünkü aynı şirket sonuçta.
  • Yaşadığın sorunun benzerini bende ttnet ile yaşadım ama benim taahhüt yoktu, senin durumun biraz daha karmaşık.İptal etmek istesen ceza ödeyeceksin, iptal etmesen kullanmadığın hizmete boşuna para ödeyeceksin.Bağlantı hızını kanıtlayacak ekran alıntıları alıp tüketici hakem heyetine başvur istersen.

    Benim konu
    http://forum.donanimhaber.com/m_46809911/mpage_1/f_/key_//tm.htm
  • ilginize teşekkür ediyorum arkadaşlar. Beni kerizlemelerini istemiyorum. Herkese aynı yalan! hattınız desteklemiyor. bence baştan savmaktan başka bişey değil bu!
    dediğim gibi hani sorunsuz 11 mbit almamış olsam tamam diyecem ama kullandığım bir hat şimdi desteklemiyor diye kesip atılıyor. modeme bakıyorum alabileceğim değerler hergeçen gün azalıyor. Tekrar bilgisi olan arkadaşlara soruyorum modemde görülen Ulaşılabilir Hız(Kb/s) değerini bana sağlayamazlar mı?

    hat desteklemiyorsa modemde mi bi yanlışlık var? yoksa çalışanların tembelliğinden kaynaklanan bir sorun mudur?
  • Yarın tüketici hakem heyetine başvuru yapacağım. Tekrar bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum, henüz ilk faturam gelmedi ama fatura gelincede 16mbit üzeridnen gelecek. Vaadedip yapamadılar diye acaba biz mi haklıyız yoksa onların imzalattığı 2 sayfa kağıt mı haklı?
  •  Doping internet seçmeden önce 16 Kere düşünün! 16 MBit Aldatmacası!


    Hatların ıiptal edecek arkadaşlar sizlerden talep ettikleri ücreti ödemek zorunda değilsiniz.Bu gün tüketici haklarından bilgi aldım ve yukarıdaki belge ve abonelik başvuru formunun fotokopisi ile firmaya hat iptali için ihtarname çekebilirsiniz. 15 gün içinde sonuçlanmaz ise dava açma hakkınız doğuyor.Umarım bu bilgi çoğu arkadaşımıızın mağduriyetini giderir. Şikayet konuşlarnda size uyan maddeleri seçin.

    ben sözleşmede usulsüzlük, cayma hakkının hile ile engellenmesi ve farklı ürün verilmesi seçeneklerini belirttim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stm -- 15 Mart 2011; 17:28:40 >




  • Benim aklım, o bahsettiğiniz web sayfasından "hattınızın kaldırabildiği hızı" görmenize takıldı. ISS'lerin böyle bir bilgiye ulaşabilmesi için, sizin telefon numaranıza direkt olarak "whoosh test" denilen bir testi uygulaması, ya da evinize gelip ölçüm yapması, ya da en azından hat kayıp değerlerinizi bilmesi lazım. Bu bilgiler olmadan hiç bir web sayfası ya da program "hattınız şu hızı destekliyor" diyemez. O web sayfası direkt yanıltıcı bilgi veriyor o zaman. Büyük ihtimalle herkese 16 alabilirsiniz diyordur. Dava açarsanız eğer, bu söylediğim şeyi de dosyanıza ekleyin. Cinlikte sınır tanımıyorlar, müşteri uyanmadığı sürece her hinliği yapıyorlar. Para filan vermeyin. Siz haklısınız.

