Şimdi Ara

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ / ANA KONU / 2020-2021 TERCİH DÖNE (90. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.574
Cevap
52
Favori
192.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheDarkDefender

    quote:

    Orijinalden alıntı: Skayn

    @TheDarkDefender, o Cambiridge'den hoca geliyormuş sözünü benim için söyledin sanıyorum. Ben mezun oluyorum, 4 sene PDR'deydim, sen kimsin ? Kadroyu biliyormuşsun, ben o kadronun hepsini tanıyorum hepsinden ders aldım sen ne ara aldın ? Buraya gelen bütün hocaların listesini CV'sini dökerim, ama değmez. Seninle tartışmaya girmeye gerek yok. Konuda akbaba gibi dolaşan "kıbrıs hakkında kötü mesaj olsada ona inansak okusak, iyi bir yer olamaz, iyi yönleri olamaz. birisi yerse, yerden yere vursa bir güzel çamur atsa da onun peşinden gitsek" mantığındaki insanlar için olmuş. Okuyup bol bol haz alırlar artık. Not için ilişkiye giriyorlarmış. Aklı olan zaten senin palavralarına,dedikodularına inanmaz. Bu ağır itham ve iftirandan dolayı yarın mesai saatlerinde okulun ilgili yasal birimiyle irtibata geçeceğim umarım bunu ispatlayabilirsin.

    Sende iyi biliyorsun o hocanı, ilgili birimden harçlığınıda al gitmişken, merak etme ilgili birim de biliyordur zaten, bilmeyen kalmadı. Palavraymış, gözlerini kim bağladı söylede çözsün. Hadi git de ne cevap verecekler dinle, ilgili hocayı gelecek sene kadromuza dahil etmemeyi düşünüyoruz. Bir bitmediniz, bir bitmediniz.

    Ben buraya gelmeden önce de senin gibilerin mesajları ile doluydu ortalık. Allaha şükürler olsun uyupta hayatıma farklı yön vermedim. Aldığım puana göre uygun fiyata ve iyi bir eğitim, iyi bir transkrip ile mezun oluyorum. Bu konuyu da ortalık senin gibiler ile dolu iken gerçekçi bilgiler vermeye, tecrübelerimi paylaşmak için karşılıksız açtım. Yine buraya da doluştunuz. Kimse donanımhaber'de konu açtım diye veya senin iftiran için veya okul avukatlarına bilgi verdiğim için bana harçlık vermez merak etme. Bana attığın bu iftiran için ayrıca hakkımı helal etmiyorum.

    Demişsin ki iyi bir öğrenciyim ama aksilikten dolayı düşük puan aldım bla bla.. hadi oradan. Şuna de ki kafam basmıyor, düşük puan aldım. Buraya geldim. Adamlar çuval dolusu para verip aldığım puana karşı bana Türkiye'nin en iyi hocalarını getiriyorlar. Ben de çok zeki öğrencyim aslında ama aksilikten dolayı böyleyim ayağına yatma burada.




  • Çok komik bir durum var ortada, böyle olacağı belliydi de neyse bakalım, bak güzelim bunu avukatlara göster, belki utanırlar da adam gibi bir iş yaparlar. İlk dönem vizeler sonrası, PDR 3. sınıftan bir arkadaş bana bir sertifika programına katılmam önerisi ile geldi, bu program 2.500 milyarlık (yanlış hatırlıyor olabilirim), 4 haftalık bir programdı. Okulumuzun güzide hocalarının biri tarafından verilmekteydi, bu arkadaş aynı zamanda bana bu hoca ileride senin dersinede girecek bak programına katılanları sever gibi absürd bir önermeyide sunmuştu. Ardından programı araştırmaya başladım, programın Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği ve Türk Psikologlar Derneği ile hiç bir bağlantısı olmadığını öğrendiğimde içime düşen kurt hatur hutur beni yemeye başlamıştı, ardından bu işin peşini bırakmadım ve şuna ulaştım hiç bir üniversite öğretmeni, üniversite dışarısında izinsiz tamamen kendi adına bir sertifika programı açamaz kesinlikle yasal olmayan bu prosedürü uygulayıp sertifika dağıtamaz, dağıttığı takdirde bu sertifikaların hiç bir geçerliliği yoktur, ama ortada kocaman bir gerçek vardı, ardından bu durumu üniversitede senin o bahsettiğin İLGİLİ BİRİMLERE taşıdım; sonuç öğretmen bunu daha önceki sene de yapıp ihtar almış, programına katılan öğrencilere çakma sertifika verip puanları ile oynamış, tüm bunların yanında aynı dolandırıcının, ÖĞRENCİLERİ İLE CİNSEL MÜNASEBETTE BULUNDUĞU biliniyor ve söyleniyor, bunu bir yerlerimden uydurmuyorum git o ilgili birimlere anlatsınlar, bu hoca ile ilgili ben bu işi bırakana kadar işlem yapılmadı, sonrasını bilmiyorum, aynı dolandırıcılar, aynı kalpazanlar senelerdir burada oyun kurup oynuyor. Hee başka bir sürü şey de var ama her şeyi burada anlatamam, bunu zaten içeridekiler biliyor o yüzden bu kadar rahat anlatıyorum, he sen istediğin kadar kasıl aslan parçası, hala en iyi hocalar tırıvırısı yapıyorsun ya helal olsun sana, senin bende hakkın da yok, aynı yalanları söyledin ben salak da inandım, doğru olduğun bir yer var ORTADA PALAVRALAR VAR BU KONUDA PALAVRALAR VAR işte bende o yüzden buradayım, kendi durumuma başkaları düşmesin diye. D.N: Senin benim zekamı, kapasitemi eleştirecek konumun yok, haddini bil, sana ve bir kaç kişiye karşı çok öfkeliyim dediğim gibi beni inandırdınız, geldim gördüm söylüyorum. Buna rağmen sana terbiyesizlik yapmıyorum. Hadi bakalım madem bu kadar iyi eğitim diyorsun boş konuşacağına anlattıklarımın tersi olduğunu söyle, ulan sizin finallerinizde aynı soru ikişer üçer kere soruluyor bunları başka türlü geçiremeyeceğiz diye, sen bana hala iyi eğitim mavalları okuyorsun hadi anlat kaç puanlık ödev yaptın, kaç kredilik ders aldın bir yaz bakayım sen? Sınav sorularını hocalar kaç kere söyledi, soruların nerdeyse aynısını kaç kere sınıfta çözdün de girdin sınavlara o iyi transkripti yaparken? Bir anlat bakayım bunları da görsünler iyi eğitimi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheDarkDefender -- 26 Haziran 2014; 21:14:34 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheDarkDefender

