Şimdi Ara

DMA Elektrikli Otomobil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
13
Favori
28.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DMAoto.com'dan biraz baktım da güzel birşeye benziyor sanki :)

    Bu araç hakkında bilgisi olan var mı?

    Edit: Şöyle bir fotoğraf buldum, Corolla kasasına yapmışlar.

     DMA Elektrikli Otomobil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cekibico -- 5 Eylül 2014; 11:26:07 >







  • cekibico kullanıcısına yanıt
    cekibico demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

    Orijinalden alıntı: cekibico

    DMAoto.com'dan biraz baktım da güzel birşeye benziyor sanki :)

    Bu araç hakkında bilgisi olan var mı?

    Edit: Şöyle bir fotoğraf buldum, Corolla kasasına yapmışlar.

     DMA Elektrikli Otomobil



    Aracı 17 Eylül 2015 günü Ankara'dan İstanbul'a gittim satın aldım. 2.5 aydır kullanıyorum. 6100km yaptım bu süre zarfında toplam 300 TL cvarında elektrik faurama fark geldi. Şehir içinde ayda 3 bin km ye yakın yol yapıyorum. Araç şehir içi kullanım için ideal. Bir şarj ile üretici 280km menzili olduğunu belirtiyor ben agresif kullandığım ve elektrikli araç kullanmayı bilmediğim için 150km rahatlıkla yapıyorum (sıcak havalarda) . Araç 110 Hp sürekli 280Nm anlık 330Nm güç ve torka sahip. Aküsü 36KW lityum-İon batarya 1000.000 (1 milyon) km ömre sahip. Araç 1650 kg 4 kişilik. MTV 0 sıfır TL. Yağ değiş filtre değiş kayış değiş derdi yok. Müstakil bir evim var akşam T3 zamanında 1 fazla sabaha kadar şarj oluyor ve 100km yaparsanız %45 civarında kalıyor şarzı. %55 kullanılan enerji ev elektriği ile 18A ile 4.5 ile 5 saat arasında şarj oluyor. Akü tam bitikse %10 kalmışsa şarzınız 8 saatte doluyor sabaha kadar. Havalar soğuduğu için menzil biraz düştü 150 km felan basa basa biniyorum. Harika bir araç DMA yı tebrik ediyorum. Ayrıca şirket yetkilileri ve çalışanları çok ilgili ve iş bitirici. Her konuda yardımcı oluyorlar. Buradan Satış sonrası teknik ekip sorumlusu Yalçın Tonyalı beye ve Satış mühendisi Cem beye teşekkür ediyorum. Beni yarı yolda bırakmayacak bir firma olduğunu defalarca ispatladı.
    Siz elektrikli aracı paranız olsa bile almazsınız. Bu konuda bilginiz olmadığı için bu arıza yapar, pili bozulur diye almazsınız. Ben bu konuda bilgi sahibi olduğum için kredi çekip aldım şimdi kendi taksitlerini yakıt karı ile ödüyor.
    Siz ne zaman alırsınız bu aracı biliyor musunuz? komşunuz alır ondan görür alırsınız. Etiket aşıkları.
    sensodrive s kullanıcısına yanıt
    S sensodrive demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

    Orijinalden alıntı: sensodrive

    Hayırlı olsun, 1 depo benzin parasıyla 6000 km, maşaallah. Sizin aldığınız yeni kasa üzerine olan mı yoksa önceki nesil mi? Size ne kadar'a mal oldu?

    2012 Toyota Corolla kasa aracı 25K km iken 2. el olarak aldım. Üstelik 2012 BMW 320D xdrive aracımı satarak . 1.5 yılda 55k km yol yaptım BMW ile yakıtı bakımı vergisi radarı bi hesapladım 30k TL para harcamışım. Hiç tereddüt etmeden satıp bu DMA üretimi elektrikli aracı aldım. Bunu şehir içinde kullanıyorum. Akü kirası arıza bakım hiç bir şey yok hatta MTV bile yok. BMW aracıma harcadığım parayı bununla ekarte edeceğim. 2.5 ayda yakıttan 1600TL karım var.
     DMA Elektrikli Otomobil
     DMA Elektrikli Otomobil
    Arabamı severek kullanmaya devam ediyorum. 9.yıl içindeyim şu an 295 bin km de. Menzilim 220-240 km civarı.
    Sonradan ekledklerim;
    * Bir fazlı 3,5kw board şarj cihazın 3 fazlı hale getirdim sıvı soğutmalı bir sistem yaptım. 13,5 kw şarj edebiliyor
    * Arabanın şarj soket girişine yani içine alçak ve yüksek gerilim koruma rölesi taktım. Gerilim 260 volta yükselirse veya 200 volta düşerse enerjiyi kesiyor. Pahalı onboard chargerları korumak için yaptım.
    * Geri görüş kamerası taktım
    * Multimedyaya igo navigasyon yazılımı yükledim
    * Uzun kısa kaliteli led farlar taktım 4 yıldır çalışıyorlar
    * 12V dizel webasto haftalık programlı ısıtıcı yaptım Ankara'da şart Ben arabaya binmeden 15 dakika önce çalışıyor arabayı istiyor.
    * 12 volt asit akü bozulunca yerine 65Ah 12 volt lifepo4 akü taktım. Batarya şarj olurken oluşan dengesizlikler ortadan kalktı.

