Şimdi Ara

Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] (13939. sayfa)

12 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 21 Misafir - 30 Masaüstü3 Mobil1 Android
5 sn
349.794
Cevap
2.720
Favori
21.323.699
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
571 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • bak sen şu steame oradan para alma buradan alma resmen hayrına çalışıyorlarmış garibim Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 

  • Epic üzerinden frostpunk'ın genişleme paketlerini almayı düşünüyoruç. Ama Game of the year edition mı yoksa season pass mi almalıyım bilemedim ? ikisinde de ek paketlerin olduğu yazıyor ama arada 20 lira oynuyor yaklaşık olarak. Sadece 3 genişleme paketini istiyorum. Hangisini almalıyım ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hakimichi-kun

    Bu iddianın kaynağını paylaşabilir misiniz? Bana "keylerden" ücret alınmadığı için ortalama gelir kalemi o ürün başına o kadar düşüyor gibi geldi. Açıklamasını merak ettim.



    Alıntıları Göster
    Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]partner.steamgames.com
    Steam Keys (Steamworks Documentation)
    https://partner.steamgames.com/doc/features/keys

    While there is no fee to generate keys on Steam, we ask that partners use the service judiciously.


    Hocam kisacasi sistemi suistimal etmediginiz surece steam extra ucret almiyor. Tabii steam nasil bir oran kullaniyor bilmiyoruz. ornek olarak steam de 100 adet satan oyun 20den fazla key olusturamiyordur belki.


    tek kistas suistimal etmemek.


    Bu resim apple v epic davasindan

    Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]



    Bu haber sitesinden ise bedava olusturulan steam key leri ile ilgili ( 2019 haberi)


    Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]
    Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]ars technica
    Why Valve actually gets less than 30 percent of Steam game sales
    https://arstechnica.com/gaming/2019/04/why-valve-actually-gets-less-than-30-percent-of-steam-game-sales/




  • jacquerr kullanıcısına yanıt
    Oyuna sahipseniz Season Pass almalısınız tabi ki. Game of the Year sürümünün içeriğinde oyun ve season pass bulunuyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaslar Mortal Shell oynayanlara bir sorum soracak


    Oyun soulslike olarak nasil? Demosuydu sanirim cikmadan once begenmemistim fazla. fakat oyunu sonradan da takip etmedim Sanirim bir de dlc gelmis, indirim zamaninda almaya deger mi?

  • Steam envanterinde sınır var mı? 40 sayfa yani 1000 eşya diye bir yerden duydum ama aslı var mı?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: GATIRCAN

    Steam envanterinde sınır var mı? 40 sayfa yani 1000 eşya diye bir yerden duydum ama aslı var mı?

    Hocam csgo icin 1000 limit varmis. buyuk ihtimal her oyun icin 1000 slot veriyordur


    Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]
    Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]help.steampowered.com
    Steam Support :: CS:GO - In-game Items
    https://help.steampowered.com/en/faqs/view/4F31-54C2-B394-AF9A
  • Onvious kullanıcısına yanıt

    17,5 liraya +1000 tane daha yer için depo satıyorlar CS GO da. Her şeyi paraya dökmüş adamlar Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GATIRCAN -- 11 Eylül 2021; 17:45:15 >
  • Alan Wake Remastered'in Epic Mağazasındaki fiyatında düzenlemeye gidilmiş.218 TL den satışa çıkmıştı yeni fiyatı ise 49 TL olmuş.Fiyat düzenlemesi sonrası desteklenen diller arasında Türkçe yine mevcut ve oyunun kendi sitesine girip baktığımda Remastered sürüme eklenen iki yeni dilden birisinin Türkçe olduğu yazılmış.Buna göre Epic'teki Türkçe desteğinin olması hata değil ve Remastered sürüm resmi olarak Türkçe altyazı desteği ile geliyor.Oyunun yayıncısı Epic Games olunca Steam'e gelip gelmeyeceğinin bilinmemesi ve gelse bile bir yıl beklemek gerektiğinden dolayı yeni fiyatıda epey uygun olunca Epic'ten Remastered sürümünü aldım.2012 de çıkan orjinal oyunu Steam'de oynamıştım fakat daha iyi grafiklerle ve elbette Türkçe olarak oynamak daha iyi bir deneyim olacaktır.Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 


    Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]




  • Onvious kullanıcısına yanıt

    Söylediklerinizin hepsi farazi şeyler (büyük ihtimalle, getirmezler, şöyle yapmazlardı gibi), kişisel düşünceleriniz gibi duruyor, hiçbirinin kanıtı yok, Epic'in paylaştığı rakam dışında, ki o bile teyide muhtaç çünkü Epic dava dosyasında tam olarak %10.7 ile ilgili ne iddiada bulunmuş bütün dava dosyasını okumak lazım.


    Bahsettiğiniz şirketler Steam Key kullanmıyor demişsiniz, eski tüm Ubisoft-EA-Activision oyunlarının Steam Keyleri mevcut.


    Örnek olarak;


    Ubisoft: Eski AC oyunları


    EA: Mass Effect 1-2 / Dead Space 1-2 / Crysis 1-2 / Battlefield BC 2 vs. (Humble Origin Bundle'da hem Steam hem Origin keyleri verilmişti, unutmuş olamazsınız)


    Activision: 3-4 sene önceye kadar bütün Call of Duty oyunları sadece Steam'de satıldı ve CD-Key olarak da satıldı.




    Satılan oyun miktarına göre komisyon düşüyor zaten, hiçbir zaman sabit %30 ya da %20 alınmıyor. Ayrıca yine geçtiğimiz yıllarda Steam'in bazı oyun dağıtımcılarıyla özel anlaşmalar yaptığı ortaya çıkmıştı. Yani demek istediğim, %30 komisyon Steam'in maksimum aldığı komisyon. Kimse Steam'e her oyun yapımcısından %30 alıyor demiyor ama bazı ekstra durumlarla bu komisyon %30'a kadar çıkabiliyor ve bunun oyun yapımcılarına zarar verdiği gibi sektöre de çok büyük zararlar verdiğini söylüyor.


    Banner'dan ek komisyon alınmıyor demişsiniz, bunu nereden duydunuz bilmiyorum ama geçen sene ya da ondan önceki sene bir firma bu Steam'de banner'a reklam verme ile ilgili açıklama yapmıştı, banner'da yer almasını istediklerinde banner'da kaldığı sürece %30 komisyon talep ettiğini söylemişti Valve'in.


    Önerilen oyunlar için de, o listede yanlış hatırlamıyorsam sadece 10 oyun gösteriliyor, tabii sonradan Steam'in yapay zekayı devreye sokmasıyla artık oyun tarzınıza göre 10 oyun listeliyor yani herkeste farklı bir liste görülebiliyor. İndirim döneminde on binlerce oyun indirime giriyor. Ben de bu konu hakkında farazi konuşacağım yani elimde net bir kanıt yok ama bildiğim kadarıyla önerilen oyunlar menüsünden eğer bir oyuna tıklayıp satın alırsanız, Steam oradan ekstra komisyon alıyor diye biliyorum. Sonuçta arka planda bir yapay zeka çalışıyor ve artık günümüzde en çok para eden şey kişisel verilerimiz ve tercihlerimiz. Bu sebeple Steam'in böyle bir şeyden ekstra ücret talep etmeyeceğini hiç sanmıyorum. Mesela şu an kontrol ettim, bana önerilen listede bazı oyunlar benim hiç oyun tarzıma hitap etmiyor, o türde Steam'de hiç oyun oynamadım ama Steam bana bu oyunları da öneriyor. Ama söylediğim gibi sadece bu konuda emin değilim, farazi konuşuyorum, çünkü şu ana kadar hiçbir firma görmedim yapay zeka geliştirip ücretsiz olarak sunan. (Google Maps ve Translate var diyeceklere önceden belirteyim, şahıslar için kullanımı ücretsiz ama firmalara ve kurumlara bu hizmetler ücret karşılığı satılmakta.)