    Çok komik bir durum var ortada, böyle olacağı belliydi de neyse bakalım, bak güzelim bunu avukatlara göster, belki utanırlar da adam gibi bir iş yaparlar. İlk dönem vizeler sonrası, PDR 3. sınıftan bir arkadaş bana bir sertifika programına katılmam önerisi ile geldi, bu program 2.500 milyarlık (yanlış hatırlıyor olabilirim), 4 haftalık bir programdı. Okulumuzun güzide hocalarının biri tarafından verilmekteydi, bu arkadaş aynı zamanda bana bu hoca ileride senin dersinede girecek bak programına katılanları sever gibi absürd bir önermeyide sunmuştu. Ardından programı araştırmaya başladım, programın Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği ve Türk Psikologlar Derneği ile hiç bir bağlantısı olmadığını öğrendiğimde içime düşen kurt hatur hutur beni yemeye başlamıştı, ardından bu işin peşini bırakmadım ve şuna ulaştım hiç bir üniversite öğretmeni, üniversite dışarısında izinsiz tamamen kendi adına bir sertifika programı açamaz kesinlikle yasal olmayan bu prosedürü uygulayıp sertifika dağıtamaz, dağıttığı takdirde bu sertifikaların hiç bir geçerliliği yoktur, ama ortada kocaman bir gerçek vardı, ardından bu durumu üniversitede senin o bahsettiğin İLGİLİ BİRİMLERE taşıdım; sonuç öğretmen bunu daha önceki sene de yapıp ihtar almış, programına katılan öğrencilere çakma sertifika verip puanları ile oynamış, tüm bunların yanında aynı dolandırıcının, ÖĞRENCİLERİ İLE CİNSEL MÜNASEBETTE BULUNDUĞU biliniyor ve söyleniyor, bunu bir yerlerimden uydurmuyorum git o ilgili birimlere anlatsınlar, bu hoca ile ilgili ben bu işi bırakana kadar işlem yapılmadı, sonrasını bilmiyorum, aynı dolandırıcılar, aynı kalpazanlar senelerdir burada oyun kurup oynuyor. Hee başka bir sürü şey de var ama her şeyi burada anlatamam, bunu zaten içeridekiler biliyor o yüzden bu kadar rahat anlatıyorum, he sen istediğin kadar kasıl aslan parçası, hala en iyi hocalar tırıvırısı yapıyorsun ya helal olsun sana, senin bende hakkın da yok, aynı yalanları söyledin ben salak da inandım, doğru olduğun bir yer var ORTADA PALAVRALAR VAR BU KONUDA PALAVRALAR VAR işte bende o yüzden buradayım, kendi durumuma başkaları düşmesin diye. D.N: Senin benim zekamı, kapasitemi eleştirecek konumun yok, haddini bil, sana ve bir kaç kişiye karşı çok öfkeliyim dediğim gibi beni inandırdınız, geldim gördüm söylüyorum. Buna rağmen sana terbiyesizlik yapmıyorum. Hadi bakalım madem bu kadar iyi eğitim diyorsun boş konuşacağına anlattıklarımın tersi olduğunu söyle, ulan sizin finallerinizde aynı soru ikişer üçer kere soruluyor bunları başka türlü geçiremeyeceğiz diye, sen bana hala iyi eğitim mavalları okuyorsun hadi anlat kaç puanlık ödev yaptın, kaç kredilik ders aldın bir yaz bakayım sen? Sınav sorularını hocalar kaç kere söyledi, soruların nerdeyse aynısını kaç kere sınıfta çözdün de girdin sınavlara o iyi transkripti yaparken? Bir anlat bakayım bunları da görsünler iyi eğitimi.

    İşte sorun ne biliyor musun, sen dedikodularla konuşuyorsun. Ben o bahsettiğin atölye çalışmasına katıldım ve sertifikamı aldım. Fiyatı yanlış hatırlıyorsun, veya sana yanlış iletmişler. Çok daha düşük bir rakam ve orada öğrendiklerime değer bir rakam. Katılanlara hoca puan veriyormuş ya, benimle birlikte katılan arkadaşlarımdan birisi aynı hocanın dersinden düşük not aldı ve sınıfta kaldı. Ben ekstra 1 puan bile almadım, C ile geçtim dersimi. O dedikodu neyden kaynaklanıyor, öğrencilerin fikirleri belli. Lan adam atölye açmış gel katılalım puan verir bize mantığıyla gelenler.

    Türk PDR derneği ile ne alaka çözemedim. PDR sadece bir dernek, kendi düzenlemediği etkinlikler ile alakası olmaz. Bahsettiğin hoca Amerika'da bunun eğitimini almış ve SERTİFİKA VERME YETKİSİ var. Eğer zahmet edip kendisine sorarsan sana gösterebilir ve öğrenebilirdin. Sertifika ise şu şekilde yazar: Sn. XXX, 12 saatlik atölye çalışmamıza katılmıştır. Katıldığını belirtir. Atölye çalışmaları için okuldan izin alınması gerekmez, sende inanmıyorsundur heralde dekanlığın haberi olmadığından. Atölye çalışması gizli falan yapılmıyor. Bu zihniyeti bozuk olmayan öğrenciler için canlı bir deneyim fırsatıdır.

    Ödev konusunda, neden ödevlere puan verilmesini istemiyorsun anlamadım. Devlet üniversitelerinde de benzer uygulamalar var. Öğrencilerin puanları belli bir notun altında kaldığı zaman çeşitli isimler altında herkese puan eklenir. Bizde de 10 veya 20 puanlık ödevler veriliyor ve performansa göre puanlar alınıyor. Bu ödevler de zaten ileride kesiliyor, 3. sınıfı geçtiğin zaman göreceksin. Baba alan derslerinde bu uygulamalar kalıyor. Yerini Quizlere bırakıyor. Bu çok daha iyi bir sistemdir. Herkesin puanı yükseltileceğine emek edilir, bir şeyler öğrenilir.

    Soruları dağıtma veya belli bir soru verip aynısını sınavda sorma ise Üniversite Yönetmeliğince kesinlikle yasaktır. Aynı sorular sorulamaz. Bazı dersler de bu yapılabilir ama şu şekilde. Örneğin Eğitim Tarihi. Osmanlıdan bu yana kronolojik şekilde ne olmuş ne bitmiş alanla ilgisi olmayan, ezberlemesek te bişeyler kaybetmeyeceğimiz dersler. O kadar tarihi ezberleyip sınava girmen imkansızdır bu derslerde. Çıkacak bölümler söylenmesi avantajdır zaten alanla ilgisi yok.

    Dedikodular ile uğraşacağına adam gibi derslerini çalış. Kimse senin zekanı ölçmüyor, sen dedin ya burada gelen adamın puanı bellidir diye. Bu sana da geçerli bana da. Aksilik oldu da öyle düşük not aldım kılıfına yatma dedim. Sen önünden geçemeyeceğin Cambridge üniversitesinde eğitim görmüş hocanın dedikoduları ile uğraşacağına kendini derslerine ver.

    Herkesi memnun etmek zordur, sen memnun değilsen de saygı duyarım. Alır transkribini Türkiye'de istediğin bir özel üniversiteye geçiş yapabilirsin. Not ortalaması yatay geçişlerde özel üniversitelerde hemen hemen yok zaten. Kontenjanı da istedikleri gibi açıyorlar. Oralarıda bir görürsün sistem nasıl işliyormuş. Yok ben geçiş yapmam burada kalırım diyorsan o zaten bu kadar dedikoduya rağmen daha komik bir durum oluşturur.