    Daha aklıma gelmeyen bir sürü şey yaptım.

    Evime 5 kw off-grid güneş paneli sistemi kurdum. Sisteme aktif 2A balanslı bms ile 51V 10 kwh lifepo4 batarya paketi yaptım. Hem evi çalıştırıyor hem arabayı 1 faz 3kw ile şarj edebiliyor gündüzleri. Dolayısıyla evde elektrik kesintileri de olmuyor v.s.
    quote:

    Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

    quote:

    Orijinalden alıntı: vedatkerem

    quote:

    Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

    quote:

    Orijinalden alıntı: vedatkerem

    quote:

    Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

    Bu arada 1 milyon kilometreye kadar pil garantisi demişsiniz ne gibi bir garanti.Mevcut pillerin hepsinin her sene bir kapasite kaybı var.Senede en iyi ihtimalle %5 kaybetse kapasitesini (ki hiç kullanmadan durduğu yerde %5 kapasite kaybı yaşar zaten 365 günde) senede orta halli bir kullanımda minimum %10 kapasite kaybı varsayalım.Günde 50 km ayda 1500 km yol yapıldığı yani senede 18 bin kilometre yol yapıldığını varsayalım.Aracın 1 milyon kilometreye ulaşana kadar en az 2 kere bitirir.Bunun aşırı sıcağı var aşırı soğuğu var.1 milyon kilometre dolmadan aracın pilleri 2 kere biterse 2 kezde hiç ücret almadan değiştiriyorlar mı pilleri?Eğer öyleyse bu firma nasıl zarar etmiyor diye düşünüyor insan.

    Elektrikli otomobillerdeki şarjı pillerin telefondaki ve bilgisayardakilere göre daha güçlü ve daha uzun ömürlü olduğunu biliyorum fakat buna bağlı olarak fiyatları da daha yüksek.

    Dikkatli okuyun 1 milyon km garantili yazmadım. 1 milyon km ömrü var dedim. http://forum.donanimhaber.com/m_71283799/f_/key_derindere//tm.htm#94735755 linkteki O takside kullanılmış 400 km menzilli aracı bana bu aracı satan şahıs satın aldı. Araç 100k km takside kullanılmış. Şarjlar yarım yamalak yapılmış kullanan öyle demiş. Yani akünün haşat olması lazım. Araç DMA ya çekiliyor test ediliyor kayıplar kontrol ediliyor. 100k km kullanılmış akü % 99.4 sağlam çıkıyor. Ne yalan söylim buna bende duyunca şaşırdım. Bunları bana o taksiden çıkma aracı alan beyefendi telefonda anlattı.

    @vedatkerem;

    Yanlış anlamadım değil mi hocam bataryalarla 100 bin kilometre yol yapılıyor ve kayıp %0.6 ? Eğer bu şekilde doğru anladıysam taksici şirket için reklam amaçlı kullanılan viral amaçlı bir çalışma.Çünkü 100 bin kilometre de şuan için %0.6 kayıp imkansız.Tesla Model S şuan piyasadaki en iyi teknolojik imkanların en fazla kullanıldığı bir araç ve 100 bin kilometrede %5 menzil yani batarya kapasitesinden %5 kayıp göstermiş.

     DMA Elektrikli Otomobil


    http://cleantechnica.com/2015/05/18/battery-degradation-level-in-tesla-model-s-only-5-after-30000-miles/

    Yanlış anlaşılmak istemem amacım sizin dediklerinize karşı çıkmak değil sadece elektrikli araçların hâlen bazı sorunları çözemediğini düşünüyorum.Bunu çözen tek araç tesla model s.O da şehirlere benzin istasyonu gibi bol bol şarj istasyonu açmasından kaynaklanıyor.

    Aracınızı güle güle kazasız belasız kullanın.Çift araba sahipleri için bir aracı elektrikli alıp şehir içerisinde kullanmak çok mantıklı aslında.Aracın güvenli bir şekilde şarj edilebileceği kapalı bir garajınızda varsa bir da sağlam bir elektrik tesisatı ayarlarsınız hızlı hızlı şarj edersiniz.

