Şimdi Ara

Dolandırılma yardım. Uzun demeyin okuyun lütfen.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Birisi Playstore'dan ttnet hattımı kullanarak Gamesultan kodları satın almış. Az bir fiyat da değil 1500 - 2000 tl yi buluyor tutarı. E-mail adresi benim üzerime olduğu için kodlar e-mail adresime gönderilmiş. Alan kodlara da ulaşamamış yani. Kodları geri verip borçlarımın silinmesini talep ettim ama yapamayız dedi playstore. Bu parayı ttnet benden istiyor. Kaç kez telefonda itiraz da bulundum, araştırılmasını istedim, dolandırıldığımı söyledim hiç bir aşama katedememişlerdi. En son şu şekilde başlayan bir telefon numarası tanıyor musunuz diye bir telefon numarasının son hanelerini söylememek suretiyle numarayı söylediler. Numarayı da tanımıyorum. Abim tüketici haklarına gitti. konuşmaların dökümünü istemişler. Ttnet ten konuşma dökümlerini aldıktan sonra savcılığa gidilecek. Ama ne zaman sonuçlanacağı, lehime mi sonuçlanacağı meçhul. Borcu ödeme durumum olmadığı gibi avukat tutma gibi bir durumum da yok.

    Gamesultan.com sitesine girip baktım. Bu alınan kodlarla steam wallet key alabiliyorum. Yani tüm parayı Steam e aktarıp oradan oyun alıp onları satarak parayı çıkarma gibi bir fikrim var. Oyunları isteğe göre alıp normal fiyatından biraz daha aşağı fiyatına satacağım.

    Oyunları satabilir miyim? veya Bu yolu izlememem mi gerekir? Hem fikirlerinizi hem de oyunları burada satabilirsin veya ben alırım bana şu oyunu al falan dersiniz umarım.

    Konuyu buraya açmamın sebebi de konunun playstore ve gamesultan la olan ilgisi ve Steam üzerinden oyun alıp satma düşüncemden dolayıdır. Konuyu açabileceğim en uygun yer olarak burayı gördüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shateiel -- 2 Nisan 2015; 0:16:52 >







  • Öncelikle geçmiş olsun. Türkiye'deki kurumların %90'ı bu tarz sorunlarda insanlarda alışkanlık olmasın diye direnç gösterirler. Örnek olmasın diye. Çünkü bizim milletimiz bi işin kolayını gördü mü orada her türlü sahtekarlığa vuruyor. Bu açık. O yüzden siz elinizden geldiğince hakkınızı aramaya çalışın. Normalde kodlar ekranda göründüğü için iadesi zor olur. İnsanımıza güven olmadığı için iade alsalar dahi sizin sonradan kullanabilme ihtimalinize karşı güven sıkıntısı olacaktır. Çünkü o kodları başkasına satsalar, bu kodlar kullanılmış hatası verebilir. Bu da onlar için büyük sıkıntı yaratacaktır. Sonuç olarak hiçbir şey elde edemezseniz en çok satılan steam oyunlarından alıp ufak farklarla satabilirsiniz. Yalnız steam key'lerini %20-25 indirimle satabilen arkadaşlar oluyor, o yüzden satışınız zor olacaktır.




  • MoRaCe kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevabın için. Yalnız kodun kullanılma süresi falan var mı hiç bilmiyoru bunları. Kodlar iptal olur mu belirli bir süre içinde falan bilmiyorum yani. Kodlar iptal olur ve ben de kullanmayıp da dava sonucunda da birşey elde edemezsem boşu boşuna bu parayı ödemek zorunda kalacağım.

    Hani bu bölüme açmamın sebebi konuyu hem fikir sormak hem de belki birileri bana 10 tl indirimle şu oyunu alır mısın falan diye sorar diye düşünmüştüm
  • Playstore dan oyun alırken cep telefonuna doğrulama kodu gönderiyo , sizin telefonunuza kod gelmedimi ?? Bu alım işlemi nası gerçekleşti şaştım kaldım. Geçmiş olsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte dolandırılma diye bundan bahsediyorum zaten. Hiç bir güvenlik olmadan hiç tanımadığım bir numara benim adıma nasıl alabiliyor bu kodları diye. Bunu ttnet le görüşürken de söyledik kaç kere. Araştırmaya devam ediyoruz diyorlar sadece. Telefon numarası veriyorlar bir tane.Onun da son 4 hanesini söylemiyorlar. Ne annem tanıyor numarayı ne babam ne abim ne ben. O numara ile satın alınmış büyük ihtimalle.
  • Arkadaşlar kodları kullanmaya çalıştım gamesultan.com üzerinden. Kodlar hatalı diyor. Davaaçacağım artık yapabileceğim başka birşey kalmadı. Playstore üzerinden gamesultan.com kodu alınmış. Büyük ihtimalle bunu yapan da gamesultan.com sitesinin kendisi. İnternette şikayet okudum bir sürü kartımdan 5560 tl çekmişler, geçersiz kod satıyorlar falan diye. Başka bir açıklaması yok bunun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.