Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (1616. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
41.239
Cevap
277
Favori
4.326.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16141615161616171618
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yıllardır doğalgaz sektöründe yer alan ve bir çok marka ile çalışmış bir firma olarak tavsiyemiz Vaillant kombilerdir.
    Müşterilerden aldığımız her geri dönüşü değerlendirdiğimizde Vaillant'ın ister hermetik ister yoğuşmalı modelleri olsun daima en iyi sonuçları verdiği gözlenmiştir.
    Ayrıca piyasadaki ürünlere baktığımızda orijinal Alman üretimi tek markadır.
    Vaillant'tan sonra yine Vaillant grubuna ait olan Protherm ve Demirdöküm kombiler ile İtalyan üretimi İmmergas kombiler iyi sayılabilecek kombiler arasındadır.
    Kombide sadece ürün kalitesi yeterli kıstas olmamaktadır. Ürünü kullanacağınız mekanın yalıtımı, kullanacağınız alan ve mekanın hava sirkülasyonu verimi etkileyen kıstaslar olmaktadır.
    Diğer markalar hakkında bir eleştiri yapmak durumunda değiliz, ancak saydığımız kombilerin performansının iyi olduğunu söyleyebiliriz.

    Sıcak kışlar geçirmeniz dileğiyle..




  • Beyler acil yardiminiza ihtiyacim var... baymak falke condense mi eca confeo premix mi ltf yardim edin arkadaslar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tiberias

    Beyler acil yardiminiza ihtiyacim var... baymak falke condense mi eca confeo premix mi ltf yardim edin arkadaslar...

    iki cihazı da öneririm.sorunsuz verimli malzeme kalitesi iyi cihazlar,baymak falke condense'in modülasyon aralığı daha geniştir,eca confeo premix ise ilave özellik olarak oda sıcaklığına göre modülasyon yapabilir (modülasyonlu oda kumandası ile)
    baymak falke condense eca'ya göre daha sessiz çalışır
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim... son olarak 24kw yerine 28 kw almak yakıtta daha mı iiidir... yani daha az mı doğalgaz sarfiyatı oluyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tiberias

    teşekkür ederim... son olarak 24kw yerine 28 kw almak yakıtta daha mı iiidir... yani daha az mı doğalgaz sarfiyatı oluyor

    radyatör metrajı 11-12mt ve altında ise standart 24kw alabilirsiniz
    baymak falke condense'in 24kw ile 28kw arasında minimum ısıl güçte fark çok az cihazlar çok geniş aralıkta modülasyon yapıyor
    (50c-30c işletmede) 24kW...> 4.7kW 28kW..> 5.7kW ayrıca 28kW'in sıcak su devresi daha güçlüdür 24kW litre/dakika 11litre sıcak su 28kW..> 12,5litre
    kombiyi evin içine monte ettirecekseniz eca confeo premix hafif uğultulu çalışır biraz ses yapar,haberiniz olsun
    kombiyi balkona monte ettirecekseniz baymak falke condense ve eca confeo premix ikiside olur

    hangi kombiyi alırsanız alın,radyatörlerin çoğuna mutlaka kaliteli termostatik vanalar taktırmanızı öneririm (danfoss ra 2000) kombinin yanında esas tasarrufu termostatik vanalar yaptırır




  • disintegration kullanıcısına yanıt
    hocam radyatör yok alttan ısıtma... doğalgaz firmasından aldığım bilgiye göre 720 mt alttan ısıtma döşenmiş... alt ve üst katlarda da alttan ısıtma mevcut.. alttan ısıtmada 24 kw sorun yaratır mı acaba? ev 140 m2 doğu güney cepheli...

    termostatik vana konusunda tavsiyeleriniz için teşekkür ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tiberias

    Beyler acil yardiminiza ihtiyacim var... baymak falke condense mi eca confeo premix mi ltf yardim edin arkadaslar...

    Yerden ısıtma modu olanlara bakmanız lazım, kollektör borusu bağlantısı oksijen bariyerli veya bakır olursa, dediğiniz m2 için kesinlikle 28 kw nitromix demirdöküm öneririz. 720 mt boru için kuvvetli pompa lazım..

    diğer dediğiniz markalrın 30 kw lık modelleri belki önerilebilir, ama her makinanın takıcısı, kendisinden daha önem arz eder. Mersedes iyi de olsa ehliyetsiz adam elinde sıfırdır.
  • Arkadaslar Istanbul asya yakasindaki daireme dogalgaz tesisati yapacak bir usta ariyorum.
    Bildiginiz tavsiye edebileceginiz güvenir ve dürüst bir usta varsa lütfen bir özel mesaj atin.


