Şimdi Ara

Dolandırıldık.. [Güncel: Fotoğrafını buldum]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
5.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Edit:Sonunda dolandırıcıya ait bir fotoğraf bulabildim.
     Dolandırıldık..  [Güncel: Fotoğrafını buldum]


    İzmir Dokuz Eylül hastanesine topuğundan kurşun yarasıyla gelmiş, kendisini Menderes Issı olarak tanıtan şahıs tarafından dolandırıldık.

    Konuyu kısaca özetlemeye çalışıyorum.

    Kişi Şırnak'ta topuğundan yaralanmış bir askerin kimliğini (Menderes Issı) kopyalayıp Dokuz Eylül hastanesine gidiyor. Hastanede herkese kendini "Şırnak'ta yaralandım gazi astsubayım" diye tanıtıyor.

    Tesadüfen hastaneyi ziyarete gelen Bülent Arınç'ta gazi olduğunu duyunca bunuda ziyaret ediyor. Bülent arınç odadan çıktıktan sonra "o benim akrabam ondan ziyarete geldi" diyerek herkesin güvenini kazanıyor.

    Hastanede profesör kılığına girmiş bir şahısıta abisi olarak tanıtıyor. Bu profesör kılığına giren şahısta bunun aslında arkadaşı. Arada bir yanına gelip insanların duyacağı şekilde konuşup ameliyata gidiyorum diye yanlarından ayrılıyorlar.

    Yaklaşık 15 20 gün boyunca bu şekilde hepimizin güvenini kazanıyor. Hatta kendisi Dokuz Eylül hastanesinde Özel katta kaldığı için hiçbirşeyden şüphelenmiyoruz. (Özel katın oda ücretleri 100-200 lira arası)

    Annem hastanede hasta bakıcı olduğundan, özel eşyalarını hasta odalarında çalınır diye bu şahsa güvenip onun odasına bıraktık. Neticede özel oda, özel kat. Orası güvenli diye laptopunu bile bu şahsın odsına bırakmıştık. Hem kendisi yatakta sıkılır film filan izler diye.

    Neyse, bu şahıs dün herkesten aynı saatlerde ayrı ayrı borç istemiş. Acil paraya ihtiyacım var diye annemden 200 lira, hastanedeki ortak bir arkadaşımızdan 500 lira, bir personelden 900 lira borç almış. (Bunlar sadece benim bildiklerim)

    Telefonda lazım diye birinden telefonunu almış. Ve dün saat 16 gibi hastaneyi terk etmiş. Giderken odasındaki tüm eşyaları toplamış. Annemin laptopuda dahil.



    Şahsın özellikleri

    * Biz Menderes Issı olarak tanıdık ama şimdi kimbilir hangi sahte kimilkle dolaşıyor.

    * 25 - 30 yaşlarında genç görünümlü

    * Yanılmıyorsam sol ayağı alçıda. Topuğundan kurşun yarası var. Ve hastaneden aldığım bilgiye göre yarası enfeksiyon kapmış. Kesinlikle tıbbi bir müdahaleye ihtiyacı var.

    * Esmer uzun boylu

    * Konuşması çok ağır. Kekeme gibi takılarak konuşuyor ama kekeme değil.

    * Enfeksiyondan dolayı sol ayağı iyileşse bile mecbur topallayacakmış




    Yani net 2 ay kadar bu şahıs ayağından dolayı farkedilebilir.

    Giderken hastaneye de binlerce liralık ameliyat, oda borcu bırakmış.

    Hastanenin güvenlik kayıtlarından yüzünün net görüldüğü bir video alabilirsem buraya koycam.


    Eğer böyle bir şahısla karşılaşırsanız (konuşması aksak ve ayağı alçıda) derhal 155'i arayın. Emniyet zaten heryerde arıyor. Bizden giden giden gitti zaten. Maksat başkaları zarar görmesin.

