Şimdi Ara

Donanım hızlandırmalı GPU zamanlaması [Windows 10 v2004, DirectX 12 Ultimate] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
10
Favori
28.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 5600 XT

    Açık;

    timespy grafik; 7706

    firestrike grafik; 22675

    superpostion 1080 extreme; 4064

    odyssey; 72 17 113

    Kapalı;

    timespy grafik; 7678

    firestrike grafik; 22636

    superpostion 1080 extreme; 4044

    odyssey; 73 19 123

    Farklar aynı testi üst üste 2 kez yapsan bile alabileceğin farklar kadardır sonuç olarak gpu scheduling işe yaramıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 28 Haziran 2020; 20:46:59 >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Odyssey'de volumetric hangi seviyede ? Medium hali ile kaç fps alıyor benchmarkta ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: REDSTONE

    İlk mesajı güncelledim.

    RX 5600 - RX 5700 Serisi için desteğin geldiği görülüyor. AMD kullanıcılarının yorumlarını ve testlerini de bekliyoruz bakalım.

    Alıntıları Göster
    20.5.1 denemiştim mennun kalmadım.Sonraki çıkacak driverları artık deneriz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dark matter

    20.5.1 denemiştim mennun kalmadım.Sonraki çıkacak driverları artık deneriz.

    Alıntıları Göster
    Bahsi geçen özelliği de denedin mi? NVIDIA tarafında işler fena gitmiyor gibi. Sorun yaşadığını dile getirenler var ama en azından benim açımdan uzun zaman sonra kayda değer sürücülerden birisi olmuş. Geceye doğru şu DX 12 muhabbetini de deneyeceğim (BF1-V için).
  • Donanım hızlandırmalı GPU zamanlaması [Windows 10 v2004, DirectX 12 Ultimate]


    Böyle diyor ? Kartım RX 5700 driver olarak 20.5.1 kullanıyorum bu arada.


  • Böyle değilse çalışmıyor demektir.
  • 20.5.1 kullanıyorum nedense destek yok diyor?

    Donanım hızlandırmalı GPU zamanlaması [Windows 10 v2004, DirectX 12 Ultimate]
  • quote:

    Orijinalden alıntı: REDSTONE

    Henüz bu açıdan deneyimleme fırsatı yakalayamadım. Zira 2 gündür Origin tabanlı oyunlara giriş yapamıyorum. Muhtemelen serverlar sıkıntı oldu yine.

    DX 12'yi BF1-BFV için o kadar aklımdan silmişim ki, siz söyleyince ve fark olduğunu da iletince deneme isteğim geldi tabii ki. Anlattığınız kadar fark olduysa ve bu durum son sürücüler (özellikle bu sürücü) + v2004 ile gerçekleştiyse gayet güzel gelişmeler denebilir.

    Ben de sürücü çıktığından beri buradaki birçok arkadaşımız gibi denemeler yapmaktayım. v442.19 dahil, birçok sürücü arasında git gellerim oldu. Oyunların yanında benchmark taraflarını da irdeler durumdayım. Özellikle Unigine Superposition Benchmark v1.1 ile bench alırken eski sürücülere göre 300-500 puan arasında artışlar söz konusu (1080P Extreme modunda) ve haliyle FPS düşüşleri de çok daha az. Küçük bir not olarak da belirtmeliyim ki; bu testi alırken FreeSync/G-SYNC ayarlarını kapatmanızı tavsiye ediyorum.
    Az önce BF1 multiplayer ile kısa süreli DX 12 deneyimledim. Maalesef ki en başta olan sorunlar aynen devam.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: REDSTONE

    Bahsi geçen özelliği de denedin mi? NVIDIA tarafında işler fena gitmiyor gibi. Sorun yaşadığını dile getirenler var ama en azından benim açımdan uzun zaman sonra kayda değer sürücülerden birisi olmuş. Geceye doğru şu DX 12 muhabbetini de deneyeceğim (BF1-V için).

    Alıntıları Göster
    O özellik ahım şahım birşey getirmediğini gördüğümden zaten sorun yaşadığım driver ın aynı versiyonunu kurmak istemedim.İlerde farklı sürüm gelince artık o driverla denerim.
  • REDSTONE kullanıcısına yanıt
    Bf5 ile denedim ama Windows 1909

    Dx12 de ufak tefek sıkıntılar var ama eskisinden bir tık iyi geldi bana. Önceden resmen 1 FPS ye düşer gibi olurdu şimdi bariz akıcı ama tekleme oluyor ufak tefek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2019 öncesi oyunlarda grafik bozulmaları oluşturduğundan Windows Grafik Ayarları’ndan Donanım Hızlandırma seçeneğini Off olarak bırakmanızı tavsiye ederim. Driver olaraksa son derece stabil. Rahatlıkla kurabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Msevinc kullanıcısına yanıt
    Aşağıdaki linkteki sürücüyü kurarsanız ON'a dönecektir.
    https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-20-5-1-ghs-beta

    Düz 20.5.1 sürücüsü ie bu özellik açılmıyor.
  • https://devblogs.microsoft.com/directx/hardware-accelerated-gpu-scheduling/

    Sonunda biri çıkıp ne işe yaradığını anlatmış.
  • Açıkçası NVIDIA tarafında son sürücü ile beraber benim açımdan işler fena gitmiyor gibi görünüyor. Sizlerde son durumlar nasıl arkadaşlar?