    Edit: Terbiyesizlik yapmıyorum diyorsun, haddini aşıyorsun. Benim yaşım senden çok daha büyük. Öyle "güzelim" ,"aslan parçası" falan ne demek ? Erkek adamsın sana da yakışmaz bu laflar. Klavye başında egonu tatmin edecek kelimelerle geçiştirme. Ya da adabını takın. Benden 7 8 yaş küçük çocuklar hakaret etsin diye yazmıyorum ben buraya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skayn -- 26 Haziran 2014; 22:43:19 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Skayn

    quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetc4n

    ters köşe olduk.

    Arkadaşlar Mekatronik bölümünde ABET vardır.

    Yazılım mühendisliğinde de ABET VARDIR.

    Yukarıda ki arkadaşın verdiği bilgiler YANLIŞTIR.

    Temsilcilikler hakkında söyledikleri için ayrıca özür dilemelidir.

    Peki arkadaş neden yanlış bilgi verdi, yalancı mı ? Hayır değil.. Arkadaşın bilgisizliğinden kaynaklanıyor sadece.

    Bu şekilde yazacağına sorsaydı açıklardık.

    Mekatronik mühendisliği şu şekilde geçer:

    Bölüm: Mekanik , Program: Mekatronik Mühendisliği.


    Kendi bölümümden örnek verecek olursam PDR'de; Eğitim Bilimleri Bölümü, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Programı olarak geçer.

    Başka üniversiteden örnek verirmisin ?

    Üniversitelerin sitelerinden de hangi programın hangi bölüme ait olduğunu görebilirsiniz. Ben ODTÜ'den vereyim;

    http://www1.me.metu.edu.tr/main/tr/programs/mechatronics.asp

    Bakın gördüğünüz gibi, Makine Mühendisliği > Mekatronik Yan Dalı olarak geçiyor.

    Üniversite de sistem Fakülte > Bölüm > Program şeklindedir.

    ABET direk BÖLÜME verilir, bölüme ait PROGRAMLARIN HEPSİ ABET'e sahiptir.

    Özetleyecek olursak ABET'e sahip olan BÖLÜM ve PROGRAMLAR :

    DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ / ANA KONU / 2020-2021 TERCİH DÖNE


    http://www.eng.emu.edu.tr/abet/departments.htm

    Mühendislik Fakültesi'ndeki tüm bölümler ABET akreditasyonuna sahiptir.


    Ayrıca süresi bitecek diyor, tabi ki bitecek belirli aralıklarla akreditasyon yenilenir. ODTÜ'nün 2015'te bitiyor, ODTÜ'ye de kimse gitmesin o zaman?

    Daha önce de yenilenmiştir tekrar yenilenecektir. Belirli aralıklarla yenilenir. Bu sadece belirli aralıklar ile kontrol amaçlıdır.

    @wiser34, demişsin ki yalan bilgiler ile insanların hayatına yön mü verecekler, ya ben mesajını görmeseydim de insanlar senin verdiğin hatalı bilgiler yüzünden hayatına yön verseydi ? İğneyi kendine çuvaldızı başkasına batıracaksın. Bunu yazarken kendini sorgulaman gerekirdi. Sana kızmıyorum, sadece öğrenmeden bu şekilde bir çıkış yapmana kızıyorum. Kimse annesinin karnında üniversite sistemini öğrenmez yoksa.

    Umarım açıklayıcı olmuşumdur.



    DAU icin abet belgesi iste asagida ayrica excel dosyasi da indirilebiliyor.

    http://main.abet.org/aps/AccreditedProgramsDetails.aspx?OrganizationID=954

    Abet mekatronik te yok.

    " Program and Degree Level " bakilirsa " Mechatronics " ( Mekatronik ) ABET YOK

    Tekrarliyorum DAU de tum bolumler ABET li slogani tam bir pazarlama taktigidir .

    Bilim yuvalari boyle seylerle yaniltmamali ...

    Belli ki bu hatada goz yumuluyor. Kimse kafasina gore birsey diyemez . Tanitim burolarindaki elemanlar Prim sistemi ile de calisiliyorsa musteri kazanmak icin herseyi yapiliyor denilebilir .



    Ayrıca verdiğin DAÜ sitesi yıllardır ABET ile hiç dokunulmamış . ABET ile ilgili hiçbir dokümantasyon bilgi vs. DAÜ verdiğin adreste yıllardır yok ...

    İşte sanal alemde geçmişe yolculuk :

    http://web.archive.org/web/*/http://eng.emu.edu.tr/abet/uc.htm

    Dikkatimi çeken ne alaka diyebileceğimiz Mars a gönderilen uzay aracı fon olarak kullanılması . Böyle çocukca şeyler olur mu ? Olur muş böyle şeyler DAÜ yü ABET ile ilgili kısmı hazırlayan daha doğrusu yıllardır neden ilgili her başlıkta YILLARDIR "Under Cunstruction" deniliyor merak konusu . Bu detaylar anlamı çoktur. İşin ciddiyetsizliğini kanıtlamaktadır.




    Sen hala DAÜ kendi sitesinden kaynak veriyorsun bense ABET dokumanından .

    İstersen tekrardan bak :

    http://main.abet.org/aps/AccreditedProgramsDetails.aspx?OrganizationID=954

    Excel dosyası da ayrıca indirilebilir .

    Belgelerle hem de ABET tin kendi sitesinden paylaştım .



    Birebirde kandırmacalar var ama DAÜ resmi sitesine bakıldığında benim dediklerim NET bellidir.


    DAÜ den ayrıca KANIT :

    http://ww1.emu.edu.tr/emu_v1/media/assets/files/brochures/muhendislik-fakultesi.pdf


    ABET: The Accreditation Board For Engineering and Technology DAÜ Mühendislik Fakültesindeki Elektrik ve Elektronik, Makine, İnşaat, Endüstri ve Bilgisayar Mühendisliği programları ABET akreditasyonuna sahiptir. ( Sayfa 3 )

    Görüldüğü gibi Mekatronik dahil diğer Mühendislik bölümlerinde de ABET yoktur ( sadece 5 bölümde var ) ... Önceki cevaplarında ne yazmışsam o ...



    NEDEN DİRETİYORSUNUZ ...


    Ortada yalan bilgi veren burdaki arkadaşlardan anlaşıldığı üzere Üniversite Temsilcileri SUÇLUDUR .

    Gerekli yasal bir yaptırım varsa da yapılmalıdır. Adaylar ve aileleri mağdur olunmamalıdır.




  • Tartışmaya katılma taraftarı değilim. 2 tarafında okul hakkındaki “duygusal” düşüncelerine ve ifadelerine saygı duyuyorum. Herkesin tecrübeleri ve yaşadıkları farklı olabiliyor. Ortada yanlış bilgi varsada tartışılarak açıklığa kavuşur umarım.

