Şimdi Ara

Diş tartarı-plağı temizleten var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
20.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler,benim alt dişlerimin dört tanesinde plak yani tartar var.Sabahları ağız kokusuna da yol açıyor,ayrıca kötü bir görüntü haliyle.

    İnternetten araştırdım ama evde macun ve benzeri malzemelerle temizlenme imkanı yokmuş,diş hekiminin yapması gerekiyormuş,hiç yaptıran var mı?Ne kadar sürer,acı hissedilir mi?



  • pp
  • İyi ama biraz garip soru? tam anlamadım!
    Tartar diş taşıdır, fırçalamayla temizlenmez ve bir diş hekimine gitmen gerekir temizletmek için! Diş ve yumuşak dokunun birleşim yerinde bulunur genellikle...Plak; çürüğün başlatıcısı olarak bilinen diş üzerini kaplayabilen tabakadır. İyi ve dikkatli ve düzenli fırçalamayla temizlenebilir!
    Bence diş taşları için bir diş hekimine git. Plak senin iyi fırçalamana kalsın!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neommy

    İyi ama biraz garip soru? tam anlamadım!
    Tartar diş taşıdır, fırçalamayla temizlenmez ve bir diş hekimine gitmen gerekir temizletmek için! Diş ve yumuşak dokunun birleşim yerinde bulunur genellikle...Plak; çürüğün başlatıcısı olarak bilinen diş üzerini kaplayabilen tabakadır. İyi ve dikkatli ve düzenli fırçalamayla temizlenebilir!
    Bence diş taşları için bir diş hekimine git. Plak senin iyi fırçalamana kalsın!

    !

    bencede!!! ama dişlere iyi bakman lazım ip falan kullanırsan daha iyi olur!!

    ayrıca diş taşı aldırmanın zararı olduğunu duymuştum diş tabakasına zarar veriyormuş doğru mu bu acaba?




  • Sağolun bilgiler için.
    Diğer bir konuda sensodyne diş macunuyla düzenli olarak fırçalayınca diş taşlarını söküyor'' gibi bir yazı vardı.Malum,sensodyne en pahalı ve tavsiye edilen diş macunlarından.Benim de aklımı çeldi,yarın gidip alıcam bir tane.Sonra temizlemeye katkısı olursa paylaşırım.

    Bir de diş hekimine gidersek,kaç saat-dakika süren bir işlemle temizleniyor acaba? + zor ve ağrılı bir işlem midir?

    NOT:Plak ile tartar aynı şey sanıyordum.
  • Plak ve diş taşı tartar ayrı şeylerdir.
    Konu geçmiş ama bakan olursa konuda cevap olsun
    Ben bugün temizlettim 10dk sürüyor. diş etleri igne ile uyuştruluyor.
    sonra ince bi çengel ile tabakalar çekiliyor. dişe çok sağlam kemikgibi yapışmış, çıkarırken diş kazınıyor gibi oluyor fırça ile felan çıkmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MOKIA -- 27 Aralık 2010; 10:07:28 >
  • tartar ve plak denen meretlerden bende de var bol miktarda dişlerimi epey zamandır düzenli firçalamama rağmen ne plak kalktı ne de tartar(hem de tartar için önerilen pirofosfat içeren bir diş macunu ile) yani tartara iyi geliyomuş reklamları falan büyük oranda hikaye (elbette herkesin ağız yapısı farklıdır herkese farklı oranda etki edebilirler)
    tartar denen meretin nasıl temizlenebileceğini araştırdım ve diş hekimleri dahil hemen herkes 6 ayda 1 diş hekimine gidilip özel aletlerle temizletilmeli demiş, ben de bu sefer sinirlendim dedim bunlar bizi kendilerine köle yapmaya çalışıyor galiba ve kendim bir çare aramaya başladım ve aklıma bunların özel aletleri doğa üstü bişey olamayacağına göre az çok kendim de evde bişeyler yapabilirim diye düşündüm, epey bi zaman sert bir fırçayla dişlerimi bastırarak fırçaladım işe yaramadı, diş ipi denen şeyden aldım baktım o da temiz dişlerin temiz kalması için icat edilmiş bişey gibi geldi bana, sonra bu sefer risk alıp kendi işimi bıçakla yüzeydeki tartar ve plağı kazıyarak göreceğim dedim,
    elime küçük bir bıçak aldım, onu sıcacık su ile yıkayarak dezenfekte ettim yanımda bir ışık kaynağı ile aynanın karşısına geçip "yavaşça" bıçağın sivri kısmını plak ve tartarlı kısımların üzerinde ileri geri hareketi yaptırdım, ani ve yanlış bir hareketimin diş etime zarar verebileceğini bildiğim için çok dikkatlice yaptım bunları, ön dişlerin plağını almak çok zor olmadı ama azı dişlerin tartarını dişin yüzeyinden sökmek biraz uğraştırdı, tabi bunları dişlerimin aynada görebildiğim kısımları için yaptım dikkatlice, ve iş bitince bazı azı dişimin etlerinde çok hafif bi kanama oldu ama önemsenmeyecek bi miktardı, sonra ağzımı antiseptik bi gargara ile çalkaladım ki mikroplar uzaklaşsın ağzımdan diye, sonra aynanın karşısında ağzıma bakınca aylar belki de yıllar sonra ön dişimdeki o geçmek bilmeyen berbat sarı plağın kalktığını ve dişimin beyaz halini gördüm, keza yıllar sonra azı dişimin yanağa bakan dış tarafında sert tartar tabakası yoktu, ağzımda bi hassasiyetin olmadığını da görünce keyfim epey yerine gelmişti dişlerinizin kaygan olması onların doğal hallerinde olduklarını gösteriyomuş sanırım
    tabi ki şu var, periodonti denilen ve diş kaybına sürükleyen diş eti hastalığına diş etinin altındaki tartarlar sebep oluyormuş bunlar için şu anlık bişey yapma cesaretini kendimde bulamadım ama bu bu hedeften vazgeçtim anlamına da gelmiyor üretken olmamız lazım
    Cesaret insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklık ise ölüme götürür. - Yavuz Sultan Selim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kiro -- 16 Aralık 2012; 13:08:50 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.