Şimdi Ara

Dijital Yayın mı , Analog yayın mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
4.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • digital yayını bağlat sen
  • tavsiyem apartmandaki sistemin değiştirilmesi ve receverlar yerine buraya resmini gönderdiğim multiswich sisteminin kurularak bütün katlara dijital alıcı bağlanarak yüzlerce kanal alacak hale getirilmesi. sizin halen kullandığınız sisitem oldukça eski analog zamandan kalma bir sistem, o zamanlar fazla yayın olmadığı için 16 20 tane profesyonel receiver çatı arasına kurulur ve UHF bandından kablo ile katlara çekilir ve TV'ye direk bağlanarak izlenirdi.

    kullandığınız sistem 95 li yıllarda digital yayınların çoğalması sebebiyle güncelliğini tamamen kaybetmiştir ama anlaşılan o ki apartman sistemi değiştirmek yerine bir iki tane dijital receiver daha eklemiş sisteme, sizin bu 16 kanalı izlemek için analog bir TV almanız gerekiyor.
  • bu sistem madem eskiyse neden uydu sistemleri satan yerler hala apartmanlar için headend sistemi öneriyorlar.bu sistemde 50 kanal izlemek mümkünmüş.ayrıca receiver kullanılmıyormuş.headend denen bir aletle receiver olmaksızın dijital sinyal , ufh / vhf tv sinayline dönüştürülüyormuş.internetde bütün sitelerde bu sistemi gördüm...
  • @Fear_is_the_key

    arkadaşım kendin söylüyorsun zaten 50 kanal maksimum izlenebiliyor diye çünkü UHF bandının genişliği daha fazlasına müsade etmiyor, diğer sistemde multiswichli sistemde ise 4 tane anten olduğunu varsayarsak,

    Türksattan 190 civarında TV radyo,
    Hotbird'ten 700 civarı TV ve radyo
    Hispasattan 250 civarı TV ve radyo

    ekstra koyulacak başka bir uydudan da yine en az 100 kanal daha

    1240 tane TV ve Radyo kanalı izlersin şifreli ve şifresiz olmak üzere, işte farkı burada, diğer ise daha ucuz maliyetl bu işle laf olsun diye ilgilenenler için yapılmış daha ucuz maliyetli bir sistem. senin hangi kanalı izlemek istediğin değil çoğunluğun tercih ettiği 50 tane kanalı izleyebilirsin. senin sisteminde dil değişikliği yapılamaz ama multiswich sistemi ile evine bağladığın dijital receiver ile bunu rahatlıkla yapabilirsin,


    daha birçok farklılıkları var sistemin ama başlıcaları bunlar anlatabildiğimi umuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sgerrard -- 14 Ekim 2005, 17:05:32 >




  • [Deleted by Admins]
  • @seggard
    arkadaşım biliyorum zaten o sistemin çok iyi ve avantajlı olduğunu , keşke yapsalarda ben de receiver alsam ama 180 daire var hepsini ikna edemezsin.benim demek istediğim bu headend denen olayın her yerde olması ilginç geldi bana eski bir teknoloji olmasına rağmen...
  • Birşey diyeceğim digital çıkış veren receiverlar var. (DVI veya YUV şeklinde.) QualiTV 1080 diye aratın googleda. TV'nizde bu girişlerden varsa gerçekten digital izlersiniz.
  • Seçimli mrk.sistem artık kullanışlı değil. Ancak resmi-askeri alanlar veya lojmanlar için uygun. Oda abonelerin istenilen kanalalr dışında izlemesinin önüne geçmek için.
    Sİtenizde 180 daire olduğuna göre yeni kurulacak mrk.sistemin daire başı maliyeti çok az olur. İkna olmamaları için hiçbir sebep yok.




    quote:

    ben digitali eskittim şuan avrupadan yayın yapan 2 uydudan high definition yayın alıyorum 2006 dünya kupasınıda hem 16/9 formatında hemde high definition olarak izleyeceğim artık digital yayın devri kapanıyor

    Bir analog hdtv yayının uydudan yayın yapabilmesi için kaç tp lik bant genişliğine ihtiyacı olur haberin var mı? Resmin satır yada nokta gibi özellikleriyle analog ve dijital işlemeyi karıştırıyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deheci -- 15 Ekim 2005, 1:19:55 >
  • Ya bişey soracam, aklıma takıldı, şuan apt. içi tesisat analog olduğu için bu yönteme başvurmuşlar, şimdi bu apt digitale geçince her daireye tekrar kablolama gerekeck... değilmi yoksa ben yanlışmı biliyorum yada düşünüyorum? Eğer doğru düşünüyorsam 180 daire az rakam değil apt. içi kablodan geçilmez olmazmı?
  • 180 daire tek binada değildir. Apt. şeklinde olacağı için her binaya ayrı mrk.sistem yapılır. Kablo mutlaka değişecektir. Tlf. elektrik nasıl döşeniyorsa bunada bir yol bulunur, kapıdan olmazsa pencereden çekilir
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sgerrard

    receviera gelen yayın dijital ama Tv de gördüğün yayın analog çünkü henüz digital yayınları işleyebilen bir televizyon üretilmedi.

