Şimdi Ara

Dijital Piyano Tavsiyesi (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
3
Favori
18.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet o konu da var haklısınız. Deneme şansınız yok sanırım ama zaman ayırıp denerseniz aklınız kalmamış olur.

  • Bugün kawai kdp 120, roland 102, roland 501 denedim. Kawai ses olarak güzel, roland tuşe olarak güzel ancak ses azcık cılız. Roland 501 ise ses ve tuşe olarak çok daha tahmin edici gibi geldi. Kawai 15 bin TL, roland 102 13.200 TL, roland 501 18 bin TL. Yine karar veremedim. Hala casio AP 470 deneyemedim, ama sanırım casio almayacağım. Nedense kimse pek öneriyor. Karar vermek gerçekten zormuş.
  • silent_ship S kullanıcısına yanıt

    Başlangıç için en önemlisi ses-fiyat-aplikasyon bence. Daha önce hiç tuşlu çalgı çalmayan biri için tuşenin çok önemli olmadığını düşünmeye başladım(benim gibi acemi olanlar için yani). Sesi mekanik olduğunu çok da belli etmesin, fiyatı uygun olsun ve eğitici-kullanışlı aplikasyonları olsun, bunun için de tabletle bluetoothdan bağlanabilir olsun.


    Tuşe olayı başlangıç seviyesinden sonra önemli olmalı- ki başlangıç seviyesi çok uzun bir süre alabilir. Benim 2 yıldır acemiliğim devam ediyor mesela 

  • barsoy kullanıcısına yanıt

    Bugün roland rp501 aldım. Umarım memnun kalırım. Bakalım deneyip göreceğiz.

  • selam herkese

    konuya uzak olanlar için cidden sıkıntılı bir süreç. bizim de ufaklık için piyano alma durumumuz doğdu, bir kaç aydır ders alıyor, 6 yaşında, hocası ilk başlarda henüz almayın daha çok erken derken, son zamanlarda, mutlaka alın artık kendini geliştiremiyor evde pratik yapmadığı için demeye başladı. mecbur araştırmaya başladık biz de.


    dore müzik, Yamaha ydp 144 ü önerdi, Zuhal ise kawai 120' yi. zaten neredeyse herkes de aynı ikili arasında kalmış durumda.


    YouTube da onlarca video izledim, hem videolarda hem de video altı yorumlarında hep kawai üstünlüğü var sanki. tam karar veriyorum alayım hemen kawai' yi diyorum, sonra son anda, ama karşısındaki de Yamaha, 1 kere alınacak, olmuşken o olsun diye düşünmeye başlıyorum :)))) her şey sarpa sarıyor, cidden çok sıkıntılı bir durum.


    aslında kawai' yi alacağım her halde ama biraz gaza ihtiyacım var :))


    ustalara soru, ne yapayım :)))





  • renzokuken kullanıcısına yanıt

    Ustaların giriş seviyesi ile pek ilgisi olmaz da şuna dikkat çekmek isterim kdp120.nin dengi ydp144 değil zaten. Yamahanın daha pahalı olması yanıltmasın sizi. Bu TR.ye has bir durum. Avrupada benim hatırladığıma göre kawai daha pahalı.Ydp164 le karşılaştırma adil olur. O yüzden listenizde ydp164 yoksa kawai.yi alın geçin

  • barsoy kullanıcısına yanıt

    cevap için çok teşekkürler. maalesef piyano konusunda hiçbir bilgim olmadığı için sadece satıcıların önerileri ile kısıtlıyım.


    durumumuzu anlattığımda biri kdp 120, diğeri ydp 144 tavsiye ettiği için bu 2 model arasında kaldım, yoksa bildiğimden değil.


    ydp 164e baktım, yorumları gerçekten çok iyi, ama fiyatı da çok iyi, hep böyle miydi bilmiyorum ama hepsiburadada, 25 binden, trendyolda 20 binden başlıyor. eğer kawai 120 nin karşılığı o ise, o zaman kawai fiyatı baya avantajlı hale geliyor.

