Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (1612. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
41.239
Cevap
277
Favori
4.325.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16101611161216131614
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dogant1959

    quote:

    Orijinalden alıntı: che_mist

    quote:

    Orijinalden alıntı: azazel_666

    quote:

    Orijinalden alıntı: che_mist

    quote:

    Orijinalden alıntı: hardcrss


    quote:

    Orijinalden alıntı: che_mist

    radyatör yüzey sıcaklığı 56 derece oluyor ve oda ısınıyor, ancak 1 derecelik fark ile radyatörün termodinamiksel olarak nasıl 56 olduğunu sorcaksınız.Sistemi farklı kılan da bu,ark logosunun altında elektronel ısı transfer sistemi diye bir yazı var yani bu radyatör elektronel ısı transferi ve çevrimi ( molekül salınımı ile değil elektronların bir üst enerji seviyesine taşınması ile) yapıyor

    youtube da birkac video var 2011 yilinda yuklenmis.

    şöylede düşünebilirsiniz; 1 kg suyun sıcaklığını 1 derece arttırmak için 4,18 kj/kg enerji vermeniz gerekir,rad içersindeki malzemenin ise 1 kg ının sıcaklığını 1 derece arttırmak için 0,000418 kj/kg enerji verilmesinin yeterli olma durumunun söz konusu olduğunu

    peki neden aluminyum radyatör?diğer radyatörlerden dış aksam olarak soruyorum.ömrü ve garantisi ne kadar?zebza kardeşimizinde bizim anlayacağımız şekilde yazarsa dosyayı ne olduğunu verimliliğini daha iyi anlarız.


    sac radyatör üretiminin ilk üretim yatırımı maliyeti oldukca yüksek ve pahalıdır,ancak ürün olarak sac radyatör ucuzdur.Aleminyum radyatörün ilk üretim yatırımı maliyeti oldukca ucuz basit kolaydır, bu sebepten ötürü başlangıçta aleminyum olarak üretilmiştir ilerleyen dönemlerde sac radyatör olarak üretilcektir.

    raporda özetle ark radyatörün 0,8 kw enerji tüketimi karşılığında odasıcaklığını 3,4 celcius artturdığı ve 0,0241 m3 su kullandığı. vn11 olarak adlandırılan diğer radyatörün 1,4 kw enerji tüketip oda sıcaklığını 3,53 celcius arttırdığı ve 0,627 m3 su kullandığı. vn21 olarak bir diğer radyatörün 1,9 kw enerji tüketip oda sıcaklığını 1,1 celcius arttırıp 0,662 m3 su kullandığı yazıyor

    Alüminyum radyotörlerin, saç olanlardan daha az gaz tüketimi sağladığı yazılmaktadır. Buda daha az fatura demektir doğal olarak.
    Ben mühendis değilim, ince matematik hesaplarına aklım ermez.
    Sormak istediğim şey şu.
    Örneğin bir ev düşünelim. 100m2 olsun. Bu evin sıcaklığının 20 derecede sabit kalabilmesi için 10000 Kaloriye ihtiyaç olsun. Örneğin 10000Kalori için yoğuşmalı kombide 1M3, yoğuşmasız kombide 1,20M3 gaza ihtiyaç olsun.
    (Bildiğiniz üzere yoğuşmalı kombilerde, soğumuş olan geri dönüş suyunun, kombinin yanması neticesinde bacadan çıkmakta olan sıcak atık gazla teması neticesinde içerisindeki ısının bir kısmının geri dönüş suyuna aktarılması ile tasrruf sağlanmaktadır. Böylece bacadan dış ortama örn. 100 derecede atık gaz çıkışı olacağına, içindeki sıcaklığın bir kısmını geri dönüş suyuna aktarması netiçesinde 50 derece olarak çıkacaktır. Rakamlar farazidir. Ama genel çalışma sistemi böyledir.)
    Merak ettiğim şey, Örn. evin ısınması için 10000 kalori lazım, bunun içinde Örn. 1M3 gaz yakılması, ısınan suyunda radyatörler vasıtasıyla ortama verilmesi lazım.
    Alüminyum Radyatör kombiden gelen kaloriyi, saç radyatöre göre 2 katınamı çıkarıyorda daha az yakıt yaktırıyor.
    O zaman enerjide devrim yaratılmış olmuyormu.
    Hükümetin hemen saç radyatör üretimini durdurması ve bu sistemi enerji kullanılan her alanda uygulatması lazım değilmi.
    Bu durumda milyarlarca dolar ülkenin kasasında kalır. Evlerin yalıtımı içinde milyarlarca lira harcamaya gerek kalmaz. Fazla fatura geldi diyede saç baş yoldurmaz.
    Bana hayali gibi geliyor.
    Alüminyum radyatörlerin bence tek faydası paslanmaması ve güzel görüntüsü olur. Birde sıcak su direkt olarak peteğin içine girmiyorsa, peteğin içinde tortu birikti, temizletmek lazım derdi olmaz. Tabi o kadar para fark vermeye değermi? Parası olan düşünsün derim ben. Selamlar.

    Merhaba burada mevzu bahis radyatörün aleminyum olmasından kaynaklanmıyor aleminyum radyatör içersine konulan bir özel ısıtransfer yağı-sıvısı ile radyatörlerin ısınması sağlanıyor,kullanılan bu malzemede çok düşük bir enerjiyle yüksek sıcaklığa çıkıyor ve radyatörü ısıtıyor buda tasarruf sağlıyor. hükümet devlet yorumuna birşey demeyeceğim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    quote:

    Orijinalden alıntı: hekimoglu08

    merhaba arkadaşlar,
    izmir torbalı'da 138 metrekare bir ev aldım ve kombi taktırmam gerekiyor. bina yeni, yalıtım mevcut, camlar pimapen, güney cephe, petekler maktek marka.

    bu büyüklükte bir ev için yoğuşmalı daha mı uygundur? yoğuşmalı için istanbulda doğalgaz projesiyle alakalı değişiklikler yapmak gerekiyormuş, izmir'de de böyle midir?

    pek çok marka için yorumları okuyorum, her markada memnun olan da çok, memnun olmayan da. kafam bir hayli karıştı açıkçası.

    tasarruflu, servis ve yedek parça konusuna canımı sıkmayacak, mümkünse dijital oda termostatı olan bir kombi tavsiyesinde bulunabilir misiniz.

    teşekkürler

    yeni eviniz hayırlı olsun,zamanında torbalı'da torbakent sitesinde tanıdıklarım için premix yoğ kombi taktırmıştım,yeni kombi montajı yapılacaksa proje çizilmesi gerekir,kombi olarak premix yoğ baymak duo tec/baymak falke condense ve eca confeo premix öneririm
    cihazlar tasarruflu ve malzeme kalitesi iyidir,yerli üretim cihazlardır uzun yıllar yedek parça sıkıntısı çekmezsiniz
    yerleri değişmediyse ayrancılarda eca yetkili servisi,torbakentte baymak yetkili servisi faaliyet gösteriyor
    bu kombilerden birini alırsanız hassasiyeti en az 0,5 digital oda termostatı alıp kombiye bağlayabilirsiniz

    teşekkür ederim.

    proje çizildi, boru ve peteklerin tesisatı yapıldı. yoğuşmalı için mevcut projede değişiklik yaptırmaya gerek yok sanırım?


    8.8 metre petek mevcut evde, yoğuşmalıya uygun sanırım bu ölçü. çok anlamıyorum bu kombi işinden. termostat dahil olan bir kombi var mı yoksa ayrıca mı alınıyor?

    kendi evinize alıyor olsanız hangi markayı tercih ederiniz? kafam çok karıştı marka konusunda :)




  • Merhaba,

    Birkaç güne kombi almak zorundayım. Ev güney cephe ara kat ısı yalıtımı mevcut toplamda 80 m2 civarı. Yoğuşmasız gerekmez diyorlar doğrumudur? Yoğuşmasız fiyat performans olarak hangi kombiyi önerebilirsiniz ? Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cakirkeyf34

    Merhaba,

    Birkaç güne kombi almak zorundayım. Ev güney cephe ara kat ısı yalıtımı mevcut toplamda 80 m2 civarı. Yoğuşmasız gerekmez diyorlar doğrumudur? Yoğuşmasız fiyat performans olarak hangi kombiyi önerebilirsiniz ? Teşekkürler.

