Şimdi Ara

Dolandırıcılıkla Suçlanıyorum (Gelişmeler Var+Olay Haberlerde) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
4
Favori
10.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 42_SeNTeZ_42

    Arkadaşlar bugün kalktım bir baktım polis beni bekliyor kapıda.Konuştum bir başkasının kargosunu teslim almışsınız şuraya gelin ifade verin dedi gitti.Gitti karakola ifade vermeye "kargoluk bir olay varmış ben bir kargo teslim almadım bir yanlışlık var sanırım" diyerek girdim adam kaç senedir dairemde oturduğumu sordu.4 yıl olduğunu belirtince "4 yıldır sen oturuyorsan sen almışsındır kardeşim" dedi ve ben mavi ekran vermeye hazırlandım.Velhasıl kelam iş aslında çok daha ilginç yani yanlış kargoyu teslim alma değil.X kişisinin kredi kartı bilgileri bir şekilde ele geçiriliyor ve hizlial.com internet sitesinden cep telefonu vs sipariş ediliyor (4 ayrı sipariş verilmiş sanırım en sonunda limit yetmemiş son sipariş iptal edilmiş) ve adres olarak benim ev gösteriliyor.Kargo şirketi bu siparişleri benim adresime teslim ettiğini iddia ediyor hatta bu X kişisi sürekli internetten alışveriş yaparmış zaten diyorlar (Sürekli alışveriş yaparım ama X kişisi ben değilim işte).İfademi verdim çıktım lakin bu "adrese teslim ettim" olayı benim paçalarımı tutuşturmuş vaziyette o kişiye ait bana MNG kargodan ne gelen var ne giden kaldı ki hizlial.com'a üye olmama rağmen hiç alışverişim olmadı ve MNG kargoyu da daha önce hiç kullanmadım.Çevrenizde buna benzer bir olay işiten var mı MNG'nin buraya teslim ettim demesi devrelerimi yakmış vaziyette MNG evime hiç uğramadı benim.Olay geçen ay yaşanmış.

    Polis suçu üstüne atacak birini arıyor aman dikkatli olun.




  • Anlayabildiğim kadarıyla adam senin evin adresini vermiş ama isim olarak kendininkini vermiştir herhalde sonra geleceği zaman kapıda falan bekleyip almıştır kargoyu. Yadakargocuya ben arkadaşıyım deyip almışta olabilir. Git noterde imza sirküleri yaptır 30 liraya kendi imzan olmadığını kanıtlamak için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ColdCode

    Her bilge adamın korktuğu üç şey vardır: fırtınalı bir deniz, aysız bir gece ve almadığı halde aldığı söylenilen kargo.


  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mickey~

    quote:

    Orijinalden alıntı: DSM

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mickey~

    quote:

    Orijinalden alıntı: DSM

    normal bi polis suçlaması hemde çok komik her normal insanın üzerine bu yaftayı yapıştırırlar ''sen yaptın dimi''
    tarzında hocam rahat olun paçalarını onlar tutsun biraz karakol görürsün sonra prosödür mahkeme falan işte macera diyelim
    anlamadığım:senin kasanı götürüp neden kopyalamadılar?

    Türk polisinden bahsediyoruz ne kasası ne teknolojisi ( Bu arada başlığı okduğumda kesin YURTİÇİ KARGO'dur dedim yanılmışım)
    Bence olay ilginç değil , eğer ilginçleşirse sebebi sadece Türkiye olucaktır.Ama ellerinde hiç kanıt yok.Sadece senin adresin var.Şu an aslında tamamen kurban gibi duruyorsun.Ne imza attın kendini ele verdireceğin, ne parmak izin var.Kargocu yalan söylerse ondan başka şahit yok.Evinde delil yok (hoş zaten bakmazlar bile).Yani ellerinde HİÇBİR ŞEY yok.Sadece sana acizce blöf çekerler " sen yaptın di mi lan itiraf et bak."Eğer bu durumdan suçlu çıkarsan ahanda buraya yazıyorum okulu bırakırım ben de başlarım bu işlere . Ne gerek var anasını satayım kendini paralamaya

    Türk polisini sen göbekli 50 yaşındaki ve sadece asayişe bakan insanlar olarak görüyorsan konuşmaya gerek yok
    artık istanbul polisden yardım isteyip ders alan amerikan polis teşkilatı var nasıl yapıyorsunuz bunları diyorlardı en son
    onu bırak basit bişeyi söylüyorum bilgisayar kasasını biraz program kullanmayı bilen memur iki dakikada verileri ortaya döker merkeze bildirir olmazsa hertürlü birimden yardım alır koşulsuz gsm internet banka tüzel kişilerden hertürlü sistem ağına girebilecek eğitimli ekipleri var. adamlar için basit bi olay ama sonuç olarak işine gelirse basit yoksa sallamazlar genel itibariyle ben bakmam diğer ekip yolda tarzı düşünce sistemi var haklılarda

    elinde imkanlar oldugu sürece çözemeyeceğin mantık hatası yoktur
    bizimkilerinde hertürlü mal ve para var. okadar hazineyi şaha kaldırıyorlar.

