Şimdi Ara

DİŞ OKURKEN İÇİNDE TIP İÇİN BİR UKTE KALMASI(YARDIM LÜTFEN)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
5.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Bu yazıyı yazıyorum çünkü buradaki insanların çoğu aklı başında ve verdikleri tavsiyelerin bana katkıda bulunacağını düşünüyorum. Bu sene üniversite sınavına girdim ve çapa diş hekimliği bölümüne kaydımı yaptırdım. Şöyle bir sorunum var. Sınava hazırlanırken tıp diye çıktım yola ama tıp olsun her yere giderim tarzında değildim. Tıpı da çok araştırmamış bilmiyordum, çevrem hep tıp diyordu böylece bende de bir tıp sempatisi oluşmuştu. Neyse sonuçlar açıkltandı falan filan derken istanbul olmasa da 12binden sonraki çoğu tıp fakültesine girebiliyordum(okul 1.si kontenjanım vardı) Tercih zamanı gelince araştırmaya koyuldum. Düzce veya namık kemal tıp yazıp gitmeyi düşünüyordum. İç anadolu ve doğu taraflarına yaşayamam zaten diye elemiştim zaten onları. İşte asıl hamleyi burada yaptım. Çoğu arkadaşım gerçekten tıp istiyorlardı nerede olursa okurum diyorlardı. O zaman anladım gerçekten tıp istemediğimi prestiji ve parası için istediğimi ve çapa diş hekimliği yazıp yerleştim. Ama son zamanlarda içimde bir ukte kaldı. Örneğin en yakın arkadaşım meram tıp kazandı şu an bile arkadaş çevremde ona karşı bir saygı oluştu diş hekimliği okuduğum için bana da var ama tıp her zaman daha üstün oluyor. Son zamanlarda düşünüyorum acaba tıp mı yazmalıydım diye sonra tekrar düşünüyprom yok abi çekilecek çile değil nöbetiydi şuydu buydu diye. Bu durum geçer mi acaba benim gbii olan varsa veya daha önce yaşayan tecrübeli yardımcı olursanız çok sevinirm.







  • Hocam tıp kazanamayıp diş seçseydiniz ukte kalmış derdim belki ama siz sanki ikisini de türkiye koşullarında saygı gördüğü için seçiyor gibisiniz. Ilk olarak diş hekimliği tıptan daha düşük değildir. 2k olup dise giden adamları 15k ile tıpa gidenden düşük saymak sağlıklı bir beynin işi değil. Ha genel olarak taban puanda aralarında genelde 2-3 bin vs fark oluyor ancak bu fark 1-2 soruya bedel. Kendim tıp istiyorum. Disin avantajı özel sektöre kolay girip çok zengin olabilirsiniz, doğu görevi şart değil, nöbet yok, elinizde hasta ölme ihtimali düşük, saygın, 5 yıl okuyacaksınız ve dusta kazanmasanız da büyük bir sorun değil gene hastaya tel takabilir veya dolgu yapabilirsiniz vs., kendinize ayiracaginiz vakit daha çok olacaktır. Size şunu da söyleyeyim dis eğer tipin bir bölümü olsaydı tusta en yüksek puanlarla alırdı. Ha dediğim gibi ben tip istiyorum çünkü belirli bir idealim var. Ama her şekilde saygı duyulacaksiniz. Disi tıptan düşük görenler ya hayatında tip kazanmaktan başka yetisi olmayanlar ya da ikisini de kazanamamış insanlar. Belki 10 yıl sonra tıp kazanan arkadaşlarınız sizi görüp keşke biz de dis yazsaydık diyecek ki bunu diyen çok da tıp doktoru gördüm. Ha 1 yıl boyunca sevmezseniz hiç uğraşmayın merkezi yatay yapın br yere gidin tıpa. Iç anadolu onyarginiz vs. olmasın o memleketten çok okuduğunuz ünidekilerle iletişimde olacaksınız. Yoksa sevmeye sevmeye dis okuyup gelecekte hem kendinize hem de hastaya yararsız bir doktor olmayın hocam
  • Milletin lafına bakarak fikir oluşturup durmuşsun .

    Bu arada tıp üniversite farkedecek en son bölümdür , 6 sene sonra o meram tıptaki adam çapa tıptaki adamdan daha yüksek tus puanı alabiliyor. Tus puan ortalamalarına da bakarsan öyle açık ara bir fark yok. Tıpta her üniversite en kaliteli eğitimi vermeye çalışır , zaten Tıbbın olduğu her üniversitede en çok üzerine düşülen bölüm Tıptır.

    Son kez bi söz daha paylaşiyim fakat senin için geçerli mi çözebilmiş değilim.