    Benim düzeltmem ABET ile ilgili olucak. ABET ile ilgili bir yazı yazıcaktım sabah fakat işim çıktığı için yazamamıştım. Siz benden hızlı davranmışsınız. Tamda bu konuya değinecektim aslında. Malesef sizin yazınızda da yanlışlık var. ABET bölüme değil, programın kendisine verilmektedir. Tüm bölümler de ABET vardır söylemi o yüzden yarı doğrudur ama yanıltıcı bilgidir. Yukarıda söylenilen 5 program haricinde de ABET malesef diğer programlarda bulunmamaktadır. Eğer imkanınız varsa Mühendislik Fakültesi dekanı Aykut Hocanın ile görüşüp bilgiyi doğrulatabilirsiniz. Ben yanılıyor isem de bu şekilde doğruyu öğrenmiş oluruz en azından.

    edit: wiser34 sizde benden hızlı çıktınız. Size cevap olarak yazmadım yanlış anlaşılmasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zihtumreth -- 27 Haziran 2014; 0:29:24 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zihtumreth

    Tartışmaya katılma taraftarı değilim. 2 tarafında okul hakkındaki “duygusal” düşüncelerine ve ifadelerine saygı duyuyorum. Herkesin tecrübeleri ve yaşadıkları farklı olabiliyor. Ortada yanlış bilgi varsada tartışılarak açıklığa kavuşur umarım.

    Benim düzeltmem ABET ile ilgili olucak. ABET ile ilgili bir yazı yazıcaktım sabah fakat işim çıktığı için yazamamıştım. Siz benden hızlı davranmışsınız. Tamda bu konuya değinecektim aslında. Malesef sizin yazınızda da yanlışlık var. ABET bölüme değil, programın kendisine verilmektedir. Tüm bölümler de ABET vardır söylemi o yüzden yarı doğrudur ama yanıltıcı bilgidir. Yukarıda söylenilen 5 program haricinde de ABET malesef diğer programlarda bulunmamaktadır. Eğer imkanınız varsa Mühendislik Fakültesi dekanı Aykut Hocanın ile görüşüp bilgiyi doğrulatabilirsiniz. Ben yanılıyor isem de bu şekilde doğruyu öğrenmiş oluruz en azından.

    edit: wiser34 sizde benden hızlı çıktınız. Size cevap olarak yazmadım yanlış anlaşılmasın.

    Sanırım bana cevap olarak yazdınız, benim aldığım bilgi Mekatronik Programında ABET olduğu şeklinde. Eğer bir yanlışlık var ise ortaya çıkarmak tabi ki en doğrusu olur.

    Şimdi ABET Search'a girdim, orada listede Mechatronic programı yok. Şu şekilde çıkıyor:

    DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ / ANA KONU / 2020-2021 TERCİH DÖNE


    Sanırım Mechatronic diye geçmesi gerekiyor, yanlışım varsa lütfen düzeltin.

    ODTÜ'nün listesine baktım orada da Mekatronik Mühendisliği yok, direk Makine var. Mekatronik Programının direk listelendiği üniversite bulamadım.

    Okula gittiğim de imkanım olursa gelmeyi düşünen arkadaşlar için Aykut beyi sorarım. Fakat büyük ihtimal zamanım olmayacak gibi görünüyor.




  • Merhaba birsey sorabilir miyim? Ben psikoloji okumak istiyorum fakat ingilizce olacak sanirim. Sizce hazirlik sinifi zor mudur ? Ingilizcem neredeyse 0 derece.o yuzden endiselerom var. Yardimci olabilir misiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wise24, öne sürdüğünüz iddalar eğer doğru ise sadece temsilcilikler değil okul da suçlu duruma düşer. Okulun böyle bir taşın altına elini katacağını düşünmüyorum. Kafadan ABET sallamak çocuk oyuncağı değil. Böyle internet siteleri üzerinden tartışarak olmayacak, en iyisi fakültede yetkili birisinin ağzından, bu işin içinde olan birisinden açıklamasını dinlemek olur. Ben sorduğum soruya ABET'e sahip cevabını aldım, aldığım cevap tüm bölümlerde ve programlarda geçerli olduğu. Eğer gelme gibi bir düşüncen var ise fakülteyi arayıp açıklamasını sor, kestirip atma. ABET kriterleri senin için önemliyse sayılı üniversitede var zaten. Ben zamanım ve imkanım olursa gelmeyi düşünen arkadaşlar için soracağım. Şu aralar çok yoğunum ama vaktim olmayabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ezgbar

    Merhaba birsey sorabilir miyim? Ben psikoloji okumak istiyorum fakat ingilizce olacak sanirim. Sizce hazirlik sinifi zor mudur ? Ingilizcem neredeyse 0 derece.o yuzden endiselerom var. Yardimci olabilir misiniz

    Selamlar. İngilizce sıfır birisi için hazırlık zor gelebilir. Düzenli olarak ders çalışmanız gerekiyor. Seçtiğiniz bölüm dolayısıyla İngilizcenizi hazırlıktan sonra da ilerletmeniz gerekiyor. Yani bu işi severek yapmanız lazım. Zaten hazırlıkta kalsanız bile bölüme gönderiyorlar, orada bir dönem ingilizce ağırlıklı ders alıp devam ediyorsunuz. Hazırlık eğitimi de Psikoloji için yeterli değil. Hazırlık sadece temel İngilizceyi sağlıyor. Ondan sonra işin içine bilimsel dil ve kavramlar giriyor. Hazırlık geçilmez değil, önemli olan devamının da gelmesi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Skayn

    wise24, öne sürdüğünüz iddalar eğer doğru ise sadece temsilcilikler değil okul da suçlu duruma düşer. Okulun böyle bir taşın altına elini katacağını düşünmüyorum. Kafadan ABET sallamak çocuk oyuncağı değil. Böyle internet siteleri üzerinden tartışarak olmayacak, en iyisi fakültede yetkili birisinin ağzından, bu işin içinde olan birisinden açıklamasını dinlemek olur. Ben sorduğum soruya ABET'e sahip cevabını aldım, aldığım cevap tüm bölümlerde ve programlarda geçerli olduğu. Eğer gelme gibi bir düşüncen var ise fakülteyi arayıp açıklamasını sor, kestirip atma. ABET kriterleri senin için önemliyse sayılı üniversitede var zaten. Ben zamanım ve imkanım olursa gelmeyi düşünen arkadaşlar için soracağım. Şu aralar çok yoğunum ama vaktim olmayabilir.

    Benimkiler iddia değil belgeledim.

    DAÜ için ABET hakkında muallakta bir durum yaratılacak kadar aymaz olacaklarını sanmıyorum. İşin şark kurnazlığı BELKİ ( kasıtlı olmayabilir ) tanıtım bürolarındaki yetkililerin pazarlama taktiği insanlık hatası olabilir ...

    Herzaman sözlü değil yazılı belgelere tanıtım broşürlerine göre dikkate almak gerekir.


    ABET kendi içinde bir anlamı var.

    Başka konulara da odaklanılmalı.

