Şimdi Ara

Donanımsal Sorunlarınızda Tam Destek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Teknik konuda her türlü destek sağlarım elimden geldiği kadar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starcom -- 3 Haziran 2006; 17:12:02 >



  • quote:

    Orjinalden alıntı: Starcom

    Arkadaşlar Teknik konuda her türlü destek sağlarım elimden geldiği kadar



    Kardeş o halde benim bir sorum olacak.

    Yeni almak istediğim Anakart üzerinde 1 adet IDE Konektor (iki sürücü) mevcut ve 4 adet SATA girişi var. Benim ise IDE olarak en az üç cihaz bağlamam gerekiyor. Sata girişine bir adaptör ile IDE cihazı bağlanır diye duymuştum, bu ne derece doğru?

    Ayrıca yeni Kartlarda çok az PCI Slotu bulunması da benim için bir sorun oluyor, bir sürü kullanmak istediğim kartlar var, bunun bir çaresi var mı?

    Selam
  • Kardeş senin tek yapman gereken pci ide çoklayıcı tahmini fiyatı 20 ytl. 4 adet sana sürücü bağlama olanağı sağlıyor.
  • Veya usb ide kablo kullanmalısın.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Starcom

    Veya usb ide kablo kullanmalısın.


    Hızlı cevap için teşekkürler.

    Demek IDE çoklayıcı diye bir olay var enteresan, o halde bu konu çözülmüş gibi gözüküyor. PCI Slot hakkında bir yorum yapmamışsın, öyle tahmin ediyorum ki fazla PCI Slotlu bir Anakart almaktan başka çare yok.

    Intel 945 çipsetli Anakart düşünüyorum, bu kartlarda en fazla PCI Slotu olan iki Marka keşfettim. Birisi Intel (mesela D945GNT) ve diğeri ise MSI (mesela MS 7176-070 Neo2-F). Her ikisinde de 4 PCI Slot var.

    Bu Kartlardan birisini tavsiye edebilirmisin? Hemen ekliyim ovorclok gibi bir alışkanlığım yok, sistemi yüksek performanslı kurup kullanıcağım.

    Diğer bir soru ise RAM- timingleri ve DDR1 veya iki seçeneği. Bu kanular hakkında bir bilgim yok. Alacağım Kart DDR 2 destekliyor, ben DDR1 kullanmış olsam ne dezavantajı olur, RAM da Timing ayarları nasıl yapılır?

    Kusura bakma bir sürü soru ynelttim ama amaç öğrenmek :-)

    SLM




  • 4 x unbuffered DIMM slotu; 1.8 Volt DDRII SDRAM uyumlu
    Maks bellek: 8GB
    Çift Kanal DDRII bellek mimarisi
    DDRII 533/667 bellek desteği
    MS 7176-070 Neo2-F bana göre bu anakart aynı modeli kendimde kullandım .Mükemmel diyebilirim.
  • RAM- timingleri için ram çipleri önemli örnek samsung. Bu oc konusunda fazla yardımcı malesef olamıyacam. Fazla o konulara hiç girmedim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Starcom

    RAM- timingleri için ram çipleri önemli örnek samsung. Bu oc konusunda fazla yardımcı malesef olamıyacam. Fazla o konulara hiç girmedim.


    Yardımların için teşekkür ederim kardeş..

    Oldu olacak bir soru daha yönelteyim..

    Senin de tavsiye ettiğin Anakartı (MSI) ciddi ciddi almayı düşünüyorum.

    Bu Karta bir Celeron alayım diye düşünüyorum (çünkü ucuz 85 Dolar civarında (D 351 3.2 MHZ), belki fazlasıyla işimi görür. Genelde ofis ve Multimedya çalışmalarım oluyor, oyun ile pek ilgim yok. Bir de diyorum almışkan iyi bir şey olsun mesela bir Dualcore D 930 veya P4 632 vsr.

    Eğer Celeron alırsam FSB 533 MHZ olacağı için DDR RAM ı da 533 MHZ alaıyım diye düşünüyorum.

    Senin önerilerin ne olabilir




  • Çoğu kişi Celeron nu beğenmez birazda cpu yu fiyatına göre değerlendirirsek bana göre cel. Çok iyi 256ch. olmasıda bir + . Lafın kısası
    Fiyatına göre çok iyi. Bu anakart ddr2 kullandığı için mecbur ddr2 ram alacaksın.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Starcom

    Çoğu kişi Celeron nu beğenmez birazda cpu yu fiyatına göre değerlendirirsek bana göre cel. Çok iyi 256ch. olmasıda bir + . Lafın kısası
    Fiyatına göre çok iyi. Bu anakart ddr2 kullandığı için mecbur ddr2 ram alacaksın.