    https://steamcommunity.com/groups/steamworks/announcements/detail/1697191267930157838


    Şöyle bir link buldum 2018 yılına ait, burada bile değişen yeni gelir paylaşımıyla (yani bundan önce daha fazlaymış) 10 milyon doların üzerinde %75 / %25 ile başladığını belirtiyor. 10 milyon doların EA, Ubisoft, Activision gibi büyük oyun yapımcıları ve dağıtımcıları için çerez parası olduğunu belirtmeme gerek yok sanırım.


    Uzun lafın kısası, Epic davasında %10.7'lik bir rakam görmüşsünüz ama sanırım dava dosyasını tam okumamışsınız. Muhtemelen detaylı okuyunca aslında Epic'in söylemek istediği şey çok farklı bir şeydir.






    EDIT: Yukarıda Hakimichi-Kun'a verdiğiniz cevabı şimdi gördüm. Bilmiyorum İngilizceniz var mı ama orada yazanı size söyleyeyim.


    Steam, Epic Store %12 komisyonla sektöre girene kadar yıllarca %30 komisyon aldı, ardından %20'e düşürdü ve ORTALAMA KOMİSYON %10.7'ye düştü.


    Ortalama komisyon farklı bir şeydir, Steam'in büyük oyun yapımcılarından aldığı komisyon farklı bir şeydir, bu mantığı kurmak çok zor olmasa gerek.


    Bunun da sebebi şu, Steam indie yapımcıların bazılarından belirli bir satışa kadar hiç komisyon almıyor, bazılarından çok küçük bir komisyon alıyor. Ayrıca yukarıda da belirttiğim gibi, Steam'in zaten bazı dağıtımcılarla da özel anlaşması olduğu ortaya çıkmıştı.


    Tüm bunların üzerine, %30 komisyon aldığı firma da var, hiç komisyon almadığı firma da. Yani orada söylenen %10.7'lik ortalama kesinti, Steam'in toplam sattığı oyunlardan elde ettiği paranın, oyun dağıtımcılarına verdiği paraya oranıdır.


    Örnek verecek olursam, 2020 yılında 1 milyar dolarlık oyun satışı yaptı ve oyun yapımcılarına da 900 milyon dolar verdi diyelim, yani Steam 1 yıllık satışlarından ORTALAMA %10 komisyon almış oldu. Ama EA-Ubisoft-Activision gibi firmalardan %30 alırken, indie yapımcılarından hiç komisyon almadığı veya çok az komisyon aldığı için haliyle ortalama komisyon rakamı da düşmüş. Bu kadar basit.


    Orada %10.7 rakamını görüp Steam aslında %10.7 alıyor demek yanlış, böyle bir mantık olamaz. Adı üzerinde ortalama rakam!


    Zaten Steam komisyonlarının çok olduğunu söyleyenler ve itiraz edenler, %10 civarı komisyon ödeyen indie yapımcıları değil, %25-%30 civarlarında komisyon ödemek zorunda kalan büyük firmalar ve dağıtımcılar. Başta da yukarıda söylediğim EA-Ubisoft-Activision gibi firmalar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Sheppard -- 11 Eylül 2021; 18:23:34 >




  • Arkane'in yeni oyunu Redfall'ın Playtest sürümünden sızan görüntüler. 2022 yaz aylarında gamepass'e ve xbox konsollara çıkması bekleniyormuş.

    Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]
    Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]


    Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]




  • quote:

    Orijinalden alıntı: John Sheppard

    Söylediklerinizin hepsi farazi şeyler (büyük ihtimalle, getirmezler, şöyle yapmazlardı gibi), kişisel düşünceleriniz gibi duruyor, hiçbirinin kanıtı yok, Epic'in paylaştığı rakam dışında, ki o bile teyide muhtaç çünkü Epic dava dosyasında tam olarak %10.7 ile ilgili ne iddiada bulunmuş bütün dava dosyasını okumak lazım.


