Şimdi Ara

Direksiyon hidroliği keçesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar. Bugün aracımla ışıktan kalkarken araç bir anda servo lambasını yaktı ve hidrolik direksiyon sertleşti, arabanın sağ kapısının altından hidrolik yağı aktı.Çektim kenara servisi aradım. Aracın direksiyon hidroliğinin keçesi patlamış dediler. Şimdi daha önce başına böyle bir şey gelen varsa araç yetkili serviste ve bunun bana maaliyeti ne olur ? Bu arada araç seat ibiza 2006 model 1.4 tdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibiskom -- 10 Ağustos 2014; 1:10:27 >



  • ben servis olarak konuşmayayım once dış sanayıden bahsedeyım. Keçe sağlı sollu değişse parçalar simetrik değil bu arada. sağ ile sol birbirinden farklı bilezik gibi keçe işte. max fiyatı çifti 30 tl dir. ancak bu işin el emeği biraz zahmetli. aracı lifte kaldırıp alttan söküyor. 40 lira da emeğe alsa, 15 lira da 1 litrelik hidrolik yağı desen 80-90 lira max. ..

    Not: daha fazlasını vermek ahmaklık olur. servisten 250 liradan aşağı cıkamazsın
  • hortumlari kontrol ettinizmi.benimde basima gelmisti.arac 1 metre yurumeden direksiyon tas gibi olmustu.baktigimda,tum hidroligin bosaldigini gormustum.ertsi gun gunduz isikta inceleyince 1 ad hortumun yerinden ciktigini gordum.tampon izgarasinin arasindan elimi sokup hortumu emaneten yerine takmis,hidroligi doldurup tamirciye kadar gitmistim.tum masraf 1 kelepce,1 kutu hidrolik ve ustaya el emegi olmustu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de aynı şekilde sertleşti ama ben pompa bozulur diye çekici çağırdım. Direksiyon hidroliği maalesef akünün altından dolduruluyormuş o yüzden doldurup gitmek zor. Aşağıda keçe olmadığı için çok çabuk akıyor yağ.
  • Aracı servise ücretsiz çektirdim o yüzden artık ona sayarım. yapacak bişey yoktu araba Kadıköy rıhtımda kaldı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibiskom

    Aracı servise ücretsiz çektirdim o yüzden artık ona sayarım. yapacak bişey yoktu araba Kadıköy rıhtımda kaldı.

    Geçmiş olsun. Sonucu buradan paylasin lutfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında direksiyon keçesini en iyisi 5 lira etmez çünkü keçe fiyatları baya ucuz ama servis işin içine girince fiyatı artıyo o yüzden ne kadara çıkıcağını söylemek zor.
  • O keçe durup duruken patlamaz.
    Başka bir yerdeki hasar sonucu akıtmıştır.
    Bu durumdavdireksiyon takımı komple ele alınırsa minumum 750 TL

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Servis direksiyon pompası bozuk diyor. Ama ben aksini düşünüyorum. Servisten çıktım bugün 5 dk sonra yine aynısı oldu tekrar servise geri döndüm. Baktılar direksiyon pompası dediler. Fakat pompa bazen gayet güzel çalışıyor bazen de çalışmıyor. Ben olayın pompanın mekaniği ile ilgili değil de elektiriğiyle ilgiliyi olduğunu düşünüyorum. Biraz önce çalıştırdım 15 km yol yaptım tek bir sorun olmadı.
  • Keçe patlamamış zaten o akan da sanırım suymuş. Klima suyu olabilir dediler elime alınca yağ gelmişti ama o da nerden geldi anlamadım keçeler sağlam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibiskom

    Servis direksiyon pompası bozuk diyor. Ama ben aksini düşünüyorum. Servisten çıktım bugün 5 dk sonra yine aynısı oldu tekrar servise geri döndüm. Baktılar direksiyon pompası dediler. Fakat pompa bazen gayet güzel çalışıyor bazen de çalışmıyor. Ben olayın pompanın mekaniği ile ilgili değil de elektiriğiyle ilgiliyi olduğunu düşünüyorum. Biraz önce çalıştırdım 15 km yol yaptım tek bir sorun olmadı.

    Ya işte servisin eline düşmeyegör

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.