    ''Bir kere yanlış trene bindiyseniz ; koridordan ters tarafa yürümenin hiçbir faydası yoktur.''
    Friedrich Nietzsche
  • 1. Devlette çalışırsanız diş hekimliğinde nöbet tutmayacağınızı mı sanıyorsunuz? Tutacaksınız. Hem de oldukça sık. Kansa kan, revansa revan. Aynı şeyler dişte de mevcut. Kendimizi kandırmayalım.
    2. Tıbbın diş hekimliğinden daha saygın olması gibi bir şey söz konusu değildir, ikisi de sağlık alanıdır ve aynı saygıyı hak ederler. Bir çene cerrahı, bir pratisyen diş hekimi, bir kanal tedavi uzmanı gece gündüz kıçını devirip yatan bir dermatologdan çok daha saygındır ve daha çok emek verir. Ergen insanlar saygınlığı para ve taban puanı ile ölçerler. Ergenliklerine veriniz.
    3. Siz tıbbı prestiji ve parası için istediğinizi anlamışsınız fakat diş hekimliğini de bölüme olan ilginizden dolayı değil tıpla aynı sebeplerden dolayı yazdığınızı düşünüyorum. Nasıl olsa ÇAPA Diş'i de prestiji ve parası, belki biraz da bulunduğu yer için yazmışsınız. Tıp da yazabilirmişsiniz aynı sebepten. Biraz kendinizi kandırmışsınız bu konuda.
    4. Geçer. Çünkü nasıl olsa ikisi de istediğiniz, aşık olduğunuz meslekler değil. Ayrıca nasılsa 1 sene dişte okumak zorundasınız. 1 sene bakın bakalım diş nasılmış, huzursuzluğunuz geçmezse ve yerleştirme puanınız tıp tutuyorsa (okul 1.liği kontenjanınız yandı çünkü artık) sene sonunda merkezi yatay geçiş yaparsınız tıpa gayet rahat bir şekilde. Hiç dert değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xitwa -- 17 Ağustos 2017; 0:45:25 >




  • Ic anadoluda yasayamam dedikten sonrasını okumadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xitwa kullanıcısına yanıt
    dediğiniz gibi diş hekimliğine de daha az(aslında o da uzmanlık dahil 8-9 yıl) okuyup daha hızlı yükselip para kazanabilmek için yazdım. Diş hekimliğinde tutunamayıp pişman olmaktan korkuyorum.
  • Birçok kere önüne geçmeye çalıştım ama benim için zor bir durum. Gerçekten gerekli gereksiz insanların fikirlerini çok önemsiyorum. Acaba o trene bindim mi? Pişman olmam inşallah.
  • crsxy613 C kullanıcısına yanıt
    Cok merak ettim nerelisin diye 3 tahmin hakkim olsun
    1.ankara
    2.sivas
    3.eskisehir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçer ama ilgin yoksa ve ya para için diş hekimliği yazmışsan zor biter hocam fakulte. Gerçi para için tıp da yazılmaz. Insan sevmek lazım bu meslekte. Aksi durumda yüzü asık diye tabi ettiğimiz doktorlardan olursunuz olmam deseniz bile..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DtHsn -- 17 Ağustos 2017; 2:51:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LorrySossue kullanıcısına yanıt
    Hicbiri hocam. Siz bana kafayı taktiniz herhalde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up
  • crsxy613 C kullanıcısına yanıt
    Yok ya ben de sonradan fark ettim .

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bence bundan sonra böyle bir şey düşünmeyin ileride iyi ki dişi seçmişim diyeceksiniz böyle düşünürseniz fakültede başarısız olursunuz . Tıp okuyan birisi profesör olabiliyorsa sizde olabiliyorsunuz başhekim oluyorsa sizde olabiliyorsunuz. Ayrıca tıpa göre avantajlarınızda var mesela muayenehane açmanız daha kolay olur. 3. Yıldan itibaren hastalarla yakın temasa başlarsınız tıpa göre teorik ders sayısı azdır.
  • İnsanların fikirlerini fazla onemsediginizden kalmış içinizde o ukte. Başkalarına bakmaktan vazgeçip kendi yolunuzda ilerleyin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orası öyle.Tıpa olan saygı daha fazladir. Dis hekimligi tipi az farkla kaciranlarin 2.tercihidir diye bi mantik var. Yuzde 90 dogruluk payi var ayri konu.



    Sen tipi kazanmadan dise gitseydn,icinde ukte kalms olablr derdim.pismanlk yasasi falan kullan derdim.



    Ama sen tipi da kazanmis birisin.ve kararini vermissin. Dis de gayet guzel. Dedigin gibi tipta nobetlerdir falan filan calsma sartlari daha agir.bence meslegini sev.kafana takma gecer gider o dusunce.

    Suan icin normal yani.tipi elinin tersiyle itmissin sonucta.aklina gelmesini anlayabiliyorum.acaba hata mi ettim diyosun.

    Oyle dusunecegin bi durum yok ama.sende capa distesin.buna odaklan.asagi yukari ayni seyler.

    Tebrik ederim.iyi is cikarmissin.guzel yerdesin.tadini cikar dis hekimi bey😀

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir dönüp baktım da hakikaten dediğiniz çok doğru.
  • TheReedS kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim. İnşallah dediğiniz gibi olur geçer gider :)
  • bnde tipi kazandim ama bazen dise karsi icimde ukte olusuyor, gecici oldugunu dusunuyorum. meslegini severek yaparsan emin ol iyi de kazanirsin mutluda olursun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • itachi-sama İ kullanıcısına yanıt
    Aynısı var bende de hocam bir düşünüyorum acaba tıp mı seçseydim diye sonra düşünüyorum çevremdekileri bakıyorum mesela bir arkadaşım 1400. oldu ama diş seçti o zaman diyorum kendi kendime merak etme hata yapmadın diye. Mesela geçen kayda gittim çapaya diş tıp aynı yerde diş biraz aşağıda kalıyor. Tıpın önünden geçerken içim bir cız etti çok özendim acaba tıp mı yazmalıydım diye. Bu arada hangi tıpı kazandınız hocam ?
  • G6 Diaz G kullanıcısına yanıt
    Van kazandim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • itachi-sama İ kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam allah yolunuzu açık etsin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.