Şimdi Ara

Doktor dişimin içinde eğe kırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
21.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daktır kanalı temizlerken eğenin ucunu kırmış şimdi içeride ve çıkmıyormuş.Ustune dolgu yaparız dedi ama ağrı felan olursa diş çekilirmiş daha önce başına böyle birşey gelen oldu mu ? O kadar beceriksizki işlem 3 saate yakın durdu kanal tedavisinide bitiremedi haftaya devam edecek.

     Doktor dişimin içinde eğe kırdı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apollon -- 5 Kasım 2014; 23:53:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • korkma birşey olmaz.. eğe kırıldıktan sonra kanal tedavini bitirebilmişse genelde ağrı yapmaz.ama tam dolmamışsa kanal ağrı yapar. ve çektirmek zorunda kalırsın.. yada bir üniversite hastanesine git durumu anlat..o eğeyi oradan çıkarıp kanal tedavisini yenileyebilirler.. eğe kırılması olabilecek birşeydir.. eğe titanyum alaşımlıdır..sağlamdır ama kırılabilir... kırılma nedeni.. ya eskimiş ,uzun süre kullanışmış alet.. ya hekimin aşırı ,ve/veya yanlış kuvvet uygulamasıdır..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dentist1976 -- 5 Kasım 2014; 15:18:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VivaldiFourSeason

    korkma birşey olmaz.. eğe kırıldıktan sonra kanal tedavini bitirebilmişse genelde ağrı yapmaz.ama tam dolmamışsa kanal ağrı yapar. ve çektirmek zorunda kalırsın.. yada bir üniversite hastanesine git durumu anlat..o eğeyi oradan çıkarıp kanal tedavisini yenileyebilirler.. eğe kırılması olabilecek birşeydir.. eğe titanyum alaşımlıdır..sağlamdır ama kırılabilir... kırılma nedeni.. ya eskimiş ,uzun süre kullanışmış alet.. ya hekimin aşırı ,ve/veya yanlış kuvvet uygulamasıdır..


    Cevap verdiğiniz için saolun hocam galiba kanal tedavisini bitirdi haftaya dolgu yapıcak şuan beyaz dolgu gibi birşeyle kapalı hiç bir ağrı sızı yok sadece ilaç tadı midemi bulandırıyor sabahları.Ucu eğik şırınga ile dişimin içine su gibi şeyden baya bir sıktı sanırım enfeksiyon olmaması için inşallah ileride iğne sorun çıkarmaz.Bir sorum daha var çok saçma ama dedektorden geçerken öter miyim acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ne yap et çıkarttır, gerekirse mahkemeye ver öyle iş mi olur ? Yarın bugün MR'a girdiğini düşün metal uyumsuz çıkarsa beynini deler makinaya yapışır o parça.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skymarc -- 5 Kasım 2014; 23:55:21 >
  • Bir üsteki yorumu yapan arkadaş haklıdır.

    Eğe'de metal tarzı bir şey varsa Emar çektirdiğinde bu videodaki gibi beynini parçalar.Benim kuzenin dişindede öyle oldu ocuğun 3 dişini söktüler bu yüzden.

  • Allah başka dert vermesin hiçbirimize
    Sağlık bulmaya gidiyorsun ama sağlığından oluyorsun
    Kötü bi durum. Tecrübeli bi doktora durumu anlat sıkıntı yapma geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mr uyumlu metaller vardır yani her metal o videodaki gibi uçmaz burada metalin kütlesi ve manyetik özelliği de önemli
    hocalara sorduğumda vücudunda mermi olan çıkarılamayan hastaları mra sokunca bir titreşim hissediyorlar dedi yani parçalanmıyorlar
    ayrıca kardeşim kemer tokası ile mr girdi sadece göbeği titremiş ne akla hizmetse soymamışlar
    kendimden de biliyorum ağzımdaki dolgu ve kanal tedavileri mra engel olmuyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kromatit

    mr uyumlu metaller vardır yani her metal o videodaki gibi uçmaz burada metalin kütlesi ve manyetik özelliği de önemli
    hocalara sorduğumda vücudunda mermi olan çıkarılamayan hastaları mra sokunca bir titreşim hissediyorlar dedi yani parçalanmıyorlar
    ayrıca kardeşim kemer tokası ile mr girdi sadece göbeği titremiş ne akla hizmetse soymamışlar
    kendimden de biliyorum ağzımdaki dolgu ve kanal tedavileri mra engel olmuyor

    kanal tedavisi dediğin dişin çekildiği yerlerden sinirlerin alınması, ağzındaki dolgu ya kompozit (beyaz / diş rengi) yada amalgam dır (siyah) ikisi de mr'dan etkilenmez.

    eye titanyumdan yapılmış olsa mr dan etkilenmezdi ama aynı zamanda kırılmazdı da, sen dişçiye sor yinede hangi metalden yapıldığını.

    kemer tokalarının çoğunun içinde çok az kaliteli metal var.




  • Kromatit kullanıcısına yanıt
    MR bildiğin mıknatıs.Metalik gücü olan her şeyi çeker.Muhtemelen kardeşine vs kurşun ollanlara fazla güç uygulamamışlardır.Güçlü çalışan bir MR'nin çekemeyeceği metal yok.Daha doğrusu mıknatısa çekilen her şeyi çekebilir.

    Kardeşinin MR'sini çeken operatör'e soruşturma açılır sağlık bakanlığı yada baş hekimin haberi olsa...
  • benim söylemek istediğim şey mr uyumlu metaller ve cihazlar var artık kalp pilleriyle bile mr çekinilebiliyor

    kardeşimin kemer tokası paslanabilen bir şeydi yani bildiğimiz demir amalgam dolgular da metal alaşımlardır
    yani kemer tokası 30-40 gram olsa 1.5 tesla mr da 80 kiloluk hastayı havaya kaldıramıyor ama göbeğini titretebiliyor
  • Saolun arkadaşlar ilk iş şu ağzımdaki şeyin içerini öğreniyim dediniğiz gibi metalse direkt üniversite hastanesine giderim.MR bir kaza geçirdğimde benden habersiz vs. çekilebilir tehlikeli bir durum.


    @tecrübe17
    Sorma kardeşim dişim ağrıdğı için devletten randevu almadım gittim özel klineğe ama pişman oldum.
  • eğe kırılması devlettede .özeldede olur.. biraz şans işi.. sana rastgelmiş.. eğer alet az kullanılmış .yeni olsaydı kolay kolay kırılmazzdı. birde hekim çok zorlarsa kırılır.. dişin kanalları çok darsa hekim o dar kanalı açmak için aleti zorlar.. çok zorlarsa kırılabilir.. alet çok esnektir..kalitelileri titanyum alaşımlıdır.. ucuzlarında titanyum yoktur.daha kolay kırılırlar.. korkma o içerdeki parça oradan çıkıpta vucudunda başka bir yere gitmez..(çok nadir vakalarda hareket edip dişten ayrıldığı görülmüştür) dişi çektirmektense orda kalması daha iyidir.. tabi çıkartılabiliyosa o daha iyi.. kanal tedavisi uzmanına ENDODONTİST (uzman diş hekimi) denir..sadece üniversiye hastanelerinde bulunur.. orada derdini anlatıp kırılan parçayı çıkartabilirsin.. normal hekimler onu çıkartmaya uğraşmazlar.. hem çok zordur.(çıkmayabilirde) hemde bu zahmetin bedeli yüksektir.. sana tavsiyem bir dişhekimliği fakültesi hastanesine git durumu anlat..geçmiş olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dentist1976 -- 6 Kasım 2014; 17:26:51 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.