Şimdi Ara

Doğalgazla ısınmayı düşünenler(SİYASET DEĞİL KONU HAKKINDA YAZALIM) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: loko

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*
    da
    doroşenko, açın bir bor başlığı da o işi de kurcalayalım

    Bor Madenini yorumlamamın en önemli etkeni Siyasettir.Bor konusu direkt silinir.


    Bor konusu aslında bayağı "şehir efsanesi".
    Vaktiyle 2002-2004 yıllarında, o zaman çok takılınan yahoogroups ta bu konunun her tarafı didiklenmişti.
    Merak edenlere o zamanki yazılıp çizilenleri de bulabilirim de, biraz uğraşmak gerekir.

    Kısaca, bor öyle öttürüldüğü gibi "her derde deva bir ilaç" değilmiş, kullanım alanları belliymiş; bu arada ülkenin bu madeni yönetiş biçiminden de zarar görülmüş.

    Ama konu etrafında çok fazla komplo teorisi üretilmişti, orası ayrı.

    Sonuç olarak koca bir "geyik" olduğunu gördüydük.

    Ne hikmetse son ''''10''''' yıldır bu ''''BOR''' işinin efsane olduğuna dair malum çevrelerce kampanya başlatıldı.Şu an Balıkesirde kaldığımı ve Bor un da balıkesir in Bigadiç ilçesinde çıktığını hatırlatayım.

    Malum Belediye için orada tabir caizse bir kıran kırana savaş yaşandı ve seçimin galibi(tahmin edebilirsiniz) ilçe halkının kurduğu kooperatifle taşınan boru ülkemizin güneydoğu kökenli insanlarının kurdukları kamyon kooperatifine taşıtmaya başladı.Ve o güne kadar Yabancı yüzü görmeyen ilçede tuhaf insanlar dolaşmaya başladı.Sıcak paranın olduğu her yerde dolaşan tipler bunlar anlarsınız.Bunlarla ortak Kuzey ırakta afganistan ve Türkmenistanda ,Libyada kimlerin enerji ile ilgili işlere ihalelere girdiğini de tahmin edersiniz.

    Efsane dediğiniz Bor'u burada yaşlılar anlatır ingiliz ve fransızlar 1920 li 1930 yıllarda devletten gizlice köylülerden satın alıp yine gizlice katır sırtında en yakın demiryoluna oradanda yurtdışına kaçırırlarmış ve işi kurcalayana beyaz renkli olduğundan kireçtaşı derlermiş.
    Taaaa ki Atatürk MTA yı kurup Madenler hakkında tüm ülkrede araştırma yaptırtıp bunun kireç taşı olmadığı ortaya çıkana kadar.Ondan sonra yasak konmuş.

    Petrol ve kömürün tükendiği Dünyada ve hatta evrende maddenin %99 unu oluşturan Hidrojendir ki en temiz ve çevreci maddeler den birisi ve SU yun yapıtaşı.Ama evrenin ve hatta bizim insan olarak vücutlarımızn %99 unu oluşturan bu hidrojen atomlarının enerji olarak kullanılabilmesi için reaksiyona sokulmasında yararlanabilecek 2-3 maddeden biri bor.En bol ve birim verimi en yüksek olanı.Güneş imiz başta olmak üzere Yıldızların dahi Hidrojen yakarak Isı ve ışık ürettiklerini hatırlatayım.

    Şehir efsane si imiş pehhhhh.Bu kampanyalarla değersiz dedikleri Bor madenlerini özelleştirip bedava denilecek fiyatlara yabancılara satmak için yapılan hazırlık çalışmaları bunlar.




  • Bir de thorium a bakalım ne imiş bu.::::

    Buyrun THORIUM ya da bizim değişimizle TORYUM nedir, ya da ne değildir.

    THORIUM, atom numarası 90, 1828 yılında İsveçli kimyacı J.J. Berzelius buldu bu elementi. 1880' li yıllardan bu yana ise lüks lambalarında ışık olarak kullanılmaktadır. Türkiye' de ise ilk defa Hüseyin Kaplan isimli bir mühendis ortaya çıkarmıştır.

    Toryum 21. yüzyılda en stratejik nükleer enerji kaynağının ham maddesidir. Toryum dünya'nın bir numaralı elementidir. Eğer Toryum nükleer enerji üretiminde ham madde olarak kullanılırsa ki halen bazı yeni nükleer santrallarda kullanılıyor, bunun anlamı ileride trilyonlarca varil petrole eş değer bir enerji üretimi ortaya çıkacak demektir.

