Şimdi Ara

doktorlara bi sorum var(kardioloji)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • by-pass ameliyatı gecirmis akrabama ameliyat sonrası diltizem isimli bir ilac verildi ve bunu ömür boyu kullanılacagı soylendi.


    daha oncede tansiyon proplemi olan hasta ameliyat sonrada tansiyon problemini asamadı.baska bir doktora muayeneye gidildi.tetkikler,tansiyon izlenmesi yapıldı.daha once verilmis olan "diltizem" isimli ilacın yerine "norvasc" isimli ilac verildi.ve bunun yanında "micardis plus" isimli ilac verildi.


    anlayamadıgım omur boyu kullanılacak denilen "diltizem" ile "norvasc" isimli ilaclar muadilmidir etken maddelerimi farklıdır.neden boyle bir değişiklik yapılmıstır..

    bilgisi olanlar mail atarsa veya buradan cevap verirse sevinirim.tesekkurler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bironbir -- 24 Ocak 2007; 19:59:40 >



  • Hayır muadil değiller.

    Her ilaç aynı etkiyi göstermez. Özellikle kalp hastalıklarında birden fazla ilaç kullanılır. Senin hastanda kullanılan Micardis plus adlı ilaç bir anti-hipetansiftir. Norvasc kalp hastalıklarında yıllardır tercih edilen bir kalsiyum kanal blokeridir. Kalp kası ve damar kaslarının aşırı kasılmasını engelleyerek hipertrofi riskini azaltır.

    Ayrıca tansiyon kontrol altına alınarak hastanın hipertrofi(Kalp kasının büyümesi) kalp krizi geçirme riski azaltılır. Çünkü by-pass ın nedeni ateroskleroz nedeniyle tıkanan koroner arterlerdir(Kalbi besleyen damar). Kanlanamayan kalp kasına başka bir organdan alınan damar takılarak kanlanması sağlanır. Buna by-pass denir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.