  • renzokuken kullanıcısına yanıt

    Selamlar. Aynı sıkıntıyı ben de yaşadım. Uzun araştırmalarım, YouTube da bolca inceleme videoları izlemeleri, farklı Zuhal müzik mağazalarında ve başka müzik mağazalarında çalışanlara da danışarak nihayetinde roland rp501 aldım. Umarım memnun kalırım. Zuhal müzikte gidip denedim, kawai kdp120 ile karşılaştırdım. Tuşesi ve sesi çok daha hoşuma gitti. Piyano uzmanı değilim bu arada. Ayrıca Roland markası bu işin mucidi ve klavyeleri çok iyi, bir sürü dijital müzik aleti yapıyor, bunu da iyi yapmıştır diye düşündüm. Bilemiyorum, kawai 120 den daha çok hoşuma gitti sesi (ses olayı tamamen zevke kalmış bir şey, her marka farklı bir akustik kuyruklu piyanoyu modellemiş, ses olarak herkes farklı piyanonun sesinden hoşlanıyor, piyanoyu dinlemek lazım.) İkinci elde roland hemen hemen hiç görmedim, (ben bakarken öyle idi) Yamaha ın üst modelleri harika ama çok pahalılar. Bence gidip roland 501 hatta roland 102 dahi deneyin derim Zuhal müzikte. Güzel kampanyası var şu sıralar. Zuhal müzikteki arkadaş, Zuhal müziğin bazı şubelerinde bulunan akademilerinde de roland 501 kullandıklarını söyledi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silent_ship -- 11 Şubat 2022; 3:58:39 >




  • Bak şimdi pearl river'ı ilk defa duydum diğer konuda. Fiyat hakkaten iyiymiş diğer markalara göre. 512 polifoni biraz abartı gibi geldi gerçi, eskiden fotoğraf makinelerine interpolasyonlu yüksek çözünürlük sayıları yazarlardı; onun gibi değildir inşallah. Yalnız dünyadaki piyano pazarının %30una sahip bir firmanın ürünlerinin nasıl hiç yorumu incelemesi olmaz anlamadım. Hiç yok.
  • merhaba, mesajınızı biraz geç gördüm ne yazık ki :/


    Hepsiburada dan 14bine kdp120 aldık, ürün geldi, kurulumunu yaptık. yanında tabure ve kulaklık göndermemeleri dışında şu an için sıkıntı yok :) tabure ve kulaklık için girişimlerim devam ediyor bakalım nasıl sonuçlanacak :)


    @barsoy evet ydp164 e baktım da baya farklı fiyatları gerçekten, bu nedenle ydp 144 - kdp 120 arasından dediğiniz gibi kdp120 yi seçtik. sanırım bu fiyat aralığındaki piyanolara göre bir tık daha iyi.

  • renzokuken kullanıcısına yanıt

    Kulaklık satıcı dükkanın hediyesi, olabilir de olmayabilir de. Ama tabure fabrikasyon olarak piyano kutusundan çıkıyor zaten, KDP110'da öyleydi. O nasıl çıkmadı anlamadım?

  • Merhabalar iki piyano dan hangisini almalıyım
    Roland FRP-1 Digital Piano Bundle 550$
    Casio PX-770 Premium Digital Piano Bundle 850$
    Hiç anladığım bir şey değil çocuklar kullanmak istiyor
  • muvakkit kullanıcısına yanıt

    İkisi de az para değil. 12 bin bandında roland RP102 vardı. Ben bakmıştım, güzeldi. Ben de pek anlamam pşyonalardan, güzel indirimi var diye roland rp501 aldım geçtim, sanırım rp102 nin bir üst modeli. Mukayese ettim ama anlamadığım için çok kurcalamadım doğrusu. Hatta Casio da bakmıştım. Bence gidip deneyin kendiniz.

  • öncelikle Casio dan uzak durmanızı tavsiye ederim..csd125 dediğiniz ürüne baktım org gibi 5 kuruş etmez.casio çok büyük bir marka olmadığı halde pahalı bence. şahsi olarak roland piyanoyu beğeniyorum rp302 var bende fakat üretimi kalkmış sanırım yerine rp501 gelmiş. yamaha serisini kullanmışlığım var ydp serisinin altı düşünülemez ydp serisinide eh işte diyebilirim.