    Toryum, saflaştırıldığında Alüminyum yada Çelik görünümündedir.

    Dünyada Toryumun Rezervleri:
    Dünyada tespit edilebilen rezerv 1.200.00 ton' dur. Bu rezervin yaklaşık 789.000 tonu Türkiye' de bulunmaktadır. Bu önemli noktayı bir kenara yazın. Son paragrafımda bunu açıklayacağım. Türkiye de bulunan Toryum rezervleri Eskişehir, Sivrihisar, Beypazarı, Kızılcaören, Malatya ve Sivas' tadır.En büyük kısmıda malatya dadır.( neden Amerika İran bahanesi ile radar üssü kurdu dersiniz acaba???????)

    Türkiye' nin dışında ise Avustralya' da, Hindistan' da, Norveç' te, U.S.A' da, Kanada' da, Güney Afrika' da ve Brezilya' da bulunmaktadır.

    Toryum' un işlenmesi ve teknolojisi:
    Toryumun araştırma/geliştirme çalışmaları ile işleyen ve ekonomide kullanır hale getiren işletmeler sadece şu an Almanya, Hindistan, Japonya, Rusya, İngiltere ve USA' da bulunmaktadır, Toryum' un çevrecilerden tepki almayan, temiz bir enerji kaynağı olması, bir çuval Toryum ile belki de bir ülkenin ısıtılması ve enerji ihtiyacının giderilebilecek olması, en önemli tercih nedenidir.

    Bor' da olduğu gibi, Toryum içinde ham olarak üretip başka ülkelerce saflaştırılıp almamak için Türkiye en kısa zamanda gerekli tedbirleri almak zorundadır. Türkiye' de araştırma ve geliştirme, yani ar-ge için 40 veya 50 milyon dolar gibi bir paranın bütçeden ve başka kaynaklardan ayrılması yeterli olacaktır. Ayrıca gerekli nükleer santraların kurulması için ise yüz milyar dolar gibi bir paraya ihtiyaç olduğu görülmektedir, Halbuki bir körfez savaşı için bu ülke 180 milyon dolar gibi parayı gözden çıkartmış, GAP projesi için bu paraya yakın bir bedeli harcamış, gümrük birliğine 60-80 milyar dolar civarında paranın gitmesine göz yummuş, bankaların içinin boşaltılması sırasında en az 40-50 milyar dolar gibi bir parayı da parasını kaybeden hesap sahiplerine devlet bütçesinden ödenmesine göz yummuş bir devlettir, Bu nedenle de ülkemizin yüz yıllık geleceği için tüm enerji ihtiyacını karşılayacak bu yatırıma rahatlıkla teşebbüs etmelidir.

    Türkiye, yüz milyar dolar' lık bu parayı gerektiğinde kredi olarak bulmak zorundadır. Çünkü; elimizde bulunan Toryum sayesinde tüm iç ve dış borcu en az 500 defa ödeyecek bir güce sahiptir. Toryum, Türkiye' nin enerji sorununu tamamen çözmeye yetecek miktardadır. Çünkü neredeyse dünya rezervlerinin 2/3 Türkiye' dedir.

    Üstelik deneme reaktörü kurmak için sadece bir milyar dolar gibi çok cüz-i bir paraya ihtiyaç var. Çünkü Avrupa bunun ön çalışmalarını bitirmiş ve prototip reaktörleri kurmuş ve Toryum yakıtlı nükleer santral işletmesine başlamıştır. Halen Avrupa'da 12 adet ülke 1954 yılından bu yana Cern laboratuarında çalışmalar yapmaktadır. Şimdi ise 20 Avrupa ülkesi ve bizden katılan ilim adamları bu nükleer araştırma merkezi Cern' de birlikte bulunmaktadır.

    Türkiye'de gerekli ar-ge çalışmaları yapılmadığından bizim sanayi ve üretim araçlarımız daima, yabancı teknolojiyi ithal etmek ve satın aldıkları teknolojinin gelişmişinin yerine genellikle eskimişini, ekonomik değerini yitirmişini almaktadırlar.

    Toryum=Petrol=Uranyum..... Toryum, Uranyum'un alternatifi bir enerji kaynağıdır. Toryum Uranyum gibi patlama riski olmayıp, Toryum petrolden ve uranyumdan da çok daha temiz ve çevreci bir enerji kaynağıdır.