    İngilterede bu işler şöyle işliyor, tek bir hız, tek bir fiyat var. Yaşadığınız bölgeye göre, hattınızın durumuna göre o hıza en yakın hızı size veriyorlar. Alabiliyorsanız maksimum hızı alıyorsunuz. Dağ başında oturmuyorsanız idare eder bir hızla bağlanabiliyorsunuz internete. Bizimkiler ne yaptılar, oradaki sistemin "sömürmeye" dayalı bir versiyonunu uyarladılar. Farklı hız seçenekleri sunuyorlar. Müşteri bilmiyor ki, santralle aranızdaki hızın 1 mbit olması ya da 16 mbit olmasının, ISS'ye hiç bir maliyet farkı YOK. Ama o fark varmış gibi yapıyor, göz boyuyorlar, farklı tarfeler, fiyatlar yaratıyorlar hiç yoktan. Sonra o hızı veremeyince de "hattınız kaldırmıyor" diye geçiştiriyorlar. Bunu fark etmeyen de paşa paşa 16 mbit internete hiç ederi olmayan bir ücreti bayılıyor her ay. Tek tarife yap, adam gibi fiyat koy, sürümden kazan değil mi ? Yok yapmaz. Çünkü o zaman sömüremez. Ya uçuk bir fiyat isteyecek, ya da herkesin ödeyebileceği minimum bir fiyat belirleyip, herkesten o parayı alacak. İkisi de işine gelmiyor.

    Hani bazen o kadar üzülüyorum ki, şu ülkenin vatandaşını koyun yerine koyan koca şirketlere karşı devletin bizi koruması kollaması gerekirken, onlar da bizzat bu işe ortak oluyorlar. Oturup ağlayasım geliyor yemin ediyorum. Neyere varacak bu halimiz bilmem.

    Not: Bu eleştiriyi direkt olarak Doping'e değil, bu firmalara hat kiralayan Ttnet'e yapıyorum. Çünkü bu ülkede ADSL tarifelerini ve fiyatlarını belirleyen tekel Ttnet.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5AAB90F4D -- 15 Mart 2011; 23:19:55 >




  • konuya ilginize teşekkür ediyorum. Ortada haksız bir müşteri çekme var ki bu acaba tazminat hakkı doğurur mu bilemiyorum.Bu gün beni arayıp dilerseniz tarifenizi 8 mbit üzerinden ücretlendirerek devam edebilirsiniz diyorlar.bende dedim 8 mbit ise alternatif seçerim 8'i veren çok dedim :)

    Ortada haksız reklam , cayma hakkının hile ile engellenmesi( iptal edersen şöyle olur böyle olur) , yalan (hattınız kaldırmıyor, santralimiz uyuşmuyor,eletrikler kesildi, bu gün başım ağrıyor...) sözleşmede bulunan üründen farklı bir ürün verilmesi , faiş fiyat en önemlisi sözleşmede usulsüzlük! gibi hile hurda kaynıyor bunlar resmen kıravatlı soyguncu?
    Tam umudumu kaybetmiştim ki bu gün devlete olan saygım 1 katta daha artıı :) Tüketici hakları servisinde bulunan hanım tıpkı bir evladına yardım eder gibi şunu yap bunu yap diye bir bir anlattı. biraz olsun içim rahatladı . sözleşme içeriğinin bir kopyasını aldı okuyup çözüm üretmek istediğini belirtti.
    arladaşlar üzülerek söylüyorum ki yalnızlık ve bilgisizlik çok kötü şey bilgisiz demiyelimde bilinçsizlik diyelim. Hangi tarife olursa olsun hangi hat olursa olsun bir arkadaşımızın dahi böyle saçmalıklardan kurtulması için bende başımdan geçenleri ve çözüm bulabilme yollarını yazmaya çalıştım. Hepinize teşekkürler

    yarın müşteri hizmetlerini tekrar arayacağım bu günt tekrar arıza kaydı aldılar hattımı 16mbit seviyesine çekmek için çalışma başlatacaklarmış ben gene onlara güvenmedim ve tüm ihtarname evraklarını doldurdum.Bekleyelim görelim...




