Şimdi Ara

donanım özelliği düşük bilgisayar için linux?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, windows xp kullanıyorum 1.24 gb ram(1.5ghz) ve intel paylaşımlı ekran kartı olan bir laptobumuz var son zamanlarda internette youtubedeki 360k kalitede videoları izlerken bile takılmaya başlar oldu yani baya kasıyor videolarda falan , zaten bu laptopta oyun falan oynanmıyor sadece internete giriyor diye duruyordu acaba bu laptobu linux işletim sistemi ile tekrar canlandırabilirmiyim ? yada bu konuda önerebileceğiniz başka birsey varmı laptobu kaldırıp atmak dısında :))



  • Lxde veya Xfce masaüstü ortamları ile gelen dağıtımları deneyebilirsiniz. Eski bir işlemci olduğu için PAE desteği olmayan (non-pae) destekli çekirdek bulunan ISO dosyalarını denemeniz gerekir. En kısa yoldan Lubuntu 12.04 sürümü deneyin derim, bu sürüm non-pae çekirdek ile geliyor. Aşağıdaki torrent bağlantısı ile indirebilirsiniz.

    http://cdimage.ubuntu.com/lubuntu/releases/12.04/release/lubuntu-12.04-desktop-i386.iso.torrent
  • benim tecrübem yok ama eski bilgisayarlara linux aradığımda karşıma ilk lubuntu çıkıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilginiz için teşekkür ederim. açıkcası birde şöyle kaygım var lubuntuyu kuranlarda bilgisayarın driverlarını tanımıyor yada usb tanıtılamıyor gibi sorunlar gördüm acaba bu bu tarz problemlerle sıkça karsılasırmıyım? birde bu videolardaki kasma sorunu lubuntu ile düzelirmi yoksa ekran kartım paylaşımlı ve ram falan düşük olduğu için yine bir değişiklik olmazmı?
  • Çok güzsüz bir netbook um var, lubuntu kurdum, gayet seri çalışıyor, driver sorunu falan çıkmadı, denemeni tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o halde en kısa zamanda lubuntuyu kurup deniycem. sağol
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.