    Kullanıldığı yerler:
    Toryum, yüksek sıcaklıklarda Magnezyum' un direncini artırmak amacıyla alaşımlarda, Elektronik cihazlarda ve aydınlatmada tungsten flamanların kaplanmasında, yüksek ısıya dayanıklı potaların yapımında, yüksek kaliteli fotograf makinası ve video kamera merceklerinde ve nükleer teknolojide kullanılmaktadır. Yani konu sadece enerjide kullanımından ibaret değildir.

    Bugün kaliteli profesyonel bir foto makinesi yada kamera lensi 25-30 bin dolardır.Maçlarda saha kenarlarında gördüğünüz basın mensuplarının kullandığı Cam'ında ve kameraya bağlandığı Bayonet denen metalik kısmında Toryum ve diğer nükleer madde kullanılan bir mercek ve fiyatı:

    http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=3747

    Enerji dışı kullanım değerini bile görüyorsunuz varın enerjideki değerini düşünün.Bu paraya kimi şehirlerde ufak bir daire yada sıfır bir otomobil almak mümkün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doroşenko -- 4 Nisan 2012; 19:36:14 >




  • Araçların artık Bor yakıtı ile çalıştıgı bir Dünyada şehir efsanise demek yanlış olur.Yakın zamanda tüm Dünyada Araçlar Bor ile çalışacak.Bor madenini elinde bulunduran Ekonomik ve S..... olarak çok güçlü bir hale gelecek.Bu madeni çok küçümsemeyelim diyorum.
  • Aynen daha 3- yıl önce bir profesörümüz araçta yakıt olarak kullnımı ile ilili bir icad yapmıştı.Ama ne oldu unutuldu unutturuldu sağmı ölümü o bile belli değil.

    BU arada yukardaki yazımla ilgili bir bilgi daha vereyim.

    Sadece 6 kg(yazıyla 6 kilo) uranyum ile yapılacak bir nükleer bombanın 180 km çaplı bir alanı (istanbulu merkez alırsanız aşağı yukarı yunan sınırından doğuda düzceye güneyde bandırmaya kadar ) yokedebilecek bir enerji ortaya çıkardığını patlama merkezinde sıcaklığın 1.000.000. santigrat dereceyi bulacağınıda söyleyim.Sadece 20-30 kg ile ülkemizi haritadan silmek mümkün.

    Varın yukarda söylediğim 789.000 ton ile elde edilebilecek enerjiyi düşünün.Yukarda dediğim gibi Sadece 1 çuval evet 1 çuval Toryum ile 80 milyonluk koca ülkemizi ısıtmak mümkün.
  • Kısa bir süre bulunduğum Şırnakta ki çoğu kişi bilmez ama askerliğini falan orada yapanlar bilirler yada görmüşlerdir belki.

    Arazide herhangi bir yeri kazın,mesela arabanızla giderken herhangi bir yerde sağa çekin ve durun.Bir kazma ile yol kenarını kazın toprağın 8-10 santim altından simsiyah kömür gözünüze çarpacaktır.Denk gelenler bilirler.Bölgede inanılmaz bir kömür kaynağı var.Bu yüzden bazı büyük holdinglerimizde isim vermeyeyim orada bol enerjiye dayalı sözgelimi metalurji ile ilgili tesisler kuruyorlar bazılarıda kurma aşamasında ama terör yüzünden işletilemiyor yada tam olarak faaliyete geçemiyor.

    İşte ülkemizdeki terörün neden çıkarılıp kışkırtıldığının gizli ve esas nedenlerinden biri.

    Yine lise coğrafya bilgisine sahip arkadaşlar da hemen anlayacaktırki kömür: karbon temelli bir yakıttır ve bitkilerle hayvan artıklarının toprak altındaki katmanlarda basınç ve sıcaklığın etkisi ile milyonlarca yılda oluşur.

    Tabi bu oluşum bazı katmanlarda linyit ve kömür olarak gerçekleşirken daha farklı derinlik ve katmanlarda da süre ye bağlı olarak yine karbon temelli olan Petrol ve Elmas olarak gerçekleşir.Yani yol kenarında kazdığınızda kömür çıkıyorsa bilinki yüksek ihtimalle daha derinlerde petrol ve elmas olmak üzere karbon temelli doğal kaynaklar mevcuttur.