    saygilar
  • Merhaba benim de bir sorum olacaktı, daha önceden kalorifer kazanı ile ısınan orta kat ev için tavsiye isteyecektim. Burdur'un Bucak ilçesinde bulunan ev, dış cephe ısı yalıtımı yok fakat camlar çift camlı ısıcam. Kazanlı kalorifer tesisatı önceden döşenmişti, fakat bulunduğumuz yere doğalgaz tesisatı yeni döşendi, haliyle bizde doğalgaza geçiş yapacağız. Toplam 140 M2 olan evin döşenen tüm petekleri eca marka, ara vanaların normal vana olduğunu düşünmekteyim. Tesisatın tamamı duvardan ve zeminden döşenmiştir duvarda sadece peteklerin bağlantı yerleri görülmektedir.
    salonda 130X60 boyutlarında 2 adet
    yatak odası 160X60 boyutunda
    ara hol 90X90 boyutunda
    misafir odası 180X60 boyutunda
    çocuk odası 120X60 boyutunda
    banyoda 110X50 boyutunda
    mutfakta da 120X60 boyutunda petekler bulunmaktadır. Bu ev için f/p ürünü kombi satın almak istiyoruz, sizlerden tavsiye bekliyorum. yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkürler.




  • Merhaba arkadaşlar. ben istanbulda beylikdüzünde bir sitede yaşıyorum, yaşadığım site denize yakın ancak rüzgarlıda bir bölge, oturduğum sitede 150 adet yapı var, benim oturduğum binanın konumu tam merkezde. benim yaşadığım daire ise 8 katlı bir binanın 1. katı, alt ve üst katımda yaşam var, dairem 3 cepheye bakıyor ancak güney cephem binanın yan duvarı orada cam yada balkon hiç bir şey yok ancak o dış duvar mantolama yapılmış, dairemin baktığı diğer cepheler doğu ve batı, bu cephelerde pencere ve balkonlar var ancak yalıtım yok. dış özelikleri yazdığım gibi olan daire 130 metre kare, 8 küsür metre petek boyu ve bakır boru tesisatı var. dairenin şu anki kombisi 17 yaşında ve arızalarımız mevcut, fan arızası, su eksiltmesi ve en önemlisi bence çok verimsiz çalışması, duş alırken donuyorum diyebilirim. kombinin yıllık bakımları yapılıyor ancak kombinin durumu bu.

    bu senenin aralık-ocak dönemi 1 aylık faturam 350 tl geldi( kombi hiç durmadan 2. kademede kombi 40 dereceyi gösteriyor bu kademede 24 saat yandı, bebeğimiz olduğundan) faturamdaki detaylar şöyle.
    ilk endeks: 4484
    son endeks: 4784
    sayaçtan ölçülen hacim: 300
    tüketilen enerji miktarı: 3406.13 kwh

    şimdi bu işten anlayan arkdaşlardan ricam yukarıda çevresini, cephesini, yalıtımını ve içi yapısını belirttiğim bu daire için, verimli ve sıcak su performansı güzel bir kombi tavsiyesi vermeleridir. ve tavsiyesini verdikleri kombi yukarıda fatura bilgisini verdiğim kombiden daha az yakacakmıdır??

    belirtmek istiyorum ki zengin değilim öğretmenin tek maaş bir çocuk:=) sizlerden ricam fiyat performans ürünü önerilerinizdir.

    şimdiden teşekkür ederim.




  • Sizlere özel yazılacak bir şey yok, forumda mühendis veya kullanıcı olarak belirli kişiler hep aynışeyleri tavsiye ediyor, ben az farkla tesisat iyileştirmelerini daha ön planda anlatmaya çalışıyorum, lütfen konunun ilk sayfasını ve sondan 5-6 sayfasını yada önem vermeye karar verdiğiniz kişilerin bir kaç mesajını okuyunuz...

    saygılar...
  • Kolay gelsin herkese, işiniz rast gelsin.

    Yeni doğalgaz bağlatacağım. Nitromix, DD Plus radyatörlerim var, vanalarım GK gidiş dönüş olacak. Resimdeki borular oksijen bariyersiz, önerilmeyen kompozit borular değil mi? Boru kullanım sırasında hangi sıraya denk geliyor acaba?

    1. Bakır Boru
    2. Oksijen Bariyerli Dizayn Oxy Plus
    3. Diğer Deliksiz Folyolu Borular
    4. Kalde cam elyaflı.

    DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ?DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ?DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ?