    Türkiye ve K. Kıbrıs taki Üniversiteler dahil dünya çapında ilk 500 en iyi sıralaması kriterleri nelere göre yapılıyor her bir üniversitemiz için detaylı ve kapsamlı incelenip sıralamalar yapılmalıdır.

    Gazetelerde üniversite tanıtım katalogları geçen yıllarda her üniversite kendisi hazırlayıp sunmataydı ne kadar objektif ne kadar detaylı bilinmez .

    Ortada Kıbrıs dahil genel bir bilinç ve inceleme sistemi noksanlığı görmekteyim.

    Fakületere göre bölümlere göre sıralama olmalı ( puanlama sistemi kriterler detaylar ) ...



    Gerçi konumuz DAÜ olsa da ayrıca genel sorunlarda ele alınmalı.




  • ABET bilgisi sadece tanıtım bürolarında değil, okulun kendi resmi sitesinde de var. Mekatronik programında ABET olduğu yazıyor. Tüm bölümlerde ABET olduğu bilgiside yer alıyor. Sen kendine göre ispatlamışsın, okulun verdiği bilgi bölüme ait programlarında ABET'e sahip olduğu. Diğer üniversitelerde de Mekatronikte ABET göremedim ben. ODTÜ ve İTÜ'de de ABET yok yani. Programlar listesinde de Mekatroniği de göremedim. ABET Search'ta Mekatronik olan bir üniversite gösterirsen sevinirim.

    Sıralama konusunu ele alırsak URAP'a bakabilirsin. Tanıtım broşürleri özel üniversitelerin hepsinde pazarlamaya dayalı zaten.

    URAP'ta güncel Dünya sıralaması 1815. Kriterlerine dehttp://tr.urapcenter.org/en/2011_2/2011_7.php bu adreste yer verilmiş.

    Webometrics'te ise Avrupa Birliği Üni.'leri arasında 448, 444'tü 2011 de 4 sıra geri düşmüşüz. Dünyada ise 1167.

    Kriterler olarak yayınlanan makaleler, konferanslar, tezler, raporlar, monograflar, ders materyalleri, veritabanları, dijital kütüphane, personel sayfaları, atölye çalışmaları diye gidiyor.

    http://www.webometrics.info/en/node/27 burada tüm kriterleri belirtmişler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skayn -- 27 Haziran 2014; 1:42:40 >




  • Ben ne kadar bilgi versemde yetkili kişinin ağzından çıkmadığı için şüphe kalıcaktır elbette birçok kişide. O yüzden dekan tarafından doğrulatılmasını önerdim. Fakat örnek olarak şu dökümanı koyabilirim:

    http://www.ee.emu.edu.tr/announcements/DAU_EENG_ABET.pdf

    Dikkat ederseniz hiç bölüm kelimesi geçmemekte açıklama kısmında dahi. Sürekli programlara verilen akreditasyon olduğu söylenmekte.

    Sıralama olayına gelince. Bu sıralamaları genelde uluslararası kurumlar yaptığı için, DAÜ'nün Kıbrıs'ta bulunması ve KKTC'nin tanınmaması problem oluyor çoğu zaman. O yüzden çoğu ranking sitesinde DAÜ'yü bulamazsınız. Bulursanız bile lokasyon olarak Mersin görürseniz şaşırmayın. Sıralama olarak değilde puanlama olarak benim en doğru gördüğüm geçen senelerde yapılan şu değerlendirmeydi:

    http://www.emu.edu.tr/announce/QS/EMU_3.pdf




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zihtumreth

    Ben ne kadar bilgi versemde yetkili kişinin ağzından çıkmadığı için şüphe kalıcaktır elbette birçok kişide. O yüzden dekan tarafından doğrulatılmasını önerdim. Fakat örnek olarak şu dökümanı koyabilirim:

    http://www.ee.emu.edu.tr/announcements/DAU_EENG_ABET.pdf

    Dikkat ederseniz hiç bölüm kelimesi geçmemekte açıklama kısmında dahi. Sürekli programlara verilen akreditasyon olduğu söylenmekte.

    Sıralama olayına gelince. Bu sıralamaları genelde uluslararası kurumlar yaptığı için, DAÜ'nün Kıbrıs'ta bulunması ve KKTC'nin tanınmaması problem oluyor çoğu zaman. O yüzden çoğu ranking sitesinde DAÜ'yü bulamazsınız. Bulursanız bile lokasyon olarak Mersin görürseniz şaşırmayın. Sıralama olarak değilde puanlama olarak benim en doğru gördüğüm geçen senelerde yapılan şu değerlendirmeydi:

    http://www.emu.edu.tr/announce/QS/EMU_3.pdf

    Sıralama da sanırım arkadaş tanıtım broşürlerinde ki şu ilk 500 olayından bahsediyor. Webometrics sıralaması dikkate alınıyor, orada KKTC olarak geçiyor. Dünya değil kıta sıralaması 500 de zaten.

    Verdiğiniz PDF'yi inceledim. Öğretim 5 yıldız almışken araştırma 1 yıldız almış. Umarım bu sonucu dikkate almışlardır.

    ABET ise sorduğum bir soruya cevap alamadım. Ben ABET Search'ta Mekatronik Mühendisliği programının olduğu bir üniversite göremedim. Bu konu hakkında bilginiz var mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skayn -- 27 Haziran 2014; 1:50:51 >




  • Mechatronics konusunda çok kesin birşey söyliyemem. Fakat çok fazla alanın birleşmesiyle oluşan hybrid bir program olduğu için ABET tarafından tanınmıyor olabilir. Yurtdışında bazı programların Türkiye'de YÖK'te geçerlilik konusunda sıkıntı olması gibi. Benzer bir durum olabilir fakat bunlar sadece benim yorumum. Eğer tanınmıyor ise hiçbir üniversitede Mechatronics programıda ABET tarafından akredite alamıyor demektir.

    Edit: Bu arada ODTU mekatronik sayfasınada baktım. Yandal kavramı biraz daha farklı. DAÜ'de mekatronik ayrı bir program iken (major); ODTU'de mekatronik, makina mühendislerinin ekstra olarak alabileceği bir yandal (minor) program. Yani ODTU makina mühendisliği okuyan bir öğrenci ilerleyen sınıflarda yandal olarakta mekatronik seçer ise mezun olduğunda makina mühendisliği programına verilmiş olan ABET'ten faydalanır. Ama DAÜ'de mekatronik major olduğu için makina ABET'inden faydalanamıyorsunuz. Eğer tanınabilirlik konusunda durum yukarıda söylediğim gibiyse ODTÜ çok mantıklı bir yol izlemiş diyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zihtumreth -- 27 Haziran 2014; 2:46:50 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Skayn

    İşte sorun ne biliyor musun, sen dedikodularla konuşuyorsun. Ben o bahsettiğin atölye çalışmasına katıldım ve sertifikamı aldım. Fiyatı yanlış hatırlıyorsun, veya sana yanlış iletmişler. Çok daha düşük bir rakam ve orada öğrendiklerime değer bir rakam. Katılanlara hoca puan veriyormuş ya, benimle birlikte katılan arkadaşlarımdan birisi aynı hocanın dersinden düşük not aldı ve sınıfta kaldı. Ben ekstra 1 puan bile almadım, C ile geçtim dersimi. O dedikodu neyden kaynaklanıyor, öğrencilerin fikirleri belli. Lan adam atölye açmış gel katılalım puan verir bize mantığıyla gelenler.

