Şimdi Ara

Dolar 4 lirayı görür mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
2
Favori
1.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sizce dolar 4 lirayı görür mü? Bana kalırsa görmez gibi ama ekonometri okuyanlar(bitirenler) kesinlikle 4 liraya ulaşacağını dile getiriyorlar. Bu konuda düşünceleriniz nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 16 nisandan sonra görme ihtimali yülsek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gelecek sene bu aylarda 5 lira olacak evet çıkarsa at fava bekle
  • Bende 16 Nisan dan sonrasını merakla bekliyorum. 5 lira olursa ekonomi yerlerde sürünür. Umarım yanılırız da ekonomi çökmez. Yoksa sonumuz hayır değil. Öyle olursa firmalardan iflas açıklamaları gelir. Ekonomicilerde 16 nisandan sonra sonuç ne çıkarsa çıksın düşmez yükselir diyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliozturk51 -- 4 Nisan 2017; 12:26:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekonometri mezunu arkadaşım 1 yıl içinde 5 tl olur dedi.Kendi orta halli bir yatırımda yaptı.
  • Hayır çıkarsa bir günde 4,25 seviyesine çıkabilir.
  • Doların gözü kör olsun o tek gözlü yeşilliğin de göremesin bizim 4 liramızı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paranız varsa kripto paraya yatırın.Bitcoin ayrılma sürecine girdi düşüşü devam ediyor.Çoğu kişi ikinci güvenli olan ethereuma kaydırıyor paralarını.Şu 2 ay içinde ethereum %50 kazandıracağını düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yyildirayy

    16 nisandan sonra görme ihtimali yülsek



    Hayır çıkarsa garanti görür

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 16 nisandan sonra 3 ün altına düşer























  • Doları fedin daha yukseltcegini sanmiyorun ama bizim hukumet yukseltebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni sistem ile hükümet kurulana kadar dalgalanmalar olur.
  • görse daha iyidi adamlar dolara müdahale etmekten faiz felan anasını ağlattılar enflasyon uçtu gitti paranın değerini düştü maaş yükseldi ama alamıyoruz anasını satayım asgari ücretli kirada oturan biri eskiden gezmese geçinirdi şimdi mutfak felan allah yardım etsin işleri yaş . ama hükümetin işine geliyor yardıma muhtaç aileler yaratmak onların elini güç veriyor yarın gelirler bir erzak yardımı cebine 200 tl para ama attığın oyun resmini çek derler..
  • Aliexpress den Ininal ile alışverişte dolar kuru 4 lira. Alistirmasini burdan görüyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani biz bu inşaat sevdası ile gidersek heral 3-4 seneye 7-10 lirayı bulur. Üretim yok. Sadece inşaatla ülke büyümez ki. Örnek 1 telefon 1 ton domatese bedel. Biz tarım ülkesiyiz. Fakat böyle devam ederse ekonomi de dışa bağımlı olacağız iyice. Sadece tarım ve inşaat ile ülke büyümez yerinde sayar. Umarım denildiği gibi olmazda düşüşe geçer. Pek umudum yok ama hayırlısı bakalım. Ayrıca devletin yap-işlet-devret modeli resmen zarar. Dolarla hesaplanıyor oranın geçişi de. Teknolojide de destek lazım. Gerçi bizde hiçbir şeye destek değil köstek olunuyor. Bu da hali ile doları da vuruyor. Gelişmezsen batarsın hesabı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oransal olarak baktığın zaman dolar kurunu 3.70 alırsak, dolar 4 lira olursa şu anki fiyatlar yaklaşık yüzde 8-9 arası artıcak. 3.5 liradan 4 liraya ani bir artış fiyatları yüzde 20 civarı artıracak. Dolar 5 lirada olabilir ama her dibin bir çıkış noktası olur. Soru şu anda dibi gördükmü yoksa daha gidilecek yer var mı ? Yani Dolar şu an aniden 5 lira olsa kur 4.2 gibi dengelenir çünkü satış yer. Doların 1 yıl sonra kaç lira olduğunu tahmin edebiliyor olsak zengin oluruz. Bu işin milyonlarca parametresi indikatörü var. Benim fikrimi sorarsan, dolar sene başında 3.50 küsürdü yıllık enflasyonunda yüzde 10 civarında olcağı konuşuluyor. Yani TL'nin enflasyon kaynaklı değer kaybından dolayı sene sonu 3.8 3.9 civarı bir yerde bitirir. Ama trde yaşıyoruz refarandumdan sonra belki dolar 3.2 olur belki 4 lira. Doların Tarihte 27 lirayı gördüğü zamanlar var. Şu anda ekonominin sorunu düşük faiz-yüksek enflasyon, enflasyon bizi bitiriyor. Devletin şu anda borcu yönetilebilicek seviyede, eğer kriz olursa hiç bir zaman "devlet" kaynaklı bir kriz göremiyecez. Çünkü Çöken Özel sektör olucak çünkü şirketler anlamsızca dolar olarak borçlandı. 2013 de 1.9 kurundan 5 yıllık kredi alan bir şirketin taksitleri devamlı artıyor. Devlet iktisadi anlamda küçüldüğü için (özelleştirmeler) devletin ekonomimize etkisi sınırlı.




