Şimdi Ara

Discovery'lerin şarj soketinin bozulmasıyla ilgili teorilerim..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar;
    Forumdaki Discovery konularının neredeyse üçte biri şarj soketi arızalarından oluşuyor. Ben de 16 GB'lık ürünümü 2 hafta önce aldım ve bu konulardan dolayı telefonu şarj ederken çok hassas davranıyorum. Ben de bu sorunun neden kaynaklandığıyla alakalı ufak bir test yaptım.
    Testte evde bulunan ve Discovery'nin şarj aletiyle uyumlu olan Samsung şarj aleti, Tomtom navigasyon şarj cihazı (tesadüfen denedim çok garip ama o da uyuyor ) ve klasik General Mobile'ın şarj aletini kullandım. Şimdi size bu üç aletin şarj girişindeki yorumlarımı yazacağım.

    1)General Mobile Şarj Aleti : İki parçadan oluşan klasik şarj aleti, şarj girişine girerken zorlanıyor. Şarj ederken girişini doğru tutturmanız gerekiyor, forumda gördüğüm mesajlarda aletin telefon girişi ters takıldığında şarj soketinin bozulduğu belirtiliyor. Ayrıca giriş yerinin kenarları diğer şarj aletlerine göre biraz daha yuvarlak hatlı gidiyor. Tahminimce bundan dolayı soket zorlanıyor ve birkaç şarjdan sonra bozuluyor.

    2) Samsung Şarj Aleti : Samsung'un şarj aleti hiç beklemediğim şekilde telefona çok yumuşak bir şekilde giriyor. Köşelerini karşılaştırdığımda telefon girişinin kenarları normal şarj aletine göre biraz daha yamuk gidiyor. Ben Samsung'un şarj aletinin, telefonun kendi şarjına göre daha stabil olduğunu düşünüyorum.

    3) Tomtom Navigasyon Şarjı : Bu şarjın uyduğunu arabada tesadüfen anladım. Navigasyonun şarj aletinin girişi Samsung ile birebir aynı ve hiç zorlanmadan giriyor. Ayrıca kutunun içinden araç şarjı çıkmadığı için arabada navigasyonun şarjını kullanabiliyorum

    Sonuç olarak; General Mobile'ın şarj aleti hatalı üretilmiş gibi görünüyor. Tahminimce soketin çabuk bozulmasının sebebi ise, şarj aletinin köşesinin telefon girişiyle uyumlu olmaması sebebiyle zorlanması ve deforme olması. Şimdilik bir süre Samsung'un şarj aletini kullanmak, şarj soketinin ömrünün biraz daha uzamasını sağlayabilir. En azından evinde bu şarj aletine sahip bir arkadaş deneme yaparsa daha sağlıklı sonuçlar sağlayabiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şaban Oğlu Şaban -- 11 Haziran 2014; 23:11:19 >







  • İlk gunden itibaren orjinal samsung usb kablosunu kullaniyorum hicbir sorun yok cok yumusak dikkatsiz ve ozensiz kullanmama ragmen problem olmadi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşın tespiti tamamen doğrudur. Kesinlikle kendi şarj kablosunu kullanmayın. Sokette sorun yok. Sorun gmd nin kablosunda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.