Şimdi Ara

Dizel Araçta İlk Çalıştırmada Stop Etme Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar aracım 2006 model hyundai getz 1.5 vgt dizel.

    Araç deposu ay sonu çeyrek deponun altında kaldı. Sonra iyi marka akaryakıt istasyonundan fule yakın mazot aldım. Sorunlarım bundan sonra başladı. Araç ilk marşta çalışıyor 5 saniye sonra stop ediyor eğer gaz verirsem stop etmiyor kendini topluyor. Stop ederse zar zor 2-3 dakikada marş vere vere çalıştırıyorum. 2. çalışmada sorun olmuyor. Rölantide çalışıyor. Daha önce marş alıyor ve çalışmıyordu böyle sorunum vardı depoyu temizlettim 2 ay düzelmişti şimdi de böyle bir sorun çıktı. Araba ilk 2-3 dakika stop etmezse hiçbir sorun yok çekişinde de sorun yok. Bakımlarını bu arızadan sonra yaptırdım düzelmedi. Pompacıya götürdüm yakıt sistemine bakmamış egr valfi dedi. Fişini çekti bunu iptal ettir dedi. Sorun düzelmiş gibiydi ama aynı günün akşamı yine fiş takılık değilken ilk çalıştırmada stop etti. Rölantide durmadı. Bana göre sanki araca ilk marşta yeterli mazot gitmiyo marşa her bastığımda yavas yavas kendine geliyo en sonunda çalışıyo. Yardımcı olur musunuz arkadaşlar. Teşekkürler.








  • Ya enjektörler tıkalı yada kızdırma bujilerinden birinde sorun var. Kontağı 1 tur çevir biraz bekle 15 20 sn sonra marşa bas. Ama kızdırma bujisinde sorun olsa zor çalışır böyle bayağı bir marşa basıyor musun.

  • Bir dizel kullanıcı olarak öncelikle bildiğim kadarıyla kızdırma bujileri en azından bizim araçlarda sadece -4 altında devreye giriyor. O yüzden onunla alakalı olamaz diye düşünüyorum.


    Hocam bu arıza birçok farklı sebepten olabileceğinden yanlış yönlenmeden hareket etmek çok önemli.


    Mazot hortumlarında sıkıntı var mı hava yapıyor mu, aracı bıraktığınızda birkaç saat sonra mazot geri kaçıyor mu veya depo havalandırması tıkalı olabilir mi bunları kontrol etmek gerek.

    Krank sensörü ve Eksantrik sensörü diye bir zımbırtı var. Bunlar yanlış okumaya başladığında veya üzerinde yağ damladığında da benzer sorunlar oluyor. Ama bunları motor soğukkende sıcakkende ara ara yapması lazım. Sadece ilk çalıştırmada oluyorsa sanırım bunlardan da değildir.

    Mazot filtresi ne zaman değişti, yan sanayi mi buda önemli.

    En son ve en acısı enjektör arızasıdır. Bunu da sesinden anlayabilirsiniz. Belki würth enjektör temizlemeyi bir depo kullanıp deneyebilirsiniz. Yani daha birçok sebep sayılabilir.

    Ama enjektör olsa ilk çalıştırmada da çalışmaz ve uzun marşlar sonrasında çalışırdı.


    Sizin ki çalışıp duruyorsa %99 mazot hava yapıyor. Hortumlarda hava oluşuyor veya mazot geri kaçırıyor. Araç çalıştıkça mazot pompasının baskısıyla hava bitince araç normale dönüyordur. Dediğim gibi tamamen tahmin ama önce bence burdan başlayın. Hortumlarda hava oluşuyor, buda hortumdaki delikten veya depo havalandırmanın tıkalı olmasından veya mazot filtresindeki sorundan olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notebookmania -- 27 Mart 2024; 13:43:36 >




  • rayli82 kullanıcısına yanıt

    İlk marşta çalışıyor onda sorun yok ama 5 saniye sonra stop ediyor. Sanki motorun içinde kalan mazotla çalışıyor ama devamı gelmediği için stop ediyor gibi. Bakalım yine biraz gezicem anlaşılan.

  • notebookmania N kullanıcısına yanıt

    Evet teşekkür ederim ilk olarak yakıt sistemine bir baktırayım. Basınç eksikliği var gibi arabanın motoruna yakıt ulaşmıyor ulaşınca zaten tıkır tıkır çalışıyor. Araba soğuyunca içinde hava mı yapıyor ne anlamadım. 100 km yol yapayım 20 dakikalığına bir yerde çay içeyim marşa basıyorum çalışıyor motor sıcak olduğu için. Ama 3 saat oturunca çalışıyo 10 saniye sonra hemen stop ediyor.

  • Tekrardan konuyla ilgili gelişmeleri aktarayım dedim. Aracı bilgisayara bağlattık p0087 arızası verdi. Yakıt basıncı düşükmüş. Bu zamana kadar Egr temizlemesi yaptım düzelmedi. Egr iptali yaptım düzelmedi. Enjektörlerin soketlerini değiştirdim olmadı. Pompacıya götürdüm hava ile ilgili. Bunda mazot elciği var kendi kendine alıyor havasını. Hava yapmaz dedi. Ardından 600 km uzun yola çıktım. son 200 km kala motor arıza ışığı yandı. ara ara gaz yememeye başladı. Yakıt tüketimi 3.9 lara kadar düştü. Normalde en az 5.1 olmuştu. Şimdi sırasıyla;

    • Yakıt pompası ve şamandıranın temizlenmesi
    • Yakıt basınç sensörünün temizlenmesi
    • Map Sensörünün temizlenmesi

    işlemlerini yaptırıcam. Aracın hortumlarındaki yakıtta veya oksijende sıkıntı var gaz verince neden düzelir bir araç. 10 saniye gaz veriyorum kendine geliyor kimse anlamıyor. Şu ana kadar 10 bin tl harcadım. Çözüme hiç yaklaşamadım. Sanayide av-avcı ilişkisi içerisinde pes etmeden sorunu bulucaz inşallah. Bu arada enjektör için 15 bin tl- Manifold ve sensörler için 30 bin tl gibi tekliflerde geldi. Kabul etmedim.İnşallah gerek kalmaz onlara.





  • getzcluppd G kullanıcısına yanıt

    p0087 ise başka yerde arama kesinlikle yakıt borularında sıkıntı. Birde rail müşürü diye bir müşür vardı hocam. Bu müşür zamanla kirleniyor veya işlevini kaybediyor. Amacı da enjektörlere gelen demir bir boru var dörtlü. Onun en başında bulunuyor ve rail basıncını bu müşür ayarlıyordu. Kesinlikle onu kontrol ettir ve borularda kaçak olu olmadığını. Map sensörünün p0087 ile ilgisi yok. Diğer 2 seçeneğin olabilir.



    www.onlineyedekparca.com
    Peugeot 207 1.4 1.6 HDİ Euro4 Mazot Basınç Müşürü Rail Müşürü Orjinal - OnlineYedekParca.com
    https://www.onlineyedekparca.com/urun/peugeot-pejo-207-1-4-1-6-hdi-mazot-pompa-musuru-ithal




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.