  • Çok rahat görür 3 ay içinde

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yaz geliyor ben 3,2 lere kadar gerileyeceğini düşünüyorum. Doğru hamlelerle Yaz sezonu bittiğinde sabitleyebiliriz 3,5 ler seviyesinde tüm sene boyunca. Neden olmasın?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hide and Seek

    Oransal olarak baktığın zaman dolar kurunu 3.70 alırsak, dolar 4 lira olursa şu anki fiyatlar yaklaşık yüzde 8-9 arası artıcak. 3.5 liradan 4 liraya ani bir artış fiyatları yüzde 20 civarı artıracak. Dolar 5 lirada olabilir ama her dibin bir çıkış noktası olur. Soru şu anda dibi gördükmü yoksa daha gidilecek yer var mı ? Yani Dolar şu an aniden 5 lira olsa kur 4.2 gibi dengelenir çünkü satış yer. Doların 1 yıl sonra kaç lira olduğunu tahmin edebiliyor olsak zengin oluruz. Bu işin milyonlarca parametresi indikatörü var. Benim fikrimi sorarsan, dolar sene başında 3.50 küsürdü yıllık enflasyonunda yüzde 10 civarında olcağı konuşuluyor. Yani TL'nin enflasyon kaynaklı değer kaybından dolayı sene sonu 3.8 3.9 civarı bir yerde bitirir. Ama trde yaşıyoruz refarandumdan sonra belki dolar 3.2 olur belki 4 lira. Doların Tarihte 27 lirayı gördüğü zamanlar var. Şu anda ekonominin sorunu düşük faiz-yüksek enflasyon, enflasyon bizi bitiriyor. Devletin şu anda borcu yönetilebilicek seviyede, eğer kriz olursa hiç bir zaman "devlet" kaynaklı bir kriz göremiyecez. Çünkü Çöken Özel sektör olucak çünkü şirketler anlamsızca dolar olarak borçlandı. 2013 de 1.9 kurundan 5 yıllık kredi alan bir şirketin taksitleri devamlı artıyor. Devlet iktisadi anlamda küçüldüğü için (özelleştirmeler) devletin ekonomimize etkisi sınırlı.

    Çok güzel açıklamışın fakat özelleştirmede devlet belli bir miktar para garantisi veriyor. Eğer karşılamazsa biz ödüyoruz. Bu geçiş ücretleri de biliyorsun ki dolar üzerinden oluyor. Devlet belki ödemiyor fakat halka vergi olarak dönüyor. Belki bir 10-15 yıl Sonra çoğu yeri devlet işletecek. Belki de herhangi bir firmaya verecek. Madem para harcamıyorlar bu kadar para nereye gidiyor. Ben hala çözmüş değilim herşeyi özel yaptırıyoruz ama nedense hiç gelişme yok. Tamam sadece bize bağlı değil doların inişi yükselişi de benim bildiğim çekilen krediler o zaman ki fiyat üzerinden değerlendirilir. Yanlışım varsa düzeltirsin. Ben hala anlam veremiyorum bu dolar piyasasına. Teknolojik ürünlerde bile 2.90 ken alındıysa öyle değerlendiriliyor. Sonra ki ürünlerde fiyat farkı koyuluyor. Umarım 27 lira gibi fiyat görmeyiz. Bildiğim kadarıyla 1960 lı yıllardı sanırsam devülasyon olmuş. 1 dolar 30 liraya denk geliyormuş. Öyle bir durum daha da vahim. :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erennn1s

    Yaz geliyor ben 3,2 lere kadar gerileyeceğini düşünüyorum. Doğru hamlelerle Yaz sezonu bittiğinde sabitleyebiliriz 3,5 ler seviyesinde tüm sene boyunca. Neden olmasın?

    Yaz mevsimi dolar düşecek öngörüsünün nedeni turizm mi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.