Şimdi Ara

Doktorların yurtdışına çıkışını nasıl engelleriz. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
1
Favori
4.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yazıldı mı bilmiyorum ama pranga vurmayı deneyebilirsiniz hocam

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • cricet C kullanıcısına yanıt
    Gidenlerin alanında en iyi olduğu genellemesine ben de katılmıyorum. Bunu yazmaktan asla sıkılmayacağım tüm sınavlar yalan, özellikle TUS ve YDUS et & can pazarı...

    Bakın @Ankaratıplı ne yazmış:

    quote:

    geçen hafta amerikadaki uzmanlık programlarına yerleştirme için sonuçlar açıklandı, ülkemizden 70ten fazla hekim var ve hepsi de alanlarında en iyi öğrenciler sakın bizim vergilerimizle okudu demeyin çünkü bu listenin nerdeyse yarısını koç tıp oluşturuyor senelik 190bin tl 6 yılda 1milyon 140bin tl lik okul


    Gelir dağılımı adaletsizliği sayesinde zengin yapılarak bir şeye benzetilmiş ailelerin çocukları o kurumlarda okuyor, iki üç bursluya kanmayın. Özel hastane tıbbiyelileri ile alay ediyorsunuz ama Koç Üniversitesi'nin doktorunun onlardan hiçbir farkı yok, ülkenin biatçı kültürü sayesinde aşağılık Koç ailesine tapılıyor...

    Koç Holding'in bulaştığı ve elini çekmediği her alanda bir mikrop vardır, devletin kurumlarında yeterince etkinken bir de AK Parti'yi kurduklarını veya kuruluşuna destek olduklarını sakın unutmayın. Koç Üniversitesi'nden çıkan doktora doktor demem, bana elini değdirse sapık diye çığlık atarım, ister inanın ister inanmayın...

    Not: Kaç kere harf hatası yapmışım, editlemekten bir hal oldum. Haklarında kötü yazı bile yazdırmıyorlar, ne bu korku?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 21 Mart 2022; 8:55:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • giden gitsin kimse zorla tutulmaz ne versen az gelir.Doktorların yurtdışına çıkışını nasıl engelleriz. 

  • olmadı hak arayan herkesi içeri atalım, pasaportuna ey koyalım, yurtdışına gitmek isteyeni kırbaçlayalım.


    hak arayanlara bu öfke niye anlamıyorum, herkes sizin gibi hiçbirşeye ses çıkarmayan herşeye biat eden köle ruhlu mu olsun.


    bunu yapmak yerine doktorlar ve diğer herkesin şartlarını ve yaşam kalitesini arttırmaya çalışsak nasıl olur.

  • Sen önce beleşe okuttuğun Afrikalı,Afgan,Pakistanlı,Hindistanlı,Suriyeli,Arap öğrenciler için bunu söyle.Türk vatandaşı olan bir Türk,o eğitim masrafı dediğin masraftan çok daha fazlasını hak etmiştir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel kardeşim, devlet üniversitesi ücretli değil mi, beleş mi okuyor bu insanlar ülkede sanıyorsun sen? Bu ülkede beleşe hiçbir şey yoktur. İlk okulda dahi para ödersin çocuğun için. Okul dönemi harcamaları bir ailenin ekonomisindeki en büyük paydalardan birini oluşturur. Çocuğunuz olduğunda anlarsınız artık ne diyeyim... Özel okuldan daha ucuz olması devlet okulunu beleş yapmıyo ne yazık ki. Özellerin de o paraya göre elbet farkı var devletten ki bu da son derece normal.

    Ayrıca doktor olmanın kolay olduğunu mu sanıyorsunuz? Ne olacak bu okunan 6 yılın emeği? Verilen emekleri düşünen yok değil mi? Sanki parmak basarak doktor oldu millet rahat rahat. XD

    Zaten sen rahat ol, yurtdışında mesleği sürdürmek için denklik lisansı tarzı şeyler almaları, yine sınavlardan geçmeleri lazım. Kimse bu güzel ülkendeki doktorluk lisansını falan tanımıyor. Bu insanlar burda da orda da gendi çabaları ile bir yere geliyor. 👍




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPAWN-TheUndead -- 21 Mart 2022; 11:55:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Devlete külfeti çok olan ve sınırlı tıp eğitimini burda alıp yabancı ülkeye hizmet etmeyi seçenlerden pilotlarda, asker poliste olduğu gibi tazminat olmalı. Kamuya verdiği zararı tazmin etsin sonra nereye giderse gitsin. O bu ülkede eğitim aldığı için bu ülkeye hizmet etmeyi seçecek birini engellemiş oldu sonuçta.