    Yahu niye reklam amaçlı olsun telefonda satın alan adam bana anlattı seninde için rahat olsun diye bana. Ne kadar kötümser ne kadar negatifsin arkadaş. Şu tesla yabancı kompleksinden bi kurtulamadınız gitti. Belki Türklerin yaptığı akıllı şarj sistemi daha verimli çalışıyo aküleri bozmuyo nereden biliyorsun? O zaman şöyle söyleyeyim benim aracım şu an 32 bin kilometrede 100 bin kilometreye geldiğinde testi bizzat kendim yaptıracağım başında duracağım. Çıkan değerleri buradan paylaşacağım. Kendi Gözlerimle görmediğim başkasından duyduğum için ve belge olmadığı için söylediklerinize olmaz diyemiyorum. Olabilir. Batarya üreticisi 400k km de %10 kayıp olabileceğini söylüyor. Ama pedala fazla yüklenip hep patinajlı kalkış yapılırsa bataryadan fazla çekilen akım ve hızlı şarj bozar bu aküleri. Yani sakin kullanılan ve yavaş şarj edilen piller daha uzun ömürlü olur. Kayıpta azalır. Tesla 500 kw hayvan gibi akım çekiyor motor, aküleri o yüzden %5 bozuluyordur 100k km de. Bizim DMA 60kW teslaya göre zayıf az güç çeken bir motor olduğu için aküsü de daha az zarar görüyordur.

    Şimdi diyelimki benim araç 100k km oldu ve ben DMA ya dedim ki benim bataryaları test edelim ne kadar kayıp var bakalım. Baktık misal %1 bozulma çıktı desem burda test sonucunun resimlerini paylaşsam siz yine inanmıcaksınız. Ön yargıları yıkın abicim niye reklam yapalım yalan söyliyelim. Eninde sonunda açığa çıkacak yalan bir sürü insanın niye vebaline gireyim. Birisi şu aracı alan kullanan yokmu tecrübeleini paylaşsın çağrısına kulak verdim kötü mü ettim? Burada kendi yaşadıklarımı anlatıyorum ne çıkarım olacak.

    Hocam buraya gelip resmi test sonuçları ile açıklama yaparsanız niye inanmayayım.Amacım DMA'yı kötülemek falan değil fakat unutmamız gereken bir nokta var DMA'nın tüm kullandığı parçalar ithal değil mi?Evet yani yurt dışı kaynakları büyük firmaların geliştirdiği ürünler.Model S'i Amerikan malı vb. bir sebeple övmüyorum.Model S,kendi segmentinde yapılan ve ortaya çıkan en kaliteli araç olduğu için (Sınıfındaki elektriklilere göre) en iyi donanımları bulundurduğu bir gerçek.Zira en yüksek güçlü modelinin fiyatı 100 bin dolar neredeyse sanırsam.Şimdi bu durumda bilmem kaç milyon dolar net sermayeye sahip olan Tesla Motors,DMA'dan daha kötü bir batarya mı kullanıyor diye sorarım.

    Bugün Vestel'in parçaları iPhone'dan daha kaliteli bataryası,işlemcisi diyebiliyor muyuz?Diyemiyoruz çünkü diyemeyiz de niye biri 20 küsür senedir teknoloji üreten bir şirket.Hatta bir ara kendi işlemcisini bile yapan bir şirket diğeri hazır parçaları lego gibi birleştiren bir şirket.Keşke dediğiniz gibi olsa ama ben imkansız diyorum.

    Tekrar dediğim gibi benim sizi sürekli olarak yanlışlamak eleştirmek gibi bir amacım yok.Benim bildiğim bir şey var o da bizim firmalarımız arge geliştirip teknoloji geliştirmek yerine laf üretip insanları etki altına almayı daha çok seviyor daha kolaylarına geliyor.Bu forumda el altından çaktırmadan ne reklam yapanlar (Burada size gönderme yapmıyorum yanlış anlamayın)

    Aracınızı güle güle kullanın,kazasız belasız.Fakat şu bataryalara fazla güvenmeyin.Şuan bu mesajı yazarken bile sırf bataryası öldüğü için prize bağlı kalan laptoptan yazıyorum.1000 liralık laptobun bataryasının fiyatı Türkiye 120 lira civarı oluyor.

    Alıntıları Göster
    Estafurullah burda tartışıyoruz. Gelişmeler ancak üsluba uygun tartışma ile olur. Sizi yanlış anlamıyorum kendi fikirlerinizi beyan ediyorsunuz haklı olduğunuz taraflar var. Ancak DMA nın ar-ge tesisini gezmiş incelemiş biri olarak yazıyorum. Aşağıdaki linkte şarz istasyonları googleharitalarda görünüyor. Beylikdüzünde DMA nın ar-ge fabrikası vardır İstanbulda olan gidip görebilir müsait araç varsa test sürüşü yapabilir.

