Şimdi Ara

Domain veya hosting ulaşılamama problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ücretli domain + ücretli host satın aldım. 2 farklı firmadan. ilk başlarda gayet normal çalışıyordu. sonra artık ne oldu ise siteye bağlanmamaya başladı.
    plesk panele basen giriyor bazen girmiyor. ftp adresine bazen bağlanıyor hostla görüşüyorum giriyor bizde diyor modeme reset atmamı söylüyorlar. sonra tekrar deniyorum yine giriyor 1 2 dk sonra yine bozuluyor. şimdi en sonunda host ftp.siteadresim.com yerine hostunadı.com adresini verdi ftp için. onu kullanınca sorunsuz giriyor hep. hostun söylediğine göre problem dnsden kaynaklı. domaini aldığım şirket ile görüştüm. onlarda dns adresleriniz bunlar. bu adresleri host firmanız ile görüşün dediler. siteye bazen ben girebiliyordum arkadaşlarım giremiyordu sonra ben giremedim onlar girebildi. böyle garip şeyler oluyordu. şimdi kimse giremiyor. ftp den dosyalarıma erişebiliyorum. ama sadece hostun adının olduğu ftp ile. plesk e bağlanmıyor.



  • merhabalr eyerhosting firmanızı değiştirmek isterseniz bana pm atınız sorununuz sanırım 2 sinden biri si yurtdışında bu da %90 hosting tr loaksyonlu bir sunucuya geçtiğinizde (bizim sunucumuz gibi) bu sorun kalkar ne alak diyiceksiniz bazı arkadaşalr dns ayarlarını değiştiriyorlar bu yüzden bazen sitelre erişemezler bunun için her zaman tr lokasyon


    saygılarımla..
  • domain kobiline hosting ise mkohosting sirketlerinden alindi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nefret_esat

    merhabalr eyerhosting firmanızı değiştirmek isterseniz bana pm atınız sorununuz sanırım 2 sinden biri si yurtdışında bu da %90 hosting tr loaksyonlu bir sunucuya geçtiğinizde (bizim sunucumuz gibi) bu sorun kalkar ne alak diyiceksiniz bazı arkadaşalr dns ayarlarını değiştiriyorlar bu yüzden bazen sitelre erişemezler bunun için her zaman tr lokasyon


    saygılarımla..

    Merhabalar. Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkürler. Problemi çözdük sayılır ama yine bu tarz sorunlar yaşan arkadaşlara yardım açısından ve 1 2 konuda bilgilendirme olması açısından konuyu anlatayım. Bu yaşadığım sorunların sebebi 2 tane ayrı problem.
    1: 1 den fazla root dızıne sahib ftp acc yaratmam ve host saylayıcı firmamın güvenlik sistemin bu girişleri süpheli görmesi ve kilitlemesi.
    2: Dns adresinin .com ile bitmesine ragmen halen dogru düzgün kayıtlanamamış olması.
    1. problemi mkohosting firmasının yetkilileri sayesinde birebir online yardım alarak çözüme ulaştırdım. Yaklaşık 8 saat boyunca aralıksız olarak bıkmadan bu konu ile ilgilendiler. Hatta 2. problem olan domain problemini de bir okadar uğraştılar ama kendi ellerinde olan bir durum değil.
    Gelelim 2. probleme: sizin yardımınız sayesinde domaini kontrol ettirdim verdiğiniz sitede. nerede ise hiçbir yerde kayıtlı değil.
    Sorunu kobiline firmasına bildirdiğimde 1 gün sonra cevap geldi. cevap da sorunun kendilerinden kaynaklanmadığı idi. Şuan yine siteye erişemiyorum. eğer sorun çözülmez ise domaini de host aldığım firmadan alacağım. en azından sizin burada ilgilendiğiniz gibi yani bir host firmanın olması gerektiği gibi hatta fazlası ile ilgilendiler.




  • Arkdaşım bu tür sorunların geneli dns kaynaklıdır.Çok az zaman firewall dan kaynaklanbilir. Sunucunun güvenlik duvarından.Bilemiyorum ama anlayan bir arkadaşa baktır. Hırsız Suçunu asla kabul etmez..
  • Mesela Kendinde söylemişsin ftp.siteadresim.com yazınca bağlanamıyorum ftp.hostunadresi yazınca bağlanıyorum filen. Bu host kaynaklı sorundur . Sunucunun dns ayarları yani. Yinede bakılsa kesin sonuca varılır.
  • Dns Cache nedir araştırın.
    İnternet bağlantınızı kontrol edin.
    host firmanızla görüşün.Sorun yok diyorlarsa üstteki 2 sebeptendir.
  • birde yns hosting ve sahibi yunus çelik ile iş yapmayın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.