Şimdi Ara

Dizüstü (Notebook) Bilgisayar Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Günümüzde teknolojinin hızına kimse yetişemiyor. Bir ürün alıyorsunuz ve ertesi gün o ürünün yeni bir modeli çıkıyor. Fakat sürekli bir yeni model furyası aldatıcı olabilir, çünkü konseptde bir değişiklik yoktur. Dizüstünü hangi alanda kullandığınız ve ihtiyaçlarınıza cevap verip veremediği önemlidir.Bu yüzden önce hangi dizüstü bilgisayarın ihtiyaçlarınıza cevap verdiğini öğrenmelisiniz.

    Belirli sayıda dizüstü bilgisayarı seçip özellikleri karşılaştırın.Fakat eski yıllara ait sistem bileşenleri kullanıp yeni model bir bilgisayar olarak pazara sunulan ürünler var bunlara dikkat edilmeli. Zaten sistem karşılaştırması yaptığınızda bu durum kabak gibi ortaya çıkacaktır. Örneğin aynı fiyat tüm özellikleri hemen hemen aynı bir dizüstünde, işlemci her iki üründe 2.0 ghz’dir fakat cache bellek miktarı birinde 1 mb diğerinde 3 mb çıkıyordur.

    Ardından seçtiğiniz model hakkında internet üzerinden araştırma yapın. Örneğin sorunları diğer modellerden fazlamı, kullanıcıların yaptığı yorumlar nasıl, bataryası nekadar süre gidiyor,aşırı ısınıyormu, teknik servis ve ithalatçı firma müşteriyle ilgileniyormu?

    Araştırma yaptığınız modelleri 3 modele kadar daraldın ve mağazaya giderek kendiniz ürünleri test edin. Kasasının sağlamlığına,tüm çevresindeki sıcaklığın fazla olup olmadığına ve klavye kullanımı sizin için ideal olup olmadığına bakın. Mağazalarda müşteri temsilcilerinin önerilerine hemen aldanmayın. Bahsettikleri ürünleri not alın ve onlarıda araştırın.

    Eğer sadece bilgisayarınızı ofis çalışmaları, internet girmek , video izlemek, basit oyunlar oynamak gibi eylemler için kullanıyorsanız. Giriş seviyesi bir dizüstü sizin ihtiyaçlarınıza rahatlıkla cevap verebilir .

    Ben iyi bir oyuncuyum diyorsanız dizüstü kullanmanızı önermem. Çünkü dizüstü oyun için pek ideal ve ergonomik bir bilgisayar türü değil ama oyuncular içinde yapılmış özel dizüstü bilgisayarlar var. Eğer ben dizüstünden vazgeçmen çocuğum olmasada olur diyorsanız. Oyunun akılıcılığı yeterli diyorsanız fiyat performans sınıfı ekran kartlı bir dizüstü alabilirsiniz. Eğer akıcı ve yüksek çözünürlükte oyun oynamak istiyorsanız kesenin ağzını açmanız gerek.

    Bir grafiker bir çizimci iseniz kullandığınız programların sistem gereksinimlerine göre dizüstü bileşenleri seçin. Bazı Grafiker ve çizimciler kendileri için uygun bileşenleri bilmiyorlar. Grafiker ve çizimciler için en önemli bileşen ekran kartıdır. Ekran kartının sadece bellek boyutu ile ölçmek büyük bir yanlıştır. Ekran kartı seçiminde ilk önce gpu yani ekran kartının işlemcisi ön planda tutulmalı çünkü asıl işi yapan gpu’dur.

    Grafiker ve çizimciler için özel ekran kartları vardır. Bunlar Nvidia’nın Quadro AMD’nın FirePro FireGL serisi altında toplanmış profesyonel ekran kartlarıdır. Bu kartlar diğer ekran kartları ile aynı gpu’lara sahipdir. Fakat Autocad, NX,CATIA,SolidWorks,Photoshop gibi programlar için optimize edilmiş özel yazılım ve sürücü desteği vardır. Üstelik daha az güç kullandığı için diğer ekran kartlarına nazaran daha az ısanacaktır.

    Marka seçimine gelince çoğu firma kendi dizüstü bilgisayarını tamamen kendi üretemez. Örneğin Hp ve Apple bazı dizüstü anakartlarını taşören bir firma Çin firması Foxconn’a yaptırıyor. Bizim yerel firmalarımızda Foxconn,Msi gibi taşören firmalarla çalışıyor . Sizin araştırmalarınıza en uygun markayı seçebilirsiniz.

    Yukarıda dizüstü bilgisayarlar için en can alıcı noktaları ve sektör gerçeklerini anlatmaya çalıştım.

    Bekir BOZTAŞ | http://www.sayarbilgi.com/ | bekir(at)sayarbilgi.com

    Kaynak gösterilmeden kullanılabilir. Bilgi Paylaştıkça Çoğalır.
    http://www.sayarbilgi.com/makaleler/dizustu-notebook-bilgisayar-alirken-dikkat-edilmesi-gerekenler-nelerdir.html







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.