    Biraz teknik hesap yapalım;

    Tesla ModelS P85D 500 kW motora sahip. 400V batarya gerilimi var. Kabaca çekilen akım 500.000/400 = 1250 Amper akım çekiyor bataryadan. 82kWh batarya var.
    DMA 60kW motora sahip. 400V batarya var. Kabaca çekilen akım 60000/400= 150 Amper akım çekiyor bataryadan. 36kWh batarya var.

    Aniden fazla akım çekilen batarya çabuk bozulur. Orantı yaparsak 1250/150 = 8 kat fazla bozulacaktır Tesla 100k km de Teslanın akü %5 bozuluyorsa, 100k km de DMA nın bataryası %5 /8 = % 0.6 bozulur.
    Biraz Devlet Bahçelinin hesabına benzedi ama idare edin gari.

    Buradada DMA nın dökümanları var. http://dmaoto.com/tr/icerik.html
    Ya hocam böyle bir şey olsa niye bu kadar insan elektrik üretmeye yok petrol çıkarmaya uğraşır.

    1. Enerji yoktan var edilemez vardan yok edilemez sadece dönüşür.

    2. Sıfır sürtünme sadece ideal sistemde vardir yani bütün sistemlerde bir miktar da olsa tersinmezlik mevcuttur.

    3. Bu tarz şeyler trol fazla inanmayalim.
  • Derindere'den elektrikli otomobil
    http://forum.donanimhaber.com/m_71283799/f_/key_derindere//tm.htm#94735755
    başlığından gerekli bilgi bilgilere ulaşılabilinir...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cekibico

    DMAoto.com'dan biraz baktım da güzel birşeye benziyor sanki :)

    Bu araç hakkında bilgisi olan var mı?

    Edit: Şöyle bir fotoğraf buldum, Corolla kasasına yapmışlar.

     DMA Elektrikli Otomobil



    Aracı 17 Eylül 2015 günü Ankara'dan İstanbul'a gittim satın aldım. 2.5 aydır kullanıyorum. 6100km yaptım bu süre zarfında toplam 300 TL cvarında elektrik faurama fark geldi. Şehir içinde ayda 3 bin km ye yakın yol yapıyorum. Araç şehir içi kullanım için ideal. Bir şarj ile üretici 280km menzili olduğunu belirtiyor ben agresif kullandığım ve elektrikli araç kullanmayı bilmediğim için 150km rahatlıkla yapıyorum (sıcak havalarda) . Araç 110 Hp sürekli 280Nm anlık 330Nm güç ve torka sahip. Aküsü 36KW lityum-İon batarya 1000.000 (1 milyon) km ömre sahip. Araç 1650 kg 4 kişilik. MTV 0 sıfır TL. Yağ değiş filtre değiş kayış değiş derdi yok. Müstakil bir evim var akşam T3 zamanında 1 fazla sabaha kadar şarj oluyor ve 100km yaparsanız %45 civarında kalıyor şarzı. %55 kullanılan enerji ev elektriği ile 18A ile 4.5 ile 5 saat arasında şarj oluyor. Akü tam bitikse %10 kalmışsa şarzınız 8 saatte doluyor sabaha kadar. Havalar soğuduğu için menzil biraz düştü 150 km felan basa basa biniyorum. Harika bir araç DMA yı tebrik ediyorum. Ayrıca şirket yetkilileri ve çalışanları çok ilgili ve iş bitirici. Her konuda yardımcı oluyorlar. Buradan Satış sonrası teknik ekip sorumlusu Yalçın Tonyalı beye ve Satış mühendisi Cem beye teşekkür ediyorum. Beni yarı yolda bırakmayacak bir firma olduğunu defalarca ispatladı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedatkerem -- 14 Şubat 2018; 19:5:55 >




  • vedatkerem V kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, 1 depo benzin parasıyla 6000 km, maşaallah. Sizin aldığınız yeni kasa üzerine olan mı yoksa önceki nesil mi? Size ne kadar'a mal oldu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vedatkerem

    quote:

    Orijinalden alıntı: cekibico

    DMAoto.com'dan biraz baktım da güzel birşeye benziyor sanki :)

    Bu araç hakkında bilgisi olan var mı?

    Edit: Şöyle bir fotoğraf buldum, Corolla kasasına yapmışlar.