    Cümlelerimi pek düzgün kuramadım. Kusura bakmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seizure -- 19 Haziran 2010; 13:58:56 >







  • Arkadaşım bunu esas konu dışıya açsan daha çok ses getirir.. Ayrı eten bu ne saçmalıktır, gaziler GATA felam gibi Asker Hastanelerinde muayene edilir..Sırf Bülent Arınç ziyaret etti diye hiç araştırma yapılmaması da çok enteresan.. Adam kekeme felam ama Türkiyede neyin nasıl işlediğini çok iyi idrak etmiş.. Sen yok o şunun yeğeni, yok bu bunun amcası, Yok bu adamın görevi şudur diye iltimas yaparsan.. Bunları kullananda çok olur.. Bunedenler bu memleket daha çok sahte Doktor, Hakim, Avukat, Savcı, Gazi, Kaymakam..... görmeye devam eder..Neyapalım sorgulamayan herşeye icazet eden, biat eden topluma döndük.. Bunları kullanan adamlar türedi şimdide, gerçi öncedende vardı.. Osmanlıda bile kendini zabit, kadı felam diye tanıtan çok olay var.. Bunun en baştaki nedeni Sorgulamayan bir toplum olmamız..Yada hakikaten bu görevi yerine getiren kişiler Hakimi, Kaymakamı, valisi, Savcısı, Askeri ne üzerini aratır nede burnundan kıl aldırır.. Bu yüzden birisi ben şucuyum ben bucuyum deyince sorgulamaya bile korkuyor hakikaten öylemi diye..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoMMaNDeRCX -- 18 Haziran 2010; 16:22:22 >




  • Geçmiş olsun.

    Fakat hastanenin birçok ihmali var gibi görünüyor.

    Hastaneye kimlikle gidince hemen muayene mi ediliyor? Önce sgk kaydına bakılır. Oradan da nerede çalıştığı ortaya çıkar.

    Diyelim ki astsubayın kimliğini buldu veya çaldı, astsubay askeri hastane dururken üniversite hastanesine sevksiz gidemez. Hadi ben geldim diyen adamı, hele hele kurşun yarası olan adamı hastanenin sorgusuz sualsiz, araştırmasız alıp günlerce tedavi etmesi garip...

    Adam gerçekten gazi olsa, kurşun yarasının sebebi de görevi olsa bırakın sevki törenle getirirler onu hastaneye...

    Olayın yaşanmışlığından şüphem yok. Çünkü olayın içinde birisi olarak yazmışsınız. Ancak ortada hastanenin çok büyük ihmali var görünüyor.

    Bu devirde yabancı birisi sizden borç istiyorsa %90 dolandırıcıdır. Madem başbakan yardımcısına kadar tanıdıkları, akrabaları varmış, neden onlardan istememiş diye sormalı insan kendi kendine...

    Ama tabi minareyi çalan kılıfını da hazırlıyor. Adam çok sağlam güven kurmuş, belli...

    9 eylül hastanesini de not alalım bir kenara; lazım olursa sokakta bulunan kimlikle bile tedavi olunabiliyor diye.


    Annenize geçmiş olsun.




  • CoMMaNDeRCX, Aynen dediğin gibi sorgulamaktan korkuyoruz. Adam herkesi ayakta uyutmuş.

    O.B.K, Hastanenin yaptığı ihmal değil bariz suça sebep olmak. Benim şahıstan aldığım bilgi "Şırnak'ta vuruldum. Abim burda profesör diye buraya sevkimi istedim. Gönderdiler." oldu. Artık hastaneye nasıl girdi ne dedi orası muamma. Bu gün hastaneden güvenlik kamerası kayıtlarını talep etmek için yetkili aradım ama "başhekim aç demeden burda kapıyı bile açamayız" diyen güvenlik kameralarının yetkilisinden başka birşey bulamadım. Başhekimide görebilene helal olsun.

    Borç isteme olayında da anneme "abla param bitti arkadaşlarım gelcek bana biraz borç verebilirmisin" demiş. Anneminde 220 lirası varmış yazık kadın 200'ünü direk vermiş. Diğer kişilerede benzer şeyler söyleyip paralarını almış.

    Emniyette şikayetçi olanların ifadelerini alıp gerekeni yapcaz diyerek gitmiş. Hastanedeki güvenlik kayıtlarını aldılarmı haberimiz bile yok. Hatta ben o şahısla Garaja ve Kipaya gitmiştim. Kipada küçük mağazalara uğramıştık. Oradakai kameralarda yüzünün görünmemesi imkansız. Hastanedede sürekli geziyordu zaten. Her kamerada en az mutlaka 20 30 defa görüntüsü vardır.

    Bakalım şimdi tek yapacağımız emniyetten haber beklemek. İnanın gidene hiç acımıyorum ama bu herif böyle zor durumdaki insanları da dolandıracak diye düşününce şinirlenmeden edemiyorum.




  • geçmiş olsun, film olsa çok kötü kurgulanmış derdim demek ki gerçek hayatta bazen daha mantıksız olaylar olabiliyor...
  • Olayın tamamen kurgu olduğuna inananlar olabilir. Ki oluyor da. Böyle düşünenlere gülüp geçiyorum.