    Türk PDR derneği ile ne alaka çözemedim. PDR sadece bir dernek, kendi düzenlemediği etkinlikler ile alakası olmaz. Bahsettiğin hoca Amerika'da bunun eğitimini almış ve SERTİFİKA VERME YETKİSİ var. Eğer zahmet edip kendisine sorarsan sana gösterebilir ve öğrenebilirdin. Sertifika ise şu şekilde yazar: Sn. XXX, 12 saatlik atölye çalışmamıza katılmıştır. Katıldığını belirtir. Atölye çalışmaları için okuldan izin alınması gerekmez, sende inanmıyorsundur heralde dekanlığın haberi olmadığından. Atölye çalışması gizli falan yapılmıyor. Bu zihniyeti bozuk olmayan öğrenciler için canlı bir deneyim fırsatıdır.

    Ödev konusunda, neden ödevlere puan verilmesini istemiyorsun anlamadım. Devlet üniversitelerinde de benzer uygulamalar var. Öğrencilerin puanları belli bir notun altında kaldığı zaman çeşitli isimler altında herkese puan eklenir. Bizde de 10 veya 20 puanlık ödevler veriliyor ve performansa göre puanlar alınıyor. Bu ödevler de zaten ileride kesiliyor, 3. sınıfı geçtiğin zaman göreceksin. Baba alan derslerinde bu uygulamalar kalıyor. Yerini Quizlere bırakıyor. Bu çok daha iyi bir sistemdir. Herkesin puanı yükseltileceğine emek edilir, bir şeyler öğrenilir.

    Soruları dağıtma veya belli bir soru verip aynısını sınavda sorma ise Üniversite Yönetmeliğince kesinlikle yasaktır. Aynı sorular sorulamaz. Bazı dersler de bu yapılabilir ama şu şekilde. Örneğin Eğitim Tarihi. Osmanlıdan bu yana kronolojik şekilde ne olmuş ne bitmiş alanla ilgisi olmayan, ezberlemesek te bişeyler kaybetmeyeceğimiz dersler. O kadar tarihi ezberleyip sınava girmen imkansızdır bu derslerde. Çıkacak bölümler söylenmesi avantajdır zaten alanla ilgisi yok.

    Dedikodular ile uğraşacağına adam gibi derslerini çalış. Kimse senin zekanı ölçmüyor, sen dedin ya burada gelen adamın puanı bellidir diye. Bu sana da geçerli bana da. Aksilik oldu da öyle düşük not aldım kılıfına yatma dedim. Sen önünden geçemeyeceğin Cambridge üniversitesinde eğitim görmüş hocanın dedikoduları ile uğraşacağına kendini derslerine ver.

    Herkesi memnun etmek zordur, sen memnun değilsen de saygı duyarım. Alır transkribini Türkiye'de istediğin bir özel üniversiteye geçiş yapabilirsin. Not ortalaması yatay geçişlerde özel üniversitelerde hemen hemen yok zaten. Kontenjanı da istedikleri gibi açıyorlar. Oralarıda bir görürsün sistem nasıl işliyormuş. Yok ben geçiş yapmam burada kalırım diyorsan o zaten bu kadar dedikoduya rağmen daha komik bir durum oluşturur.

    Edit: Terbiyesizlik yapmıyorum diyorsun, haddini aşıyorsun. Benim yaşım senden çok daha büyük. Öyle "güzelim" ,"aslan parçası" falan ne demek ? Erkek adamsın sana da yakışmaz bu laflar. Klavye başında egonu tatmin edecek kelimelerle geçiştirme. Ya da adabını takın. Benden 7 8 yaş küçük çocuklar hakaret etsin diye yazmıyorum ben buraya.

    Aynı programdan mı bahsediyor muyuz bilmiyorum ama ben bu bilgileri sizin bölümünüzdeki nadide hocalarınızın birinden öğrendim, ortada dedikodu, öğrenci falan yok, öğretmeninin dedikodu çıkardığını söylersen o ayrı, artık şişirmeyi bırakır mısın lütfen? Senin TPD'nin etkinliğinden haberin yok galiba, şimdi vaktim yok uzun uzun anlatamayacağım da sen iyisi mi etrafına para dökerken biraz araştır. Senin bunları bilmediğine ihtimal vermiyorum, ama hala şu konuda bir şeyleri farklı göstermekten ne gibi çıkar sağlıyorsan o çıkarı korumaya çabalıyorsun bu mutlak belli. Atölye çalışması gizli falan değil zaten öyle bir dünya yok, 1. sınıfta daha okula yeni gelmiş öğrencilere bile gelin katılın bakın ileride transkriptiniz dolacak sloganı ile geliyorlar, dekanlığın izni konusunda zahmet olmazsa o izni bir göster bana, aynı programdan bahsediyorsak aldığın kağıt sadece bir kağıt haberin olsun, geçmiş olsun, hala bu konuda ısrarcıyım, atölyenizin nerede olduğunu, nerede ders gördüğünüzü duymak istiyorum. Ödev konusuna gelince yine kılıf uyduruyorsun 1. sınıftaki arkadaşım defalarca 20-30 puanlık ödevler yaptı 2 kerede 40 puanlık ödev yaptı bu sene, adam tüm dönem ödev yaptı bir kere oturup ders çalıştığını görmedim. Zaten ödev yaparak sınıf geçiyorsunuz, bu gerçek, eğitimde kime sorsan bunu söyleyebilir, birde aynı sorular sorulamaz biliyoruz heralde ama soruluyor sana onu söylüyorum, şu PDR 1. sınıf sınavları yemin ederim komedi, fotoğraf çekip caps yapmalık, bir göz at veya çevrendekilere bir sor anlayacaksın. Bana şunu der misin, üniversite dediğin senin kendi başına çalışarak bir şeyler öğrenmeni gerektirecek bir kurumdur aynı zamanda, kitaplar vardır, konular vardır, sorumluluklar vardır, hiç bir köklü üniversite kitabı açıpta sınavda soracağı sorunun altını çizdirmez, İngilizce okuyan arkadaşın var mı bilmiyorum bir sorar mısın, kaç kez girecekleri finali girmeden çözmüşler? Aynı soruları alıp alıştırmasını yapmışlar. Türkçe bölümlerde de var bu, muhakkak sende yapmışsındır defalarca, he zaten en kötü ihtimal elinize slaytı veriyorlar okuyacağın çalışacağın 100 cümle bile yok, neyin avantajı yahu? Yazı yazmadan mezun olunan bölümler var, test çözüyorsun 3-4 şıklı şaka mı bu, ilkokul 1. sınıfta mıyız? Ya dürüst ol gözünü seveyim, bu eğitim mi kaliteli, dürüst ol be.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheDarkDefender

    quote:

    Orijinalden alıntı: Skayn

    İşte sorun ne biliyor musun, sen dedikodularla konuşuyorsun. Ben o bahsettiğin atölye çalışmasına katıldım ve sertifikamı aldım. Fiyatı yanlış hatırlıyorsun, veya sana yanlış iletmişler. Çok daha düşük bir rakam ve orada öğrendiklerime değer bir rakam. Katılanlara hoca puan veriyormuş ya, benimle birlikte katılan arkadaşlarımdan birisi aynı hocanın dersinden düşük not aldı ve sınıfta kaldı. Ben ekstra 1 puan bile almadım, C ile geçtim dersimi. O dedikodu neyden kaynaklanıyor, öğrencilerin fikirleri belli. Lan adam atölye açmış gel katılalım puan verir bize mantığıyla gelenler.