     DMA Elektrikli Otomobil



    Aracı 17 Eylül 2015 günü Ankara'dan İstanbul'a gittim satın aldım. 2.5 aydır kullanıyorum. 6100km yaptım bu süre zarfında toplam 300 TL cvarında elektrik faurama fark geldi. Şehir içinde ayda 3-4 bin km yol yapıyorum araçtan çok memnunum. Araç şehir içi kullanım için ideal. Bir şarj ile üretici 280km menzili olduğunu belirtiyor ben agresif kullandığım için 150km rahatlıkla yapıyorum (sıcak havalarda) . Araç 80Hp 330Nm güç ve torka sahip. Aküsü 36KW lityum-İon batarya 1000.000 (1 milyon) km ömre sahip. Araç 1650 kg 4 kişilik. MTV 0 sıfır TL. Yağ değiş filtr değiş kayış değiş derdi yok. Müstakil bir evim var akşam T3 zamanında 1 fazla sabaha kadar şarj oluyor ve 100km yaparsanız %45 civarında kalıyor şarzı. %55 kullanılan enerji ev elektriği ile 16A ile 5.5 ile 6 saat arasında şarj oluyor. Akü tam bitikse %10 kalmışsa şarzınız 9 yada 10 saat arasında doluyor sabaha kadar. Havalar soğuduğu için menzil biraz düştü 135 km felan basa basa biniyorum. Harika bir araç DMA yı tebrik ediyorum. Ayrıca şirket yetkilileri ve çalışanları çok ilgili ve iş bitirici. Her konuda yardımcı oluyorlar. Buradan Teknik ekip sorumlusu Yalçın beye ve Satış mühendisi Cem beye teşekkür ediyorum. Beni yarı yolda bırakmayacak bir firma olduğunu defalarca ispatladı.

    kaça aldınız model yılı ve kasasını belirtirmisiniz.

    Zamanında aptal gibi 25.000 tl ye fluance almadım. Tabi yazlık harici elektrik şarj yeri yoktu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sensodrive

    Hayırlı olsun, 1 depo benzin parasıyla 6000 km, maşaallah. Sizin aldığınız yeni kasa üzerine olan mı yoksa önceki nesil mi? Size ne kadar'a mal oldu?

    2012 Toyota Corolla kasa aracı 25K km iken 2. el olarak aldım. Üstelik 2012 BMW 320D xdrive aracımı satarak . 1.5 yılda 55k km yol yaptım BMW ile yakıtı bakımı vergisi radarı bi hesapladım 30k TL para harcamışım. Hiç tereddüt etmeden satıp bu DMA üretimi elektrikli aracı aldım. Bunu şehir içinde kullanıyorum. Akü kirası arıza bakım hiç bir şey yok hatta MTV bile yok. BMW aracıma harcadığım parayı bununla ekarte edeceğim. 2.5 ayda yakıttan 1600TL karım var.
     DMA Elektrikli Otomobil
     DMA Elektrikli Otomobil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedatkerem -- 13 Mayıs 2016; 0:09:21 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vedatkerem

    quote:

    Orijinalden alıntı: sensodrive

    Hayırlı olsun, 1 depo benzin parasıyla 6000 km, maşaallah. Sizin aldığınız yeni kasa üzerine olan mı yoksa önceki nesil mi? Size ne kadar'a mal oldu?

    2012 Toyota Corolla kasa aracı 25K km iken 2. el olarak aldım. Üstelik 2012 BMW 320D xdrive aracımı satarak . 1.5 yılda 55k km yol yaptım BMW ile yakıtı bakımı vergisi radarı bi hesapladım 30k TL para harcamışım. Hiç tereddüt etmeden satıp bu DMA üretimi elektrikli aracı aldım. Bunu şehir içinde kullanıyorum. Akü kirası arıza bakım hiç bir şey yok hatta MTV bile yok. BMW aracıma harcadığım parayı bununla ekarte edeceğim. 2.5 ayda yakıttan 1600TL karım var.
     DMA Elektrikli Otomobil
     DMA Elektrikli Otomobil

    Alıntıları Göster
    şehir içi fazla km yapan için mantıklı ama ş dışı çıkılacak gibi değil, hızlı şarj istasyonu olsa tadından geçilmez




  • quote:

    Orijinalden alıntı: beyaz-siyah

    şehir içi fazla km yapan için mantıklı ama ş dışı çıkılacak gibi değil, hızlı şarj istasyonu olsa tadından geçilmez

    Zaten evimde 1 fazla şarj ettiğim için %90 boş akü 8 saate şarj oluyor. Hızlı şarjla yani 3 fazlı sanayi elektriği ile 3 saat şarj oluyor. Üstelik İstanbul da 20 adet ücretsiz hızlı şarj noktası var. DMA nın sayfasından yerlerine bakabilirsiniz. Ayrıca şehir içinde yaptığınız yakıt tasarrufu ile şehirler arası yola çıkarken arabanın kralını kiralayıp yolculuk yaparsınız. Ben öyle yapıcam. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedatkerem -- 8 Mayıs 2016; 3:09:01 >
  • vedatkerem V kullanıcısına yanıt
    Çok iyi almışsınız vede çok mantıklı bir yatırım olmuş, kullandıkça görüşlerinizi bizlerle paylaşırsanız çok makbule geçer, tam istanbul içi aracı, aracım lpg de 20-25 kuruş yakıyor, sizin verilerden sonra çok geldi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sensodrive

    Çok iyi almışsınız vede çok mantıklı bir yatırım olmuş, kullandıkça görüşlerinizi bizlerle paylaşırsanız çok makbule geçer, tam istanbul içi aracı, aracım lpg de 20-25 kuruş yakıyor, sizin verilerden sonra çok geldi.