    Buna en canlı örnek te Güney Afrika Cumhuriyeti dir.İnternette falan baktığınızda görürsünüz ki hem kömür (kömür okadar bolki kömürden petrol üretiyorlar) hem petrol hem de elmas kaynakjları açısından dünyanın sayılı devletlerindendir.Bu yüzden yakın tarihlere kadar İngiliz ve Hollanda asıllı ırkçı bir rejimle yönetilmiş ve zencilere zulmedilmiştir.




  • bu zamlar gozumu korkutuyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    köylü, pelletin külünü dert etme.
    Dünya pellet yakıcan, sigara külü gibi bişey çıkar, hatta mutfaktaki çöp poşetinde bile yok olur gider.

    Pellet üretimine birileri el atıp biraz daha ucuzlatırlarsa klasik ısınma tarzında tercih edilecek şey o olur.

    Tabii o sobaların da abartılı fiyatlardan bayaa bi aşağı inmeleri gerekir.


    aynen sobalar can yakıyor. ama abi birde bizim iki evde çatı katı sobanın tepmesi olayıda var. zor ama hadi aştık diyelim..

    ve dedik bu saatten sonra tek soba ile idare edelim.. olmazki:(( her odaya kursak desek güçmü yeter. iki ucu moklu değnek.

    hadi külünden kurtulduk desek gene 7 kat taşıması var abi. millet bacaları komple sıvadı kapattı. kömürlüklere sakat füzesi fırlatıp yıktı herkez.

    tam incelemedim ama bu pelette hiçmi yapıştırma için gerekli malzeme yoktur. pıtrak pıtrak gözüküyor sanki presten çıkmış gibi.. yani şuan çok pahalı olduğu için hiç düzgünce incelemedim. kimyasal durumunada şuan çok güvenemiyorum.

    Ulen koylu olmayacak yerlerden bir suru dokuman cikarirsin,benim gibi yakin bir dostunun 3 yildir sayfaltr dolusu yazilarini hicmi okumazsin. Seni essefle kiniyorum.
    Pellet konusu okumadan skin ola yaazma cekerim ipini. Pelleti okadar basite indirgemissin ki yaikistiramadim sana haaaaa..

    pellet cok basit bir sobadan mi ibaret. Ya bugun full modulasyon kendi kendini temizleyen,internet ortaminda kontrol edilebilen yerli kaznlarimiz bile var. Bizim millet koyun surusu gibi arkadas kim ne yaparsa sorgusuz. Sogalsiz arkasindan gidiyor. Biz borozan otturuyoruz.
    Bu sezon Isallah Kozlusan yerli pellet sobalarida piyasaya surulecek. Ustelik 11 kw lik sulu sistemde olacak 5,7 mayis CNR da sodex fuarinda sergilenecek. Bekleriz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    köylü, pelletin külünü dert etme.
    Dünya pellet yakıcan, sigara külü gibi bişey çıkar, hatta mutfaktaki çöp poşetinde bile yok olur gider.

    Pellet üretimine birileri el atıp biraz daha ucuzlatırlarsa klasik ısınma tarzında tercih edilecek şey o olur.

    Tabii o sobaların da abartılı fiyatlardan bayaa bi aşağı inmeleri gerekir.


    aynen sobalar can yakıyor. ama abi birde bizim iki evde çatı katı sobanın tepmesi olayıda var. zor ama hadi aştık diyelim..

    ve dedik bu saatten sonra tek soba ile idare edelim.. olmazki:(( her odaya kursak desek güçmü yeter. iki ucu moklu değnek.

    hadi külünden kurtulduk desek gene 7 kat taşıması var abi. millet bacaları komple sıvadı kapattı. kömürlüklere sakat füzesi fırlatıp yıktı herkez.

    tam incelemedim ama bu pelette hiçmi yapıştırma için gerekli malzeme yoktur. pıtrak pıtrak gözüküyor sanki presten çıkmış gibi.. yani şuan çok pahalı olduğu için hiç düzgünce incelemedim. kimyasal durumunada şuan çok güvenemiyorum.

