Şimdi Ara

Dizel Modifiyesinde Seri Programlama (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
25.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sevgili bülent, chip işine kısmet diyelim artık, bakalım gereksizde olsa ( uzmanlar ileridede olacak gibi durmuyor dediği için) obd muhabbetini beklicem.
  • çip için araç şu anda gazihanda
    bende polosu ile işyerine geri döndüm alet manyak ötesi
    bekar olasım geldi böyle makine lazım diyesim geldi bana.
    ama geçti bolu pazarı.
    çip ile 115 hp yakalamayı düşünüyoruz dumansız
    gelişmeleri burdan bildiririm yarın
  • Bülentcim nasıl oldu araban ?
  • Allah Gazihan ı başımızdan eksik etmesin 2 yıldır yazılımda destek verir kendisi bana, akdeniz ekseri antalya olarak çok şükür her müşterimiz memnun ve aracını değiştirince muhakkak chiplettirmek için fiyat alır.

    ve en önemlisi her müşterinin ihtiyacına göre alt devir , üst devir, şanzuman a göre değişik yazılım kısacası chiptuning te tr de bu arkadaşımız gibi biri olması insanı gururlandırıyor , çünkü daha önce çalıştıgımız alman muhendisler hem bizden para kazanıyorlar hemde bizi adam yerine koymayıp , işlem sonucunda herhangi bir sorumuza kulak asmıyorlardı ...

    Tekrar tşkler Gazihan...
  • hep beraber nice 2 senelere ceyhuncum..İnş..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ChipTuning Uzmanı

    Avrupa lı yazılım uzmanları türkiye deki şartları bilmezler..Onların yaptıkları yazılımların buralarda problem çıkardığını defalarca gördük ve hatalarını düzelttik..Aslında hata yapmamışlardı ama burdaki şartlar onların ayarlarını kaldırmıyor..

    Bir Chip Tuner i için yazılımı yaptırdığı insan ile aynı dili konuşmak çok büyük nimettir..Bunu benden yazılım satın alan bayilerim çok iyi bilirler

    Müşterimin kullanım tarzına özel yazılım tasarlamak beni diğer parayla yazılım satın alan Chiptuning cilerden ayıran en büyük özelliğimdir..Türk insanına bu hizmeti sunabildiğim için kendimle gurur duyuyorum..


    Reklam olayını biraz abartıyorsunuz
  • Arkadaşlar bu konu çok ilgimi çekti ama chiptuning işinden para kazanmak isteyen insanlar burada yapmayın etmeyin bunlar sakat işler diyeceğine, ya yardımcı olsalar yada sürekli insanların heveslerini kırmasalar. Tamam bir kere uyarıyorsunuz teşekkürler ama defalarca söyleyip konuyu asıl hedeften uzaklaştırmayın.
    Yok ...cığım arabana attığım yazılım nasıl gibi sorular çok komik merak ediyorsan pm at zaten bir sürü konuda chiptuning yaptıranlarla ilgili konuları tartışıyorsun o konuda sor. Lütfen arkadaşlar ya destek olun, ki olmamak en doğal hakkınız bu işten para kazanıyorsunuz ya da köstek olmayın lütfeeeeeeennnnn!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ___Murat___

    Arkadaşlar bu konu çok ilgimi çekti ama chiptuning işinden para kazanmak isteyen insanlar burada yapmayın etmeyin bunlar sakat işler diyeceğine, ya yardımcı olsalar yada sürekli insanların heveslerini kırmasalar. Tamam bir kere uyarıyorsunuz teşekkürler ama defalarca söyleyip konuyu asıl hedeften uzaklaştırmayın.
    Yok ...cığım arabana attığım yazılım nasıl gibi sorular çok komik merak ediyorsan pm at zaten bir sürü konuda chiptuning yaptıranlarla ilgili konuları tartışıyorsun o konuda sor. Lütfen arkadaşlar ya destek olun, ki olmamak en doğal hakkınız bu işten para kazanıyorsunuz ya da köstek olmayın lütfeeeeeeennnnn!


    Murat bey Tanışıyormuyuz ?
  • Selamlar,

    Ben muhendisim, konuyu amatorce arastirdim, aparat da aldim ama sonra islerim cikinca kenara bıraktım. Geldigim noktayı size kısaca linklerle aktarayım. Bu isten para kazananlar (profesyonelce yapanlar demiyorum, para kazananlar sadece!!!) aslında WinOLS diye bir programın yardımıyla cok basit bir sekilde yeni MAP yapıpı bunu ECU'ya flashliyorlar. Ben ve benim gibi embedded yazılımla ugrasmıs insanlar bu işlemin ne kadar basit bir işlem oldugunu cok iyi bilirler. Biz sirkette referans boardlar tasarlayıp bunun uzerine istedigimiz her bootu application'i atan insanlarız. Dolayısıyla bize martaval okuyamazlar.

