Şimdi Ara

Diş hekimliği yazmayı düşünen arkadaşlara yardım edilir..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
10
Favori
11.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar diş hekimliği 3. Sınıfı bitirdim bu yıl. Çevremde ailemde diş hekimleri de var. Meslek ile ilgili Merak ettikleriniz hakkında yardımcı olmaya çalışırım.

    Edit =
    Sorulan sorular doğrultusunda konuyu şekillendiriyorum arkadaşlar.
    Diş hekimliği 5 yıllık bir fakültedir.3 yıl lisans + 2 yıl yüksek lisans (staj) olmak üzere .
    İlk önce kim tercih etmelidir , Diğer fakültelerden farkı nedir onu anlatayım.

    Diş hekimliği sıralamaları tıp fakültesi sıralamalarından sonra gelmektedir.Bu sebeple genellikle tıp fakültesine puanı yetmeyen arkadaşlar tercih etmektedirler.Şahsen bende ilk başta tıp fakültesi olmadığı için yazmıştım.
    Diş hekimlğine özel ilgisi bulunan arkadaşların ilk aşamada tercih etmesi gerektiğini düşünüyorum.Çünkü tıp yerine diş e gelen arkadaşlar ilk başta büyük hayal kırıklığına uğruyorlar.İlk sene içinde ortalama 5 - 10 kişi bırakıp başka fakültelere geçiş yapıyorlar.Bunun ilk nedeni fakülte pratik ağırlıklı ayrıca ilk 2 yılda ortalama bir tıp fakültesinin aldığı tüm dersleri alıyorsunuz.Emin olun ilk 2 yıl içinde tıp fakültesinden daha fazla zorlanacaksınız.Bunu sonuca yakınımda tıp fakültesi okuyan arkadaşlar ile kendimi kıyaslayarak karşılaştırdım.

    Diş hekimliğinin sıkıntılı olmasında ki bir başka neden hemen hemen tüm diş fakültelerinde ağırlıklı bir hiyerarşinin olmasıdır.İlk Protez dersinde hocanın söylediği bir sözü yazayım buraya "Buraya general olarak girip er olarak çıkarırsınız " .Özellikle ilk yıllarda bu ezilmeyi hissedebilirsiniz.Tabi ileri ki yıllara doğru hocalar olmasa da gelen asistanlar ile muhabbetiniz artıyor.

    Sonuc = Hunharca tıp tıp diye bağırmıyorsanız ve kendinize güveniyorsanız çıkın gelin.Ha şunu da eklemek isterim.Bazı arkadaşlar bana illa el yatkınlığı gerekiyor mu diye sordular . Ben şahsen babamın çay bile düzgün taşıyamıyorsun nasıl diş hekimi olacaksın dediği biriyim.Ama verilen eğitimle ve ödevlerle bir süre sonra elinizin alışmaya başladığını göreceksiniz.O yüzden yok arkadaş ben hırslıyım bırakmam zorlar kendimi öğrenirim diyorsanız çıkın gelin.yoksa tekrar hazırlanın gidin başka bir fakülteye ..

    Gelelim ikinci konuya = Harcamalar , Kalınacak yer , Ödevler
    Diş hekimliğin de gerekli olan malzemeleri her öğrencinin kendi temin etmesi gerekmekte.Bu konuda ne devlet ne okul sizi görüyor .(Hem 3 e kadar hemde hasta bakarken)
    O sebeple diş hekimliğine geldikten sonra ilk tanışacağınız yer Diş Depolarıdır.Buralarda istenilen ödevlere göre malzemeleri alırsınız.
    Dönem 1 'de ilk dönem sabundan,mumdan ve alçıdan şekiller,figürler ve önemlisi dişler yaptırılıyor.O yüzden ilk dönem sabunlarınızı hazır edin derim ben .Benden size tavsiye daha hızlı olsun ve yumuşak istiyorsanız Işıl alın bimden .
    Asıl masraflar 2. dönemden itibaren başlar ve ilk vurgunu orda yersiniz . Motor, Protez çenesi vs. derken 500 tl kadarcık oraya gömülürsünüz.Tabi ilk sefer olunca biraz zor gelir insana ama sonradan alışıyor insan
    Ortalama olarak her yıl 300-1000 tl arası harcama yaparsınız bu malzemelere .En iyi üst dönemlerden ve dışarıdan bir diş hekimi tanıdık bulmaktır.İkinci el malzeme de satın alabilirsiniz tabi.