    Araç ile ilgili merak ettiklerinizi cevaplayabilirim. İsterseniz bol bol resim ve video eklerim. Gerçekten dediğiniz gibi tam şehir içi aracı kullanması çok keyifli yakıt parası derdi olmaması keyfi katmerlendiriyor. Gürültü yok, bakım yok, vergi yok, güç ve tork var. Sıfır devirden itibaren 330Nm maksimum sürekli 280Nm tork. Dizel araçlarda 4400 devirde bu torka yaklaşır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedatkerem -- 14 Şubat 2018; 16:49:32 >
  • Araciniz 2012 model sanirim. Yeni kasasina korkunc paralar istiyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lexus

    Araciniz 2012 model sanirim. Yeni kasasina korkunc paralar istiyorlar.

    Evet eski kasa. Yeni kasa fiyat için söylediklerinize aynen katılıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vedatkerem

    quote:

    Orijinalden alıntı: lexus

    Araciniz 2012 model sanirim. Yeni kasasina korkunc paralar istiyorlar.

    Evet eski kasa. Yeni kasa fiyat için söylediklerinize aynen katılıyorum.

    Ankaranın ayazında sabah ısıtması nasıl aracın yeterlimi ?

    güle güle kullanın bu arada
  • vedatkerem V kullanıcısına yanıt
    merak ettiklerim ancak kullanınca ortaya çıkar, mesela o kadar pil'in üstünde oturmak insan üzerinde olumsuz elektro manyetik etki oluşturuyor mu, ağırlık dağılımından dolayı sert girilen virajlar da aracın tepkisi nasıl, direksiyon hissiyatı, motor sesi olmamasından dolayı rüzgar ve yol sesi ne kadar fazla hissediliyor, süspansiyon konforu pillerin ağırlığından dolayı farklı mı vs, tabi uzun vadeli sorularda insanın aklına geliyor, pilim ölürse ne olur, ileride uyguna daha performanslı pil çıkarsa takılabir mi, elektrikli motor yanar mı, kaza anında piller'in kabin'e etkisi ne olur, telefon şarjı, tablet şarjı, bilgisayar şarjı, saat şarjı, araba şarjı derken bu işin sonucu nereye kadar gidecek..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vedatkerem

    quote:

    Orijinalden alıntı: beyaz-siyah

    şehir içi fazla km yapan için mantıklı ama ş dışı çıkılacak gibi değil, hızlı şarj istasyonu olsa tadından geçilmez

    Zaten evimde 1 fazla şarj ettiğim için 10 saate şarj oluyor. Hızlı şarjla yani 3 fazlı sanayi elektriği ile 3 saat şarj oluyor. Üstelik İstanbul da 20 adet ücretsiz hızlı şarj noktası var. DMA nın sayfasından yerlerine bakabilirsiniz. Ayrıca şehir içinde yaptığınız yakıt tasarrufu ile şehirler arası yola çıkarken arabanın kralını kiralayıp yolculuk yapasınız. Ben öyle yapıcam. :)

    Şehir içi için güzel bir ürün fakat eksiklikler var.Menzil 250-300 km olmalı minimum.Elektriği de güneş paneli vb. bir şey ile evden şarj edersek elektrik komple bedavaya gelebilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lexus

    quote:

    Orijinalden alıntı: vedatkerem

    quote:

    Orijinalden alıntı: lexus

    Araciniz 2012 model sanirim. Yeni kasasina korkunc paralar istiyorlar.

    Evet eski kasa. Yeni kasa fiyat için söylediklerinize aynen katılıyorum.

    Ankaranın ayazında sabah ısıtması nasıl aracın yeterlimi ?

    güle güle kullanın bu arada

    Çok teşekkür ederim güzel dileğin için. Allah sizede nasip etsin. Aracın kendi elektrikli ısıtması mevcut ama şarjdan tüketiyor ısıtıcılar. Bende bunu aşmak için Webasto AT-2000ST model kuru tip yani içeri sıcak hava veren dizel yakıt kullanan kalorifer kullanıyorum. 2lt yakıt 7- 10 gün arası felan gidiyor Ankara nın ayazında içerisi sıcacık oluyor ve aracın aküsünü tüketmeden. Yolcu koltuğu altında cihaz kendi özel borusu ile şöfor kulutuğunun arkasından uzattık koltuğun altından sıcak hava üflüyor ve çok güçlü vede termostatlı yeterince ısındığında içerisi devre dışı kalıyor soğuyunca çalışıyor. İlerleyen zamanda bunu aracın kendi kalorifer sistemine adapte edeceğim. Bide uzaktan kumanda ve haftalık programlanabilen zaman saati takıcam. Ben araca gelmeden yarım saat önce çalışıcak araç sıcak ve camdaki buzlar karlar erimiş olucak.
     DMA Elektrikli Otomobil DMA Elektrikli Otomobil DMA Elektrikli Otomobil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedatkerem -- 15 Ocak 2017; 14:33:1 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

    quote:

    Orijinalden alıntı: vedatkerem

    quote:

    Orijinalden alıntı: beyaz-siyah

    şehir içi fazla km yapan için mantıklı ama ş dışı çıkılacak gibi değil, hızlı şarj istasyonu olsa tadından geçilmez

    Zaten evimde 1 fazla şarj ettiğim için 10 saate şarj oluyor. Hızlı şarjla yani 3 fazlı sanayi elektriği ile 3 saat şarj oluyor. Üstelik İstanbul da 20 adet ücretsiz hızlı şarj noktası var. DMA nın sayfasından yerlerine bakabilirsiniz. Ayrıca şehir içinde yaptığınız yakıt tasarrufu ile şehirler arası yola çıkarken arabanın kralını kiralayıp yolculuk yapasınız. Ben öyle yapıcam. :)

    Şehir içi için güzel bir ürün fakat eksiklikler var.Menzil 250-300 km olmalı minimum.Elektriği de güneş paneli vb. bir şey ile evden şarj edersek elektrik komple bedavaya gelebilir.

    Alıntıları Göster
    Bu arada 1 milyon kilometreye kadar pil garantisi demişsiniz ne gibi bir garanti.Mevcut pillerin hepsinin her sene bir kapasite kaybı var.Senede en iyi ihtimalle %5 kaybetse kapasitesini (ki hiç kullanmadan durduğu yerde %5 kapasite kaybı yaşar zaten 365 günde) senede orta halli bir kullanımda minimum %10 kapasite kaybı varsayalım.Günde 50 km ayda 1500 km yol yapıldığı yani senede 18 bin kilometre yol yapıldığını varsayalım.Aracın 1 milyon kilometreye ulaşana kadar en az 2 kere bitirir.Bunun aşırı sıcağı var aşırı soğuğu var.1 milyon kilometre dolmadan aracın pilleri 2 kere biterse 2 kezde hiç ücret almadan değiştiriyorlar mı pilleri?Eğer öyleyse bu firma nasıl zarar etmiyor diye düşünüyor insan.

    Elektrikli otomobillerdeki şarjı pillerin telefondaki ve bilgisayardakilere göre daha güçlü ve daha uzun ömürlü olduğunu biliyorum fakat buna bağlı olarak fiyatları da daha yüksek.

    Düzeltme;

    Pardon 1 milyon kilometreye kadar batarya ömrü demişsiniz ben onu garanti anlamışım.300 bin kilometreye kadar veya 3 yıla kadar pil garantisi varmış şimdi mantıklı oldu kendi hatamdan dolayı kendim açık bulmuşum şaka gibi.

    Şarj süresi dışında bir eksiği gözükmüyor şuan için bu şekilde.Bataryalar hızlı şarjı destekliyorsa ve bu ömrüne ciddi bir şekilde zarar vermiyorsa garaja bir adet yüksek güçte cihaz alınıp,tasarlanıp saatte 9 kw güçte 4-4.5 saatte şarj edilebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 4 Aralık 2015; 0:20:20 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

    Bu arada 1 milyon kilometreye kadar pil garantisi demişsiniz ne gibi bir garanti.Mevcut pillerin hepsinin her sene bir kapasite kaybı var.Senede en iyi ihtimalle %5 kaybetse kapasitesini (ki hiç kullanmadan durduğu yerde %5 kapasite kaybı yaşar zaten 365 günde) senede orta halli bir kullanımda minimum %10 kapasite kaybı varsayalım.Günde 50 km ayda 1500 km yol yapıldığı yani senede 18 bin kilometre yol yapıldığını varsayalım.Aracın 1 milyon kilometreye ulaşana kadar en az 2 kere bitirir.Bunun aşırı sıcağı var aşırı soğuğu var.1 milyon kilometre dolmadan aracın pilleri 2 kere biterse 2 kezde hiç ücret almadan değiştiriyorlar mı pilleri?Eğer öyleyse bu firma nasıl zarar etmiyor diye düşünüyor insan.

    Elektrikli otomobillerdeki şarjı pillerin telefondaki ve bilgisayardakilere göre daha güçlü ve daha uzun ömürlü olduğunu biliyorum fakat buna bağlı olarak fiyatları da daha yüksek.

