Şimdi Ara

Dolandırıcılara TC mi verdim birşey olur mu ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün şirkette yemekteyken bir numara aradı bankadaki hesabımdan 1500 tl alışveriş yapıldığı ve 1000 tl lik kredi başvurusunda bulunulduğu söylendi.
    İşlemi siz mi yaptınız diye sordu "hayır" dedim.
    Güvenliğiniz için kartınızı iptal edeceğim 2 gün içinde yenisini göndereceğiz internet şubenize erişim sağlayamayacaksınız sonrasında yeni şifre alacaksınız dedi tc mi istedi malesef ki verdim güvenlikle ilgili birkaç şey daha sayarken ben hemen masama geçtim ve internet şubeme girdim hesabımda bir hareket yoktu kendisine de söyledim verdiği cevap alışveriş yurtdışından yapıldığı için göremiyorsunuz dedi.
    Sizi sesli yanıt sistemine aktarıcam ve internet şube şifrenizi gireceksiniz dedi aktarmadan bende aradıkları numarayı google da aradım ve ekşi sözlükte açılan bir konuda gördüm dolandırıcı olduklarını anladım dedim siz dolandırıcısınız bu numara öyle gözüküyor "inanmıyorsanız bankanızı arayıp sorun deyip yüzüme kapattı".
    Durum bundan ibaret dolandırılmaktan son anda kurtuldum sadece tc numaramı verdim sadece ayrıca mail adresimi de biliyorlardı bu kadar bilgiye nasıl ulaşıyorlar o kartımı internette hiç kullanmadım ve tc numaramla birşey yapabilirler mi ?

    Ekşi linki :https://eksisozluk.com/05387187218--5218557

    Numara : 05387187218
    118 80 i arayıp sordum numara Caner Mumcu adına kayıtlıymış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heradod -- 8 Kasım 2016; 10:45:18 >







  • hocam lütfen biraz daha dikkatli olun bu durumda sizden tc istenilmez banka kaydınız da zaten var sizin ve banka güvenliği için bütün bankalar kullanıcıya anne kızlık soyadının bilmem 2. 5. harfini boşuna sormuyorlar

    sizi aktardığı şubeye girip şifrenizi girseydiniz yandığınızın resmi olacaktı Allahtan ki araştırmışsınız

    bişey yapamazlar ama tedbir amaçlı bi süre kartınızı internet alışverişine kapatın ne olur ne olmaz geçmiş olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.