  • SPAWN-TheUndead kullanıcısına yanıt

    Harp okulundan atılmış bir öğrencinin ödediği okul masrafları nedir bir araştırın, ücreti neymiş öğrenin. Devlet tıp okuyanı milletin menfaatine bedavaya okutturuyor devlet üniversitesi altında. Bu diğer tüm bölümler için geçerli ancak beni uyuz eden devlet beni okutmadı diyen abidik gubidik konuşan tipler. Keşke hiç okumasalarmış onlar, kontenjanı doğru düzgün konuşacak kişilere bıraksalarmış. Hükümet nefreti ayrı şey, devlet nefreti ayrı şey. Arasında çok fark var. Ne demek devlet okutmadı demek ya? Hükümet okutmadı desin eyvallah deriz. Devlet bizim devletimiz yahu.

  • akp öncesi böyle bir sorun olmadığına göre... çözüm basit

  • o zaman devlet üniversitesinin bize yaptığı masraf neyse biz de ödeyelim ödemeyelim demiyorum ki


    ya da bağış yapalım tıp fakültesini bitirenler sizi böyle mutlu edecekse ben öderim,

  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

    Türkiye de çalış yeter başka bişey istediğimiz yok. Okulun kuruluş amacı, devletin okutma amacına hizmet et yeter. Bugünlerde gelip geçer.

  • Doktorların yurtdışına çıkışını nasıl engelleriz.
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

    Ben eğitim için gidenleri kast etmemiştim yoksa dediğinizde haklısınız top üniversitelere gidenler en iyi öğrenciler, bu mühendislikte de öyle MIT'ye gidenler hep ilk sıralardaki öğrenciler. Eğitim için gitsinler bunda problem yok bence, hatta bu üzülünecek bir şey değil tam tersine sevinilmesi gereken bir konu. Yurtdışında kaliteli eğitim alıp geri dönen insan da çok. Tabi kimseye geri dön veya geri dönme diyemeyiz kendi tercihidir.

  • he_man kullanıcısına yanıt

    AKP öncesi doktorların şartları nasıldı bilmiyorum ama sağlık sisteminde problem yoktu demek çok iddialı.

  • Yahu burada harp okullarını yahut asdfg kolejlerini tartışmıyoruz ki, tıp ve doktorluğu konuşuyoruz. Harp müfredatında kişi para mı alır yoksa tam tersi para mı öder, orasının ayrı yönetimidir. (Yanılmıyorsam da kapatıldı hepsi malûm olaydan sonra?) Niye başka kısımlara çekip yönlendirme yapıyorsunuz, konumuz orası değil ki.

    Tekrar söylüyorum, Tıp fakültesi mezunları beleşe okumadılar, harçlarını verip diğer ödemeleri ile kendi emekleri ile doktor çıktılar. İstediğiniz kadar bunu yok sayıp, görmezden gelin. Lakin bu gerçeği değiştirmez. Kendi aileleri dışında da kimseye bir borçları yoktur, olamazda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPAWN-TheUndead -- 21 Mart 2022; 18:35:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SPAWN-TheUndead kullanıcısına yanıt

    Bedava okunuyorsa işte gitsinler amerikada okusunlar.


    Konumuz tamda bu, okula girmeden TR içinde çalışmayı kabul ettireceğiz bir şekilde. Bu yolun sonu iyi görünmüyor değilse. Hali hazırda mezun olmuş tıp doktorları değil konumuz, tıp fakültesini tercih edecek olanları TR içinde kalmaya zorlayıcı tedbirler almak. Yurtdışına yine gitmek istiyorsa gitsin ancak önlüğünü bırakıp gitsin diyoruz. Bu arada askerler insan değilmi de kıyaslama yapılmasın diyorsun hayırdır?

  • Doktorlarin yurt disina cikisini engellemek yerine bizmi yurt disina cikip tedavi olsak😜

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SPAWN-TheUndead kullanıcısına yanıt



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4h062020 -- 21 Mart 2022; 18:58:10 >
  • @Guest-4h062020 kışkırtmayın insanları bize karşı

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.