Şimdi Ara

DLSS 2 ve 3.0 desteği kazanan yeni oyunlar belli oldu! Forza Horizon 5 ve daha fazlası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • DLSS 2 ve 3.0 desteği kazanan yeni oyunlar belli oldu! Forza Horizon 5 ve daha fazlası
    Geçtiğimiz Eylül ayında Ada Lovelace mimarisi ile beraber RTX 4090RTX 4080 ve DLSS 3.0 teknolojisini duyuran Nvidia, DLSS destekli oyun kütüphanesini genişletmeye devam ediyor. Bu noktada çalışmalarına hız veren yeşil ekip, bugün DLSS desteğine kavuşan yeni oyunları ve platform gelişmelerini paylaştı. Halihazırda 280'in üzerinde oyun ve uygulamaya destek sunan teknoloji, şimdi Forza Horizon 5 (DLSS 3.0) dahil olmak üzere beş yapıma daha ekleniyor.



    Forza Horizon 5 DLSS 3, beş yeni oyun da DLSS 2 desteği kazanıyor



    Nvidia tarafından paylaşılan listeye göre bugün yayınlanacak yeni güncelleme ile Forza Horizon 5, DLSS 3 ve Reflex desteğine kavuşuyor. Paylaşılan ilk performans rakamlarına göre RTX 40 serisi, artık 4K 120FPS eşiği ve üzerine rahat bir şekilde ulaşabilecek. Bununla birlikte ilk altı ayında DLSS 2'den 7 kat daha hızlı benimsenen DLSS 3'ün toplam 29 oyuna destek sunduğunu belirtelim.



    DLSS 2 ve 3.0 desteği kazanan yeni oyunlar belli oldu! Forza Horizon 5 ve daha fazlası
    DLSS 2.0 tarafında destek eklenen oyunlar arasında ise Deceive Inc, Tchia, Smalland: Survive the Wilds, Last of Us Part 1 ve Gripper yer alıyor. Bir parantez açmamız gerekirse DLSS3 güncellemesinin RTX 30/20 sahipleri için de geçerli olduğunu belirtmekte fayda var. Bilindiği üzere DLSS 3.0, RTX 40 (ADA) öncesi kartlar için Çerçeve Oluşturma desteği sunmuyor ancak Süper Çözünürlüğü destekliyor. Dolayısıyla DLLS 3.0 güncellemesinin DLSS 2.0'ı da kapsadığını söyleyebiliriz.



    Nvidia DLSS 2 ve DLSS 3.0 destekli yeni oyunlar:




    • Forza Horizon 5 - DLSS 3 ile oynanmaya hazır

    • Deceive Inc. - DLSS 2 ile oynanmaya hazır

    • Tchia - DLSS 2 ile oynanmaya hazır

    • Smalland: Survive the Wilds - Bugün DLSS 2 özelliğiyle erken erişime açılıyor

    • Last of Us Part 1 - DLSS 2 ile oynanmaya hazır

    • Gripper - Bugün DLSS 2 özelliğiyle erken erişime açılıyor



    DLSS Frame Generation geliştiriciler için hazır



    Geçtiğimiz hafta düzenlenen GDC 2023'te (Oyun Geliştiricileri Konferansı) Nvidia, geliştiriciler için DLSS Frame Generation özelliğini herkese açık hale getirdi. Böylece yeşil ekip, yeni teknolojinin benimsenmesi konusunda önemli bir adım attı diyebiliriz. Ek olarak DLSS Frame Generation, süper çözünürlük teknolojilerinin oyunlara ve uygulamalara entegrasyonunu kolaylaştıran açık kaynaklı NVIDIA Streamline üzerinden de erişilebiliyor.



    Nvidia ICAT yeni yetenekler kazandı



    Günümüzde Nvidia ICAT (Nvidia Görüntü Karşılaştırma ve Analiz Aracı), ekran görüntüleri ve videolar arasındaki görüntü kalitesinin hızlı bir şekilde analiz edilmesine yardımcı oluyor ve Windows yüklü herhangi bir PC’de çalışabiliyor. Bu noktada kullanıcıların 4 adede kadar ekran görüntüsü veya video üzerinde piksel derinliğinde gözlemler yapmalarına fırsat tanıyor. Böylece uzamsal ve zamansal olarak hizalanan kıyaslamalar ile farklılıklar daha kolay incelenebiliyor ve sonuca ulaşmak kolaylaşıyor.



    DLSS 2 ve 3.0 desteği kazanan yeni oyunlar belli oldu! Forza Horizon 5 ve daha fazlası
    Bu araç, özellikle basın mensuplarının görüntü kalitesi analizi yaparken uygun ayarları belirlemesine yardımcı olmada kritik bir önem taşıyor diyebiliriz. Son güncelleme artık karşılaştırma için HEVC formatındaki videoların ve analizin video dosyası olarak dışa aktarılmasına fırsat tanıyor. NVIDIA Görüntü Karşılaştırma ve Analiz Aracı'nı buradan indirebilirsiniz.









