Şimdi Ara

Donmuş olabilirmi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim tüplü 307 im var bu akşam kullandığımda 2 km sonra araç arıza ışığı yandı hararet göstergesi sona dayandı tekrar indi devam ettiğimde sınıra dayandı durdum bekledım tekrar çalıştırdığımda hararet ust sevıyedeydı zor attım aracı evin önüne sanırım antifiriz yoktu ne yapabilirim?



  • direc-t06 kullanıcısına yanıt
    Antifiriz olmadığını söylüyorsun. Antifiriz konması gerektiğini biliyorsun belli ki. Eee şimdi, bizmi koyuverelim antifirizi.
  • olan oldu ?imdi ne yapsam çözerim o buzu
  • direc-t06 kullanıcısına yanıt
    O buz kendiliğinden çözülecek, etrafta kaloriferli otopark falan varsa oraya çekiciyle falan götür aracı. Sonra su kutusuna küçük boy bir antifiriz koy bekle 1 gün. Ertesi gün aracı çalıştırdığın gibi doğru sanayiye. Hemen bi antifiriz ölçümü yapsınlar ona göre antifiriz eklesinler.
  • Erimesini bekleyeceksiniz. Motor suyu çözülmüş ve conta yakmamış iseniz, gidip eski suyu boşalttırıp antifriz koyduracaksınız.
    aracınız eski olduğu ve içerisinde antifriz olmadığı için muhtemelen yeni antifriz koyduktan sonra hortumlardan bir ya da bir kaç tanesi delinecek. Bu kez aracınız susuz kalacak. farketmezseniz susuz kaldığı için hararet yapacak. Bu durumda 2 - 3 gün aracın suyunu iyi takip edeceksiniz. hararetten dolayı ayrıca hasar olduysa bu en hafifinden üst kapak contasıdır. daha da zorlamışsanız motoru kucağınıza almaya kadar yolu var.
    kolay gelsin
  • su bolmesine sıcak su koysam beklesem biraz etki gosterirmiki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi direc-t06 -- 8 Ocak 2015; 20:47:39 >
  • direc-t06 kullanıcısına yanıt
    yok sıcak su koymak falan işe yaramaz yaramadığı gibi su kutusunu falan çatlatma ihtimalin var. Sen benim dediklerimi uygula, illaki etrafta kaloriferli bi otopark vardır. Eğer yoksa kapalı bir mekana alıp beklemeni tavsiye edebilirim. Ayrıca yukarıdaki arkadaşında yazdığı gibi antifreeze koyulduktan sonra aracın su durumunu kontrol etmende büyük fayda var. Büyük ihtimalle ya hortumlardan falan kaçak yapar yada devirdaim pompasında arıza meydana getirir, suyu boşaltır. Korkma ikisi de çok pahalı şeyler değil ama takip etmezsen başına çok büyük bela olacak şeyler.

    Hatta bazı araçlar içerisindeki su boşaldığında hararet göstergesinde hararet yaptığını göstermiyor. Onun için çok dikkat et.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayF -- 8 Ocak 2015; 21:04:15 >
  • Araba LPG' de çalışırken teklememişse, regülatörün üzeri karlanmamışsa veya buzlanmamışsa soğutma suyu kısmi donmuş olabilir. Mesela radyatörün alt kısmı donmuşsa iyi ısıtmadığı için hararet yapmış olabilir. Onun dışında devirdaim ile ilgili olsa marş basarken veya motor çalışırken bir gariplik hissedebilirsiniz.

    Üstteki mesajlara değinildiği için belirteyim, soğutma suyu tamamen biterse hararet göstergesi oynamayabilir. Bunu çok da dert etmenize gerek yok. Aracınız LPG' li olduğu için seyir halinde ilerlerken araba teklemeye, stop etmeye başladığı vakit kaputu açarsınız ve LPG regülatörünün üzerini bulau veya karlı halde görürseniz suyun boşaldığını anlarsınız. Benzine alırsanız belki çekişte hissettrebilir ama hissettirmezse conta yakmaya kadar gider.
  • hareket ettirdigimde hiç lpgye geçmedi tek marstada çalysty. Hiç kapaly otopark yok buralarda havalaryn iyilesmesini beklicem yada çekiciyle servise götürcem baska bi çözüm bulamadym



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi direc-t06 -- 9 Ocak 2015; 11:39:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.