    Türk PDR derneği ile ne alaka çözemedim. PDR sadece bir dernek, kendi düzenlemediği etkinlikler ile alakası olmaz. Bahsettiğin hoca Amerika'da bunun eğitimini almış ve SERTİFİKA VERME YETKİSİ var. Eğer zahmet edip kendisine sorarsan sana gösterebilir ve öğrenebilirdin. Sertifika ise şu şekilde yazar: Sn. XXX, 12 saatlik atölye çalışmamıza katılmıştır. Katıldığını belirtir. Atölye çalışmaları için okuldan izin alınması gerekmez, sende inanmıyorsundur heralde dekanlığın haberi olmadığından. Atölye çalışması gizli falan yapılmıyor. Bu zihniyeti bozuk olmayan öğrenciler için canlı bir deneyim fırsatıdır.

    Ödev konusunda, neden ödevlere puan verilmesini istemiyorsun anlamadım. Devlet üniversitelerinde de benzer uygulamalar var. Öğrencilerin puanları belli bir notun altında kaldığı zaman çeşitli isimler altında herkese puan eklenir. Bizde de 10 veya 20 puanlık ödevler veriliyor ve performansa göre puanlar alınıyor. Bu ödevler de zaten ileride kesiliyor, 3. sınıfı geçtiğin zaman göreceksin. Baba alan derslerinde bu uygulamalar kalıyor. Yerini Quizlere bırakıyor. Bu çok daha iyi bir sistemdir. Herkesin puanı yükseltileceğine emek edilir, bir şeyler öğrenilir.

    Soruları dağıtma veya belli bir soru verip aynısını sınavda sorma ise Üniversite Yönetmeliğince kesinlikle yasaktır. Aynı sorular sorulamaz. Bazı dersler de bu yapılabilir ama şu şekilde. Örneğin Eğitim Tarihi. Osmanlıdan bu yana kronolojik şekilde ne olmuş ne bitmiş alanla ilgisi olmayan, ezberlemesek te bişeyler kaybetmeyeceğimiz dersler. O kadar tarihi ezberleyip sınava girmen imkansızdır bu derslerde. Çıkacak bölümler söylenmesi avantajdır zaten alanla ilgisi yok.

    Dedikodular ile uğraşacağına adam gibi derslerini çalış. Kimse senin zekanı ölçmüyor, sen dedin ya burada gelen adamın puanı bellidir diye. Bu sana da geçerli bana da. Aksilik oldu da öyle düşük not aldım kılıfına yatma dedim. Sen önünden geçemeyeceğin Cambridge üniversitesinde eğitim görmüş hocanın dedikoduları ile uğraşacağına kendini derslerine ver.

    Herkesi memnun etmek zordur, sen memnun değilsen de saygı duyarım. Alır transkribini Türkiye'de istediğin bir özel üniversiteye geçiş yapabilirsin. Not ortalaması yatay geçişlerde özel üniversitelerde hemen hemen yok zaten. Kontenjanı da istedikleri gibi açıyorlar. Oralarıda bir görürsün sistem nasıl işliyormuş. Yok ben geçiş yapmam burada kalırım diyorsan o zaten bu kadar dedikoduya rağmen daha komik bir durum oluşturur.

    Edit: Terbiyesizlik yapmıyorum diyorsun, haddini aşıyorsun. Benim yaşım senden çok daha büyük. Öyle "güzelim" ,"aslan parçası" falan ne demek ? Erkek adamsın sana da yakışmaz bu laflar. Klavye başında egonu tatmin edecek kelimelerle geçiştirme. Ya da adabını takın. Benden 7 8 yaş küçük çocuklar hakaret etsin diye yazmıyorum ben buraya.

    Aynı programdan mı bahsediyor muyuz bilmiyorum ama ben bu bilgileri sizin bölümünüzdeki nadide hocalarınızın birinden öğrendim, ortada dedikodu, öğrenci falan yok, öğretmeninin dedikodu çıkardığını söylersen o ayrı, artık şişirmeyi bırakır mısın lütfen? Senin TPD'nin etkinliğinden haberin yok galiba, şimdi vaktim yok uzun uzun anlatamayacağım da sen iyisi mi etrafına para dökerken biraz araştır. Senin bunları bilmediğine ihtimal vermiyorum, ama hala şu konuda bir şeyleri farklı göstermekten ne gibi çıkar sağlıyorsan o çıkarı korumaya çabalıyorsun bu mutlak belli. Atölye çalışması gizli falan değil zaten öyle bir dünya yok, 1. sınıfta daha okula yeni gelmiş öğrencilere bile gelin katılın bakın ileride transkriptiniz dolacak sloganı ile geliyorlar, dekanlığın izni konusunda zahmet olmazsa o izni bir göster bana, aynı programdan bahsediyorsak aldığın kağıt sadece bir kağıt haberin olsun, geçmiş olsun, hala bu konuda ısrarcıyım, atölyenizin nerede olduğunu, nerede ders gördüğünüzü duymak istiyorum. Ödev konusuna gelince yine kılıf uyduruyorsun 1. sınıftaki arkadaşım defalarca 20-30 puanlık ödevler yaptı 2 kerede 40 puanlık ödev yaptı bu sene, adam tüm dönem ödev yaptı bir kere oturup ders çalıştığını görmedim. Zaten ödev yaparak sınıf geçiyorsunuz, bu gerçek, eğitimde kime sorsan bunu söyleyebilir, birde aynı sorular sorulamaz biliyoruz heralde ama soruluyor sana onu söylüyorum, şu PDR 1. sınıf sınavları yemin ederim komedi, fotoğraf çekip caps yapmalık, bir göz at veya çevrendekilere bir sor anlayacaksın. Bana şunu der misin, üniversite dediğin senin kendi başına çalışarak bir şeyler öğrenmeni gerektirecek bir kurumdur aynı zamanda, kitaplar vardır, konular vardır, sorumluluklar vardır, hiç bir köklü üniversite kitabı açıpta sınavda soracağı sorunun altını çizdirmez, İngilizce okuyan arkadaşın var mı bilmiyorum bir sorar mısın, kaç kez girecekleri finali girmeden çözmüşler? Aynı soruları alıp alıştırmasını yapmışlar. Türkçe bölümlerde de var bu, muhakkak sende yapmışsındır defalarca, he zaten en kötü ihtimal elinize slaytı veriyorlar okuyacağın çalışacağın 100 cümle bile yok, neyin avantajı yahu? Yazı yazmadan mezun olunan bölümler var, test çözüyorsun 3-4 şıklı şaka mı bu, ilkokul 1. sınıfta mıyız? Ya dürüst ol gözünü seveyim, bu eğitim mi kaliteli, dürüst ol be.