    He dostum he eminim öyledir.Ülkedeki hak ve adelet almış başını gidiyor zaten di mi.
    Bak ben sana sistemin en başından beri olan yanlışları anlatayım. Bunlar bilmek anlamak için dahi olmaya gerek de yok hem.
    Bu ülkede polis olan insanlar torpille seçiliyor şu anda.Önceden de rüşvetle hediyeyle seçiliyorlardı.İlk önce bunları inkar ediceksen yaz bir daha hiç konuşmayayım.Benim onlarca arkadaşım torpilli girdi , onlarcası da torpilden dolayı giremiyor.Zaten öğrenciler polisliğe" istediğim bölümü kazanmaya çalışayım eeen olmadı polislik sınavlarına girerim" zaten 3 - 5 net yapsan girebiliyorsun gözüyle bakıyorlar. Ya da bölümü iş yapmayan insanlar polisliğe hazırlanıyorlar.
    Eğer bunlar soyut kalıyorsa elini vicdanına koy hiç mi trafikte falan rüşvete rastlamadın.2 yıl boyunca ehliyetsiz motorsiklet süren arkadaşlarım var hala daha sürüyorlar ve ben de zamanında sürdüm.Her yakalandığımda nasıl hallediyoduk işleri sanıyorsun?Ki ben polisle karakolla hiç alakadar olmayan bi insanım.Düşünüyorum da onlar nasıl hallediyolardır işlerini.Bi kere bu ülkede kimse hak ettiği değeri görmezse işlerini doğru düzgün yapmazlar yapamazlar...Ben polisleri suçlamıyorum aslında bu sistemi bu hale getirenleri suçluyorum.Ama bu Türk polisinin başarız olduğunu değiştirmiyor.
    "adamlar için basit bi olay ama sonuç olarak işine gelirse basit yoksa sallamazlar genel itibariyle ben bakmam diğer ekip yolda tarzı düşünce sistemi var haklılarda" bu söz de başarısızlıklarını kamufle edemez, eğer adaleti herkese eşit dağıtmıyorsan görevini düzgün yapmıyorsan başarısızsındır diye düşünüyorum.

    hocam evet devletin her kurumunda böyle sorunlar hala adam kayırma var hala rüşvet dayak taciz adam satma hatta çeteleşme var bunu kimse inkar etmiyor hatta ve hatta senin dediklerine katılmamak elde değil
    hayır öyle bişey yok işkembeden sallıyorsun tarzı bi düşünce sistemide oluşturmuyoruz. yaşanan bilenen olaylar bunlar

    genel olarak Türkiyedeki polis teşkilatından bu kadar yetenek gerektiren işlerin gelemeyeceğini baştan yazmıştınız.
    evet öyleydi ve sistemin hatalı oldugu yada işine geldiği seyrettiği birçok bölge il ilçe kasaba buçak köy kırsal kesim var.
    ama işini iyi yapan dürüst insanlarda var dediğin anlattığın türdende seni sinirlendirip bunlar böyledir şöyledir sen yanlış düşünüyorsun sen böylesin saçmalıyorsun rüyadanmı gördün çok film izlemişsin tarzı davramıyorum
    haklı olabilirsin. haklı oldugun yerlerde bende destekçinim ama yapılmaz ve yapılmayacak diye bişey yok uzatmayada gerek yok olan olmuş sonuç olarak sentezin sonuçunu bekleyip ibret alacağız




  • Dolandırıcı dolandırılan kişinin tc sini kullanmışsa dolandırıcıyla dolandırılan kişi aynı da olabilir. Adam almıştır ürünleri sonra da ödeyemediği için bilgilerimi çaldılar demiştir. Sana bir şey olmaz hatta olay açıklığa kavuştuğunda senin evinin adresini veren kişiye dava açıp tazminat bile alabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

    Dolandırıcı dolandırılan kişinin tc sini kullanmışsa dolandırıcıyla dolandırılan kişi aynı da olabilir. Adam almıştır ürünleri sonra da ödeyemediği için bilgilerimi çaldılar demiştir. Sana bir şey olmaz hatta olay açıklığa kavuştuğunda senin evinin adresini veren kişiye dava açıp tazminat bile alabilirsin.