    Burada amacım sadece bu adamı afişe edip yakalanmasını kolaylaştırabilmek.
  • Sonunda dolandırıcıya ait bir fotoğraf bulabildim.
     Dolandırıldık..  [Güncel: Fotoğrafını buldum]



    Arkadaşlar bu adama iyi bakın!
  • Dokuz Eylül'ün bozulduğunu biliyordum ama bukadarda pervasız davranacaklarını düşünmezdim kesinlikle.
    Elemanı gördüğümüz yerde 155'e haber veririz hocam meraketme.
    Yetkili arkdaşlardan ricam bu konuyu konudışına taşısınlar burda pek faydalı olmaz kanımca.

    Şimdi gördüm konudışına açılmış umarım faydalı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diferansiyeli kırarsın! -- 19 Haziran 2010; 14:32:48 >
  • Burak geçmiş olsun...güzel ülkemde her dakika yeni bir kötü haberle karşılaşıyorum lanet olsun diyorum artık böyle insanlar yaşamamalı...elemanı görürsemde polisi arar takip ederim hatta senide ararım polisten önce biz yakalar döveriz bi kapkaççımıdır teröristmidir nedir birde askerimizin adını kullanıyo şerefsiz...
  • Geçmiş olsun hocam.
  • At hırsızına benziyor hakketten suratı. Geçmiş olsun kardeş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seizure

    Sonunda dolandırıcıya ait bir fotoğraf bulabildim.
     Dolandırıldık..  [Güncel: Fotoğrafını buldum]



    Arkadaşlar bu adama iyi bakın!


    Parayı nereye harcadığı belli oluyor. Merak etmeyin bu fazla sıçrayamaz yakayı yakında ele verir
  • Konu genel olarak doğru, ancak hastanenin ihmali yok. Dolandırıcı şahıs, hastaneye herhangi bir sosyal güvencesi olmayan sivil vatandaş gibi ve topuk kırılması teşhisiyle yatmış. Hasta, hastane personeline de ben gaziyim falan dememiş. Hatta mağdurlardan biri kızı olan resimdeki kız yanındayken bile kendisine durumunu soran hastane personeline, trafik kazası geçirdim vs demiş, kız da onaylamış.

    Bülent Arınç olayı, hastaneye bir arkadaşının ziyarete gelip kendini prof diye tanıtması diye olaylar yok.

    Hastanenin, hastalar arası ilişkileri izleme, kontrol etme, sohbetlerine kulak misafirliği etme gibi bir yetkisi yok. Hastane, kişiye özel herhangi bir muamele yapmamış, sıradan bir vatandaş gibi tedavisini başlatmış ve devam ettirmiştir. Mesela herhangi devlet memuru görevliye, bu şahsın gazilik iddiasını haber vermiş olsalardı, resmi olarak, asker kişilerin, asker emeklilerinin ve yakınlarının DEÜ hastanelerinde tedavi olamayacaklarını, ancak sevkle ve refakatçi eşliğinde kalabileceklerini, kamu bütçesinden de özel katta kalamayacaklarını öğrenirlerdi. Abisinin prof olduğu iddiası da duyulmuş olsaydı, DEÜ öğretim üyesi yakınlarının, özel katta değil, her serviste bulunan özel odalarda, ücretsiz olarak kaldıkları da anlatılırdı.
    Olay tamamen, dolandırıcının dar bir çevrede bu iddialarını yürütmesi ve kendisi için uydurduğu hikayeleri, mağdurların da yardımıyla mağdurlar dışında kimse tarafından duyulmamasını sağlaması sayesinde olmuş.

    Ancak bir ip ucu var; çalınan ve yeni alınmış pahalı bir cep telefonu var, cep telefonu üzerinde teknik takiple şahısa ulaşmak mümkün olabilir.




  • Oncelıkle gecmıs olsun.Ne ınsanlar var hayatta ,Allah ıslah etsın.Aklıma gelen tum kufurlerı ettım bu sahsa.Ayıptır ınsanların guvenını kazanıp dolandırıyorlar.Sız ıyı nıyetle laptop vermıssınız canı sıkılır dıye.Dılencılere fılan artık guvenmıyoruz da ,hasta yatagında gazıyım dıyenede mı ınanmayacagız.
  • geçmiş olsun. fotoğrafı nasıl buldun?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.