    TheDarkDefender, öncelikle saçmasapan dedikodular hakkında tartışmaya girmeyeceğim. Parayla not satıyorlar, cinsel ilişki falan komik şeyler. Eğer ilişkiye girerken sen gözünle görmediysen, not satılırken orada değilsen ister bir nadide hocadan duy, ister bir öğrenciden, ister xx kişisinden bu dedikodudur. Eğer tartışmamıza devam edeceksek, bu tür konuları tartışmayacağım, senden ricam konumuzdan uzak tutalım. KPSS nedeniyle benim de fazla zamanım yok zaten.

    Bahsettiğimiz çalışma aynı mı bilmiyorum. PDR bölümünde ise yüksek ihtimal aynı etkinliktir. Ben etrafıma para dökmeyecek olgunlukta ve yaştayım bu konuda merakın olmasın. Aldığımız zaten kağıt parçası, üzerinde sertifika değil katılım belgesi yazıyor. Ortada senin düşündüğün gibi bir aldatmaca yok. Ödediğim ücret senin bahsettiğin ücretin çok altında bir rakam. Aldığım eğitim ve deneyim verdiğim paraya değer nitelikte. Geştalt'ın en büyük artısı da gerçekçi ortamda denemedir. İlerleyen dönemlerde, (psikolojide bu kuramlar işleniyor mu bilmiyorum) görebileceksin. Bu atölye çalışması gerçekçi ortamda deneyime yönelik. Sertifika peşinde koşan öğrencilere yönelik değil, kağıt parçasını değil öğrendiğini envanterine katan öğrenciye yönelik. Para verdiğimiz kağıt parçası değil yani. Umarım bu kısmı anlatabilmişimdir.

    Bunun gibi atölye çalışmalarının dernek ile alakası yoktur. Senin düşündüğün gibi bir sertifikalı eğitim değil. Bu kısmı yukarıda ki mesajımızda ayırt ettik umarım. Kadroyu biliyorsan, biliyorsundur; 3. sınıfta ders veren Profesörlerden birisi eski Türk PDR derneğine başkanlık etmiş bir isim. Dernek hakkında bilgilendirme de yaptı sağolsun. İşleyişini az çok biliyoruz.

    Şimdi sana şunu söyleyeyim, sen birinci sınıfta ders aldığını mı sanıyorsun Allah aşkına, tüm bölümlerde ve üniversiteler de ortak olan giriş derslerini aldın. İngilizcedir şudur budur. 3. sınıftan sonra görelim bakalım dersi 50 ile geçebilmek için tüm gece uyuyor musun. Ben ödev konusunun doğru bir uygulama olduğunun hala arkasındayım. Daha sonra Quizlere bırakıyor bu uygulama yerini. O konuda görüş ayrılığımız var.

    Sana göre eğitim kalitesi aşırı zor sınavlar, öğrencileri köpek gibi çalıştırma, bunlar geleneksel eğitim sisteminin eskimiş parçaları. İleride alabileceğin Öğrenci Merkezli Eğitim dersinde bunları göreceksin. Sınav senin bir önceki gece ezberleyip girdiğin birşey değil mi. Bu şekilde ezberin kime ne faydası var. Öğretmen herkesi sınıfta bıraksa bunun kime ne faydası var. Etkili öğrenme ve öğretme kilit anahtarlardır.

    Unutma, burası 500 puanla gelen öğrencilerin toplandığı bir yer değil. Bu kısmın altını çiziyorum. Aldığımız puanlar belli, biz bu puanlara karşılık seçmece hocalardan ders alıyoruz. Sen elinden geldiğince bu hocalardan birşeyler kap. Türkiyede 5 hocayla PDR bölümü oluşturan özel üniversiteler var. Beş kuruş para harcamadan. Bir dönemlik okulumuza uçan hoca olarak gelen ve o dönemden sonra ilişiği kesilen bir hoca beni üniversitede bölüm başkanı yaptılar. Anlamadığım derslere giriyorum diye gülerek anlatıyordu. Çoğu özel üniversitede kadro sıfır. DAÜ'nün kadro konusunda elinden geleni yaptığını kabul etmelisin. İsmini kitaplarda görebileceğimiz, burada okumasak selam veremeyeceğimiz adam bizim bölüm başkanımız. Bu adam MEB'teki Rehber Öğretmen etkinliklerinin %80 nini hazırlamış bir adam. Başka nerede bulacağım bu fırsatı ?

    Benim buraya ilk geldiğim halime benziyorsun, (dedikodu kısmı hariç) eğer kalırsan zamanla pişeceksin. Öğreneceksin ve kendini geliştirecek bir öğrenciye benziyorsun. Aldığın puana göre geldiğin üniversitede kadron çok iyi. Değerlendirmeye bak.

    Alternatif olarak ta yatay geçiş işini düşün. Ben yapamam edemem diyorsan istediğin özel üniversiteye geçiş hakkın var. Transkripler haftaya çıkar. Ama gideceğin herhangi bir özel üniversiteden sonra DAÜ'yü mumla ararsın. Aynı şekilde geçiş yaptıktan sonra alel acele DAÜ'ye geri dönen sınıf arkadaşımın tecrübesiyle sabit.

    Selametle.




  • istediğim bölümün daü okul sıralamasından 13 bin önündeyim girme şansm kactir ? ona göre başka yerleride düşunucem lutfn cevp

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar malum lys aciklandi o yüzden fikirlerinizi sormak istedim o okulda okuyorsunuz sonucta .. sizce pdr mi yoksa psikoloji turkce mi yazmaliyim cok kararsiz kaldim :/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lıonkıng55

    istediğim bölümün daü okul sıralamasından 13 bin önündeyim girme şansm kactir ? ona göre başka yerleride düşunucem lutfn cevp

    Puanlar o kadar çok oynamazsa girme ihtimalin yüksek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ezgbar

    Merhabalar malum lys aciklandi o yüzden fikirlerinizi sormak istedim o okulda okuyorsunuz sonucta .. sizce pdr mi yoksa psikoloji turkce mi yazmaliyim cok kararsiz kaldim :/

    İkisi farklı alanlar, PDR Eğitime yönelik, Psikoloji ise temel bölüm. PDR'de Psikoloji eğitimi alırsın yanında Eğitim Bilimleri de alırsın. Fakat Klinik Psikoloji diye bir ders almazsın mesela. Çalışma alanlarıda farklıdır. Atama durumunu sorarsan PDR şu an için bir adım öndedir. İyice düşünüp karar vermelisin.
  • 
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.