    Size dedikleri gibi bizede aynısını dediler, fatura gelmedi fakat yoguşmasız alan kişiler ile kendimin tüketimine baktım yarı yarıya fark etmiş.Millet zehir hafiye misali ben dahil , başkalarının sayaclarını dikizlemekle meşgulüz. :)Tabiki iş kombide bitmiyor.İlk yatırım bedeli olarak 1000 tl fazla verdim fakat konforu ve ekonomisi çok çok iyi :))) Isı kayıplarına göre panel boyları büyültüldü,kombi alt bağlantı seti tam geçişli metal vanalardan montajı oldu.Panellere geri dönüş vanaları takıldı. Panel arkalarına izopan uygulandı.Kaliteli TRV vanalar takıldı,ısı kayıpları minimize edildi.Kombi dersen Demirdöküm Nitromix.Çok memnunum.82 metrekare dairem,arakat,D+G+B cepheli ortalama günlük tüketim 2-2.5 m3.




  • arkadaşlar emektar kombimiz artık bitti sanırım. 2-3 gün içinde bu durumu netleştireceğiz.

    ben bu bölümdeki arkadaşlardan klasik bir kombi önerisi istiyorum. zira gider sorunu yüzünden yoğuşmalı kombi taktırma imkanımız yok. kombinin takılacağı yerin altında. üstü mermer olan tezgah var oraya suyu biriktirmek için şişe koyamayız çok alçak çünkü. mutfak gideri ise oldukça uzak ve bir köşe dömülmesi lazım. üstelik ben şahsen o suyu tam arıtmadan gider bile vermek istemem bir çok kuralı çiğneyip bazı zman dünyayı benmi kurtaracağım desekte insan düşündümü vicdanen rahatsız oluyor.

    arkadaşlar marka olarak eski kombimiz 20binlik baymak 7.70cm peteğimiz var. 130m2 gelir ev. ben gene baymak düşünüyorum. geçen yılda sorun yaşadığımızda bir kaç fiyat almıştım frimalardan. hatta buralarada yazdığımı hatırlıyorum.

    fiyat aldığım firmalar bana şunu söyledler. şimdiki baymaklarla sendeki eski luna serisi baymaklar farklı sendeki kombi tam 20000 lik ama şuan satılan klasik seriler tam 20 binlik değil. o açıdan bir boy büyük kombi al dediler.

    ben büyük bir kombi almak istemiyorum pompası güçlü bir kombi almak istiyorum bu konuda araştırmaalrı olan arkadaşalrdan yardım rica etmek istiyorum.

    bizdeki kombinin üstünde sonradan takılma güclü bir grunfoss pompa var. 110 pw deniyor yanılmıyorsam.

    kombinin sarfiyatı çok iyi. normal havlarda 150-160 tl geliyor fatura. oda termostatı felan kullanmıyoruz bence gereksizde bu ev için. ısıtma devresi 30-85 çalışan bir kombi tesisatımız bakır. evde izolasyon yok.

    diğer evde ise fena olmayan bir izolasyon var kombi ariston klasik uno 42-82 ıstma devresi var ve termostat takmadan 42 derecde kullanırsan en az gelen fatura 250 den aşağı düşmez. üstelik pompası ufak olduğundan salonada yetiştiremiyor ısıyı desek yanlış olmaz. ancak dereceyi yükselteceğizki... e tabi buda faturayı arttırıyor.

    diğer kombiyi hep 30 derece kullansak bile yetiştiriyor sıcaklığı. ben bu durumu güçlü pompaya bağlıyorum. zira ariston kombi olan ev daha ufak petek metrajı hemen hemen aynı ordaki tesisatta bakır.

    bu açıdan güçlü bir pompası olan kombi önerisine ihtiyacım var. geçen yıl gelenservise sormuştum yeni baymak klasik kombileri o servise güvenmesemde pompası değişrse iş görü demişti. baymakı tercih etme sebebim parça masrafıdır ama şimdiki klasik kombilerini tanımıyorum boyutları nedir vs.

    mesela ben aristonun pompasını büyütmek istesemde sorduğumda kaldrımaz ufak kombi dediler. herkeze şimdiden teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    arkadaşlar emektar kombimiz artık bitti sanırım. 2-3 gün içinde bu durumu netleştireceğiz.

    ben bu bölümdeki arkadaşlardan klasik bir kombi önerisi istiyorum. zira gider sorunu yüzünden yoğuşmalı kombi taktırma imkanımız yok. kombinin takılacağı yerin altında. üstü mermer olan tezgah var oraya suyu biriktirmek için şişe koyamayız çok alçak çünkü. mutfak gideri ise oldukça uzak ve bir köşe dömülmesi lazım. üstelik ben şahsen o suyu tam arıtmadan gider bile vermek istemem bir çok kuralı çiğneyip bazı zman dünyayı benmi kurtaracağım desekte insan düşündümü vicdanen rahatsız oluyor.

    arkadaşlar marka olarak eski kombimiz 20binlik baymak 7.70cm peteğimiz var. 130m2 gelir ev. ben gene baymak düşünüyorum. geçen yılda sorun yaşadığımızda bir kaç fiyat almıştım frimalardan. hatta buralarada yazdığımı hatırlıyorum.

    fiyat aldığım firmalar bana şunu söyledler. şimdiki baymaklarla sendeki eski luna serisi baymaklar farklı sendeki kombi tam 20000 lik ama şuan satılan klasik seriler tam 20 binlik değil. o açıdan bir boy büyük kombi al dediler.

    ben büyük bir kombi almak istemiyorum pompası güçlü bir kombi almak istiyorum bu konuda araştırmaalrı olan arkadaşalrdan yardım rica etmek istiyorum.

    bizdeki kombinin üstünde sonradan takılma güclü bir grunfoss pompa var. 110 pw deniyor yanılmıyorsam.

    kombinin sarfiyatı çok iyi. normal havlarda 150-160 tl geliyor fatura. oda termostatı felan kullanmıyoruz bence gereksizde bu ev için. ısıtma devresi 30-85 çalışan bir kombi tesisatımız bakır. evde izolasyon yok.

    diğer evde ise fena olmayan bir izolasyon var kombi ariston klasik uno 42-82 ıstma devresi var ve termostat takmadan 42 derecde kullanırsan en az gelen fatura 250 den aşağı düşmez. üstelik pompası ufak olduğundan salonada yetiştiremiyor ısıyı desek yanlış olmaz. ancak dereceyi yükselteceğizki... e tabi buda faturayı arttırıyor.

    diğer kombiyi hep 30 derece kullansak bile yetiştiriyor sıcaklığı. ben bu durumu güçlü pompaya bağlıyorum. zira ariston kombi olan ev daha ufak petek metrajı hemen hemen aynı ordaki tesisatta bakır.

    bu açıdan güçlü bir pompası olan kombi önerisine ihtiyacım var. geçen yıl gelenservise sormuştum yeni baymak klasik kombileri o servise güvenmesemde pompası değişrse iş görü demişti. baymakı tercih etme sebebim parça masrafıdır ama şimdiki klasik kombilerini tanımıyorum boyutları nedir vs.

    mesela ben aristonun pompasını büyütmek istesemde sorduğumda kaldrımaz ufak kombi dediler. herkeze şimdiden teşekkürler.



