Şimdi Ara

Dizel marşı geç alma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1.6 multijet 120bg otomatik bir aracim var. Marşa bastigimda motor hep calismasina calisiyor arcak gec calisiyor. Bazen 2 saniye bazen 3-4 saniye sürüyor. İşin ilginc yani eger kontagi cevirip kontrol ışıklarının sonmesini beklersem boyle oluyor, eger kobtrol ışıklarının sonmesini beklemeyip direkt kontagi cevirirsem tik diye hemen calisiyor arac.

    İleride ciddi bir sorunun habercisi olacak diye kafaya taktim bu konuyu. Enjektorleri sokturdum tertemiz ciktilar gene de bakimini yaptirdim. Bilgisayarla partikul filtresi temizlettim gene degisen birsey yok ayni.

    Yakit bir miktar artti bu arada, ayrica arac gazi tam yemiyor. Eskiden vites kucultmedigim bayirlarda arac gazi yiyemeyip vites kucultuyor, sollamalarda gaza yuklenince eskiden sahlanan araba simdi gazi yemiyor ve vites kucultuyor.

    Bir defasinda araci kenara cektim rolantide beklerken aracin altindan mekanik takirtilar geldi, sonrasinda yola ciktim arac hizlanirken isteksiz kaldi ve ayanadan gordugumde her vites degisimde bembeyaz bi duman atti bulut gibi 2-3 vites degisimde ama sonra birdaha boyle bir duman atma olayi olmadı.

    Ayrica rolantide beklerken cok nadir boyle aracin sesinde dalgalanma ve hafif sarsinti hissediyorum ama rolanti gostergesinde pek gozle gorulur bi hareket yok.

    Kisaca arac birseyin sinyalini veriyor ama bulamiyorum. Ustalar onemli birsey degil deyip umursamiyorlar ama neticede ileride bunun zararini cekecek benim.

    Aracim 82000 km de

    Bilerlerden yardim bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pharatlil -- 19 Nisan 2019; 13:48:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • marş motoruna baktırın söküp test etsinler kömürler bitmiş olabilir.yapacağınız bu işlem montajı ile 100 TL tutmaz ama enjektör pompa işine girmeden önce marş motoruna baktırın derim.
  • Kızdırma bujileri ve egr valfinin tikanmasi geliyor aklima ilk olarak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Egr arizasi buyuk ihtimal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kızdırma bujileri multijette sorun değiştir hepsini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesekkurediyorum ,Kizdirma bujilerine baktirdim sorun yok. Zaten kizdirma bujileri olsa kontagi hizlica beklemeden cevirdigimde daha cok zorlanirdi isitmayi hoc baklemedigim icin. Tuhaf olan kontagi hizlica cevirip isiklarin sonmesini beklemezsem araba hemen calisiyor, eger olmasi gerektigi gibi isiklarin sonmesini beklersem araba calisirken zorlanarak calisiyor(calismadigi olmadi marşı mutlaka aliyor ama gec aliyor)

    Kontrol isiklari durumu sanki bir sensorun yanlis bilgi vermesiyle alakalidir diye dusunuyorum, oksijen sensoru(lambda) soktum temizledim kabaca ama degisen birsey olmadi.

    Kafama egr ile ilgili kisimlar geliyor, map sensoru veya maf sensoru olabilir mi? Veya mazot pompasi? Buna benzer durum yasayan oldu mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aküyü ölçtürün muhtemelen eskimiştir, soğuk marşa gücü yetmiyordur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • STasdemir S kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum , ilk marş motorunun kömürlerine baktırın. Elinizden geliyorsa sizde söküp degiştirebilirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • geçtiğimiz hafta içinde bosh servisine aracımı götürdüm aracım 1.3 dizel corsa. geç çalışma problemi vardı ve bunu motor ısındıktan sonra yapıyordu.bununla ilgili internette çok araştırma yaptım.araca güçlendirilmiş marş motoru takanların sorunlarının çözüldüğünü okudum.hatta bir arkadaşım da aynı problemi yaşadığını ve 1.8 KW lık güçlendirilmiş marş motoru takıldığında sorunun düzeldiğini söylemişti.ben bosh servisine gittiğimde benim aracın enjektörlerinin sağlam olduğunu sorunun mazot pompası olduğunu ve 1500 TL lik masrafı olduğunu söylediler.ben de marş motorunun da bu soruna sebep olabileceğini ve gözardı etmemesi gerektiğini ustaya belirttim. o ise pompa konusunda oldukça iddialıydı.ertesi günü beni aradı ve sen bunun marş motoruna hiç baktırdın mı dedi.tebessümle mazot pompasında sorun yokmuş değil mi dedim o da evet dedi.neyse marş motoruna baktırdık, yavaş çeviriyor. kömürler değişti (45 TL) ve sorun düzeldi.tabi bunu cebimizden ekstra 350 TL vererek tecrübe etmiş olduk.çünkü marş motoru açıldığı zaman tamir takımı değişti.artık yıpranmış olmasından mı değişti yoksa açıldığı zaman değişmesi mi gerekiyor bilemedim.




  • ayrıca devir dalgalanması bende de var sanırım bunun sebebi farklı birşey. henüz onunla ilgilenemedim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.