    Şimdi gelelim en önemli yere . Diş hekimliği yazan arkadaşlara kesinlikle diş öğrencilerinin kaldığı KYK gibi yurtları tavsiye ediyorum.Ortamı kurduğunuz zaman hem malzeme,hem sınav hemde ödevlerde çok rahatlarsınız.Ben 3 yıldır başka bir yerde kalıyorum en çok pişman olduğum kısım bu . Bu önerimi lütfen dikkate alın .KYK da kalın en azından ilk 1 2 yıl ..

    Ödevler konusuna gelelim.Her diş hekimliğinde farklı zamanlarda olmak üzere hemen hemen aynı ödevler yaptırılıyor.Bunun için en iyi çözüm yukarıda bahsettiğim gibi üst dönemler.Arayı iyi kurduysanız onlara bile yaptırabilirsiniz.Özellikle protez dersi ilk yıldan itibaren sürekli ödevleri olan bir derstir.Özellikle ilk yıl yaptığınız ödevlerin %70 i ilk seferinde kalır ve siz söve söve tekrar yaparsınız ve tekrar kalır.En son haziran tesliminde verirsiniz onda geçersiniz.Bu fakülteyi kazanan kişiler genellikle çalışkan insanlar oldukları için özellikle ilk yıl ödevlerden kalmak insanı psikolojik olarak sıkıntılı bir hale sokabiliyor.Daha sonraki yılda kaldığınızda sadece gülüp geçiyorsunuz.O yüzden yeni arkadaşların çok kafayı takmamalarını tavsiye ediyorum.

    Şimdi gelelim teorik kısma ve sınavlara
    Diş Hekimliğinde en kötü kısımlardan biri komite sisteminin olmamasıdır.Bu sistemde üniversite sınavı gibi tüm dersler ortak soru verip 100 soruluk bir kitapçık hazırlarlar.Siz geçer notu aldığınız da tüm dersleri geçmiş sayılırsınız.Bu sistem çoğu tıp fakültesinde bulunuyor .Fakat genel olarak diş hekimliklerinde yok .Bu nedenle bölüm hocalarından tut tıp hocalarına kadar hepsinin sınav fantezileriyle uğraşıyorsunuz.Bu yüzden kesinlikle çıkmış soruları bulun ve girdiğiniz sınavları hemen yazın bir yerlere.En güzel yöntem yine sağlam bir üst dönemle arkadaş olmaktır.

    Başka bir tavsiyemde , dersleri olabildiğince dinleyin not alın ve tekrarlayın.Son sınav haftasında slaytlar slaytlar insanın beyni pert oluyor.Son haftaya bırakmayın derslerinizi.
    Ha bunu da ekleyeyim.DH Çoğunda geçme notu 60 iken alttan ders alma yoktur.Tek dersten kaldığınız zaman sadece 1 yıl boyunca o dersi tekrar alırsınız .Okulunuz 1 yıl uzamış olur.Öyle saçma işmi olur diyorsanız oluyor işte.Bazı fakültelerde alttan 1 ders alma gibi değişik sistemler mevcut onu tercih etmeden önce araştırmalısınız.