    merhaba
    baymak'tan konvansiyonel kombi almak istiyorsanız 2 cihaz öneririm:baymak luna 3 ve baymak brötje star extra
    baymak luna 3 bildiğimiz gibi baxi kökenli bir cihazdı yani avrupadaki baxi fabrikalarında üretiliyordu ve bütün avrupada baxi luna 3 ismiyle satılıyordu,kombinin kutusunda ve kombide baxi logosu yer alıyordu malzeme kalitesi çok iyi bir cihazdı ve geçen yıl üretimden kaldırıldı şu anda piyasada yaygın olarak satılmıyor olsa da geçen aylarda yine baymak kombi almak isteyen bir arkadaş istanbuldaki bir kombi sitesinden bulmuştu
    baymak luna 3'ün sirkülasyon pompasının gücünü tam olarak bilmiyorum ama baymak genelde 90-100pw grundfos marka pompalar kullanıyordu
    size bu konuda yanlış bilgi vermek istemıyorum
    sizin evde bakır tesisatı var ve radyatör metrajınız 7,7mt standart 20000kcal (24kw) kapasitede herhangi bir cihaz evinize yeterli gelir çünkü bakır boru en iyi tesisattır plastik tesisatlara göre kapalı devre tesisat suyunu çok çok daha fazla hızlı dolaştırır ve oksijen bariyerlidir ayrıca iletken özelliği vardır,evin içinde ısıl güç olarak ısı verir,en önemli özelliklerinden biri de kombiyi ve parçalarını korur,sizin kombi muhtemelen diğer plastik tesisatlı kombilere göre daha az bozulmuştur,bakır boru,kombi dostudur
    baymak luna 3 bulabilirseniz alın öneririm.bulamazsanız baymak brötje star extra öneririm.baymak luna 3'e benzer bir cihazdır baxi kökenli bir cihazdır,ilave özellik olarak kombinin üstünde çıkartılabilen kumanda paneli var digital özellikli geniş lcd ekranlı bir cihazdır bu panel kombiden çıkartarak bir kablo vasıtasıyla oda termostatı olarak kullanılabiliyor ayrıca bu panelde günlük/haftalık program yapılabiliyor,güncel olarak koçtaşlarda bile satılıyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hekimoglu08

    teşekkür ederim.

    proje çizildi, boru ve peteklerin tesisatı yapıldı. yoğuşmalı için mevcut projede değişiklik yaptırmaya gerek yok sanırım?


    8.8 metre petek mevcut evde, yoğuşmalıya uygun sanırım bu ölçü. çok anlamıyorum bu kombi işinden. termostat dahil olan bir kombi var mı yoksa ayrıca mı alınıyor?

    kendi evinize alıyor olsanız hangi markayı tercih ederiniz? kafam çok karıştı marka konusunda :)

    merhaba
    kendi evime kombi alsam şu zamanda:20000kcal (24kw) kapasitede f/p premix yoğuşmalı kombi olarak
    öncelikle baymak duo tec ve baymak falke condense alırdım,alternatif olarak eca confeo premix,bosch classic condense,airfel digifel premix
    yalnız siz torbalıda oturuyorsunuz,bence servisi evinize yakın cihazlar tercih edin,torbalı,izmire uzak kalıyor bildiğim bir yerdir,arabayla 40-50dk sürüyor en yakın yer gaziemir 25-30dk,torbalıya bazı kombi markaları ödemiş,tire'deki servisleri yönlendiriyordu,torbalı kipa avm açılmadan önce kombi taktırmıştım
    ısısan'ın torbalıda servisi var şimdi baktım ama servis kalitesi nasıl bence buna da bakın derim,bence siz servisleri de araştırın sonuçta izmir merkeze uzaksınız,oda termostatı almak çok kolay alacağınız cihaza uygun oda termostatı alabilirsiniz,
    http://www.isisanservis.com/?pId=36




  • quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration


    merhaba
    baymak'tan konvansiyonel kombi almak istiyorsanız 2 cihaz öneririm:baymak luna 3 ve baymak brötje star extra
    baymak luna 3 bildiğimiz gibi baxi kökenli bir cihazdı yani avrupadaki baxi fabrikalarında üretiliyordu ve bütün avrupada baxi luna 3 ismiyle satılıyordu,kombinin kutusunda ve kombide baxi logosu yer alıyordu malzeme kalitesi çok iyi bir cihazdı ve geçen yıl üretimden kaldırıldı şu anda piyasada yaygın olarak satılmıyor olsa da geçen aylarda yine baymak kombi almak isteyen bir arkadaş istanbuldaki bir kombi sitesinden bulmuştu
    baymak luna 3'ün sirkülasyon pompasının gücünü tam olarak bilmiyorum ama baymak genelde 90-100pw grundfos marka pompalar kullanıyordu
    size bu konuda yanlış bilgi vermek istemıyorum
    sizin evde bakır tesisatı var ve radyatör metrajınız 7,7mt standart 20000kcal (24kw) kapasitede herhangi bir cihaz evinize yeterli gelir çünkü bakır boru en iyi tesisattır plastik tesisatlara göre kapalı devre tesisat suyunu çok çok daha fazla hızlı dolaştırır ve oksijen bariyerlidir ayrıca iletken özelliği vardır,evin içinde ısıl güç olarak ısı verir,en önemli özelliklerinden biri de kombiyi ve parçalarını korur,sizin kombi muhtemelen diğer plastik tesisatlı kombilere göre daha az bozulmuştur,bakır boru,kombi dostudur
    baymak luna 3 bulabilirseniz alın öneririm.bulamazsanız baymak brötje star extra öneririm.baymak luna 3'e benzer bir cihazdır baxi kökenli bir cihazdır,ilave özellik olarak kombinin üstünde çıkartılabilen kumanda paneli var digital özellikli geniş lcd ekranlı bir cihazdır bu panel kombiden çıkartarak bir kablo vasıtasıyla oda termostatı olarak kullanılabiliyor ayrıca bu panelde günlük/haftalık program yapılabiliyor,güncel olarak koçtaşlarda bile satılıyor

    arkadaşım çok teşekkürler cevabınız için. kesinlikle luna 3 araştırcağım umarım bulurum. kombideki sorunumu çözsem bile aslında alıp köşede bekletemesi geliyor insanın içinden.

    bu baxi vs meselereden çok anlamıyorumda eski luna cihazlar ocean fabrikasının üretimiydi şimdi bakınca gördümkihttp://s23.postimg.org/5yivpbcsb/screenshot_388.png aynı yazılar çıkıyor.

    şayet baymak burayla alakasını keserse bence kaybeder çünkü her yeni üründe tabiri caizse naylonlaşma artıyor maalesef günümüzde. birde prof bir firmadan sözleşmesi biterse düşünmek gerekir. diğer topiğede yazdım az evvel. şimdi dolaşıp bulmam gerekecek bu ürünü. sanırım 100pw pompa kullanan bir ürün bulursam yeterli olur.

    hocam 24 lük kombi tabiki yeterli olur dediğiniz gibi kullndığımızda 24lük. ama gibi abuk subuk maliyeti düşüren durumlardan dolayı satıcıların samimiyetini, servisin dediği ile ortalayınca anlıyabiliyorum. zaten elindeki ürünü satmaya çalışanda 2-3 dükkan dolaşıldımı anlaşılıyor.

    bakır konusunda ne desem az sn hocam sizde söylemişsiniz zaten. tesisatıda kesinlikle üstten döşetmek dediğiniz gibi ısı kazanımı sağlayacaktır.. burdan @Biray Doğalgaz arkadaşa selam gönderelim kombi bölümünde devamlı takılmdığım için daha yeni bakır boru ile ilgili harika bir konusunu buldum gerilerde kalmış. birazdan bu yazıyı oraya işleyeceğim.

    yazım düzgün değil çok fazla uzatabiliyorum uzatmak sitemesemde.. ama kim tesisat yaptırısa sn hocam, kesinlikle bakır yaptırsın 3-5 kuruştan kaçmasın. yoksa kombi servsilerine esir olur. ben şahsen alüminyum folyo oksijen bariyerli plsatik. kollektör vs durmlarına kadar ianmıyorum plastik illaki oksijen alır diyor tesisatçı arkadaşlar. ve bu oksijen kesinlikle kombiyi yer en net örneğim en iyi kollektör boruyu kullanan komşumun buderus kombisinin eşanjörü delindi. tabi kusur yüksek basınca bulmaya çalıştılar vs ama daha ilk aylarında basınç düşürücü taktırmıştı firma bunlara. ayrıcada zeminden döşendiği için tesisat ister istemezde tüketimleri fazla.