  • Arkadaşlar bu gün aldığım bilgiye göre sözleşmede yer alan bir maddede Tek taraflı her türlü cayma durumunda 140 tl ceza ödüyormuşum.
    Size sağlayabileceğimiz en yüksek hız değişkendir diyor adam.Ben sözleşmem gereği 16 mbit veremiyorsanız iptal istiyorum dedim. oda aynı yalan hattınız kaldırmıyor santrale 2500 mt uzaksınız diyor? ulaşabilir hızım ise 13500 bana sağladıkları 8192. Konuyu anlayan biri bana yardımcı olabilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stm

    Arkadaşlar bu gün aldığım bilgiye göre sözleşmede yer alan bir maddede Tek taraflı her türlü cayma durumunda 140 tl ceza ödüyormuşum.
    Size sağlayabileceğimiz en yüksek hız değişkendir diyor adam.Ben sözleşmem gereği 16 mbit veremiyorsanız iptal istiyorum dedim. oda aynı yalan hattınız kaldırmıyor santrale 2500 mt uzaksınız diyor? ulaşabilir hızım ise 13500 bana sağladıkları 8192. Konuyu anlayan biri bana yardımcı olabilir mi?

    Dostum snr değerinle hat zayıflaman herşeyi verir. Paylaş bakalım nedir problem
  •  Doping internet seçmeden önce 16 Kere düşünün! 16 MBit Aldatmacası!


    sorun gerçekten benden kaynaklı mı?
  • bu hat degerinle 16 mps alamassın hocam
    ama ordaki ulasılabilir hız yazan yer 13000 den yukarı cıkıp dusuyorsa hattında parazit yuksektir bakım gerekir.

    yok ordaki 13000 hep oyleyse aldıgın hız normal.
    aynen bende 16mps alamıyorum diye 8mps ye dusurmustum hızımı ttnet den.
    benim ulasılabilir hızım 21,000mb dı ve max 13mb alabiliyordum.
  • yani adamlar haklılar mı? peki arıza kaydı bırakmadan önce nasıl sorunsuz 11 Mbit kullanabiliyordum?
  • adamların hakkını bilemem ama kendi agzınla soyluyorsun anca 11mb kullanabiliyordum diye.
    zaten alıp alacagın max deger o dur.


    bu arada bi ekleme yapayım modeme wifi mi kabloyla mı baglısın.
    ne alaka deme cok fark ediyor.ben normal standart 54mps modeme wifi baglandıgımda ne yaptıysa 11mb yi gecemiyordum ve gunun 24 saati ttnete sövuyordum.tesadufen kabloyla baglandıgımda 13-14 ü gorunce sorun modem kaynaklı oldugu kesfettim ve 150mps destekli modem aldım. (bu secenek tamamen alternatifdir,sorunun cözümü degil)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8F6021464 -- 18 Mart 2011; 15:36:47 >
  • önümüzdeki ilk 100 yıl içnide herhangi bir firmanın internet saglayıcılarına geçmeyin hepsi ttnetin alt yapısını kullanıyor ve ttnet bilinçli oalrak düşürüyor hızları başka firma abonelerinin genelde bu politikayı izliyor dostlar benden söylemesi size
  • 11 mbit verseler gene razıyım ama hattınız daha fazlasını kaldırmıyo diyolar. Bende kandırıldığımı düşünüyorum. Yada çalışanlarınt embelliğinden kaynaklanıyor diye düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stm

     Doping internet seçmeden önce 16 Kere düşünün! 16 MBit Aldatmacası!


    sorun gerçekten benden kaynaklı mı?


    ev içindeki ve bina içinden kutuya kadar giden kabloları değiştir. komşulardaki hat zayıflama değerleriyle karşılaştır. hat zayıflaması 33 görünüyor. Bu santrale uzak olduğunuz anlamına gelir. telekom tarafından size daha yakın bir kutu bağlanıncaya kadar yapabileceğiniz bir şey yok.




  • spliter olmadan deniyorum hat zayıflaması 30 seviyesine iniyor daha fazla farketmiyor. kaç olması lazım hat zayıflaması?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stm

    Arkadaşlar; Ben interneti genellikle dizi vs indirmek için kullanan biriyim. Adil kullanım noktası, kota gibi şeyleri malesef sevmiyorum. internet özgürlük demekse sınırsız kullanım demektir benim için.