    Bir aklanayım kargocu da dahil kim başımı ağrıttıysa şikayetçi olacağım zaten durup dururken canımı sıktılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kargo görevisinden şüphelendim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Silver Shadow

    polis, kargo irsaliyesi diye bişey duymamış heralde.

    Super zeka harcaniyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam senin adrese ve sana teslim edildiği önesürülüyosa eğer, teslimat belgesinde senin teslim aldığına dair imza atmış olman lazım ki eğer sen teslim almadıysan ve ortada imza falan yoksa korkmana gerek yok mahkeme olsa bile hiç bir şey çıkmaz..
  • X kişisinin ikametgahı sizin adreste olmadığına göre? Muhtarlığa gidip araştırmanız daha yararlı olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dionysosér

    X kişisinin ikametgahı sizin adreste olmadığına göre? Muhtarlığa gidip araştırmanız daha yararlı olur.

    Ne alaka hocam güya ben kendimi o şahıs olarak tanıtmış almışım zaten x kişisinin ikametgahı farklı o adam dolandırılan adam.

    Kokov benim ne adım geçiyor ne imzam dolandırılan şahıs kimse onun adına teslim edilmiş zaten ortada benim imzam yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: R.Rondo9

    quote:

    Orijinalden alıntı: ColdCode

    Her bilge adamın korktuğu üç şey vardır: fırtınalı bir deniz, aysız bir gece ve almadığı halde aldığı söylenilen kargo.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 42_SeNTeZ_42


    quote:

    Orijinalden alıntı: Dionysosér

    X kişisinin ikametgahı sizin adreste olmadığına göre? Muhtarlığa gidip araştırmanız daha yararlı olur.

    Ne alaka hocam güya ben kendimi o şahıs olarak tanıtmış almışım zaten x kişisinin ikametgahı farklı o adam dolandırılan adam.

    Kokov benim ne adım geçiyor ne imzam dolandırılan şahıs kimse onun adına teslim edilmiş zaten ortada benim imzam yok.

    Hmm... Bir şahit bulun veya sikayetvar.com(anında ilgileniyorlar, biraz sert üslupla yazarsanız).
  • Mng kargo zaten sokaktan topladığını işe alıyor böyle şeyler olma ihtimali yüksek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 42_SeNTeZ_42

    quote:

    Orijinalden alıntı: Silver Shadow

    polis, kargo irsaliyesi diye bişey duymamış heralde.

    İrsaliyede bilgileri çalınan X'e benim evimde teslim edilmiş görünüyor sıkıntı orada zaten kredi kartıyla sipariş verip gelen kargoyuda kendimi X olarak tanıtıp almışım güya.Hatta kargocuya demişler oradaki adam sürekli interetten alışveriş yapar diye ( sanırım kargocuyla görüşmüşler ki evet yaparım).

    KORAYMF csb ile işim olmaz kardeşim beni bilen bilir hadi işine git zaten paçalarım tutuşmuş durumda.

    Adamın kimliğini çalıp kimliği gösterip mi teslim almışsın?
    Neden kimlik kontrolü yapmadan teslim ettiklerini sor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: memoseler

    quote:

    Orijinalden alıntı: 42_SeNTeZ_42

    quote:

    Orijinalden alıntı: Silver Shadow

    polis, kargo irsaliyesi diye bişey duymamış heralde.

    İrsaliyede bilgileri çalınan X'e benim evimde teslim edilmiş görünüyor sıkıntı orada zaten kredi kartıyla sipariş verip gelen kargoyuda kendimi X olarak tanıtıp almışım güya.Hatta kargocuya demişler oradaki adam sürekli interetten alışveriş yapar diye ( sanırım kargocuyla görüşmüşler ki evet yaparım).

    KORAYMF csb ile işim olmaz kardeşim beni bilen bilir hadi işine git zaten paçalarım tutuşmuş durumda.

    Adamın kimliğini çalıp kimliği gösterip mi teslim almışsın?
    Neden kimlik kontrolü yapmadan teslim ettiklerini sor.

    İşin o kısmını bilmiyorum kendimi savunuyorum polisçilik oynama beni ilgilendirmez ben ifade alıyorum derdini savcıya anlatırsın dedi onları ben de sordum.