    Ulen koylu olmayacak yerlerden bir suru dokuman cikarirsin,benim gibi yakin bir dostunun 3 yildir sayfaltr dolusu yazilarini hicmi okumazsin. Seni essefle kiniyorum.
    Pellet konusu okumadan skin ola yaazma cekerim ipini. Pelleti okadar basite indirgemissin ki yaikistiramadim sana haaaaa..

    pellet cok basit bir sobadan mi ibaret. Ya bugun full modulasyon kendi kendini temizleyen,internet ortaminda kontrol edilebilen yerli kaznlarimiz bile var. Bizim millet koyun surusu gibi arkadas kim ne yaparsa sorgusuz. Sogalsiz arkasindan gidiyor. Biz borozan otturuyoruz.
    Bu sezon Isallah Kozlusan yerli pellet sobalarida piyasaya surulecek. Ustelik 11 kw lik sulu sistemde olacak 5,7 mayis CNR da sodex fuarinda sergilenecek. Bekleriz

    aha şimdi üzdün beni ha. ben sobalar çok pahalı olduğu için incelemedim dedim. bu pahalılktan dolayı güven vermiyor dedim. ama ille kötüdür dermiyim hiç. hiç. bişeye demem aziz dostum. ben burda saçma sapan yazan reklamcıları dahi kırmak istemzken senimi kırcam sevgili ustam yani. hele bir bakalım bir ara inceleriz iyice




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    köylü, pelletin külünü dert etme.
    Dünya pellet yakıcan, sigara külü gibi bişey çıkar, hatta mutfaktaki çöp poşetinde bile yok olur gider.

    Pellet üretimine birileri el atıp biraz daha ucuzlatırlarsa klasik ısınma tarzında tercih edilecek şey o olur.

    Tabii o sobaların da abartılı fiyatlardan bayaa bi aşağı inmeleri gerekir.


    aynen sobalar can yakıyor. ama abi birde bizim iki evde çatı katı sobanın tepmesi olayıda var. zor ama hadi aştık diyelim..

    ve dedik bu saatten sonra tek soba ile idare edelim.. olmazki:(( her odaya kursak desek güçmü yeter. iki ucu moklu değnek.

    hadi külünden kurtulduk desek gene 7 kat taşıması var abi. millet bacaları komple sıvadı kapattı. kömürlüklere sakat füzesi fırlatıp yıktı herkez.

    tam incelemedim ama bu pelette hiçmi yapıştırma için gerekli malzeme yoktur. pıtrak pıtrak gözüküyor sanki presten çıkmış gibi.. yani şuan çok pahalı olduğu için hiç düzgünce incelemedim. kimyasal durumunada şuan çok güvenemiyorum.

    Ulen koylu olmayacak yerlerden bir suru dokuman cikarirsin,benim gibi yakin bir dostunun 3 yildir sayfaltr dolusu yazilarini hicmi okumazsin. Seni essefle kiniyorum.
    Pellet konusu okumadan skin ola yaazma cekerim ipini. Pelleti okadar basite indirgemissin ki yaikistiramadim sana haaaaa..

    pellet cok basit bir sobadan mi ibaret. Ya bugun full modulasyon kendi kendini temizleyen,internet ortaminda kontrol edilebilen yerli kaznlarimiz bile var. Bizim millet koyun surusu gibi arkadas kim ne yaparsa sorgusuz. Sogalsiz arkasindan gidiyor. Biz borozan otturuyoruz.
    Bu sezon Isallah Kozlusan yerli pellet sobalarida piyasaya surulecek. Ustelik 11 kw lik sulu sistemde olacak 5,7 mayis CNR da sodex fuarinda sergilenecek. Bekleriz

    Kozlusanın pelet sobasını görmek için Cnr sodex fuarına gelecegim.Sizde geleceksiniz galiba?




  • Büyük ihtimalle Cuma -Cumartesi oradayım.Ben olmasamda stantda selamımı mutlaka iletin kesinlikle yardımcı olurlar.Zibro Stantından da bilgi alabilirsiniz.Sodex sitesinden online davetiye alabilirsiniz.İsteyen arkadaşlar bana tel. ulaşabilirler fuar zamanı.
  • Büyük ihtimalle Cuma -Cumartesi oradayım.Ben olmasamda stantda selamımı mutlaka iletin kesinlikle yardımcı olurlar.Zibro Stantından da bilgi alabilirsiniz.Sodex sitesinden online davetiye alabilirsiniz.İsteyen arkadaşlar bana tel. ulaşabilirler fuar zamanı.
  • herşey boş en iyisi elektrikli kombi ve devlet biran önce nükleer santralleri kurmalı rüzgar güneş enerji kaynaklarını değerlendirmeli yani kısaca ısınma elektrikle olmalı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    Büyük ihtimalle Cuma -Cumartesi oradayım.Ben olmasamda stantda selamımı mutlaka iletin kesinlikle yardımcı olurlar.Zibro Stantından da bilgi alabilirsiniz.Sodex sitesinden online davetiye alabilirsiniz.İsteyen arkadaşlar bana tel. ulaşabilirler fuar zamanı.

