Şimdi Ara

DOLANDIRICILIĞA DİKKAT!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
1.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, bir kaç internet yazısı vesilesiyle ve kayınpederi ile fikir alışverişi sonrası sıkıntı dolandırılmaktan kurtuldum. Sizlere de paylaşırım istedim. 1 kişi bile faydalansa yeter artar.
    Bugün sarı sitede bir araç beğendim. İlan no: 713781069 telefınla konuştuk anlattı beğendim. Gittim baktım araç mis gibi pırıl pırıl hiçbişeyi yok. Hasar kaydı sorguluyorum yok. 102.5 a anlaştım. Tabi öncesinde metroda aldı kendisi beni, işte şu dükkan bizim şu hotel bizim ama battık çok borcumuz var vsvs. Araç ekspertize gidicez o arada rehin fln sordum. Araçta rehin olduğunu, rehini benim kapatmam sonrası anlaştığımız fiyattan düşerek satış yapıcağını söyledi. Ben de gittim noter ile görüştüm. Dedi ki sen rehini kaldırtsan anında rehin koyabilir başka alıcaklı. Sen bankadan çıkıp buraya gelene kadar araba gidebilir dedi. Ben de kayınpederime bu durumu izah ettim, internetten baktı felan o da; aşağıdaki yazıyı buldu ki gerçekten herkesin okuması gerektiğini düşünüyorum. daha sonra satıcıya kardeşim rehini kaldırtın, anında ben alış yapıcam dedim. Maddi imkanımız yok felan felan dedi. Sonra ben yok ben almıyorum dedim almadım aracı. Bu yazıyı yazmamdaki tek amaç dediğim gibi bilmeyen 1 kişiye bile giderse bu yazı benim için yeterli. Ben bilmiyodum. Öğretmenden Allah razı olsun. Belki daha önce 10 kere paylaşılmıştır bilemiyorum ama yine de yazıyım istedim.

    "Temiz bir araca piyasa fiyatının altında fiyat veriyorlar ve satıcı kendisinin iş yeri sahibi olduğunu söylüyor.



    Aracı görmeye gidiyorsunuz, araç çok güzel temiz bakımlı ve fiyatı çok iyi



    AMA



    araç üzerinde rehin var, alırken banka kredili alınmış ve bankaya rehinli.



    satıcı siz rehni kaldırın benim şuan nakit sıkıntım var size senet vereyim diyor, ama işin arkası var.





    satıcı 5-10 kişi ile anlaşmış ve bunlara senet vermiş kendini onlara borçlu göstermiş ve bu kişilerde mahkemeye başvurmuş, tabi hepsi anlaşmalı.



    adamın üzerinde mal yok, benim dediği dükkanda kira, araç üzerinde mevcut bir rehin olduğu için alacaklılar sıraya giriyor ve aracın üzerindeki rehin kalkar kalkmaz ikinci alacaklı üzerine rehinleniyor araç, ikinciyi kaldırsanız üçüncü alacaklı üzerine rehinlenecek.



    elinizde senet var mahkemeye gidip adamı icraya verseniz zaten hazırda bekleyen 5-10 kişi var onların borcu tahsil edilmeden size sıra gelmiyor.







    Geçenlerde bir kaç defa konu açmıştım yeni araç alacağım diye, satıcıyla anlaştık sonra bana araçta rehin var dedi ve yukardaki senaryoyu önüme sundu, sen rehni kaldır ben sana senet vereyim. Çevremde bir kaç defa elinde senet olmasına rağmen alacağını tahsil edemeyen tanıdıklarım olduğu için biraz tereddüt ettim ve bende satıcıya şunu teklif ettim.



    Rehin ne kadar, 15.000 TL, gidin 15.000 TL lik bir aylık kredi çekin kredi faizi neyse ben vereceğim ( masrafı falan derken 800 TL oluyor ) satıcı haifiten yan çizmeye başladı benim zaten kredi borcum var, eşiniz alsın babanız alsın ortağınız alsın hepsine hayır dedi.





    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



    Arkadaşlar bahsettiğim aracın ilanı bi hafta kadar yoktu bugün tekrar yayına girmiş ve indirim yapmışlar, daha önce 76.000 olan araç şuan 71.500 e satılık.



    Arkadaşlar aman diyeyim rehinli araç alırken çok ama çok dikkatli olun.





    Olduda rehinli araç almak istediniz burda size bir tavsiyem olacak.



    Araç sahibine şu teklifi sunun, bankadan kredi alın faizini ben vereceğim, eğer kendisi alamıyorsa eşi kardeşi bir akrabası alsın gitsin rehni kaldırsın."







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.