    Bahsettiğiniz şirketler Steam Key kullanmıyor demişsiniz, eski tüm Ubisoft-EA-Activision oyunlarının Steam Keyleri mevcut.


    Örnek olarak;


    Ubisoft: Eski AC oyunları


    EA: Mass Effect 1-2 / Dead Space 1-2 / Crysis 1-2 / Battlefield BC 2 vs. (Humble Origin Bundle'da hem Steam hem Origin keyleri verilmişti, unutmuş olamazsınız)


    Activision: 3-4 sene önceye kadar bütün Call of Duty oyunları sadece Steam'de satıldı ve CD-Key olarak da satıldı.




    Satılan oyun miktarına göre komisyon düşüyor zaten, hiçbir zaman sabit %30 ya da %20 alınmıyor. Ayrıca yine geçtiğimiz yıllarda Steam'in bazı oyun dağıtımcılarıyla özel anlaşmalar yaptığı ortaya çıkmıştı. Yani demek istediğim, %30 komisyon Steam'in maksimum aldığı komisyon. Kimse Steam'e her oyun yapımcısından %30 alıyor demiyor ama bazı ekstra durumlarla bu komisyon %30'a kadar çıkabiliyor ve bunun oyun yapımcılarına zarar verdiği gibi sektöre de çok büyük zararlar verdiğini söylüyor.


    Banner'dan ek komisyon alınmıyor demişsiniz, bunu nereden duydunuz bilmiyorum ama geçen sene ya da ondan önceki sene bir firma bu Steam'de banner'a reklam verme ile ilgili açıklama yapmıştı, banner'da yer almasını istediklerinde banner'da kaldığı sürece %30 komisyon talep ettiğini söylemişti Valve'in.


    Önerilen oyunlar için de, o listede yanlış hatırlamıyorsam sadece 10 oyun gösteriliyor, tabii sonradan Steam'in yapay zekayı devreye sokmasıyla artık oyun tarzınıza göre 10 oyun listeliyor yani herkeste farklı bir liste görülebiliyor. İndirim döneminde on binlerce oyun indirime giriyor. Ben de bu konu hakkında farazi konuşacağım yani elimde net bir kanıt yok ama bildiğim kadarıyla önerilen oyunlar menüsünden eğer bir oyuna tıklayıp satın alırsanız, Steam oradan ekstra komisyon alıyor diye biliyorum. Sonuçta arka planda bir yapay zeka çalışıyor ve artık günümüzde en çok para eden şey kişisel verilerimiz ve tercihlerimiz. Bu sebeple Steam'in böyle bir şeyden ekstra ücret talep etmeyeceğini hiç sanmıyorum. Mesela şu an kontrol ettim, bana önerilen listede bazı oyunlar benim hiç oyun tarzıma hitap etmiyor, o türde Steam'de hiç oyun oynamadım ama Steam bana bu oyunları da öneriyor. Ama söylediğim gibi sadece bu konuda emin değilim, farazi konuşuyorum, çünkü şu ana kadar hiçbir firma görmedim yapay zeka geliştirip ücretsiz olarak sunan. (Google Maps ve Translate var diyeceklere önceden belirteyim, şahıslar için kullanımı ücretsiz ama firmalara ve kurumlara bu hizmetler ücret karşılığı satılmakta.)





    https://steamcommunity.com/groups/steamworks/announcements/detail/1697191267930157838


    Şöyle bir link buldum 2018 yılına ait, burada bile değişen yeni gelir paylaşımıyla (yani bundan önce daha fazlaymış) 10 milyon doların üzerinde %75 / %25 ile başladığını belirtiyor. 10 milyon doların EA, Ubisoft, Activision gibi büyük oyun yapımcıları ve dağıtımcıları için çerez parası olduğunu belirtmeme gerek yok sanırım.