  • renzokuken kullanıcısına yanıt

    fiyat önemli buruda, fiyatlar aynı ise kawai kdp120 derim ama yamaha daha ucuz ise yamaha ydp144 olabilir kötü değil.

  • Bazen piyano seçiminde bunun sesi mat, bunun bas, bunun parlak , bunun ekosu güzel diye incelemeler görüyorum. Özellikle almancı bir arkadaş var youtube.da piyano inceleme videoları çekiyor. Burda tartıştığımız ürünler dijital ürünler olduğu için sesin tınısının pek önemi yok bence; çünkü mesela kendi piyanomda(kawai'nin başlangıç modeli) 6 çeşit piyano sesi var. Bunların haricinde kawai'nin kendi virtual technician diye bir aplikasyonu var, her türlü ses ayarını, damper , yankı, parlaklık, pedal hassasiyeti,hatta kulaklık sesi vs ayarını yapabiliyorsunuz. Otomatik ayarlar olduğu gibi manuel ince ayarlar da var. Herhalde diğer markalarda da böyle ayarlar vardır.


    Ama tuşe olayı ayrı. Dijital Piyanonun fiyatını artıran şey genelde bu. Tuşe ne kadar hassas ve gerçek hissiyatı veriyorsa fiyat o kadar artıyor. Bunu piyanoyla biraz haşır neşir olmuş kişiler farkedebilip eksikliğini hissedebilir. O yüzden geçici heveslilerin tutup da üst segment- sadece konser piyanistlerinin fark edebileceği- mesela kawai CA serisi gibi bir piyano almasına gerek yok bence.


    Para derdi yoksa tabi bunların önemi yok, ama para derdi olmayan adam zaten burda fikir danışmaz.





  • Söylediklerinize katılıyorum. Bir de ses olayı tamamen kişisel zevke kalmış bir durum. Kimisi a markasının ses tonunu severken bir başkası b markasının tonundan hoşlanabiliyor. Ben seçimimi yaparken markanın alt yapısına, markanın bilinirliğine, markaya olan güvene, kalitesine ve tabiiki tuşesini bakarak karar vermiştim. Ve bu konuda beni en çok tatamin edecek olan piyanonun almış olduğum piyano olacağına karar vererek almıştım. Tabii indirimde olması da önemli bir faktördü. Alacaklara tavsiyem, gidip deneyip kendileri karar vermeleri olacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: silent_ship

    Söylediklerinize katılıyorum. Bir de ses olayı tamamen kişisel zevke kalmış bir durum. Kimisi a markasının ses tonunu severken bir başkası b markasının tonundan hoşlanabiliyor. Ben seçimimi yaparken markanın alt yapısına, markanın bilinirliğine, markaya olan güvene, kalitesine ve tabiiki tuşesini bakarak karar vermiştim. Ve bu konuda beni en çok tatamin edecek olan piyanonun almış olduğum piyano olacağına karar vererek almıştım. Tabii indirimde olması da önemli bir faktördü. Alacaklara tavsiyem, gidip deneyip kendileri karar vermeleri olacaktır.

    "Bir de ses olayı tamamen kişisel zevke kalmış bir durum. Kimisi a markasının ses tonunu severken bir başkası b markasının tonundan hoşlanabiliyor"


    İşte dijital piyanoda bunun pek önemi kalmıyor. Zaten sesi istediğiniz gibi değirirebiliyorsunuz. Piyanonun kendisinde bu ayarlar yoksa bile eğer midi bağlantısı varsa pc yada tablete bağlayıp istediğiniz tınıda ses elde edebiliyorsunuz. Yani piyanoyu midi klavye gibi kullanmak mümkün.





  • barsoy kullanıcısına yanıt

    Böyle bir şeyden hiç haberim yoktu. Benim piyano da var mı öyle bir şey bilemiyorum. Umarım vardır, ara sıra kurcalarım değişik tınılar için.

  • https://www.hepsiburada.com/kurzweil-ka130-sr-gulagaci-dijital-piyano-p-HBV00000GMIKN


    şu ürün 10 bin bandında nasıldır acaba bilgi verebilecek olan var mıdır ?

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.