Şimdi Ara

DOMAİNİN SEO'YA ETKİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Domain’in Seo’ya Etkisi

     DOMAİNİN SEO'YA ETKİSİ


    Alan adı, sahip olduğunuz web sitenizin ismidir. Örneğinwww.gooogle.com bir alan adıdır. SEO’nun açılımı ise, arama motoru optimizasyonu sistemidir. Domain’in yanında, meta taglarınız, sitenizin sadeliği, kod düzeniniz, görsel içeriğiniz, verileriniz, sitenizin metin içeriği de oldukça önemlidir.
    Önemli olan ilk madde anahtar kelimenizin domain adresinizin içerisinde yer almasıdır. Google zekası insan mantığı gibi öncelikli olarak soldan okuma işlemini yapmaya başladığı için anahtar kelimenin domainin başında olması büyük önem arz etmektedir.
    Domain adresinizin kısa ve öz olması önemlidir. Örneğin;www.google.com adresi,www.googlearamamotorları.com adresine göre daha akılda kalıcıdır. Bu da SEO sistemi için oldukça önemlidir. Çünkü sıralamanızı artıracak önemli sebeplerden bir tanesi, doğrudan sitenize giriş yapan kullanıcılardır. Eğer uzun bir domain adresi almanız gerekiyorsa, bunun için anahtar kelimelerinizin barındığı ve 3 kelimeyi geçmeyen bir domain adresi almalısınız.

     DOMAİNİN SEO'YA ETKİSİ


    Uzantı konusu da oldukça önemli. Başlangıçta faaliyetler ile ilgili olarak sunulan domain adları artık özgürleşmiştir. TR uzantılı domainler Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil etmek için kullanılıyor ve yalnızca ODTÜ’den alınabiliyor. Com.tr uzantısı için ise TC kimlik numaranız yeterli. Eğer bir şirket için com.tr uzantısı alacaksınız, marka tescil işlemleri sonrası alabilirsiniz.
    SEO açısından itibar görmenin kurallarından biri de yaş unsurudur. SEO, sektörde bulunduğunuz süreci, sektördeki deneyim ve bilgi doğruluğu olarak algılamakta ve kullanmaktadır. Site yaşı, domain kaydı ve Google arşivine kayıt tarihi olarak 2 unsur altında incelenir. Ancak ağırlıklı olan Google arşivine kayıt tarihidir.
    Sitenizin tescil tarihi de SEO için önem arz etmektedir. Domaininiz ne kadar süre boyunca insanlığa hizmet verecekse, SEO için itibarınız o kadar yüksektir. Bunun için 3 yıllık bir süre oldukça yeterlidir. Tabi projeniz ve ileriye yönelik düşünceleriniz açısından daha uzun süreler de domain tescili yaptırmak mümkün.

    Jenerik bir domain adresiyle markalaşma değeriniz artacağından dikkat çekici olarak algılanmanız mümkün. Reklam anlaşmalarıyla birlikte SEO değerinizi artırmanız da mümkün. Geri dönüşlerin çok olması, güven artırıcı bir özelli


    ktir. Evrensel domain isimlerinden çok, yerel domain isimleri almak oldukça önemlidir. Örneğin; elbise.com Google’ın ilk sırasında yer alsa da, gecelikelbise.com daha alt sırada yer almasına rağmen hit oranı oldukça fazladır. İnsanlar özelden genele sıralayarak araştırma yapmayı benimserler. Özetleyecek olursak;
    -Sitenin ana konusu domain içerisinde yer almalıdır.
    -Domain daha önce kullanılmışsa, hangi sektörde, hangi amaçla kullanılmış bilgileri de oldukça önemlidir.
    -Kısa ve akılda kalıcı domain isimleri her zaman daha akılda kalıcı olacaktır.
    -Daha önceden kullanılmış bir domain adresi alacaksanız backlinklere dikkat etmenizde fayda var.
    -Com uzantılı domain kullanmak her zaman daha avantajlıdır. Ancak hedeflediğiniz misafir kitlesi Türkiye’yle sınırlıysa com.tr uzantısı da kullanabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acarnet1 -- 2 Ekim 2014; 16:18:46 >







  • aydınlandım.

    teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.