    Uzun lafın kısası, Epic davasında %10.7'lik bir rakam görmüşsünüz ama sanırım dava dosyasını tam okumamışsınız. Muhtemelen detaylı okuyunca aslında Epic'in söylemek istediği şey çok farklı bir şeydir.






    EDIT: Yukarıda Hakimichi-Kun'a verdiğiniz cevabı şimdi gördüm. Bilmiyorum İngilizceniz var mı ama orada yazanı size söyleyeyim.


    Steam, Epic Store %12 komisyonla sektöre girene kadar yıllarca %30 komisyon aldı, ardından %20'e düşürdü ve ORTALAMA KOMİSYON %10.7'ye düştü.


    Ortalama komisyon farklı bir şeydir, Steam'in büyük oyun yapımcılarından aldığı komisyon farklı bir şeydir, bu mantığı kurmak çok zor olmasa gerek.


    Bunun da sebebi şu, Steam indie yapımcıların bazılarından belirli bir satışa kadar hiç komisyon almıyor, bazılarından çok küçük bir komisyon alıyor. Ayrıca yukarıda da belirttiğim gibi, Steam'in zaten bazı dağıtımcılarla da özel anlaşması olduğu ortaya çıkmıştı.


    Tüm bunların üzerine, %30 komisyon aldığı firma da var, hiç komisyon almadığı firma da. Yani orada söylenen %10.7'lik ortalama kesinti, Steam'in toplam sattığı oyunlardan elde ettiği paranın, oyun dağıtımcılarına verdiği paraya oranıdır.


    Örnek verecek olursam, 2020 yılında 1 milyar dolarlık oyun satışı yaptı ve oyun yapımcılarına da 900 milyon dolar verdi diyelim, yani Steam 1 yıllık satışlarından ORTALAMA %10 komisyon almış oldu. Ama EA-Ubisoft-Activision gibi firmalardan %30 alırken, indie yapımcılarından hiç komisyon almadığı veya çok az komisyon aldığı için haliyle ortalama komisyon rakamı da düşmüş. Bu kadar basit.


    Orada %10.7 rakamını görüp Steam aslında %10.7 alıyor demek yanlış, böyle bir mantık olamaz. Adı üzerinde ortalama rakam!


    Zaten Steam komisyonlarının çok olduğunu söyleyenler ve itiraz edenler, %10 civarı komisyon ödeyen indie yapımcıları değil, %25-%30 civarlarında komisyon ödemek zorunda kalan büyük firmalar ve dağıtımcılar. Başta da yukarıda söylediğim EA-Ubisoft-Activision gibi firmalar.

    Hocam bahsettiginiz zamanlarda origin yeni yeni, uplay ise yoktu ortada. Steam e uplay 2012-13den sonra geldi diye hatirliyorum. (division veya black flag ile gelmis olabilir hatirlamiyorum hic)



    dosyanin tamami 195 sayfa


    Bu %10.7 lik kisim, valve nin verdigi butun hizmetlerden sonra kalan payi. Bakin bu veriyi yargic kabul etti. Epic bu veriyi pc ortaminda rekabet e ornek gostermek icin verdi. Kisacasi Valve bu oranlara kar ediyorsa Apple da %20-25 civarindan rekabetci olabilecegini soyluyor.


    https://s3.documentcloud.org/documents/21060631/apple-epic-judgement.pdf


    sayfa 70 civarinda digital market kismindaki rekabet anlatiliyor. Sayfa 98 de epic games in icin katilan yetkili kisi steam verileriden bahsediyor. Arada genel olarak bilgi veriliyor. Son olarak sayfa 140 da son kez mahkeme steam icin not dusuyor. Direk kararlarini etkilememis olsa da dikkate aliyorlar.


    Dr.Evans epic icin yetkili tanik olarak dijital oyun dunyasindaki rekabet den bahsederken bu bilgileri verdi.