    Bir de benim anlamadığım kredi kartıyla siparişte kart sahibine onay mesajı gitmiyor mu onu nasıl ayarladılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Simdi ilk is MNG kargoya gidip senin oturdugun muhite hangi aracin servis yaptigini varsa sabit soforunun adini aliyorsun. Adami,arabayi bulup sikistiriyorsun. Baktin konusmuyor polise adini veriyodsun direkt. kimlik sormadan kargoyu neden teslim etti? Isin icinde o adamda olabilir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi met.nar -- 2 Ocak 2013; 19:48:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kargocu gelir nüfüs cüzdanına bakar hadi bakmadı diyelim en azından mutlaka ama mutlaka imza attırır
    işte ordan sıyırırsınız imza sizin değil ,
    eğer kargocu da bu işin içindeyse bütün siparişleri aynı kargocu teslim etmiş demektir ,
    bu siparişleri teslim eden kargocu bulunur sorguya alınır açık verirse iş çözülür,
    ayrıca fatura için tc kimlik alınıyor hepsiburada da ,
    hızlıal'da nasıl bilmiyorum ama orda da vardır , ordaki tc kimlik karşılaştırılır ordaki tc kiminmiş bulunur ,muhtemelen o işi de mağdurdur.
    sipariş geçilen pc'nin ip no'su hızlıalda saklıdır ordan adres bulunabilir
    ciddi bir olay bu tek başına olacak kadar küçük bir iş değil arkasından çete falan çıkabilir

    yada bu bir cool story dir herşey mümkün

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 42_SeNTeZ_42


    quote:

    Orijinalden alıntı: Dionysosér

    X kişisinin ikametgahı sizin adreste olmadığına göre? Muhtarlığa gidip araştırmanız daha yararlı olur.

    Ne alaka hocam güya ben kendimi o şahıs olarak tanıtmış almışım zaten x kişisinin ikametgahı farklı o adam dolandırılan adam.

    Kokov benim ne adım geçiyor ne imzam dolandırılan şahıs kimse onun adına teslim edilmiş zaten ortada benim imzam yok.

    Hocam sen kendini başkası gibi gösterip başkasının kimlik bilgilerini ele geçirip(yani kargocuya kendini başka birisi olarak tanıtıp) kargoları almışsın değil mi. Bu durumda kargo teslim kağıdınada senin imza atmış olman gerekir. (Sahte imza kullanarak). Bu durumda Eğer imza sana ait değilse seni kimse suçlayamaz. İmzayı sallama dahi atsan hiç bir önemi yok. İmza tahlile gittiğinde senin atmadığın her türlü ortaya çıkar. Önemli olan imzanın senin eski imzana benzeyip benzememesi değildir. Boş bir kağıda karalama yapsan bile kimin karaladığı anlaşılır. Yani ortada senlik bir durum yok.
    Senin mudahil olma sebebin sadece adreste oturuyor olman. Aklanman ise imzanın incelenmesinden sonra çok kolay.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: galapagos3

    kargocu gelir nüfüs cüzdanına bakar hadi bakmadı diyelim en azından mutlaka ama mutlaka imza attırır
    işte ordan sıyırırsınız imza sizin değil ,
    eğer kargocu da bu işin içindeyse bütün siparişleri aynı kargocu teslim etmiş demektir ,
    bu siparişleri teslim eden kargocu bulunur sorguya alınır açık verirse iş çözülür,
    ayrıca fatura için tc kimlik alınıyor hepsiburada da ,
    hızlıal'da nasıl bilmiyorum ama orda da vardır , ordaki tc kimlik karşılaştırılır ordaki tc kiminmiş bulunur ,muhtemelen o işi de mağdurdur.
    sipariş geçilen pc'nin ip no'su hızlıalda saklıdır ordan adres bulunabilir
    ciddi bir olay bu tek başına olacak kadar küçük bir iş değil arkasından çete falan çıkabilir

    yada bu bir cool story dir herşey mümkün

    Keşke cool story olsa be dostum ifademin olduğu kağıdın kopyasını verdiler duruyor.Suçlama kağıdını vermelerini bekledim ama vermediler tüm detaylar orada yazıyor sadece okumama izin verdiler.

    sezerbaris sağol dostum bu konuyu biraz da içimi rahatlatacak yorum arayışıyla açtım malum adrese teslim edildi deyince nasıl ispatlarım diye altımı doldurdum adli prosedürleri anlamam işim düşmedi daha önce bakalım sana kağıt gelir dedi ama uzun sürebilir gelmesi dedi gelince konuyu güncelleyip son durumu paylaşacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sentez* -- 2 Ocak 2013; 19:58:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.