Şimdi Ara

disk okuma hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dün gece Windows 7 kurulu makinenin üzerine, bölümlenmiş harddiskin işletim sistemi bulunmayan diğer kısmına pes 2010'u daha rahat oynayabilmek için xp kurmaya karar verdim. fakat kurulum için gereken dosyaları attıktan sora bir restart attı ve bu defa ne windows kurulumu için dosyaları atması gereken kısma girdi ne de windows 7'nin kendisi açıldı. Şu an xp cd'si ile boot ederek xp'nin format atma&kurtarma konsolu gibi özelliklerini kullanabildiğim ekranından başka yere giremiyorum. Disk koruma hatası ctrl alt del yazısından ileri gidilmiyo.


    Windows 7'yi 1 hafta kadar önce bilgisayarcı kurulu halde bana verdiğinden dvd'si de yok. elimde sadece xp cd'si var. ve bilgisayarın içinden kurtarmam gereken yüklü miktarda veri var. büyük dosyalar olduğundan ötürü harddiski başka makineye takıp dvd'ye atmamın da mümkünatı yok pek. ne yapmalı? nası kurtarmalı pc'yi?







  • yok mu bir bilen?
  • Windows xp kendinden sonraki işletim sistemlerini tanımaz. Kurulum yaptığınızda windows 7 nin boot kaydını değiştirmiş anlaşılan.
    Bios'tan açılış diski olarak hddnin xp kurulu olan bölümü seçilirse açılışı xp den yapabilirsiniz. Ama bios, partition seçmeye izin veriyormuydu hatırlamıyorum.
  • Eğer windows 7 yi tekrar çalıştırmak istiyorsanız elinizde windows 7 dvd si olmalı ve bu dvd ile açtıktan sonra kurtarma bölümünde komut satırına şunları yazın:
    bootsect /nt60 C:\

    Bu komut c'deki MBR kaydını yeniden yazar.

    Bir de şöyle bir komut var
    bootsect /nt60 ALL

    Bu bütün partition lardaki MBR kaydını onarır. (Bir ihtimal bu şekilde xp olan partition ı da görebilir)
  • ilginiz için teşekkürler. xp'yi zaten daha kuramamışken bu hatayı almaya başlamıştım. ben de dayanamayıp bilgisayarcıda, bana en gerekli olan dataları dvd'lere aktarıp hdd'yi biçimlendirttim. fakat sıfırlanmış hdd'ye xp kurmaya kalktığımda yine disc read error veriyor. sanırım format da atılsa mbr bilgileri harddiskte kaldığı için oluyor bu. fakat fixmbr fixboot gibi komutlar da işime yaramış değil.

    sonuç olarak şu an hdd formatlanmış bir halde fakat hala xp kurmaya kalktığımda, ilk kur dosyalarını attıktan sonraki restartta, yani ana kuruluma geçmeden evvel disk okuma hatası veriyo. harddiski bilgisayarcıda 2. hdd olarak bağlıyıp denediğimizde bi sorunla karşılaşmadık. yani fiziksel olarak bir hasar yok. ve çözülebilecek bir sorun yüzünden de çöpe atmak istemiyorum hdd'yi. umarım bir çözüm yolu bulabilirsiniz. teşekkürler.
  • Diskiniz hala 2 partition ise ve siz 2. partition a kurulum yapıyorsanız olabilir. Kurulum yaparken hdd deki partition ları silin ve istiyorsanız tekrar partition oluşturup deneyin. MBR kaydı kurulum yaparken değiştirilir zaten.
  • evet 2 partition, hatta daha önce olmayan system reset gibi 100 mblık bi partition daha çıkmış gözüküyo c olarak. d ve e partitionları ise eşit şekilde 2'ye bölünmüş gibi. yalnız yeni partition oluşturmayı beceremedim zira bölümlenmemiş alan'da bölüm oluştur c tuşu ile gerçekleştirilirken, d ve e partition'larının üstündeyhken c'ye basınca işlem yapmıyor. içinden çıkamadım bi türlü :\
  • dediğiniz gibi yaptım, partitionları sildim tekrar 2 tane açtım, oldu. aynı sorundan muzdarip olan varsa diye yazıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.