  • Forza Horizon 5 diyor da daha 4'ü bozmuşlardı son bilmem kaç driver'dır. Onu düzelttiler mi ki?

    Tıkır tıkır çalışan oyun neredeyse son 5 aydır, 1 saati bulmadan oyundan atar oldu. Ki sırf bende değil, Nvidia kullanan herkeste. Tabi çoğunluk bunun Nvidia'nın driver'ından kaynaklandığını bilmediği için Steam'de oyuna eksi yorum atmaya başlamıştı. Halbuki 5 aydan önceki Nvidia driver'ına dönersen yine sorunsuz çalışıyordu.
  • Harika bir teknoloji

  • Forza Horizon 5 diyor da daha 4'ü bozmuşlardı son bilmem kaç driver'dır. Onu düzelttiler mi ki?

    Tıkır tıkır çalışan oyun neredeyse son 5 aydır, 1 saati bulmadan oyundan atar oldu. Ki sırf bende değil, Nvidia kullanan herkeste. Tabi çoğunluk bunun Nvidia'nın driver'ından kaynaklandığını bilmediği için Steam'de oyuna eksi yorum atmaya başlamıştı. Halbuki 5 aydan önceki Nvidia driver'ına dönersen yine sorunsuz çalışıyordu.

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    FH4 çözülmedi, oyun hala çöküyor.

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Konu hakkında net bir bilgim yok ancak oyunu oynayabildiğiniz Steam ve Xbox platformları arasında da performans farkı olduğu söyleniyordu. Steam'de problemli çalıştığına yönelik yorumlar okuduğumu hatırlıyorum. Alakalı olabilir diye diyorum.

  • pcrex kullanıcısına yanıt

    Yazık valla, sözde lider firma. Bir de nedense nvidia'nın driverları çok iyidir, amd'nin kötüdür algısı var. Senelerce ati/amd kullandım ve etrafıma da aldım. Tek driver sıkıntısı yaşamazken. Ne zaman Nvidia'ya geçtim bir sürü driver sıkıntısı başladı. Ve adamların da haberi var, ama aylarca çözemiyorlar.


    Sırf FH4 değil, Raft'ta da aynı şey. 5 ay önceki nvidia driver'ına dönersen 20fps veriyor, ama ondan sonrakilerde 100 fps ye çıkıyor. Ama bu sefer FH4 oyundan atıyor. Ama 1 ay önceki driver'lara kadar da After Effects yeşil ekran hatası veriyordu. 4 AY boyunca da onu çözemediler ki bu süreçte 4-5 driver çıkartmışlardı.


    Ama insanların bilinçsizliği sayesinde, Nvidia yüzünden nice oyunlar Steam'de eksi yağmuruna tutuluyor. Diğer adamın monitörü bozulsa, Amd ekran kartına bağlıyor, İşlemcisi bozulsa Amd ekran kartına bağlıyor :D Amd driver'lar ile Nvidia'nın 1060'ının bile altında kıyaslanan Rx 580'i 2 senede 1070 ile kıyaslanır hale getirip güçlendirdi. Bayağı Steam'de ya Nvidia 1070 ya da Rx 580 recommended yazmaya başlamıştı.


    Ama Nvidia'nın driver'ları bozuk çıkınca, oyuna suç atılıyor, windowsa suç atılıyor, işlemciye falan da suç atılabilir. Ama nedense Nvidia'nın kendisinin bile forumunda kabul ettiği problemleri Nvidia kullanıcısı kabul etmiyor :D Çok şanslı bir firma Nvidia. Apple gibi. Çöp sat, yine de senden kralı olmaz.





  • Spider_hip kullanıcısına yanıt

    Bende yoğun Forza Horizon 4 oynuyorum. Eski~yeni nvidia sürücüleri arasında bariz fps performans farkı şimdiye kadar görmedim. Eskiden, bu sıkıntılı durumu AC:Origins oynarkende yaşamıştım. Sonrasında sürücü güncellemesiyle düzeltmişlerdi. Şimdi ne oldu da düzeltmediler anlamadım. 522.25 sürümünde kaldık.

  • emrahcey E kullanıcısına yanıt

    Yani evet bayağı şaşırtıcı. Sonuçta bayağı popüler de bir oyun. Aylardır şikayet de yazılıyor. E düzgün çalışan driver'ları da vardı sonuçta. Kıyaslama yapıp sorunu çözmemeleri enteresan.


    Ben de de tüm ek paketleri falan var. :) Oğlum'dan pek sıra gelmediği için ben oynayamıyorum ama 5. sini almak için sabırsızlanıyorum. Da maşallah indirim de bile 300 küsür lira falan veremeyeceğim. 6 yı bekliyorum 5 i almak için :D


    Gerçi oyundan atmalar başladığından beri artık FH4 ü açtırtmıyor. Onun yerine nfs payback, crew 2, trailmakers derken. Son 3 haftadır aralıksız oynadığı da Beam NG. Rüyama bile giriyor diyor. :D Daha 5 yaşında bu arada.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.