    ben şahsen plastik boru yüzünden az çekmedim buralarada yazdım daha önceleri. 1 sene içinde kombi elden çıkmıştı o yıllarda baya zor durumda olduğumuz halde yaklaşık 2 yıl baymaka bilmeden tonlarca servis parası verdik 2 yılda sizlere bu kombiyi iade etmezsem görüşeceğiz elimde bir 1 yılda biriken makbuzlarla diyerek 2 yıl bedava bakım yaptırdım bunlara. en sonunda örnekler sunarak plastik tesisatı değiştirmemi söyleyerek kurtuldular benden.

    inanın, 2003 senesinde tesisat değişti kombi revizyon oldu. kombinin ozaman aslında kral bir kombi olduğunu anladık. neredeyse 2011e kadar arızasız çalıştı conta bile değişmedi (onun sebebide tamamen suyu düşük barda kullanmamızmış)

    ben 2003 kışında durumu gördükten sonra kendi evime yazın kombi aldığımda evde bulunan plastik tesisatı hiç kullanmadan zeminden kesip körletip hemen bakır tesisat döşettim. en dandik kombiyi aldım gücümü tesisata ayırdım ama banamısın demiyor o kombide. baymaka göre başlangıc derecesi yüksek olduğundan fazla yakması dışında. (ben şahsen kombinin azda olsa devamlı yanmasından yanayım oda termostatı kullanmktansa oda termostatının en dandiği bile iş görüyor bun itirazım yok. ama sıcağı seven insan için üşümekte mümkün. yalıtım iyi olsa kombi ısıtma devreside düşük olsa devaml yaaş yavaş yanmasından tarafım kombinin.) mesela bendeki kombide 30 derecede olsa başlangıcı evin yalıtımı çok fena olmadığından termostat felan bağlamazdım inanın.. ben bu dandik kombinin arızasız çalışmasınıda tamamen bakır tesisata bağlıyorum inanın teneke resmen kimseyede önermem ariston altın üretsin isterse sadece sıcak suyu çok başarılı. bende ilk başlarda sorun yaşadım. şeytan kulağına 2008 den beri servis eve girmedi ama acayip tuhaf bir kombi.

    yani uzatmayayım bakırın faydaları saymakla bitmiyor. inanın bana 3-4 yıl boyunca, her sezon 5 ayda 2 kez petek temizlemekten bıkmıştım plastik tesisatta. filter temizliği içinse gıcklığına baymakı çaığryordum. yoksa genleşme tankına kadar hava basmayı vs hepsini öğrenmiştim onlardan. benden kurtulmak için kednileri öğretiyorlardı inanın.

    rahatsızlığım olmasa şimdi bile bir çok parçasını değişebilirim kombinin ama yorulunca kafam karışıyor. bu yüzden herkez işini yapmalı.

    temizlik deyince Allaha yemin olsun 2003ten sonra hiç petek temizlemedim. tesisatıda yanılmıyorsam ctesi pazar yapmıştık. malzem elinde kalmayınca tesisatçının bir bölümde bay hatalı yapılsada banamısın demiyor. peteklerde abuk subuk marka inanın. dönüş vanası felanda değil alt tarafları pardon baymaktaki dönüş vanalı reglajlı denenlerden çocuk oynamasın diye ozamn öyle yapılmıştı. kendi tesisatımsa normal vanalı. iki evdede petek temizliği falan yapmadım yıllardır şimdi zaman zaman okuyunca forumu üzülüyorum bu durumlara. bu radyatör temziliği meselesinide bir tesisatçı söylemişti ilk kez temizlik yaparken. adam demişti ben bakır tesisat yapmıyorum bilmiyorum. ama tesisatın bakır olsa bu dertleri yaşmazsın hiç temizlemeye gerek olmaz aslına bu temzilikle radyatörün içindeki yağıda atıyoruz korozyona sebep veriyoruz demişti.

    ben yanlız birde şunu söylemek istiyorum foruma şuanki kombilerin ucuzlarını alanlar illaki düşük pompalı ürünlere denk gelecekleri inancındayım. bu arkadaşlar kesinlikle tesisatlarını tek hat döşetsinler. benim aristondada dandik düşük bir ürün kullnıldığından reglaj durumunu nekadar ayarlasanızda pompanın gücü yetmiyor. tesisat tek hattan döşenmiş olsaydı mecbur son peteklere giderdi ısı. gene gidiyor ama fazla yakarak. bu açıdan elden geldiğince ucuz kombi alacak arkadaşlar tek hattan tesisatlarını işlesinler 2ye bölünce durum zorlaşır düşüncesindeyim. ve kesinlikle bir kaç kuruş fazla harcayıp bakır tesisat yaptırsınlar servsilerle temizlikle uğraşmaktansa ben tekrar teşekkür ettim cevabınız için.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kraterxx

    gecen gün şunu söylemiştiniz;
    " Bosch Classic Condens + FR10 oda sensörü ile gayet mutluyuz ;R Ankara'da -5 derece hava sıcaklığında 7-8mküp yakıt yaktık geçtiğimiz soğuklarda binada yalıtım pimapen cam vs yok. "

    merak ettimde bende ankaradayım ve evime kombi petek döşetcem.
    1 eviniz kaç m2 net kullanım alanı?
    2 kombiniz kaç binlik ?
    3 FR10 oda sensörü evin herhangi bir odasına bir adet mi koyuluyor?
    4 bu yaktıgınız m3 rakamarıyla nekadarlık bir fatura ödersiniz?
    5 ve son olarak sıcak su kullanım performansı nasıl ( vailantta duşa girebilmek için bir kova suyu doldurdugumuzda anca sıcak su geliyorda)

    teşekkrler...

    1 eviniz kaç m2 net kullanım alanı? 100m2 bütün petekler açık
    2 kombiniz kaç binlik ? Classic Condense 28 kW kullanım 22kW ısıtma
    3 FR10 oda sensörü evin herhangi bir odasına bir adet mi koyuluyor? Salona montajını yaptım
    4 bu yaktıgınız m3 rakamarıyla nekadarlık bir fatura ödersiniz? Ön ödemeli sistem sayacımız ama bu günlerde 3-5m3 aralığında bir tüketim oluyor.
    5 ve son olarak sıcak su kullanım performansı nasıl ( vailantta duşa girebilmek için bir kova suyu doldurdugumuzda anca sıcak su geliyorda) Tesisata bağlı olarak değişir ama 15-20sn sonra sıcak su geliyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    arkadaşım çok teşekkürler cevabınız için. kesinlikle luna 3 araştırcağım umarım bulurum. kombideki sorunumu çözsem bile aslında alıp köşede bekletemesi geliyor insanın içinden.

    bu baxi vs meselereden çok anlamıyorumda eski luna cihazlar ocean fabrikasının üretimiydi şimdi bakınca gördümkihttp://s23.postimg.org/5yivpbcsb/screenshot_388.png aynı yazılar çıkıyor.

