Şimdi Ara

Dış Ticaret kpss Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
9.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben Dış Ticaret bölümü 2. sınıf öğrencisiyim.Eğitim sürem 2 yıllık M.Y.O.Ben bu bölümden mezun olduktan sonra kpss ye girip kaç puanla ve bölümümle ilgili devlette hangi statülerde işe girebilirim?Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar cevaplarlarsa çok sevinirim.Teşekkürler!



  • tam zamanında sordun.Misal bugünlerde atama var.Ben kadrolara baktım dış ticaret bölümünden bir tek gümrük müsteşarlığı alıyor.Tam olarak saymadım ama birkaç tane alıyor işte.Gümrükte normal bi memur olursun gelen giden malı kontrol edersin olay bu.Mesailerle 2400 civarında maaş alıyormuş gümrüktekiler.Gümrüğün tek dezavantajı var o da rotasyon.Yani rotasyon dediği gümrük ülkeyi 6 bölgeye ayırmış ve elemanları belli sürelerle belli bölgelerde çalıştırıyor misal istanbul edirne tarafı 1. bölge burda 6 sene çalışıyorsun, konya tarafı 3. bölge burda 3 yıl,hakkari 6. bölge 2 yılda burda çalışıyorsun gibi(süreleri bölgeleri kafadan attım)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Adalet

    tam zamanında sordun.Misal bugünlerde atama var.Ben kadrolara baktım dış ticaret bölümünden bir tek gümrük müsteşarlığı alıyor.Tam olarak saymadım ama birkaç tane alıyor işte.Gümrükte normal bi memur olursun gelen giden malı kontrol edersin olay bu.Mesailerle 2400 civarında maaş alıyormuş gümrüktekiler.Gümrüğün tek dezavantajı var o da rotasyon.Yani rotasyon dediği gümrük ülkeyi 6 bölgeye ayırmış ve elemanları belli sürelerle belli bölgelerde çalıştırıyor misal istanbul edirne tarafı 1. bölge burda 6 sene çalışıyorsun, konya tarafı 3. bölge burda 3 yıl,hakkari 6. bölge 2 yılda burda çalışıyorsun gibi(süreleri bölgeleri kafadan attım)

    kaç puan ve üstü almam gerek peki ?




  • bende seninle aynı durumdayım kardeş.banada bu konuda bilgi gerekli
  • 2 yıllık dış ticaret mezunu arkadaş istersen gümrük müşavir yardımcısıda olabilirsin. once 3 Yıl gumruk musaviri yanında calısıp staj yapıyorsun Sonra Dış Tic müstesarlıgının actıgı müsavır yardımcılıgı sınavına gırıp 70 puan alırsan B kardesı alıyosun.B karnesi Gümrük müşavir yardımcısı karnesidir.Daha sora fakulte mezunu olursan yanı 4 yıllıga tamamlarsan.bir 3 yıldaha gumruk musavırı yanında staj yapıyorsun yanı calısıyorsun A karnesi Sınavına girip 70 alıp Gümrük Müşaviri oluyorsun.
  • En az 85 ve üstü puan alımı şarttır yüksek ihtimal.Tercih edilen bir bölüm ve mezunu da vardır sanırım bayağı. 90 civarı bir puanda kaçarı yok yerleşirsin diye tahmin ediyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.