    Kardeş zaten 533 MHZ DDR2 nin bir alt değeri olmuyor mu?
    256 ch olması ayrı bir + demişsin, bunu açarmısın. Burada 256 KB L2 Cash i tanımlıyorsun. 256 KB Cash in örneğin 1 MB veya 2 MB Cash e nazaran ne gibi bir "+" sı olabilir ki?
  • celeron işlemci d serisi olmayan cpu 128 kb ch di d serisi 256 kb ch oldu 128 kb biraz yavaş kalıyordu 256 kb de hız baya fark ediyo. burda celerondan bahsediyorum.
  • Benimde bir sorum olacaktı, Bende p4s533 mx var ben bu anakartın cpu fanına ac hattan 1-2sn lik verdim fan kömür oldu rpm kablosu ise anakarta takılı idi.Ben bu olaydan sonra fanı söktüm parçaladım çöp e atım ve pc yi açıp bi bf2 oynayayım dedim.Pc yinin power düğmesine bastım pc açıldı normal çalışmaya başladı sonra ne görüntü geldi nede hdd de bi faliyet gördüm.Ayrıca cpu'nun oralardan ince bir ses geliyordu vede pc ya kendini resetliyor yada kendini kapatıyordu.Psu,ekran kartı,ram,cpu,hdd,bios pili,cd-rw,fanları söktüm hepsini ( sadece cpu nun soğutucusu var) vb vb.. pc nin yazdığım parçalarını ve bunun dışında kalan tüm parçaları kontrol ettim ve değiştirdim yerine başka model parçalar taktım ( aynı anakarta) ama pc yine açılmadı ve lanet görüntü gelmedi.Bunun nedeni nedir arkadaş ve anakartım tamir edilebilirmi???.Zaten konu açmıştım konunun adı > " Anakartım Kızardı " idi.Herhalde görmüşsündür...

    Not: AC Hat bildiğin gibi evlere dağıtılan alternatif akım oluyor yani 220V...

    Yorumlarınızı bide bu topic de bekliyorum....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VipLimE -- 3 Haziran 2006; 15:06:44 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Starcom

    celeron işlemci d serisi olmayan cpu 128 kb ch di d serisi 256 kb ch oldu 128 kb biraz yavaş kalıyordu 256 kb de hız baya fark ediyo. burda celerondan bahsediyorum.


    Kardeş teknik destek için teşekkürler..

    Anakart (MSI NEO2-F, CPU (Celeron D 351) RAM DDR2 553 (Twinmos galiba) sipariş vericeğim. Yanlız HD konusunda bocalıyorum, Seagete favorim ama pek de emin değilim (gürültü konusunda)

    SLM
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yamandenizci

    quote:

    Orjinalden alıntı: Starcom

    celeron işlemci d serisi olmayan cpu 128 kb ch di d serisi 256 kb ch oldu 128 kb biraz yavaş kalıyordu 256 kb de hız baya fark ediyo. burda celerondan bahsediyorum.


    Kardeş teknik destek için teşekkürler..

    Anakart (MSI NEO2-F, CPU (Celeron D 351) RAM DDR2 553 (Twinmos galiba) sipariş vericeğim. Yanlız HD konusunda bocalıyorum, Seagete favorim ama pek de emin değilim (gürültü konusunda)

    SLM


    samsung al.hem sessiz hemde ısı sorunu yok ayrıca ucuz.




  • herşeyi denemene rağmen pc ye görüntü gelmiyorsa sorun anakarttadır.Anakartını garantiye yedirmeye çalış eğer varsa.Yoksa bi göster yapabilen birileri var mı diye;)
  • Kardeş görünüşe göre anakart yanmış. Ankart tamir olunabilir tabiki kuzy veya güney çipi uçmadıysa. Bu durumda senin pek yapacağın bişey yok. Eğer ankaradaysan yardımcı olurum.
  • Yanmış olduğunu anladım ama kuzey veya güney çipsetlerini inşallah uçurmamışımdır.Eğer onlarda gittiyse Asrock P4V88+ yı alcam...

    Ankarada değilim malesef istanbuldayım ama yakında kayseriye gidecem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.