    Dikkatli okuyun 1 milyon km garantili yazmadım. 1 milyon km ömrü var dedim. http://forum.donanimhaber.com/m_71283799/f_/key_derindere//tm.htm#94735755 linkteki O takside kullanılmış 400 km menzilli aracı bana bu aracı satan şahıs satın aldı. Araç 100k km takside kullanılmış. Şarjlar yarım yamalak yapılmış kullanan öyle demiş. Yani akünün haşat olması lazım. Araç DMA ya çekiliyor test ediliyor kayıplar kontrol ediliyor. 100k km kullanılmış akü % 99.4 sağlam çıkıyor. Ne yalan söylim buna bende duyunca şaşırdım. Bunları bana o taksiden çıkma aracı alan beyefendi telefonda anlattı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

    Bu arada 1 milyon kilometreye kadar pil garantisi demişsiniz ne gibi bir garanti.Mevcut pillerin hepsinin her sene bir kapasite kaybı var.Senede en iyi ihtimalle %5 kaybetse kapasitesini (ki hiç kullanmadan durduğu yerde %5 kapasite kaybı yaşar zaten 365 günde) senede orta halli bir kullanımda minimum %10 kapasite kaybı varsayalım.Günde 50 km ayda 1500 km yol yapıldığı yani senede 18 bin kilometre yol yapıldığını varsayalım.Aracın 1 milyon kilometreye ulaşana kadar en az 2 kere bitirir.Bunun aşırı sıcağı var aşırı soğuğu var.1 milyon kilometre dolmadan aracın pilleri 2 kere biterse 2 kezde hiç ücret almadan değiştiriyorlar mı pilleri?Eğer öyleyse bu firma nasıl zarar etmiyor diye düşünüyor insan.

    Elektrikli otomobillerdeki şarjı pillerin telefondaki ve bilgisayardakilere göre daha güçlü ve daha uzun ömürlü olduğunu biliyorum fakat buna bağlı olarak fiyatları da daha yüksek.

    Düzeltme;

    Pardon 1 milyon kilometreye kadar batarya ömrü demişsiniz ben onu garanti anlamışım.300 bin kilometreye kadar veya 3 yıla kadar pil garantisi varmış şimdi mantıklı oldu kendi hatamdan dolayı kendim açık bulmuşum şaka gibi.

    Şarj süresi dışında bir eksiği gözükmüyor şuan için bu şekilde.Bataryalar hızlı şarjı destekliyorsa ve bu ömrüne ciddi bir şekilde zarar vermiyorsa garaja bir adet yüksek güçte cihaz alınıp,tasarlanıp saatte 9 kw güçte 4-4.5 saatte şarj edilebilir.

    Yeni kasa araçta 52 kWh akü var ve 22kW şarj devresi var 2,5 saatte şarj ediyor zaten uğraşmanıza gerek yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedatkerem -- 4 Aralık 2015; 0:33:53 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vedatkerem

    quote:

    Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

    Bu arada 1 milyon kilometreye kadar pil garantisi demişsiniz ne gibi bir garanti.Mevcut pillerin hepsinin her sene bir kapasite kaybı var.Senede en iyi ihtimalle %5 kaybetse kapasitesini (ki hiç kullanmadan durduğu yerde %5 kapasite kaybı yaşar zaten 365 günde) senede orta halli bir kullanımda minimum %10 kapasite kaybı varsayalım.Günde 50 km ayda 1500 km yol yapıldığı yani senede 18 bin kilometre yol yapıldığını varsayalım.Aracın 1 milyon kilometreye ulaşana kadar en az 2 kere bitirir.Bunun aşırı sıcağı var aşırı soğuğu var.1 milyon kilometre dolmadan aracın pilleri 2 kere biterse 2 kezde hiç ücret almadan değiştiriyorlar mı pilleri?Eğer öyleyse bu firma nasıl zarar etmiyor diye düşünüyor insan.

    Elektrikli otomobillerdeki şarjı pillerin telefondaki ve bilgisayardakilere göre daha güçlü ve daha uzun ömürlü olduğunu biliyorum fakat buna bağlı olarak fiyatları da daha yüksek.

    Düzeltme;

    Pardon 1 milyon kilometreye kadar batarya ömrü demişsiniz ben onu garanti anlamışım.300 bin kilometreye kadar veya 3 yıla kadar pil garantisi varmış şimdi mantıklı oldu kendi hatamdan dolayı kendim açık bulmuşum şaka gibi.

    Şarj süresi dışında bir eksiği gözükmüyor şuan için bu şekilde.Bataryalar hızlı şarjı destekliyorsa ve bu ömrüne ciddi bir şekilde zarar vermiyorsa garaja bir adet yüksek güçte cihaz alınıp,tasarlanıp saatte 9 kw güçte 4-4.5 saatte şarj edilebilir.

    Yeni kasa araçta 52 kWh akü var ve 22kW şarj devresi var 2,5 saatte şarj ediyor zaten uğraşmanıza gerek yok.

    Alıntıları Göster
    Yani DMA olayı çözmüş güzel bi araç yapmış tek eksi yani pahalı olması. Bu araç bandda üretilsin çok satılsın fiyat makule inecektir.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.