Şimdi Ara

DİZELCİLER YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba.benim aracım 1996 fiat tempra 1.9 turbo dizel.arabayı yeni aldım tempranın dizelimi olur diyiceksiniz haklısınız.bu araba italyadan gelmiş biliyosunuz avrupada her modelin dizelide mevcuttur.şimdi benim sorum şu biz arabayı aldıgımızda turbosu arızalıydı turboyu revize ettirdim sorunuda 2000 devirden sonra turboyu acınca interkolden emmeye yağ basmasıydı ve arabanın ambaleye kalkmasıydı.gerçektende turbonun içi açılınca hali içler acısıydı bunu gördük eskisi kadar araba yag yakmasada yinede turbo basıncı artınca biraz yakıyor neden olabilir.birde araba rölantideyken silkeleme yapıyor enjektör ayarından deniyo ama aslı nedir acaba.ustalar yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.



  • quote:

    Orijinalden alıntı: sercan6666

    arkadaşlar merhaba.benim aracım 1996 fiat tempra 1.9 turbo dizel.arabayı yeni aldım tempranın dizelimi olur diyiceksiniz haklısınız.bu araba italyadan gelmiş biliyosunuz avrupada her modelin dizelide mevcuttur.şimdi benim sorum şu biz arabayı aldıgımızda turbosu arızalıydı turboyu revize ettirdim sorunuda 2000 devirden sonra turboyu acınca interkolden emmeye yağ basmasıydı ve arabanın ambaleye kalkmasıydı.gerçektende turbonun içi açılınca hali içler acısıydı bunu gördük eskisi kadar araba yag yakmasada yinede turbo basıncı artınca biraz yakıyor neden olabilir.birde araba rölantideyken silkeleme yapıyor enjektör ayarından deniyo ama aslı nedir acaba.ustalar yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.



    Araç kaç km de? yağ yakması belkide silindir boşluklarından kaynaklanıyodur? bu durum için Motor kompresyon testi yaptırdınız mı?




  • yok komresyon testi yapmadık 66000 de araba.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sercan6666

    yok komresyon testi yapmadık 66000 de araba.


    km az mış ama o model bi araçta o km olması biraz zor görünüyor Silindir kompresyon testi yaptırmanızda fayda var...
  • intercoolera yağ bağlantısı yoktur.. revizyondan şüphelendim; zira hava filtresi-turbo-intercooler-emme manifoldu hattı üzerinde motor yağıyla işi olan sadece turbo var.. turboyu değiştirmek en iyisi.. piyasada fiatın 1.9 t.d. motorlarından,sizinkine uygun olanı bulabilirsiniz.. muhtemelen garrett olur markası da.. bu yağ çekme olayı,pistonları da bitirir..
  • evet markası garretti ama turbo revize edilmedi yeni değişti.peki bu silkelemeyi neden yapar
  • revize-replacedeğişti yani..
    kurumlanma-pompa/enjektör ayarı-sübap ayarı gibi bisürü etken var.. carbonclean diyeceğim ama o da riskli,yaşlı bir dizel için.. kurum da biyerden sonra motora bütünleşip,parça edasında iş görüyor..onları sökünce de bu sefer aksaklıklar baş gösteriyor;kompresyon kaybı gibi..
    turbo hortumları,intercooler ve tüm sistem kontrol edilmeli.. olmadı,kalın viskotize yağa geçmeli madem turbo yeni ama kaçırıyo..
  • şu bor powerı kullanmayı düşünüyorum benimki gibi yaşlı arabalarda çok iyi sonuç veriyomuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sercan6666

    şu bor powerı kullanmayı düşünüyorum benimki gibi yaşlı arabalarda çok iyi sonuç veriyomuş


    o da kurumları temizliyormuş eğer fazla kurum varsa filtreleri tıkayabilir.

    ayrıca aracın 60 bin km olduğuna emin misiniz ? yıl 1996 , mazot bedavaya yakın niye dolaşılmasın ki ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: K.Kahriman


    quote:

    Orijinalden alıntı: sercan6666

    şu bor powerı kullanmayı düşünüyorum benimki gibi yaşlı arabalarda çok iyi sonuç veriyomuş


    o da kurumları temizliyormuş eğer fazla kurum varsa filtreleri tıkayabilir.

    ayrıca aracın 60 bin km olduğuna emin misiniz ? yıl 1996 , mazot bedavaya yakın niye dolaşılmasın ki ?

    merhaba o aracın 66000 km de olması bence imkansız 66000 km de olsa motorda böyle bi sorun olmazdı zaten sene 96 da mazot bedavaydı nerdeyse o araba baya yol almıştır
  • söylenine göre bu araba 5 sene gümrükte yatmış.ben bi kaç ustaya sordum yatan arabadan hayır gelmez diyolar.ama benden önce motor yaptırmışta olabilirler.onu bilemiyorum kompresyon testi yaptırmadım ama bi kaç güne kadar sanayiye gidicem ozaman encektörlere pompaya baktırcam zaten onuda yaptırırım muhtemelen.bide bu 10 numara yağ koysam arabaya mazotla karıstırıp sorun yaratırmı acaba malum benimki eski dizellerden
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sercan6666

    söylenine göre bu araba 5 sene gümrükte yatmış.ben bi kaç ustaya sordum yatan arabadan hayır gelmez diyolar.ama benden önce motor yaptırmışta olabilirler.onu bilemiyorum kompresyon testi yaptırmadım ama bi kaç güne kadar sanayiye gidicem ozaman encektörlere pompaya baktırcam zaten onuda yaptırırım muhtemelen.bide bu 10 numara yağ koysam arabaya mazotla karıstırıp sorun yaratırmı acaba malum benimki eski dizellerden



    yok hocam koyma 10 numara yağ koyacağına kaçak mazot al kullan her depoda birde oktan arttırıcı koyarsın içine
  • kaçak mazotunda çogunlugunu 10 numaradan yapıyolar zaten.yani eskisi gibi gemilerden falan çok gelmiyo
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.