    Epic in verdigi veriler dogru olmasa bence mahkeme bunlari kabul etmezdi.



    not: paylastigim dosya, dava sonuc dosyasidir





  • quote:

    Orijinalden alıntı: aerolona

    Arkane'in yeni oyunu Redfall'ın Playtest sürümünden sızan görüntüler. 2022 yaz aylarında gamepass'e ve xbox konsollara çıkması bekleniyormuş.


    Bu oyun yeni duyrulmamis miydi? Umarim looter shooter vs. degildir





  • Onvious kullanıcısına yanıt

    Ben beğenerek bitirdim. DArk souls beklememek gerekli düşük bütçeli oyun sonuçta.

  • Onvious kullanıcısına yanıt

    Hocam siz sanırım söylemek istediğimi anlamadınız. Ben diyorum ki Steam %30 komisyon alıyordu ama bunu herkesten almıyordu. Siz dediniz ki, hayır Steam %10.7 komisyon alıyor ve bunu da Epic Games davasındaki bir cümleye dayanarak söylüyorsunuz. Siz ortalama komisyonu, Steam'in herkese uyguladığını söylüyorsunuz bana yazdığınız mesajda, bilmem farkında mısınız?


    Ben de diyorum ki, keşke orada %10.7'lik rakamı dikkate almadan önce tam olarak cümleyi bir okusanız. Cümlede diyor ki, Steam yıllarca %30 komisyon aldı ama Epic Games'in devreye girmesiyle %20'e düşürdü ve bu düşüşle ortalama komisyonu %10.7'ye kadar düştü.


    Yani siz Steam %10.7 komisyon aldığını iddia ediyorsunuz ama o Steam'in 1 yıllık ya da 10 yıllık aldığı komisyonun ortalaması aslında. Herkes o ortalamaya göre komisyon ödemiyor ne yazık ki. EA-Ubisoft-Activision gibi 100 milyonlarca dolarlık oyun satan firmalar %30 öderken, oyunları az satan firmalar ve indie oyun yapımcıları %10 ödüyor, eskiden Steam Greenlight'tan satışa çıkan oyunlar ise belirli bir rakama kadar hiç ödemiyordu. İşte %10.7'lik ortalama bu şekilde oluşuyor.


    Ayrıca Steam'in komisyonlarına itiraz edenler indie oyun yapımcıları değil zaten. Hatta indie oyun yapımcıları %20-%30 ödese de itiraz etmezler çünkü Steam, indie oyun yapımcıları için "neredeyse" alternatifsiz bir yer, çünkü oyunları Steam dışı bir yerde satmaya çalışsalar, Steam satışlarının belki 10'da 1'i kadar satacaklar ve bunu açık açık söyleyen yapımcılar da vardı. En son şeyi görmüştüm, Super Seducer 3 oyunu Steam'den kaldırıldığında oyunun yapımcısı çok isyan etti çünkü o oyun sadece Steam'de satar, başka bir platformda Steam kadar satması imkansız. En son gördüğüm bir site üzerinden DRM-Free olarak çok ucuz bir rakama satıyordu.


    Steam'in yüksek komisyonlarına itiraz edenler %30 komisyon ödeyen firmalar. Epic davasında yazan %10.7'lik ortalama komisyon rakam bu firmaları hiç alakadar etmiyor çünkü onlar ortalamanın 3 kat üzerindeler. Büyük firmalar hala %20-%25 civarı komisyon ödüyorlar, bu rakam 2018'den önce de %30'muş. Hatta yine önceki mesajımda söylediğim gibi, oyunun bannerda görünmesiyle vs. hala %30'a kadar çıkıyor olabilir komisyon.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Sheppard -- 11 Eylül 2021; 18:48:30 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: John Sheppard

    Hocam siz sanırım söylemek istediğimi anlamadınız. Ben diyorum ki Steam %30 komisyon alıyordu ama bunu herkesten almıyordu. Siz dediniz ki, hayır Steam %10.7 komisyon alıyor ve bunu da Epic Games davasındaki bir cümleye dayanarak söylüyorsunuz. Siz ortalama komisyonu, Steam'in herkese uyguladığını söylüyorsunuz bana yazdığınız mesajda, bilmem farkında mısınız?


