Şimdi Ara

Distributor Garantili telefon hikayesi (Kliksa ve Medcell)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 5 Kasım 2014’de Kliksa’dan distributor (medcell) garantili LG G3 telefon satın aldım. Daha önce 3 kere distributor garantili telefon almış ve hiç sorun yaşamamıştım. Fakat bu sefer tam bir ay sonra telefonum kendiliğinden kapandı ve açılmadı. Ben de İstanbul’daki yetkili servisine yolladım. Biliyorsunuz onarım için 20 iş günü kanuni hakları var.

    Telefonu yolladıktan sonra iki günde bir arıyorum fakat aldığım cevap ; ’işlemleri devam ediyor’ oluyor. Hiçbir detay yok. Neyse 20 gün kadar sonra telefon geldi. Açtım ve gördüm ki ekranı bozuk. Yani bildiğiniz bozuk. Çok belirgin pixel kaymaları, titremeler vs. Aynı gün geri yolladım. Bu ne iştir? Diye de sordum fakat bakacağız vs. gibi cevaplar verdiler. Bir sefer daha 20-25 gün civarı bekledikten sonra telefonum geldi. Bir de baktım, HİÇBİRŞEY YAPMAMIŞLAR!! Aynen geri yollamışlar. Açıklamada da kalibrasyon yapıldı yazmışlar.

    Hemen telefona sarıldım, servisi aradım. Bu nedir? Diye sordum. ‘Sorunu detaylı açıklayın’ dediler. Ben de; ‘3 yaşındaki çocuk bu ekrana baksa bozuk olduğunu anlar’ dedim. 3. kez tekrar yolladım.
    Bu arada kliksa’ya da sattıkları malın arkasında durmaları gerektiğini bildiren bir mail attım. Oradan gelen cevap da süperdi, dediler ki; ‘Biz ilk bir ay destek veriyoruz, sıkıntınız varsa Tüketici Hakem Heyetine başvurun’ Sabancı güvencesi ilk bir ay için geçerliymiş yani.

    Neyse 20-25 gün sonra telefonum geldi. Ekranı değişmiş bir sıkıntı yok. Aldığımdan beri 3 ay geçti, telefon bu 3 ayın 2 ayında servisteydi. Aradaki 400 TL farka hiç değmedi. 'Keşke resmi garantili alsaymışım' dedirtti. Bu arada bir kez daha bozulursa direkt Tüketici Hakem Heyetine müracaat edeceğim ve para iadesi isteyeceğim. Bu süreç de 6 ay sürermiş öyle dediler. Bu arada yapılan işlemlerin hepsi kanuna uygundur. Fakat müşteri memnuniyetine uygun değildir. Bozuk telefonu aynen geri yollamak hiçbir şekilde açıklanamaz.

    Distributor garantili cihaz alacakların aklında bulunsun. Böyle şeyler olabiliyor, insanı pişman edebiliyor.







  • Bende kliksadan bir kere telefon aldım, bir daha tövbe
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cangk

    Bende kliksadan bir kere telefon aldım, bir daha tövbe

    Paralel ithalat alınmaz mı özet olarak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turkeytv kullanıcısına yanıt
    Ben kliksadan bundan sonra garantili bile almam. Arada çok fark yoksa 200-300 TL için değmez bence paralele
  • turkeytv kullanıcısına yanıt
    Ben artık almayı düşünmüyorum. 400TL az para ödedim fakat 1 aylık telefon için 400TL'den daha fazla sıkıntı çektim.
  • cangk kullanıcısına yanıt
    Beyler bence yanlis dusunuyorsunuz. Niye derseniz. Bende 2013 subat ayinda parelel ithalat telefon aldim. Neyse 1,5 sene sonra ariza yapti. Bu arada telefonumda eskimisti. Neyse telefonu doğru dürüst yapmadan 3 defa geri gonderdiler ve en sonunda 4 kere ayni arizadan gonderdim ve yapmis gondermisler. Bende ardindan hakem heyetine verdim yakin zamanda parayi geri alacagim. 2 yil yanima kar kaldı. Eger yetkili servis olsaydi belki ilk seferde telefonu yapacakti ve ben hala eskimis bir sekilde bu telefonu kullanacaktim. Ama parelel ithalatta olay bence cok farkli. Servis telefonu satan kisi olmadigi icin cok ilgilenmiyorlar ve fazla para almak icin bile telefonu yapmadan geri gondermekteler. Bence parelelin artisi var. Su an esime telefon alacagim oda parelel olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • komikadam kullanıcısına yanıt
    Cok degisik bir bakis acisi. Bana fazla mantikli gelmedi ama her zaman tutacak mi bu. muhatap bulabilecek misiniz her zaman.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhatap derken



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi komikadam -- 14 Şubat 2015; 1:23:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • komikadam kullanıcısına yanıt
    İlginç bir bakış açısı fakat yine de olay şansa kalmış. Benim telefonum 1 ay sonra arızalandı, sizinki 1,5 sene sonra. Ayrıca Hakem Heyetini ben de araştırdım, sonuçlanması 6 ay sürüyormuş. Benim telefon da tekrar arızalanırsa direkt hakem heyetine müracaat edeceğim fakat 6 ay süresince akıllı telefonsuz ne yapacağım? Kullanmadığım günler için aradaki farka değmez diye düşünüyorum. (Bu arada bu benim paralel ithalat olan 3. telefonum. Öncekiler hiçbir sorun çıkarmamıştı)
  • arres A kullanıcısına yanıt
    Hocam mahkene suresince telefon sizde duruyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sakın ama sakın Kliksadan telefon almayın aldırmayın. Ne kadar ucuz bir firma oldukları yaşanmış tecrübeler ile sabittir.
  • Kliksa'da satilan urunler distributor garantili degil, yanlis ifade etmissiniz hocam.Lg Turkiye garantisi tasiyan urunler distributor garantisi altindadir' bunlar da

    Turkcell, KVK, Genpa, Mediamarkt, Avea, Vodafone, Vatan, Teknosa, Bimeks'te satilan cihazlar oluyor genelde.

    Internette de hizlial.com'da distributor garantisi var, dikkatimi ceken, genelde 300-400 tl fark oynatiyor, tam bir kumar.. sorun cikarsa yandiniz, sorunsuz 2 sene kullanirsaniz da 300tl cebinizde.Ben resmi ithalat urunler aliyorum, basim agrimiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.