    şayet baymak burayla alakasını keserse bence kaybeder çünkü her yeni üründe tabiri caizse naylonlaşma artıyor maalesef günümüzde. birde prof bir firmadan sözleşmesi biterse düşünmek gerekir. diğer topiğede yazdım az evvel. şimdi dolaşıp bulmam gerekecek bu ürünü. sanırım 100pw pompa kullanan bir ürün bulursam yeterli olur.

    hocam 24 lük kombi tabiki yeterli olur dediğiniz gibi kullndığımızda 24lük. ama gibi abuk subuk maliyeti düşüren durumlardan dolayı satıcıların samimiyetini, servisin dediği ile ortalayınca anlıyabiliyorum. zaten elindeki ürünü satmaya çalışanda 2-3 dükkan dolaşıldımı anlaşılıyor.

    bakır konusunda ne desem az sn hocam sizde söylemişsiniz zaten. tesisatıda kesinlikle üstten döşetmek dediğiniz gibi ısı kazanımı sağlayacaktır.. burdan @Biray Doğalgaz arkadaşa selam gönderelim kombi bölümünde devamlı takılmdığım için daha yeni bakır boru ile ilgili harika bir konusunu buldum gerilerde kalmış. birazdan bu yazıyı oraya işleyeceğim.

    yazım düzgün değil çok fazla uzatabiliyorum uzatmak sitemesemde.. ama kim tesisat yaptırısa sn hocam, kesinlikle bakır yaptırsın 3-5 kuruştan kaçmasın. yoksa kombi servsilerine esir olur. ben şahsen alüminyum folyo oksijen bariyerli plsatik. kollektör vs durmlarına kadar ianmıyorum plastik illaki oksijen alır diyor tesisatçı arkadaşlar. ve bu oksijen kesinlikle kombiyi yer en net örneğim en iyi kollektör boruyu kullanan komşumun buderus kombisinin eşanjörü delindi. tabi kusur yüksek basınca bulmaya çalıştılar vs ama daha ilk aylarında basınç düşürücü taktırmıştı firma bunlara. ayrıcada zeminden döşendiği için tesisat ister istemezde tüketimleri fazla.


    ben şahsen plastik boru yüzünden az çekmedim buralarada yazdım daha önceleri. 1 sene içinde kombi elden çıkmıştı o yıllarda baya zor durumda olduğumuz halde yaklaşık 2 yıl baymaka bilmeden tonlarca servis parası verdik 2 yılda sizlere bu kombiyi iade etmezsem görüşeceğiz elimde bir 1 yılda biriken makbuzlarla diyerek 2 yıl bedava bakım yaptırdım bunlara. en sonunda örnekler sunarak plastik tesisatı değiştirmemi söyleyerek kurtuldular benden.

    inanın, 2003 senesinde tesisat değişti kombi revizyon oldu. kombinin ozaman aslında kral bir kombi olduğunu anladık. neredeyse 2011e kadar arızasız çalıştı conta bile değişmedi (onun sebebide tamamen suyu düşük barda kullanmamızmış)

    ben 2003 kışında durumu gördükten sonra kendi evime yazın kombi aldığımda evde bulunan plastik tesisatı hiç kullanmadan zeminden kesip körletip hemen bakır tesisat döşettim. en dandik kombiyi aldım gücümü tesisata ayırdım ama banamısın demiyor o kombide. baymaka göre başlangıc derecesi yüksek olduğundan fazla yakması dışında. (ben şahsen kombinin azda olsa devamlı yanmasından yanayım oda termostatı kullanmktansa oda termostatının en dandiği bile iş görüyor bun itirazım yok. ama sıcağı seven insan için üşümekte mümkün. yalıtım iyi olsa kombi ısıtma devreside düşük olsa devaml yaaş yavaş yanmasından tarafım kombinin.) mesela bendeki kombide 30 derecede olsa başlangıcı evin yalıtımı çok fena olmadığından termostat felan bağlamazdım inanın.. ben bu dandik kombinin arızasız çalışmasınıda tamamen bakır tesisata bağlıyorum inanın teneke resmen kimseyede önermem ariston altın üretsin isterse sadece sıcak suyu çok başarılı. bende ilk başlarda sorun yaşadım. şeytan kulağına 2008 den beri servis eve girmedi ama acayip tuhaf bir kombi.

    yani uzatmayayım bakırın faydaları saymakla bitmiyor. inanın bana 3-4 yıl boyunca, her sezon 5 ayda 2 kez petek temizlemekten bıkmıştım plastik tesisatta. filter temizliği içinse gıcklığına baymakı çaığryordum. yoksa genleşme tankına kadar hava basmayı vs hepsini öğrenmiştim onlardan. benden kurtulmak için kednileri öğretiyorlardı inanın.

    rahatsızlığım olmasa şimdi bile bir çok parçasını değişebilirim kombinin ama yorulunca kafam karışıyor. bu yüzden herkez işini yapmalı.

    temizlik deyince Allaha yemin olsun 2003ten sonra hiç petek temizlemedim. tesisatıda yanılmıyorsam ctesi pazar yapmıştık. malzem elinde kalmayınca tesisatçının bir bölümde bay hatalı yapılsada banamısın demiyor. peteklerde abuk subuk marka inanın. dönüş vanası felanda değil alt tarafları pardon baymaktaki dönüş vanalı reglajlı denenlerden çocuk oynamasın diye ozamn öyle yapılmıştı. kendi tesisatımsa normal vanalı. iki evdede petek temizliği falan yapmadım yıllardır şimdi zaman zaman okuyunca forumu üzülüyorum bu durumlara. bu radyatör temziliği meselesinide bir tesisatçı söylemişti ilk kez temizlik yaparken. adam demişti ben bakır tesisat yapmıyorum bilmiyorum. ama tesisatın bakır olsa bu dertleri yaşmazsın hiç temizlemeye gerek olmaz aslına bu temzilikle radyatörün içindeki yağıda atıyoruz korozyona sebep veriyoruz demişti.

    ben yanlız birde şunu söylemek istiyorum foruma şuanki kombilerin ucuzlarını alanlar illaki düşük pompalı ürünlere denk gelecekleri inancındayım. bu arkadaşlar kesinlikle tesisatlarını tek hat döşetsinler. benim aristondada dandik düşük bir ürün kullnıldığından reglaj durumunu nekadar ayarlasanızda pompanın gücü yetmiyor. tesisat tek hattan döşenmiş olsaydı mecbur son peteklere giderdi ısı. gene gidiyor ama fazla yakarak. bu açıdan elden geldiğince ucuz kombi alacak arkadaşlar tek hattan tesisatlarını işlesinler 2ye bölünce durum zorlaşır düşüncesindeyim. ve kesinlikle bir kaç kuruş fazla harcayıp bakır tesisat yaptırsınlar servsilerle temizlikle uğraşmaktansa ben tekrar teşekkür ettim cevabınız için.




    baymak'ın istanbul tuzladaki fabrikasını da sayarsak bdr thermea grubuna ait (baxi,baymak,brötje..vs) avrupada 12-13 tane fabrikası var,
    baymak luna 3 (baxi luna 3) italyadaki baxi s.p.a fabrikasında üretilip türkiyeye gönderiliyordu,türkiyede yıllar boyunca satılan baymak luna 3 ler bu fabrikalardan geliyordu
    http://www.basaranisi.com/bolum/urun/dosya/brosur_4.pdf
    http://www.basaranisi.com/bolum/urun/dosya/montaj_4.pdf

    DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ?


    baymak luna 3,bütün avrupada hatta rusya gibi soğuk bir ülkede bile satılan ,buz gibi soğuk rus evlerini ısıtan bir kombidir
    http://www.baxi.ru/production/domestic/wall/luna3

    kombi,elektronik eşya & beyaz eşya gibi biraz da şans işidir,ne kadar cihazı beğensek övsek ve önersek te bütün markalarda/modellerde biraz da şans faktörü var,ama genel olarak öncelikle önerebileceğim bir cihazdır,tek sıkıntı şu anda piyasada yaygın olarak bulunmuyor bazı kombi sitelerinde baymak luna 3 yazar ama sitede güncelleşme yapmadıkları için piyasaya yeni çıkan yerli üretim baymak luna 5'i satmak isterler aynı cihaz değildir,bu konuda dikkatli olun baymak luna 5 önermem,akakçe,ucuzu,cimri gibi arama motorlarında baymak luna 3 (baxi luna 3) bulunuyor,,baymak luna 3 bulamazsanız baymak brötje star extra alınabilir,BAXİ S.P.A (italya) kökenli bir cihazdır öneririm
    http://www.baymak.com.tr/UserFiles/AttachmentFiles/Kombi/ID_663_tr_TR/2.Montaj%20ve%20Kullanma%20K%C4%B1lavuzu.pdf

    bakır boru konusunda yazdıklarınıza %100 katılıyorum tek sıkıntı ülkemizde bakır boru yaygın değil,kombi bölümünde sürekli yazdığımız için biliyoruz,3 büyük şehir haricinde anadoluda bakır boru tesisatı yapan yok,ilgilenen yok,araştırma yapan yok,anadoluda doğalgaz sektörü yeni geliştiği için sektör çok amatör bir düzeyde iş yapıyor & cehalet bilgisizlik üst düzeyde,bırakın bakır tesisatları geçtik,zaten anadoluda bakır yok,pprc plastik tesisatlar bile çok çok kötü yapılıyor,doğalgaz esnaflarının çoğu iş kapma derdinde,kaliteye işçiliğe önem veren yok
    oysaki avrupada bakır boru çok yaygın,bazı ülkelerde içme suları tesisatları bile bakırdan yapılıyor,youtube'ta ingilizce olarak herhangi bir marka ve yoğuşma,kombi..vb terimlerle ile ilgili bir arama yaptığınızda avrupadaki tesisatlarının çoğunda bakır boru ile yapıldığını görürüz




