Şimdi Ara

DİKKAT ! TURK NET İŞ BİTİREMİYOR KOS KOCA 3 YIL (Fiber Gelemedi 30.05.2020 - 27.9.2023) (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
604
Cevap
9
Favori
33.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • kickboxer_18 kullanıcısına yanıt

    Hocam konudan bağımsız şöyle diyeyim. İstanbul hemen her yerinde havai fiber çekiliyor zaten foruma da yüzlerce fotoğraf eklemiştik bununla ilgili. Yani anlaşılan Kağıthane belediyesi bunu tercih etmiyor ama Kağıthane genelinde havai giden hatlar vardır yine de. Onları da söktürüyor mu acaba yoksa sadece yenilerinin mi çekilmesini istemiyor?

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    yoo söktürmüyor olanlar kalıyor. Türktelekom ve türksatta havai çekti bizim sokağa. Telefonda söylediğimde onların devlet firması bazı şeylerden muaflar dedi açık açık :)

  • Valla hocam bilmiyorum inan ki. Bu meseleyi çözmek için adım adım gitmek lazım. Evvela belediyeden yazılı bir yanıt alınır misal. Sonra Turknet ten yazılı bir yanıt alınır. Bunlarla BTK ya başvuruluır, baktın ki memnun olmayacağın bir cevap çıktı. İtiraz süreçlerinin sonrasında KDK ya taşınabilir konu BTK yanıtının ardından. KDK da da hem belediyeyi hem BTK yı seçersiniz kurum listesinde misal. Böyle bir yol izlenebilir.


    Bu arada Turk Telekom ve Turksat ın kamu kurumları ile doğrudan ilişkisi mevcut. Mesela ilçenizde bir yere sağlık ocağı/okul/kamu kurum veya kuruluşu yapıldığını düşünün, Türksat ve Telekom buranın internetini sağlamak zorunda. Yani sağlayamıyorum, işte belediye havai izin vermedi, imar planında yol değil kazamıyorum vs vs gibi nedenler öne sürülmeden oranın bağlantısı yapılmak zorunda. Bazen kurumlar diğer operatörlerle de anlaşma yapabiliyorlar bu işler için.


    Bunun gibi bir şey var mıdır misal sonradan çekilen yerlerde bilmiyorum. Yoksa bile size verilen bilgide bir yanlışlık yok çünkü Türksat zaten devlet kurumu, Telekom da şu an varlık fonunda. Evvelinde de devlet hissesi var idi.


    İki kuruma yüklenmiş ödevler var, kamu kurum ve kuruluşlarına bağlantı sağlamak zorunda misal dağın başında da olsa. Ancak bir bilgi daha vereyim yeri gelmişken mesela Genelkurmay ın sınır birliklerinin çoğunda Turkcell baz istasyonu var. Onların farklı bir iş birliği olabilir tam detayını bilemeyiz. Sen nereden biliyorsun der isen eğer, birincisi kardeşim sınır karakolunda askerlik yapmıştı ve onların karakoldaki baza bakmaya Turkcell in geldiğini söylüyordu bakım onarım vs için. İkincisi ise eski Milli Savunma Bakanı Turkcell ile işbirliklerimiz var demişti ama bu iş birliği sadece baz noktasında mı başka iş birlikleri de var mı onu bilemeyiz tabi.


    Mesela bir dağın başına bir kurum veya kuruluş bir yer inşa ediyor bir bakıyorsun sayısız adet direk, bilmem kaç metre kablo çekiliyor. Gerçi artık kablosuz ağları da kullanıyorlar bu gibi durumlarda, yani bazları diyorum.



    Olabiliyor böyle şeyler yani hocam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 6 Ekim 2023; 14:23:35 >




  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.