Şimdi Ara

DİNAMO

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar okulda maket bir baraj yapıp su akışıyla türbinleri döndürüp elektrik enerjisi elde edeceğiz. Çok büyük bir maket olmayacak yani elde edeceğimiz elektrik enejisi sadece su geçene kadar bir ampulu aydınlatsa yeterli. Tirbünleri dinamoya bağlayacağız ama bu enerjiyi üretmek için nasıl bir dinamo kullanmalıyım? Dinamo nerden bulabilirim ve türbinleri dinamoya nasıl bağlayabilirim ?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: kazdalfatih

    Arkadaşlar okulda maket bir baraj yapıp su akışıyla türbinleri döndürüp elektrik enerjisi elde edeceğiz. Çok büyük bir maket olmayacak yani elde edeceğimiz elektrik enejisi sadece su geçene kadar bir ampulu aydınlatsa yeterli. Tirbünleri dinamoya bağlayacağız ama bu enerjiyi üretmek için nasıl bir dinamo kullanmalıyım? Dinamo nerden bulabilirim ve türbinleri dinamoya nasıl bağlayabilirim ?

    bi tane motor bul.
    oyuncakların içinden çıkanlarda olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kazdalfatih kullanıcısına yanıt
    Oda parfümleri var otomatik 30dk bi fıslatan yerde kırık atılmış bir vaziyette buldum hemen oracıkta hallettim işimi motorunu aldım bir kaç şey aldım içinden sonra eve geldim tabi dişlilerle kullanıldığı zaman dişli 1 tur döndüğünde motor 17 tur dönüyor bu şekilde 12 volt elde ettim. Ama sadece motorunu alırsan 5mmlik ampullerden rahat yakarsın. Paralel bağlarsan 3-5 tanesini birden yakabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 2 Mayıs 2014; 20:06:54 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.