Şimdi Ara

Dolan kartuş çıktı problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iş yerinde kullandığım epson sx 435w dolan kartuşlu yazıcım var, haftada 200 sayfa civarı çıktı alıyorum kartuşun uzun süre çıktı alınmamasından dolayı kuruması gibi bir problem yok yani. ama 50 sayfanın üzerinde çıktı aldığımda özellikle renkli resimlerde çizgi sorunu oluyor. 1 ya da 2 kez kafa temizmele yapınca sorun çözülüyor. cescesor mürekkep ve dolan kartuş kullanıyorum. 200 - 300 sayfa çıktı alırsam en az 15 -20 sayfa böyle sorunlu çıkıyor. yazıcıyı alalı en fazla 2-3 ay oldu.

    ne yapmamı önerirsiniz sıkıntı mürekkeptemi, yoksa benim bilmediğim bir ayar falanmı var. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

     Dolan kartuş çıktı problemi







  • güncel
  • imkanınız var ise birde epsonun kendi L200 mürekkeplerinden kullanıp denermisiniz yine oluyormu aynı olay
  • yoğun cıktı aldığın için belli çıktı sayısından sonra bunu yapması olası zaten istediğin mürekkebi kullan bunlar yazıcı kafasından kaynaklanıyor..artarda 50 sayfa aldığında da yapma ihtimali var çünkü kafa mürekkebi çekemiyor okadar cabuk..sorunu kağıt ayarını kalın kağıt yaparak bi nebze çözebilirsin daha yavaş yazar ama kaliteli olur ama dediğim gibi mürekkepli yazıcılar ayda 500sayfa civarında kullanım için uygundur daha fazla çıktı alınacaksa lazer kullanmanı tavsiye ederim
  • buradan ve pm ile tavsiye veren arkadaşlara teşekkür ederim. tavsiyeleri uygulayıp sonucu yazarım.
  • Tek seferde çoklu çıktı alındığından böyle bir sorunla karşılaşıyor olabilirsiniz.
  • bence dolan kartuştan ziyade bitmeyen kartuş sistemini deneyin çünkü dolan kartuşta mürekkebin bitiğini fark edememişte olabilirsiniz.

    https://www.bitmeyenkartusum.com.tr/epson-t1281-t1284-uyumlu-bitmeyen-kartus-sistemi?filter_name=1281

    birde mürekkepte önemli bu yazıcılar için ben size zeustech yada moorim marka mürekkep kullanmanızı öneririm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: proteus

    yoğun cıktı aldığın için belli çıktı sayısından sonra bunu yapması olası zaten istediğin mürekkebi kullan bunlar yazıcı kafasından kaynaklanıyor..artarda 50 sayfa aldığında da yapma ihtimali var çünkü kafa mürekkebi çekemiyor okadar cabuk..sorunu kağıt ayarını kalın kağıt yaparak bi nebze çözebilirsin daha yavaş yazar ama kaliteli olur ama dediğim gibi mürekkepli yazıcılar ayda 500sayfa civarında kullanım için uygundur daha fazla çıktı alınacaksa lazer kullanmanı tavsiye ederim


    Aynen katılıyorum ;
    yazıcı kafasına birim zamanda giden mürekkep miktarı ,yazıcı kafasının birim zamanda ihtiyaç duyduğu mürekkep miktarını karşılamıyor olabilir.
    ( bir ihtimal).Yazdırma hızını düşürmeyi deneyin derim ( mümkünse tabi)...Saygılar..




  • bende aynı çizgi sorunu 2. sayfadan itibaren oluyor.. hatta bazen ilk sayfanın yarısında sukoyveriyor..

    doldurduğum set eko kartuş..

    takip..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: djoz

    bende aynı çizgi sorunu 2. sayfadan itibaren oluyor.. hatta bazen ilk sayfanın yarısında sukoyveriyor..

    doldurduğum set eko kartuş..

    takip..

    hangi dolan kartuş ve hangi mürekkebi kullanıyorsunuz aldığınız yer soruna çözüm sağlamıyormu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperen_69

    quote:

    Orijinalden alıntı: djoz

    bende aynı çizgi sorunu 2. sayfadan itibaren oluyor.. hatta bazen ilk sayfanın yarısında sukoyveriyor..

    doldurduğum set eko kartuş..

    takip..

    hangi dolan kartuş ve hangi mürekkebi kullanıyorsunuz aldığınız yer soruna çözüm sağlamıyormu

    hp'nin orijinal kartuşlarını doldurdum..

    aldığım yer migros seti üreten firmanın da yardımcı olacağını sanmam.. "karuşlarınız tıkalıdır solüsyonla temizleyin" veya "bozulmuştur değiştirin" diyecekler muhtemelen..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ooo benim 5 aydır yaşadığım sorun çaresine gelirsek kullandığınız makina pl değeri çok düşükse bundan olur. örn: bende epson 7015 var 2pl olur kendileri durablite kullnırlar durablite kullanıpta 2 pl damlacık boyutu gördüğüm tek yazıcıdır.. diğer durablite yazıcılar 3 pl dir.. ben bu makina durablite diye satılan mürekkeplerden verim alamadım denedim olmuyor kafa kendi kendine bi açılıyor bi kapanıyor saçma sapan işler oluyor..

    yukarıda mantıklı cevaplar verilmiş ve doğru cevaplar verilmiş, mürekkebin akışkanlı az olduğundan dolayı bu sıkıntıyı yaşamaktayız.. l200 mürekkebi epson kullanan arkadaşların gerçekten işine yarar sıkıntı yaratmat makina cayır cayır basar. sorunun çözümüne gelelim

    makinayı hızlı baskı modundan çıkartmalısnız epsonlarda sessiz modu diye bi mod var bu modda daha yavaş basıyor. yinemi olmadı resim ayarına alın öyle basın yinemi olmadı matta kağıt moduna alın rahat ve güzel baskılar alın... kuşe mürekkebi diye satılan direnci yüksek mürekkep var ben bunu kullnıyorum matta aldığım zaman çok güzel,koyu çıktılar alıyorum.

    2gün önce durablite diye satılan mürekkep setini aldım 39 lira yi direk tuvalete döktüm. kafa tıkanması yaşattığı için.




  • öncelikle tavsiye veren tüm arkadaşlara teşekkürler. baskılarımda kalite seçeneğini "metin ve görsel " olarak ayarlamıştım, kalite seçeneğini "fotograf" olarak ayarladım sorunum ortadan kalktı. Baskı hızımda düştü tabi 200 sayfa civarı çıktı aldım sorun yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.