  • LEroy Merlin tasfiye nedeniyle %30 indirimle ürünleri satıyor. Geçen hafta gittiğimde Demirdöküm radyatör epey miktarda vardı. Dün akşam gittim ve kalmadığını gördüm. Şu an COPA marka radyatörler var. Evde bulunan diğer radyatörler ise termoteknik markasına ait. ( Müteahhit işi.)
    Sizce COPA markasının radyatörü alınabilir mi? ( 60x 120 petek alacağım bir tane)
    Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeser -- 27 Ocak 2014; 11:33:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aeser

    LEroy Merlin tasfiye nedeniyle %30 indirimle ürünleri satıyor. Geçen hafta gittiğimde Demirdöküm radyatör epey miktarda vardı. Dün akşam gittim ve kalmadığını gördüm. Şu an COPA marka radyatörler var. Evde bulunan diğer radyatörler ise termoteknik markasına ait. ( Müteahhit işi.)
    Sizce COPA markasının radyatörü alınabilir mi? ( 60x 120 petek alacağım bir tane)
    Teşekkürler

    copa panel radyatörü coşkunöz holding bursa'da üretiyor,aynı panel radyatörü baymak için de üretiyor,piyasada satılan baymak lux panel radyatörler coşkunöz üretimidir,
    yani copa panel radyatör ile baymak lux panel radyatör aynı üründür isim farkı vardır:ısıl değeri yüksek ama demirdöküm plus,vairad,airfel gibi korozyona karşı dayanıklı değildir,fiyat uygunsa alınabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 27 Ocak 2014; 11:44:10 >




  • Merhaba arkadaslar ben demirdokum atron 24 modelini kullanıyorum. Ev 2+1 125 m2.Kombi mutfakta evde mantolama var 1 oda kullanılmadıgı için petek vanasını tam kapalı tutuyorum. kombiye en yakın petegi sonuna kadar kapatıp 1 tur acık yani kısık tutuyorum suyun uzak peteklere rahat ulasımı için. kombi derecesi minumumda kullanım suyu derecesi 40-42 derece. Antalyada yasıyorum.yani dogalgazın en ucuz oldugu illerden birinde.Yalnız söyle bir sıkıntı var salon m2 olarak bilmiyorum ama baya geniş ve sadece bir petek var. odalarda da birer tane fakat cok kücük. yani bunun bana - yonde etkisi oldugu acık. Daha ilk fatura gelmedi fakat gözlemlerim. ilk gün 10 m3 üzeri bir yakıt. yani suanda 95 kr dogalgaz bir günde 9.5 tl. dün gece 11 de sistemi söyledigim gibi bir vana kapalı kombiye yakın olan vana kısık digerleri tam acık ve kombi minumum ayarda. saat 23:00 da kontrol ettim 11 m3. bu sabah 11 de tekrar kontrol ettim 13.200 yani arada fark var oldukca. fakat yinede yüksek oldugunu düsünüyorum. hep bu sekilde kullansam ayda 125 tl den yüksek bir fatura yansıyacagı acık. su ve aygazıda eklersek 150 tl civarında.Ayrıca tasarruflu bir bilgi bir cok kisi bilsede kombiyi sürekli kapayıp acmak yerine sürekli belli bir ayarda tutmak gaz yakımı konusunda tasarrufluymus. ve bugun herkesin önerdigi oda termostatı alacagım. denedikten sonra tekrar goruslerimi paylasacagım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aeser

    LEroy Merlin tasfiye nedeniyle %30 indirimle ürünleri satıyor. Geçen hafta gittiğimde Demirdöküm radyatör epey miktarda vardı. Dün akşam gittim ve kalmadığını gördüm. Şu an COPA marka radyatörler var. Evde bulunan diğer radyatörler ise termoteknik markasına ait. ( Müteahhit işi.)
    Sizce COPA markasının radyatörü alınabilir mi? ( 60x 120 petek alacağım bir tane)
    Teşekkürler

    radyatörler Termolux serisi ise Demirdöküm kadar iyi olmasa da kalitelidir, en azından COPA dan daha iyidir. termoteknik %19 ile Türkiyedeki en çok üretim yapan ve ihracat yapan firma , sebebi, ingilizlerin bu firmayı satın alarak, Avrupaya tanıtmaları, tabi Belçika markası altında, biz Belçikadan petek alsak, Termoteknik (çorlu) den daha iyi zannederiz ama mal yerli.. dert etmeyin, vanalar dandik olabilir, petekleri ters bağlamış olabilirler siz ona takın.

    Cumartesi Buca da müteahhit, fix 1 metrelik Maktek petekleri 4 değişik vana ile bağladığı şeklindeydi. (ki en kötüsü ECA rve dir.)

    Bu arada Doların 2 günde %20 prim yapmasıyla Tüm TİCARET durdu..Allah sonumuzu hayır getire...(şu an 2.40 TL)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hardcrss


    DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ?



    bu yazı nın 200-250 C olan kısmı saçma ve yanlış, baca gazları 120-140 C yi geçmiyor ve 55 derecede 90 derecelere düşüp, yoğuşma işlemi gerçekleşiyor. Eğer 250 derce olsaydı, biz bunu kaç derecelik suya temas ettirip 100 C nin altına indirecek ve yoğuşma gerçekleştirecektik. 250 dereceye baca daki ince metaller ve boya nasıl dayanacaktı, 55 in altında olması lafı doğru, baca sıcaklığının orjinal değeri sallama olmuş. Böyle bişey olsa her kombi %40 verimle çalışmış olurdu zaten...:(




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy



    bakır konusunda ne desem az sn hocam sizde söylemişsiniz zaten. tesisatıda kesinlikle üstten döşetmek dediğiniz gibi ısı kazanımı sağlayacaktır.. burdan @Biray Doğalgaz arkadaşa selam gönderelim kombi bölümünde devamlı takılmdığım için daha yeni bakır boru ile ilgili harika bir konusunu buldum gerilerde kalmış. birazdan bu yazıyı oraya işleyeceğim.

    yazım düzgün değil çok fazla uzatabiliyorum uzatmak sitemesemde.. ama kim tesisat yaptırısa sn hocam, kesinlikle bakır yaptırsın 3-5 kuruştan kaçmasın. yoksa kombi servsilerine esir olur. ben şahsen alüminyum folyo oksijen bariyerli plsatik. kollektör vs durmlarına kadar ianmıyorum plastik illaki oksijen alır diyor tesisatçı arkadaşlar. ve bu oksijen kesinlikle kombiyi yer en net örneğim en iyi kollektör boruyu kullanan komşumun buderus kombisinin eşanjörü delindi. tabi kusur yüksek basınca bulmaya çalıştılar vs ama daha ilk aylarında basınç düşürücü taktırmıştı firma bunlara. ayrıcada zeminden döşendiği için tesisat ister istemezde tüketimleri fazla.