    yarın değil öbürsü günmü ben gelmem hep birlikte beni döversiniz orda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    Büyük ihtimalle Cuma -Cumartesi oradayım.Ben olmasamda stantda selamımı mutlaka iletin kesinlikle yardımcı olurlar.Zibro Stantından da bilgi alabilirsiniz.Sodex sitesinden online davetiye alabilirsiniz.İsteyen arkadaşlar bana tel. ulaşabilirler fuar zamanı.

    yarın değil öbürsü günmü ben gelmem hep birlikte beni döversiniz orda

    Fuar adı : ISK - SODEX 2012

    Konusu : Uluslararası Isıtma, Soğutma, Klima, Havalandırma, Yalıtım, Pompa, Vana, Tesisat, Su Arıtma ve Güneş Enerjisi Sistemleri Fuarı

    Tarihi : 02 - 05 Mayıs 2012

    Fuar alanı : İstanbul Fuar Merkezi / Yeşilköy




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gprsnedir

    herşey boş en iyisi elektrikli kombi ve devlet biran önce nükleer santralleri kurmalı rüzgar güneş enerji kaynaklarını değerlendirmeli yani kısaca ısınma elektrikle olmalı

    Elektrikli kombinin enerji verimliliği çok düşük.
  • Muhtemelen çok haklı bir görüş ancak, bazı durumlarda "sıtmaya razı olmak" gibisinden kullanmak zorunlu olabiliyor...
    Mesela teknik anlamda işletmeciliğine kısmen katkı yaptığım bazı özel amaçlı kamu binalarında fuel oil ile ısınılırken,
    bunun da işletmesindeki çeşitli zorluk ve maliyetleri nedeniyle bu kış elektrikli kombiye geçmek zorunda kaldık.
    Bu yerlerden birine 36 KW ve bir diğerine de 100 KW olmak üzere bu kombilerden kurarak verim denemesi yaptık.
    Sanırım, yaptığımız kalori/maliyet hesabı anlamında teoride pek bir avantaj görünmüyor gibiyse de, en azından
    çeşitli ihale, nakliye, depolama, bakım ve sistemleri işletme v.b gibi sıkıntılardan kurtulunmuş olması bile yeterince
    tatmin ediciydi ki, kesin hesapları henüz çıkarmamış olmamıza rağmen maliyet olarak da bir miktar kârlı bir sonuç
    çıkacak gibi görünüyor. Bu durumdan idare de oldukça memnun kaldığı için önümüzdeki kışa girmeden diğer tesis
    binalarına da bina yapısına göre güçleri 50-80 KW arasında değişen bu kombilerden tesis ederek fuel oil olayına
    tamamen son vermeyi planladık ve bu nedenle yakıt ihalesi de yapmıyoruz. Keşke hem düşük maliyetli, hem de
    işletme ve bakımı kolay bir sistem olsa da onu yapsak ama her çözüm her yerde sonuç vermiyor işte... Ancak, eğer
    varsa, bu anlamda önerileri de merak etmez değilim.

    Edit: Font Boyutu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmirbay -- 19 Nisan 2012; 18:50:36 >




  • Buradaki olay neyi neyle karşılaştırdığınıza bağlı tabiki de.Elektrikli kombi her hali karda,petrol türevi yakıtlara göre daha avantajlı ve mantıklı.Bence verimi de mazot vs. göre daha iyidir.Ha yatırımı çıkarır mı? kısa sürede o ayrı.Bir de elektrik tesisat altyapısı önemli tabiki bu konuda.Ama yatırım sonrası Fuel oil,mazotun pisliği stoğu çekilmez.Bu tarz doğalgazın ulaşmadığı yerlerde Pellet olayınıda öneririm.Yatırıma değer sistem.Tek gerekli olan pellet stok yeri.
  • tüm bunlardan önce iyi bir ısı yalıtımı yapılması gerekiyor,diğer türlü hiç bir şekilde ısınamazsınız.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.