    Bu özellik nezdinde birkaç sürücü sonrasını da merak ediyorum.
  • REDSTONE kullanıcısına yanıt
    delayı çözmüşler 3 5 fps az almısım sorun değil
  • bu makineyi bir aydır kullanmıyorum kardeşim geldi şehir dışından o kullandı ama sabahtan akşama kadar toplantı yaptı bir şey değiştirmemiş sürücüyü güncellemiş sadece.ben de konudaki ayarı açtım.metro exodus'a girdim sabah 2k ultra RT DLSS dx12 falan her şey açık ama 5 dakika geçmeden kapat hatası verdi.ben bu oyunu geçen sene korsanda dx11 dx12 olarak bitirdiğimde bile kapat hatası vermemişti.çıktım oyundan windowsu baştan başlatmadım rami temizledim tekrar girdim dx11 olarak ve sıkılana kadar oynadım sorun yok.bu konudaki ayar zaten dx12 özelliği hani dx11 dx12'den mi diye sormayacam.ayarı kapattım oyuna girdim yine dx12 her şey açık oynadım ve kapanmadı.

    dün diğer makineye ki onda da açık bu ayar chernobilyte mi ne bi oyun kurdum o da 5 dakika geçmeden hata verdi attı oyundan o da ultra ayardı.şu anda sıkıntılı yani bu ayar yeni sürücü çıkmasını beklemek lazım.

    çernobil oyunu vulkanmış ama bu makinede de kapattım ayarı yine atmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 4 Temmuz 2020; 10:23:16 >




  • bugün gene denedim iki makinede dx11 oyunları oynadım hiç sıkıntı yok.peki neden dx12 ve vulkan oyunlarında sorun var? bugün gene attı hatta biri reset attı.

    5 6 sene öncesine gidelim amd mantle isminde bir API icat ediyor ve herkese açık diyor ama nvidia kullanmıyor ve BF4'ten başka benim bildiğim mantle oyunu yok o da çok sorunluydu yama üzerine yama bir türlü oturmamıştı.sonra amd bu mantleyi bi gruba veriyor opengl'yi yapan olması lazım ve adamlar biz bunu vulkan diye geliştireceğiz diyorlar.sonra microsoft'a veriyor onlar da dx12 diye geliştiriyor yani aslında dx12 ve vulkan temelde mantle ve bu windows ayarı kapatsan bile sıkıntı çıkarıyor en azından nvidia'da amd'yi bilmiyorum.ya eski sürücüye döneceksiniz ya eski windowsa döneceksiniz ya da vulkan dx12 seçmeyip varsa dx11 seçeceksiniz.
  • İzlenimler için teşekkürler.

    Bir süredir BF1-DX11 deneyimlerim sırasında herhangi bir sorunla karşılaşmadım. BF Serisi söz konusu olduğu zaman malum, NVIDIA DX12'de ezelden beri sorunlu. Metro Exodus gibi yapımlar için kontrol ediyor olacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 5 Temmuz 2020; 18:2:21 >
  • Acaba bu scheduling mx150'de fps artışı sağlar mı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • REDSTONE kullanıcısına yanıt
    acura07 kullanıcısına yanıt
    valla ben ilk makinede 446 sürüme geri döndüm.bıktım dx12 oyunlarında reset atmasından.benim cpu fan lastikle durunca kapak kapalı olunca hani havalar da sıcak ondan reset atıyor dedim başta ama sonra sürücüyü bir değiştireyim dedim şimdi oyundan çıktım 45 dk falan oynadım sorun yok işlemci 75 görmesine rağmen işlemciden değilmiş.bence bu ayar kapalı bile olsa etki ediyor ya 1909 kuracaksınız ki onu da kapatılamayan update eninde sonunda 2004 yapacaktır ya da hiç desteği olmayan 446'ya döneceksiniz çekilir dert değil.ikinci makinede dx12 oyun bir tane olunca onu da dx11 yapıp sorunu çözünce onda deneyemedim ve sürücü düşürmeye gerek görmedim.bir arkadaşın dediği doğru tuzlukla koşmayacam bir daha her yeniliğe.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.