    ben şahsen plastik boru yüzünden az çekmedim buralarada yazdım daha önceleri. 1 sene içinde kombi elden çıkmıştı o yıllarda baya zor durumda olduğumuz halde yaklaşık 2 yıl baymaka bilmeden tonlarca servis parası verdik 2 yılda sizlere bu kombiyi iade etmezsem görüşeceğiz elimde bir 1 yılda biriken makbuzlarla diyerek 2 yıl bedava bakım yaptırdım bunlara. en sonunda örnekler sunarak plastik tesisatı değiştirmemi söyleyerek kurtuldular benden.

    inanın, 2003 senesinde tesisat değişti kombi revizyon oldu. kombinin ozaman aslında kral bir kombi olduğunu anladık. neredeyse 2011e kadar arızasız çalıştı conta bile değişmedi (onun sebebide tamamen suyu düşük barda kullanmamızmış)

    ben 2003 kışında durumu gördükten sonra kendi evime yazın kombi aldığımda evde bulunan plastik tesisatı hiç kullanmadan zeminden kesip körletip hemen bakır tesisat döşettim. en dandik kombiyi aldım gücümü tesisata ayırdım ama banamısın demiyor o kombide. baymaka göre başlangıc derecesi yüksek olduğundan fazla yakması dışında. (ben şahsen kombinin azda olsa devamlı yanmasından yanayım oda termostatı kullanmktansa oda termostatının en dandiği bile iş görüyor bun itirazım yok. ama sıcağı seven insan için üşümekte mümkün. yalıtım iyi olsa kombi ısıtma devreside düşük olsa devaml yaaş yavaş yanmasından tarafım kombinin.) mesela bendeki kombide 30 derecede olsa başlangıcı evin yalıtımı çok fena olmadığından termostat felan bağlamazdım inanın.. ben bu dandik kombinin arızasız çalışmasınıda tamamen bakır tesisata bağlıyorum inanın teneke resmen kimseyede önermem ariston altın üretsin isterse sadece sıcak suyu çok başarılı. bende ilk başlarda sorun yaşadım. şeytan kulağına 2008 den beri servis eve girmedi ama acayip tuhaf bir kombi.

    yani uzatmayayım bakırın faydaları saymakla bitmiyor. inanın bana 3-4 yıl boyunca, her sezon 5 ayda 2 kez petek temizlemekten bıkmıştım plastik tesisatta. filter temizliği içinse gıcklığına baymakı çaığryordum. yoksa genleşme tankına kadar hava basmayı vs hepsini öğrenmiştim onlardan. benden kurtulmak için kednileri öğretiyorlardı inanın.

    rahatsızlığım olmasa şimdi bile bir çok parçasını değişebilirim kombinin ama yorulunca kafam karışıyor. bu yüzden herkez işini yapmalı.

    temizlik deyince Allaha yemin olsun 2003ten sonra hiç petek temizlemedim. tesisatıda yanılmıyorsam ctesi pazar yapmıştık. malzem elinde kalmayınca tesisatçının bir bölümde bay hatalı yapılsada banamısın demiyor. peteklerde abuk subuk marka inanın. dönüş vanası felanda değil alt tarafları pardon baymaktaki dönüş vanalı reglajlı denenlerden çocuk oynamasın diye ozamn öyle yapılmıştı. kendi tesisatımsa normal vanalı. iki evdede petek temizliği falan yapmadım yıllardır şimdi zaman zaman okuyunca forumu üzülüyorum bu durumlara. bu radyatör temziliği meselesinide bir tesisatçı söylemişti ilk kez temizlik yaparken. adam demişti ben bakır tesisat yapmıyorum bilmiyorum. ama tesisatın bakır olsa bu dertleri yaşmazsın hiç temizlemeye gerek olmaz aslına bu temzilikle radyatörün içindeki yağıda atıyoruz korozyona sebep veriyoruz demişti.

    ben yanlız birde şunu söylemek istiyorum foruma şuanki kombilerin ucuzlarını alanlar illaki düşük pompalı ürünlere denk gelecekleri inancındayım. bu arkadaşlar kesinlikle tesisatlarını tek hat döşetsinler. benim aristondada dandik düşük bir ürün kullnıldığından reglaj durumunu nekadar ayarlasanızda pompanın gücü yetmiyor. tesisat tek hattan döşenmiş olsaydı mecbur son peteklere giderdi ısı. gene gidiyor ama fazla yakarak. bu açıdan elden geldiğince ucuz kombi alacak arkadaşlar tek hattan tesisatlarını işlesinler 2ye bölünce durum zorlaşır düşüncesindeyim. ve kesinlikle bir kaç kuruş fazla harcayıp bakır tesisat yaptırsınlar servsilerle temizlikle uğraşmaktansa ben tekrar teşekkür ettim cevabınız için.




    Bizden de selam olsun, biz ne kadar fotolarla, pozitif değerlerle bu yazdıklarınızı ispat etsek de, şikayet mekanizmsı ile mesajlarımız aylardır uçuruluyor, maalesef.

    kombi konusunda, vanalarınız ECA değilse, gidişe dönüş vanası takmamışlarsa, kombi altı filitreleri plastik veya dar geçişli metal değilse...

    ddöküm Atron veya Nitron un standart 24 kw cihazı iş görür, usta hataları hariç fazla şikayet okumuyorum, tabi işçiliği bilmediğimiz için , çoğu makina heba oldu gitti, memleketimizde..

    hala satış endişesiyle bakır yerine naylon boru, yoğuşmalı yerine en ucuz B sınıfı markalı kombiyi öneriyor piyasa..
    Doların artması ile yabancı mal satışları ve ithalatta azalma olacaktır, yakıt fiyatları da artacaktır. yertli mallar daha da revaçlanacaktır..

    saygılar...




  • arkadaşlar herkese merhaba...

    yeni bir ev aldım... alttan ısıtmalı 165 m2 brüt... oturulabilir alan 140 m2 brüt 120 civarında da nettir... kombi konusunda hiç bilgim yok... vailant veya baymak konusunda tercih edicem... alttan ısıtmalı sistemde kombi seçiminde özellikle dikkat etmem gerekn noktalar nedir??? bütçem 2000 tl hangi kombiyi önerirsiniz??

    ev bursada 6. katta dogu güney cepheli... 3 bloklu sitenin orta blogunda


    cevap veren herklesten allah razı olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tiberias -- 27 Ocak 2014; 12:55:25 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tiberias

    arkadaşlar herkese merhaba...

    yeni bir ev aldım... alttan ısıtmalı 165 m2 brüt... oturulabilir alan 140 m2 brüt 120 civarında da nettir... kombi konusunda hiç bilgim yok... vailant veya baymak konusunda tercih edicem... alttan ısıtmalı sistemde kombi seçiminde özellikle dikkat etmem gerekn noktalar nedir??? bütçem 2000 tl hangi kombiyi önerirsiniz??

    ev bursada 6. katta dogu güney cepheli... 3 bloklu sitenin orta blogunda


    cevap veren herklesten allah razı olsun

    Demirdökümle Vaiilantın holdingleri aynı, malzemelerinin çoğu Vaiilant tarafından üretilen DDöküm Nitromix Tam yoğuşmalı kombi alman menfaatin icabıdır. Tabi iyi montaj ustası ve malzemesi kombiden daha fazla önemlidir. Vaiillant direk plastik boruya yoğuşmalı montajını kabul etmiyor, eviniz 120 m2 nin altında ve ılıman iklimde iseniz, peteklerinizi 55 derecenin altında kullanabiliyorsanız(yani yerden ısıtma kullanıyorsanız), yoğuşmalı almanız gerekmektedir.
    Tasarruf için yoğuşmalı ve daha önemlisi iyi ustalık şarttır.

    bütçenize bu uyar. Vaiilant son Euro artışlarından sonra 3000 tl yi görmüş oldu maalesef...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biray İzmir -- 27 Ocak 2014; 13:28:08 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Biray Doğalgaz

