Şimdi Ara

Direksiyonu Çevirince Ses Gelmesi ( ses dosyası ekli )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
104.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    İnternette bu konuyu biraz araştırdım ama sesi tarif etmekte herkes zorlanmış ve değişik teoriler ortaya atılmış.2011 model hyundai i20 aracım özellikle direksiyonu sağa doğru çevirirken ses çıkarmakta.Bazan kendiliğinden kesiliyor.Sabah işe giderken ses gelmezken akşam dönüşte ses geliyor.


    Dosyayı indirmeden şu adresten dinleyebilirsiniz.

    http://www62.zippyshare.com/v/98917432/file.html

    Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.



  • silverspring S kullanıcısına yanıt
    Bu ses direksiyonu çevirirken, çevirmeye devam edildikçe geliyor ise;

    Direksiyon mafsalı, rotiller, rot başları gibi ön takım ve direksiyon elemanları kontrol edilmeli.

    Eğer ses, direksiyonu çevirirken ses geldiğinde sesin geldiği noktada direksiyonu sabit tutuyorken gelmeye devam ediyorsa;

    Direksiyon yağı seviyesi, direksiyon pompası, yağ hatları ve direksiyon kutusu test edilmeli.

    Bana biraz mafsal ya da direksiyon simidi altındaki trimlere bir sürtme ya da temas varmış gibi geldi ama çok seçemedim kayıttan.
  • Teşekkür ederim yarın aracı ustaya göstereceğim bu yazıklarınız genel olarak ne kadar mal olur.
  • Bu biryere sürtme sesine benziyo. Bence ustaya gitmeden aracın direksiyonun bağlı olduğu mile bir bakın alt tarafta paspasa takılıyor olabilir veya koruyucu plastiklerden dolayı bir yere sürtüyor olabilir. Yada direksiyonun hemen arkasında bir yere sürtüyor olabilir bunlara bir baktıktan sonra ustaya gösterin.
  • elektrikli direksiyon kutusundan geliyor gibi. 500-1000 tl yi bulursa önceden hazırlıklı olmak lazım. ama aracın garantisi vardır.
  • Arkadaşlar bilgilendirme yapayım ustaya gittim rotilde sorun varmış 40tl fiyat verdi , rot balan ayarıda yapalım dedi tabi benim araç bilgisi sıfır olduğundan tamam dedim yapalım.Rot balans ayarı rotiller ve işçilikle 160TL fiyat çıkardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silverspring -- 6 Ağustos 2014; 19:00:37 >
  • silverspring S kullanıcısına yanıt
    Düzeldimi kesildimi ses off 160 tl ne yav?
  • Arabadan anlamayınca iteliyorlar sanirim.Yolda arabayi ustayla denerken eski bir musterisinin arabasini denerken radara yakalandigindan ve haber vermediginden bahsetmisti.O an dedim kazik yiyecegiz ama tanis tavsiye ettigi icin birsey demedim artik.Rot balans ayarini yapip yapmadiginida bilmiyorum.Neyse gunah almayayim yaptiysa eywallah helali hos olsun.
  • silverspring S kullanıcısına yanıt
    SEFAKÖYDE TAMER USTA DİREKSİYON YAĞ KAÇAKLARINI DİREKSİYON TİTREMELERİNİN ELEKTONİK EPS LERİNİ DİREKSİYON SES GÜRÜLTÜLERİNİ DİREKSİYON AGIRLAŞMASINI VE FABRİKASYON DİREKSİYON AGIRLIĞINI BİLE YUMUŞATMA GARANTİSİ SERVİSİMİZDE ARAÇLARINIZIN ARIZASI YAG BASINÇ ORANLARI DİREKSİYONUNUZUN NE DERECEDE EMNİYETLİ OLUP OLMADIGI UZMAN EKİPLERİMİZCE KONTROL EDİLMEKTEDİR 0 539 255 09 71
  • Bu konu sayesinde ben de cozdum
    Direksiyonu cevirirken surtunme geliyordu ve ayagimda titresimi hissediyordum.
    Paspasi biraz geri cekince duzeldi tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nehirhidrolik N kullanıcısına yanıt
    Ey yönetim bu adamı niye uzaklaştırdınız kendi reklamını yapıyorsa yapsın, ne güzel böylece olumlu olumsuz eleştirileri buradan okurduk? Gerçekten işinin ehli mi değilmi, milleti ikiyüzlü olmaya itiyorsunuz. Başka biri gibi girip özelden reklam yapar.. Sizin ücret beklentiniz varsa birşey diyemem...
  • Arabada direksiyonu sağa veya sola çevirirken tak tuk diye ses geliyor arba dururken sıkıntı yok ama giderken ses geliyor acaba sorun nedir cevap verir seniz sevinir im

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabada direksiyonu sağa veya sola çevirirken tak tuk diye ses geliyor arba dururken sıkıntı yok ama giderken ses geliyor acaba sorun nedir cevap verir seniz sevinir im

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sn.Forum üyeleri herkese selam ,
    2017 model megane 4 marka aracımda direksiyondan geldiğini tahmin ettiğim bir ses var , kasisten geçerken yapmıyor çukura girince veya köprü geçişlerinde yolda hafif boşluk vardır veya araçlar kaymasın diye yola boşluk yaparlar o geçişlerde tıkırtı sesi geliyor , bu gün arabanın sağ lastiği yol kenarında su aksın diye oluktaydı direksiyonu çevirince cart diye ses geldi , bu ses herzaman gelmiyor ama arabadaki sesten insanın siniri bozuluyor. Servise mi götürsem yoksa sanayiye mi acaba , konuyuda bilmiyoruz öpmesinler durduk yere. Önerileriniz varsa şimdiden teşekkürler.
  • bozuk yollada z rotlardanda yapması muhtemel siz yine ustanıza bir gösterin
  • Bu gün sanayide daha öncede gittiğim rot balans ustasına gittim bütün ön takımı kontrol etti herhangibir yağ kaçağı oynama vs sorun yok dedi , aracın garantisi devam ediyorsa servise götürmemi ve amortisörlere baktırmamı tavsiye etti belki bu ses tkıkırtı oradan kaynaklanıyordur dedi , servis 15 gün sonraya randevu verdi (sanki çapada ameliyat olacaz) bakalım bu sefer bu sesin kaynağı inşallah çıkar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sn.Forum üyeleri herkese selam ,
    Aracı dün servise götürdüm bir gün kaldı serviste bütün ön takımı söküp direksiyon kutusu dahil bakımının yapıldığını , amortisör takozlarının yağlandığını söylediler , araçta değişiklik var mı ? Kısmen bir düzelme var ama sanki o ses hala var az da olsa var gitmiyo arkadaş lanet ses tam anlamıyla gitmiyor.
  • Direksiyonu çok düşük hızda hafif sağa kırınca sol önden garç gurç sesi geliyor bende bazen. Sizce hangi ön takım elemanı gümledi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam aradan yıllaaaar yıllar geçmiş. Ancak gönderdiğiniz ses kaydının aynısı benim araçta mevcut şu an. Viraj orta lastiğinden dediler, değiştirdim bir çözüm olmadı. Siz rotilleri değiştirince direksiyondan gelen o ses komple kesilmiş miydi hatırlıyormusunuz acaba


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.