    Neyse konudan uzaklasmadan chiptuners.org sitesine uye olarak orada herseyi adım adım anlatan topicleri inceleyebilirsiniz. Ayrıca insanların yaptıgı modifli mapler de mevcut. Az once bahsettigim WinOLS programıyla bu map'leri acarak nelerin degistigini kolayca gorebilirsiniz.

    Hatta o kadar basit ki, ortaokul talebesi tanidiginiz varsa ona verin, o bile anlar. Bilgi saklayarak hicbir yere varılamaz.




  • En iyisi hic risk almadanbu isi iyi yapan yetkili bir yere yaptirmak ...
  • "kopya yazılım etik değildir " o da güzel. siz internetten mp3 film indirip izlemiyorsunuz değilmi.. millet öğrenecekte para kazanamayacağız diye korkuyorsanız her sektörde olduğu gibi sizde fiyatları düşürsünüz. kimse de bu yollara girmez, güvenli yerde size yaptırır. serbest piyasa böyle. siz nereden öğrendiniz bildiklerinizi sanki.. hepsi mevcut internette..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktuz -- 22 Ekim 2010; 17:14:22 >
  • Şimdi arkadaşlar 2007 clio sembol 1.5 DCI 65 beygirlik aracımı sadece yazılımla 80 veya 100 beygire çıkarabiliyormuyum. Çıkarabiliyorsam bunun motora zararı olmuyormu. Olmuyorsa aradaki tek farkın yazılım olmasını çok mantıklı bulmadım. ANlatan olrsa sevinirim. Teşekkürler
  • evet bende arkadaşa katılıyorum tek fark yazılım mı yani nasıl oluyor biri bizi aydınlatsın lütfen ....
  • Markaya motora göre değişmekle birlikte çoğu araçta motor opsiyonları evet yazılımla farklılaştırılmıştır.
    Bazı araçlar avrupada satabilmek için motorlarını emisyon değerlerine uydurabilmek için yazılımla motora verilen yakıt miktarını, turbo basıncını vs.. gibi değerleri değiştiriyorlar. bunları geri çevirmek mümkün oluyormuş.
    Bazı firmalarda motorlarda farklı opsiyon sunabilmek adına, fiziksel değişikliklerin üretim çeşidi artırmanın getireceği maliyetlerden kurtulmak için, tek tip üretip, yazılımla çeşitli güçlerde motorlar elde ediyorlar.
    çok nadiren gücü artırmak için manifold vs.. de değiştirilmiş olabiliyor.

    2 farklı yöntem var, birisi aracın chipini yeniden programlamak, aracın orijinalliği bozulmuş oluyor biraz.
    diğerinde de sadece pompa beyin falan arasındaki kablolara soket yerlerinden bir parça monte ediyorlar. aracın orijinalliği bozulmuyor, istenildiği zaman soketlerden çıkarılıp iptal edilebiliyor. yeni soketlerde daha sonra aldığınız dizel araca da takılabiliyor.

    fiyatlarıda 400-600 tl civarında.




  • selamlar ben kwp2000 setini aldim 2 tane bmw araca remapping yapdim fakat kendi audi a4 me yapamiyorum bi tane sigirtayi cek die hata veriyo (no:11) kac tane sigorta denedim nafile sorada ecu not found dio bilen varsa yardim etsin tesekkurler
  • bizler 2 yıllık garantiyi bozmamak için yaşan insanlarız chip neyimize, amerikadaki filimlere bakıyorumda herkezin bir garajı var orda araba modifiye ediyor, ama ben bir farı değiştirsem servis garantimi bozma peşinde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: morya

    selamlar ben kwp2000 setini aldim 2 tane bmw araca remapping yapdim fakat kendi audi a4 me yapamiyorum bi tane sigirtayi cek die hata veriyo (no:11) kac tane sigorta denedim nafile sorada ecu not found dio bilen varsa yardim etsin tesekkurler

    kac model A4 ? Motor nedir ?
  • arkadaşlar kwp2000 plus ile güvenle işlem yapabilirsiniz, ecu yu uçurmak o kadar kolay birşey değil, chip tuning için istenen paraya zaten yeni ecu da alabilirsiniz, biraz bilgisayar bilginiz varsa yapabilirsiniz.
  • selamlar ben kwp2000 aldim bazi arabalara yapdim remapping (bmw 320d e46-peugeot 406 2.0hdi-opel vectra 2.0 dti) fakat ww grup araclarda sorun cikiyo ecu yu goruyo fakat is kopyalamaya gelince sigorta cikar felan diyo cekmedigim sigorta kalmadi olmuyo nasil yapabilirim? galletto alsamsigorta sorunu olmadan hallolurmu?
  • ya yok boyle bir sey kardesim simdi bu vag arabalarda ww audi seat skoda tdi lerde kabloyla remap oluyomu olmuyomu araya araya bir hal oldum ecu deki eprom chip sokulerekmi oluyo nasil oluyo bilen varsa soylesin lutfen
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.