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy



    bakır konusunda ne desem az sn hocam sizde söylemişsiniz zaten. tesisatıda kesinlikle üstten döşetmek dediğiniz gibi ısı kazanımı sağlayacaktır.. burdan @Biray Doğalgaz arkadaşa selam gönderelim kombi bölümünde devamlı takılmdığım için daha yeni bakır boru ile ilgili harika bir konusunu buldum gerilerde kalmış. birazdan bu yazıyı oraya işleyeceğim.

    yazım düzgün değil çok fazla uzatabiliyorum uzatmak sitemesemde.. ama kim tesisat yaptırısa sn hocam, kesinlikle bakır yaptırsın 3-5 kuruştan kaçmasın. yoksa kombi servsilerine esir olur. ben şahsen alüminyum folyo oksijen bariyerli plsatik. kollektör vs durmlarına kadar ianmıyorum plastik illaki oksijen alır diyor tesisatçı arkadaşlar. ve bu oksijen kesinlikle kombiyi yer en net örneğim en iyi kollektör boruyu kullanan komşumun buderus kombisinin eşanjörü delindi. tabi kusur yüksek basınca bulmaya çalıştılar vs ama daha ilk aylarında basınç düşürücü taktırmıştı firma bunlara. ayrıcada zeminden döşendiği için tesisat ister istemezde tüketimleri fazla.


    ben şahsen plastik boru yüzünden az çekmedim buralarada yazdım daha önceleri. 1 sene içinde kombi elden çıkmıştı o yıllarda baya zor durumda olduğumuz halde yaklaşık 2 yıl baymaka bilmeden tonlarca servis parası verdik 2 yılda sizlere bu kombiyi iade etmezsem görüşeceğiz elimde bir 1 yılda biriken makbuzlarla diyerek 2 yıl bedava bakım yaptırdım bunlara. en sonunda örnekler sunarak plastik tesisatı değiştirmemi söyleyerek kurtuldular benden.

    inanın, 2003 senesinde tesisat değişti kombi revizyon oldu. kombinin ozaman aslında kral bir kombi olduğunu anladık. neredeyse 2011e kadar arızasız çalıştı conta bile değişmedi (onun sebebide tamamen suyu düşük barda kullanmamızmış)

    ben 2003 kışında durumu gördükten sonra kendi evime yazın kombi aldığımda evde bulunan plastik tesisatı hiç kullanmadan zeminden kesip körletip hemen bakır tesisat döşettim. en dandik kombiyi aldım gücümü tesisata ayırdım ama banamısın demiyor o kombide. baymaka göre başlangıc derecesi yüksek olduğundan fazla yakması dışında. (ben şahsen kombinin azda olsa devamlı yanmasından yanayım oda termostatı kullanmktansa oda termostatının en dandiği bile iş görüyor bun itirazım yok. ama sıcağı seven insan için üşümekte mümkün. yalıtım iyi olsa kombi ısıtma devreside düşük olsa devaml yaaş yavaş yanmasından tarafım kombinin.) mesela bendeki kombide 30 derecede olsa başlangıcı evin yalıtımı çok fena olmadığından termostat felan bağlamazdım inanın.. ben bu dandik kombinin arızasız çalışmasınıda tamamen bakır tesisata bağlıyorum inanın teneke resmen kimseyede önermem ariston altın üretsin isterse sadece sıcak suyu çok başarılı. bende ilk başlarda sorun yaşadım. şeytan kulağına 2008 den beri servis eve girmedi ama acayip tuhaf bir kombi.

    yani uzatmayayım bakırın faydaları saymakla bitmiyor. inanın bana 3-4 yıl boyunca, her sezon 5 ayda 2 kez petek temizlemekten bıkmıştım plastik tesisatta. filter temizliği içinse gıcklığına baymakı çaığryordum. yoksa genleşme tankına kadar hava basmayı vs hepsini öğrenmiştim onlardan. benden kurtulmak için kednileri öğretiyorlardı inanın.

    rahatsızlığım olmasa şimdi bile bir çok parçasını değişebilirim kombinin ama yorulunca kafam karışıyor. bu yüzden herkez işini yapmalı.

    temizlik deyince Allaha yemin olsun 2003ten sonra hiç petek temizlemedim. tesisatıda yanılmıyorsam ctesi pazar yapmıştık. malzem elinde kalmayınca tesisatçının bir bölümde bay hatalı yapılsada banamısın demiyor. peteklerde abuk subuk marka inanın. dönüş vanası felanda değil alt tarafları pardon baymaktaki dönüş vanalı reglajlı denenlerden çocuk oynamasın diye ozamn öyle yapılmıştı. kendi tesisatımsa normal vanalı. iki evdede petek temizliği falan yapmadım yıllardır şimdi zaman zaman okuyunca forumu üzülüyorum bu durumlara. bu radyatör temziliği meselesinide bir tesisatçı söylemişti ilk kez temizlik yaparken. adam demişti ben bakır tesisat yapmıyorum bilmiyorum. ama tesisatın bakır olsa bu dertleri yaşmazsın hiç temizlemeye gerek olmaz aslına bu temzilikle radyatörün içindeki yağıda atıyoruz korozyona sebep veriyoruz demişti.

    ben yanlız birde şunu söylemek istiyorum foruma şuanki kombilerin ucuzlarını alanlar illaki düşük pompalı ürünlere denk gelecekleri inancındayım. bu arkadaşlar kesinlikle tesisatlarını tek hat döşetsinler. benim aristondada dandik düşük bir ürün kullnıldığından reglaj durumunu nekadar ayarlasanızda pompanın gücü yetmiyor. tesisat tek hattan döşenmiş olsaydı mecbur son peteklere giderdi ısı. gene gidiyor ama fazla yakarak. bu açıdan elden geldiğince ucuz kombi alacak arkadaşlar tek hattan tesisatlarını işlesinler 2ye bölünce durum zorlaşır düşüncesindeyim. ve kesinlikle bir kaç kuruş fazla harcayıp bakır tesisat yaptırsınlar servsilerle temizlikle uğraşmaktansa ben tekrar teşekkür ettim cevabınız için.




    Bizden de selam olsun, biz ne kadar fotolarla, pozitif değerlerle bu yazdıklarınızı ispat etsek de, şikayet mekanizmsı ile mesajlarımız aylardır uçuruluyor, maalesef.

    kombi konusunda, vanalarınız ECA değilse, gidişe dönüş vanası takmamışlarsa, kombi altı filitreleri plastik veya dar geçişli metal değilse...

    ddöküm Atron veya Nitron un standart 24 kw cihazı iş görür, usta hataları hariç fazla şikayet okumuyorum, tabi işçiliği bilmediğimiz için , çoğu makina heba oldu gitti, memleketimizde..

    hala satış endişesiyle bakır yerine naylon boru, yoğuşmalı yerine en ucuz B sınıfı markalı kombiyi öneriyor piyasa..
    Doların artması ile yabancı mal satışları ve ithalatta azalma olacaktır, yakıt fiyatları da artacaktır. yertli mallar daha da revaçlanacaktır..

    saygılar...

    hocam aleykum selam bendende. kombiyi bir kenara bırakılm şimdide bu mesajlar nasıl uçuyor bu düpedüz terbiyesizlik.

    bakır konusuna dikkat çekmek için yazdığım yazıları konunuza taşıdım bu mesajdada yazıyor zaten.

    yazılarım uçmuş halbuki son zamanlarda en tuhaf terbiye dışı mesajları şikayet etsek dahi 1 haftada zor siliniyordu ne var burada özel hsizmetmi var kşim yapıyor yaptıryor anlamadım devamlı girmediğim için.

    yani bakır zararlı diyemi sizin yazılarınzı sildiriliyor yönetici ve admin ekliyorum yazıya. çünkü düpedüz terbiyeszilik içeren bir durum.




  • 9köy kullanıcısına yanıt
    bircan abinin işi bu olduğu için yazdığı yazılar reklam olarak algılanıyor, o yüzden siliyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 16101611161216131614
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.