    180 değil 580 daireye bile bağlanabilir. kullanılan sistemi şöyle açıklayayım sana, bir veya daha fazla sayıda anten, antenlerin ucunda altband vertical ve horizontal üst band vertical ve horizontal olmak üzere 4 tane çıkışı olan bir LNB'den multiswich denilen bir sisteme giriş yapılıyor, multiswich ise bu ayrık frekansları birleştirir ve amplifiye ederek dağıtım sağlar 8 ve 16 lı şeklinde, multiswichler birbirlerine de bağlanabilirler bu sayede dağıtım olayı genişletilebilmektedir.

     Dijital Yayın mı , Analog yayın mı?


    aletin üst kısmından LNB'den gelen 4 ayrı bandtaki yayın giriliyor, yanlardan multswich tarafından birleştirilmiş frekanslar kablolar aracılığı ile dairelere çekiliyor ve alt bölümde de gerekli olması halinde cascad yapılarak diğer multiswiche aktarım yapılıyor.

    Konuya biraz yabancıyım beni aydınlatırsanız sevinirim
    Bizim siteye de(6 blok 21 daire=126 daire)
    merkezi sistem kurulması düşünülüyor.
    Her odada eskiden çekilmiş coax kablolar var.
    öğrenmek istediğim her odada istenilen kanalı(farklı kanallar) seyredebilmek için nasıl bir sistem kurulacağı




  • kablolar RG6 ise uydu yayınlarının taşınması için de uygundur daha uzun mesafelerde RG6U veya daha kaliteli kablolar kullanılması gerekiyor, kablonuz RG6 ise ucuzndaki konektörleri değiştirmeniz yeterli olacaktır F konektör ile değiştirliecek. Yukarıya da dijital yayını bölüp dağıtmakta kullanılan resimde gösterdiğim tipte multiswichler gerekiyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sgerrard

    kablolar RG6 ise uydu yayınlarının taşınması için de uygundur daha uzun mesafelerde RG6U veya daha kaliteli kablolar kullanılması gerekiyor, kablonuz RG6 ise ucuzndaki konektörleri değiştirmeniz yeterli olacaktır F konektör ile değiştirliecek. Yukarıya da dijital yayını bölüp dağıtmakta kullanılan resimde gösterdiğim tipte multiswichler gerekiyor.

    tesekkürler
  • Ben askeri bir lojmanda oturuyorum. dev gibi 4 tane çanak anten olmasına rağmen normal antenle alınan kanallara ek olarak sadece cnbc-e moviemax yeşilçam tv gibi yerli kanalları izleyebiliyorum. O çanakların ne işe yaradığını da anlamış değilim. Ben de tam dijital tv kartı almak üzereydim ki elimde kalacaktı kart. Sayenizde anladığım kadarıyla ben bu lojmanda oturduğum sürece dijital tv kartı bir hayal. (balkona kendi anten sistemimi de kuramıyorum malum nedenlerden). Bu sansürcü zihniyetten 10 asır geçse de kurtaramayız biz paçayı.
  • Türkiye'de bu sansürcü zihniyet bazı kurumlarda var, 4 tane anten ne işe yarıyor tam anlamadım söz ettiğin kanallar yerli kanallar, demek ki diğer antenler boşta onları kullanabilirsin belki bir şekilde.
  • sgerrard üstad sözünü ettiğim antenler binanın bahçesinde duruyor. çapları 2-3 metre falandır heralde. ben de ne işe yaradıklarını anlayamadım, dediğin gibi yerli kanallar ve dijitürk'ün bir iki kanalı, lig tv falan var. deheci'nin yazdığı seçimli merkezi sistem heralde bizim binanın sistemi. bana önerebileceğin bir teknik varmı acaba dijital tv kartı kullanabilmem için.
  • yok
  • arkadaşlar bana headend ve kablo tv dağıtımı hakkında profesyonel bilgi vercek kimse yokmu
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.