Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ HAKKINDA ACİL BİLGİ LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben mekatronik (önlisans) mezunuyum ve şu anda işletme fakültesinde son dönemimi okuyorum. bu dönem bitince lisans mezunu olacağım. DGS ye girip İÜ Endüstri Müh. (uzaktan eğitim) e yerleşmek istiyorum.

    Sorum şu ki; DGS ye girme hakkım var mı? yani başvuru yaptığımda beni önlisans mezunu olarak mı sayacaklar yoksa hayır sen lisans mezunu olacaksın mı diyecekler.

    2.si ise DGS ye başvuru hakkımın olması için su an okuduğum lisans programını bırakmam yada dondurmam mı gerekli. Yardımcı olursanız çok sevinirim.



  • DGS ye girebilirsin aöf ten mezun olsan dahi ama en önemlisi askerliğini tecil ettiremezsin askerden sonra endüstrü mühendisliğine devam edersin.
  • Cok sukur askerlik gibi bi derdim yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aöf mezun olman DGS DEN TERCIH YAPAMAZSIN ANLAMINA GELMEZ. dgs ıle muhendıslıge gece bılırsın. sadece kpss olarak lısanssa gırmen gerekır buda senın bahsettıgın konuyla alakalı degıl zaten.

    askerlık konusuna gelınce zaten senın ıcın sıkıntı yokmus da belkı konuyu tıklayıp okuyan arkadaslar ıcın bırsey yazıcam. bıldıgım kadarıyla yazıyorum bı ara baya arastırmıstım.

    lısans mezunu oldugunuzda tekrar baska bır lısans programı kazanıp okuya bılırsınız. takı 29 yasınızın bıtırdıgınız yıla kadar. hatta yuksek lısnasta yapa bılırsınız. ancak lısans mezunu olan bır kısı bıtırdıkten sonra tekrar 2 yıllık bır bolum kazanırsa o zaman askrlık tecıl olmaz.

    sadece bılgı olsun dıe yazdım. duzelkmek yada kesın bılgı sayıbı olan arkadaslar varsa yaza bılırler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.