  • slm arkadaşlar.
    Foruma bakmayalı uzun süre olmuş.3 yıldır ECA confeo premix kullanıcısıyım.Genel olarak memnunum F/P açısından iyi ürün iki katı veripte aynı işi yapan bir cihazı almak mantıksız.Kablolu general marka oda termostatı kullanıyorum çokta kolaylık kombi balkonda olunca.Alırken bu forumdan bende yararlanmıştım bir katkım olsun istedim.
  • Baymak
    kaliteli modellerini tercih edebilirsiniz. Baymagın yan sanayisi bile çogundan iyidir tek sorun su basınç yani bar oranlarindaki dengeszlik bunuda yakmadan once 1 sn bakmanız yeterli. Hayırlı olsun baymak alacak forumdaşlarıma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar bir ustadan su teklifi aldim, fiyatlar nasildir siz karar verin.

    1850 TL ECA KONFEO PREMİKS 24KW

    1131 TL D.D PLAS RADYATÖR 8.2 MT

    50 TL HAVLUPAN 5X7

    90 TL TRV 3 ECA VANA 3 AD

    110 TL RV 2 ECA VANA 11 AD

    600 DOĞALGAZ DİŞLİ TESİSAT GAZ AÇMA PROJE

    500 SU TESİSATİ KIRMALI DEĞİŞTİRME ÇEŞMELERİN MONTAJI

    1200 TL PX MOBİL SİSTEM KIRMALI KOLLEKTÖRÜ MONTAJI

    56 TL DONÜŞ REKORLARI

    5587 TL TOPLAM

    NOT KIRILAN YERLERİN KAPATILMASI KIRINTILARIN ATILMASI KOMBİYE ELEKTİRİK

    ÇEKİLMESİ CAMA MENFEZ ACILMASI FİRMAMIZA AİT DEĞİLDİR
  • ElantraXD2.0 E kullanıcısına yanıt
    Peşin olacaksa pahalı, vadeli olacaksa normal gibi. Verilen teklifte gördüğüm eksikler.

    1. 3 TRV + 11 RV2 vana yerine 3 TRV + 4 RV2 + 7 Dönüş vana olmalı.
    2. Boruların cinsi belirtilmemiş, muhakkak oksijen bariyerli olmalı.
    3. Kombi altı bağlantı seti, filtre ve vanalar muhakak metal olmalı, en azından filtre ve vanalar şart.
  • @Zebza

    Ben istediklerimi ustaya bildirdim, biraz inatci gibi. Calistigimiz firmalar bunlar, istersen bunlar var bizde diyor, sadece DD plus petekleri kabul etti.
    Pex borular 16mm standartmis, marka olarak sanika ve kalde ile calisiyorlarmis, ben hakan plastik veya dizayn istemistim.
    Capraz baglansin dedim, o eski sistem oldugundan olmaz diyor.

    pesin fiyat ne kadar olmali sizce ? daire kullanilmis ama suan bos esyasiz istedigi gibi calisabilir.

    usta iyi dediler biraz üsteliyorum bu arkadasda.
  • ElantraXD2.0 E kullanıcısına yanıt
    Aceleniz yoksa Mayıs'tan sonra yaptırın, işleri azalınca onların dediği değil, sizin dediğiniz oluyor. Pex borular 16mm doğrudur ona itirazımız yok ama daha ucuz olduğu için oksijen bariyersiz olanları kullanıyorlar. Kalde olabilir önemli değil http://www.kalde.com/temp/default.asp?page=urundetay&id=1094 linkinde oksijen bariyerli boruları var gözüküyor ısrarla onları isteğin "3512-pos-162001 PE-Xb ø16x2 mm (Spiral+Oks.+Mavi) ve 3512-pos-162002 PE-Xb ø16x2 mm (Spiral+Oks.+Kırmızı)". Bendeki sistem de mobil ve tüm peteklerim çapraz bağlıntılı, alttaki resimde evin girişindeki petek var. Peşin fiyatı 5000 TL'yi geçmemeli.

    DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ?




  • bizim ustanin isi cok anlasilan, cok havalardan ucuyor.

    kurdan kaynaklanan artis yansiyormus fiyatlara, pesin 5400 olur diyor ve gidip gk ve danfoss vana aramak calisma stiline tersmis.


    galiba dediginiz gibi beklemek en iyisi suan icin, zaten acil bir durum yok.
  • Dun bir firma ile gorustum

    Vaillant 202/3 Pro - 3.200TL
    DD atron 24kw - 2.800TL
    --
    Vaillant 226/3 Yoğ - 3.800TL
    DD nitromix 24kw - 3.300TL

    gaz tesisati, guvenlik paketi, elektrik işleri, menfez işi, kombi dolabi, işçilik dahil.

    izmirgaz'a ödenecek 800-850TL.

    teklif kagidinda olanlar bunlar.

    radyatör - 120TL / metre
    havlupan - 60TL
    radyatör vanasi - 10TL adet
    isi ayarli vana - 35TL adet
    oda termostati - kablolu manuel 100TL.

    ev ortalama 90-95mtkare.
  • 
Sayfa: önceki 16141615161616171618
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.