    Şimdilik bu kadar arkadaşlar .Aklıma gelen başka birşey olursa eklerim.Hepinizin Hakkında Hayırlısı Olur İnşaallah.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crayz-DentisT -- 21 Temmuz 2016; 16:07:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hangi okulda okuyorsunuz? Çok istenmiyorsa da okunur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KTÜ de okuyorum. Çok istemiyorsa tercih edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Maddi külfeti çok. Pratik ağırlıkta ayrıca ilk 2 yıl tüm tıp fakültesi derslerini alıyorsunuz.
    Ayrıca eklemek isterim ki askeri düzen benzeri bir duzen var.1. Sınıfta ilk protez dersinde bölüm başkanı siz buraya general olarak girip er olarak çıkarırsınız demişti. Şimdi bakınca gerçekten öyle. Öğrenci sürekli eziliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Crayz-DentisT kullanıcısına yanıt
    hocam erciyes yazmayı düşünüyorum bilginiz var mı. bi de iş imkanı nasıl mezun olduktan sonra atama kolay mı maaş ne kadardan başlıyo?? Bi de el becerisi olmadan okunur mu
  • Hocam ktü 18.300 ile kapatmis benim siralamam 18.100 gelebilme sansi ne

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş ankara gazi felan oluyo ama el becerisi ne kadar gerekli becereöeyip bırakan çokmu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tıpla ortak noktaları nelerdir neler değildir?
  • ben de diş secmeyi düşünüyorum da acaba artıları eksileri nel...gjknds şaka şaka 3.sınıf zor mu bi de çıkmış soruları atacak mısınız yine yandexe?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdar4834

    Hocam ktü 18.300 ile kapatmis benim siralamam 18.100 gelebilme sansi ne

    Benzer durumdayim lutfen biri soylesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atg40 A kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı soru benim de bir de dus sınavı nasıl tus kadar zor mu geçemeyince ne oluyor ayrıca doktorluk gibi son sene hastanelerde misiniz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dis hekimliginde ilk yıl full sabun ve mumla dis yapacaksınız sonra cok az zamanınız olacak cunku yaptıklarınızı hoca beğenmeyecek ve sürekli tekrarlatacak kantinde her gun hastalarla oturacaksınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Crayz-DentisT kullanıcısına yanıt
    hocam maddi külfeti çok mu aşırı yani yıllık ortalama ne kadar olur
  • Hocam şimdiden almamız ve yapmamız gereken bir şey var mı abartılı olacak ama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tıpa geçiş yapanlar oldu mu KTÜ dişten?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serdar4834 S kullanıcısına yanıt
    Hocam ben 2013 girisiliyim 18.430 sıralaması ile girdim yalnız. Benim girdiğim yıldan önce 15 k ile kapatmıştı YÖK o yıl kontenjan yüklemesi yaptı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam dişçilikte gereken el becerisi doğuştan mı gelmeli yoksa pratik yaparak öğrenir miyiz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CD34

    ben de diş secmeyi düşünüyorum da acaba artıları eksileri nel...gjknds şaka şaka 3.sınıf zor mu bi de çıkmış soruları atacak mısınız yine yandexe?

    yandex bu yıl kapatacağım topluca mega ya geçtik dönem 3 olarak evet tüm çıkmış sorular dönem 2 ye göre kitapçık halinde toplandı arkadaşlarımızın yardımlarıyla. İsterseniz bana pm atın konuşalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Crayz-DentisT kullanıcısına yanıt
    Ata diş nasil bilginiz var mi aceba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bende ktu dis dusunuyorum maddi kulfeti oluyor derken ne kadar mesela ve uzman olmadan direk mezunken bir devlet hastahanesinde ne kadar maas aliniyor tanidiklariniza sorar misiniz internernette her yerde farkli bisey soyleniyor ayrica bu hiyerarsi olayi ktudemi var sadece anlamadim niye eziliyor ogrenci ve el becerimde yok ama.sonradan kazanmak.cok mu zor cevaplarsaniz cok sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Crayz-DentisT kullanıcısına yanıt
    hocam medipolün %50 burslu dişini düşünüyorum ama okulun %30 ingilizce olması beni korkutuyor ilk yıl hazırlık okuyup 5+1 olacakmış ama ingilizcem pek iyi değildir iyi bir hazırlık dönemi geçirirsem %30 ingilizce beni çok zorlarmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.