Şimdi Ara

Domain Bazlı Seo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Domain Bazlı Seo


    Site sahiplerinin site sahibi olma aşamasında ilk yaptıkları işlemlerden bir tanesi de alan adı seçimi yapmaktır.Domain (alan adı) seçiminde ilk olarak hedef kitle ve verilecek hizmet doğrultusunda seçim yapılması gereklidir. Domain seçiminde akılda kalıcılık oldukça değerli ve faydalı bir tercih olacaktır. Örnek olarak Domain Bazlı SEO kelimeleri ve içeriği ile ilgili alan adı seçimi yapılacaksa domainbazlıseo.com şeklinde bir alan adı tercih edilmemelidir. Bu durumda kelimelerden ikisi göz ardı edilecek ve SEO değeri düşecektir. İçeriğinize yakın ve uzun olmayan alan adları seçimi ilerleyen süreçlerde marka olma adına büyük önem sağlar. Bu da web tasarım gücünü arttırır.


    Bir diğer teknik ise kesinlikle uzun alan adlarının seçilmemesidir. Kullanıcılar uzun alan adlarından hoşlanmazlar daha doğrusu Google gibi arama motorları da bazı durumlarda haddinden fazla uzun alan adlarının yapılanmasının ve kalitesinin düşük olduğunu algılayabilmektedir. Ziyaretçiler sitelere genellikle arama motorları üzerinden ulaşmaktadırlar, doğrudan ulaşanlar ise sitenin marka olması ve akılda kalmış olmasının göstergesidir. Doğrudan ulaşımlar için alan adları seçimi kısa ve mümkün olduğunda öz olmalıdır.


    Sitenin içeriğini ve verdiğiniz hizmetin ne olduğunu açıklayacak şeklide seçilmelidir. Bunun dışında domainin değerinin düşmemsi için kelime sayısının da göz ardı edilmemesi gereklidir. Örnek olarak Domain Bazlı SEO için domainbazliseo.com ise 3 kelimeden oluşacak demektir bu durumda Google algoritmada bu kelimelerden birini çıkarabilir lakin başlığınız yine üç kelimede kalacaktır. Bu durum domain değerinin düşmesini beraberinde getirir.



     Domain Bazlı Seo




    Alan adı alınırken tescil tarihinin uzun olması dikkate değer bir durumdur. Bu sitenin belli amaçlar doğrultusunda kalıcı olarak alındığı ve işleneceği duyargasını oluşturur. Sitenizin için bir alan adı belirlemeden önce hedef kitlenizi seçmelisiniz. Yerel bir ziyaretçi mi yoksa global olarak mı? Bu doğrultuda kitle hedefiniz yerel ise tr uzantılı alan adı tercih etmek faydalı olacaktır. Ama genellikle net, org, com uzantılarının hepsinin de alınması sitenin büyümesi ve marka haline gelmesi düşünüldüğünde size büyük kazanım sağlayacaktır. Dev sitelerin marka haline gelmiş platformların bu alan adı uzantılarının hepsini 10 yıllığına tescil ettiğini söyleyebiliriz. Taklit ve benzerler her zaman olacaktır bu konuda ise yapmanız gereken tüm bu uzantıları da satın alıp subdomain şeklinde kullanabilme imkanını kendinize sağlamak olabilir. Alan adlarında yapılan iş ve hizmet ile ilgili belirleyici bir anahtar kelimenin geçmesi de SEO bazlı etkiye katkı sağlayacaktır.


    Araba ile alakalı bir sitenin alan adında araba geçmesi büyük katkının sağlanması adına faydalı olacaktır. Arama motorlarının sitelerin değerlendirmeye alırken site yaşı domain yaşı ve tescil tarih uzunluğunu da göz önünde bulundurduğunu belirtmek gerekir. Bu kriterler sitenizin ciddiyetine ve uzun ömürlü ayrıca güvenilir olduğuna işaret edebilir. Arama motorları direk ziyaretçilerin kaydını da ayrı bir özen ile tutmaktadırlar. web tasarım sitenize direk olarak adres yazıp gelecek olan ziyaretçiler, arama motorlarının sitenin kaliteli ve büyük bir site olduğunun düşünülmesine sebep olmaktadır. akılda kalıcı kısa alan adları bu yüzden önemlidir. Bu şeklide kısa alan adlarını ziyaretçiler direkt olarak adres çubuğuna yazarak ulaşım sağlayabilirler.


    Whois bilgilerinin görünür olması da SEO etkisiyle alakalı bir durumdur. Bu durumda arama motorları sitenin dürüst ve güvenilir bir site olduğunu belirleyebilir. Nitekim Whois bilgilerini saklamanın pek bir manası ve özelliği yoktur. Bazı alan ve platformlarda bu bilgilerin saklanması gerektiği belirtilse de bu konuda geçerli her hangi bir ölçütte bulunmamaktadır. Sonuç olarak Domain bazlı SEO, SEO'nun ilk adımı olarak değerlendirilmelidir. Temelin atıldığı alan adı seçimi ne kadar sağlam olursa sitenizi o kadar iyi ve sağlam temellere inşa edebilirsiniz.


    Bu makale Web Tasarım Haberleri sitesinden alınmıştır...







  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.