    Ben de diyorum ki, keşke orada %10.7'lik rakamı dikkate almadan önce tam olarak cümleyi bir okusanız. Cümlede diyor ki, Steam yıllarca %30 komisyon aldı ama Epic Games'in devreye girmesiyle %20'e düşürdü ve bu düşüşle ortalama komisyonu %10.7'ye kadar düştü.


    Yani siz Steam %10.7 komisyon aldığını iddia ediyorsunuz ama o Steam'in 1 yıllık ya da 10 yıllık aldığı komisyonun ortalaması aslında. Herkes o ortalamaya göre komisyon ödemiyor ne yazık ki. EA-Ubisoft-Activision gibi 100 milyonlarca dolarlık oyun satan firmalar %30 öderken, oyunları az satan firmalar ve indie oyun yapımcıları %10 ödüyor, eskiden Steam Greenlight'tan satışa çıkan oyunlar ise belirli bir rakama kadar hiç ödemiyordu. İşte %10.7'lik ortalama bu şekilde oluşuyor.


    Ayrıca Steam'in komisyonlarına itiraz edenler indie oyun yapımcıları değil zaten. Hatta indie oyun yapımcıları %20-%30 ödese de itiraz etmezler çünkü Steam, indie oyun yapımcıları için "neredeyse" alternatifsiz bir yer, çünkü oyunları Steam dışı bir yerde satmaya çalışsalar, Steam satışlarının belki 10'da 1'i kadar satacaklar ve bunu açık açık söyleyen yapımcılar da vardı. En son şeyi görmüştüm, Super Seducer 3 oyunu Steam'den kaldırıldığında oyunun yapımcısı çok isyan etti çünkü o oyun sadece Steam'de satar, başka bir platformda Steam kadar satması imkansız. En son gördüğüm bir site üzerinden DRM-Free olarak çok ucuz bir rakama satıyordu.


    Steam'in yüksek komisyonlarına itiraz edenler %30 komisyon ödeyen firmalar. Epic davasında yazan %10.7'lik ortalama komisyon rakam bu firmaları hiç alakadar etmiyor çünkü onlar ortalamanın 3 kat üzerindeler. Büyük firmalar hala %20-%25 civarı komisyon ödüyorlar, bu rakam 2018'den önce de %30'muş. Hatta yine önceki mesajımda söylediğim gibi, oyunun bannerda görünmesiyle vs. hala %30'a kadar çıkıyor olabilir komisyon.

    Hocam ben zaten ilk mesajda hersey dahil (steam key,wallet vs) %10 komisyon aliyor demistim. (genelde %10 civarinda oluyormus. (steam key leri, steam cuzdanlari, farkli odeme sistemleri vs. eklendigi zaman)


    Ayni seyden bahsetmemize ragmen anlasamadik. Ben hata olarak basina ortalama yazmayi unutmusum sadece. cok satan oyunlarin hic biri %30 odemiyor gerci. 500bin kopyadan sonra %30 kademeli olarak azalmaya basliyor zaten




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onvious -- 11 Eylül 2021; 18:53:52 >




  • Alan Wake Remaster alanlar var mı? Mekanikleri tam ayarlayabilirler mi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu komisyon konusunu konuşan arkadaşlar telefon numaralarını verin WhatsApp tan yazışın lütfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Polanski TR

    Alan Wake Remaster alanlar var mı? Mekanikleri tam ayarlayabilirler mi acaba?

    Mekaniklere dokunacaklarını sanmıyorum.

  • Discord Nitro'da bölgesel fiyatlandırma başlamış. Normal üyelik 26.99₺, Nitro Classic 13.49₺.

  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.