    Derdimin hangi kısmından başlasam nasıl bir yardım beklesem bilemiyorum. ttnet 8 limitsiz tarifesini kullanmaktaydım. birgün telefonla arandım ve ttnete ödediğin aynı paraya sana 16 mbit internet verelim dediler(DOPING).tarifelere göz attım 24 ay taaht ile ilk 11 ay 99 sonrasında ise 109 tl kampanya fiyatı ve 16 Mbit hız gerçekten beni etkilemişti.
    dopingin kendi sitesinde "alabileceğim max hız" gibi bir testte 16 mbit alabileceğim belirtilmişti.

    şimdi gelelim madalyonun arka yüzüne. evraklarımı teslim ettim 3-4 gün içinde hattım taşındı. Modemim Airties 5450 ADSL+2 dir
    modemden değerlerime baktığımda Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 13004 1303 ADSL Hızı(Kb/s): 10345 799 bu şekildeydi. önceleri 800-900 arası indirirken şimdi 1.02 MB/sn 1.3MB/sn arasında hızlarım gelip gidiyordu. taaki bir arıza kaydı bırakıp herşeyi mahvedene kadar.


    Ben haklı olarak bana sağlanması gereken 16 mbit değerini istediğimi belirterek müşteri hizmetlerini onlarca kez aradım. hızım bir ara 256/64 e düştü ben çalışma vardır dedim ama ben müşteri hizmetlerini arayana kadar durum böyleydi. en son bu gece müşteri hizmetleriyle tartıştım ve bana sağlayabilecekleri max hızı 8 mbit olduğunu belirlemişler ama garip olan o ki hala 16 mbit üzerinden tarifelendiriliyorum. yani yaptıkları dolandırıcılıktan başka şey değil sadece insanları oyalamak ve kesip atmak!
    hani önceden kullanmamış olsam hadi yedim diyelim 16 mbit desteklemiyor diyelim. ben 10 mbit değerini sorunsuz kullanırken şimdi hattın desteklemiyor diyolar.madem desteklemiyor beni neden ttnetten tarifelerle cezbedip çektiniz. madem desteklemiyor bana neden 16 mbit tarifesi ödetiyorsunuz. garip bit not daha belirteyim ben arıza kaydı bırakıyorum dopiing internete beni TTNet müşteri hizmetlerinden arıyorlar. sebep ise ttnetin altyapısı olduğu için arızalara tnet bakıyor. yani biz arada kaldık. birde abonelik öncesi biz kendi altyapımızı kullanıyoruz daha iyizi felan diyorlar...

    16 Mbit diye ucuz diye insanları çekiyorlar sonrada hizmet veremiyorz diyorlar.Teknik anlamda bilgisi olan arkadaşlar daha iyi yanıt verecektir; takıldığım en büyük olay her gün modeme girip max hız ve aldığım hız değerlerine baktığımda çok değişken hiç sabit durmuoyr. ben yer değiştirmiyorum ama santral mi yer değiştiriyor anlamadım.
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 17004 1403 ADSL Hızı(Kb/s): 8192 799 olarak gördüğümde oldu şuan ise 13000 seviyelerinde. ben müşteri hizmetlerini aradığımda çok bilmişlik yapıp hemen hız testi dior. hız testi yapmaya gerek yok ki zaten modem söylüyor bunu. birde hızım 8 mbite sabitlenmiş diyorum bana hattınız 16 mbit diyor. anlayacağınız müşteri hizmetleride çok ilgisiz ve bilgisiz.

    1 ay bile kullanmadığım hattımı iptal etmek istediğimi söylüyorum 140 tl ceza ödemem gerekiyormuş. Bana sağlayamadıkları bir hizmet için ceza ödemem gerekir mi? bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum. hepinize teşekkür ederim.


    BİLADER TÜKETİCİ HAKLARI GERÇEKDENDE CEZAİ YANİ CAYMA BEDELLERİNİ ÖDETMİYOR SADECE 20 LİRALIK HARÇ YATIRIM SONRADA O LANET HİZMETTEN KURTULABİLİYORSUNUZ VODAFONE U ŞİKAYET ETTİM BENDE AYNI ŞEKİLDE




  • verdiğiniz yanıt için teşekkür ederim. Umarım başı sıkışan arkadaşlarıma çözüm olur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.