Şimdi Ara

Dijital Hizmet Vergisi, ABD'nin tehdidine rağmen resmen hayatımıza girdi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
3.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Belki şöyle bir şey de olabilir. Böyle bir şeye yasak getirilebilir, uymayanlar ülkede yasaklanabilir. Ya da tüketiciye yansıtan fiyatın da vergisini alırlar gibi bir şey olabilir. E sonuç olarak artan fiyattan tüketici bıkar, satın almaz, alamaz. Ama fiyat takibini yapmak lazım tabi.

  • Ne alaka? Adamlar niye fiyat kırıp kârını düşürsün sırf vergi vermemek için? Onu mu hesaplayacaklar? %7'den olmamak için uğraşmazlar. Ayrıca o vergiyi bizden alırlarsa o da vergi olarak geçeceği için hiçbir şey kırmak zorunda değiller. xd

  • Anlamayanlara....
    "ödeme esnasında banka tarafından vatandaştan yüzde 7,5 oranında Dijital Hizmet Vergisi alınabilecek." ...

  • Ya benim anlamadığım Türkiye'deki şirketler neden %20 ödüyor da bu arkadaslar %7 de kalıyor. Veya neden tüm vergiler %7'ye inmiyor.Bu bence haksızlık

  • 51 i kesinlikle iyade etmeliyiz.

  • einhander kullanıcısına yanıt
    Kardeşim vergi alınmadığını nerenizden uyduruyorsunuz yav? KDV ve diğer ülke dillerinde bunun adı her ne ise bu zaten şirketler tarafından veriliyor. Sen tutup diyorsun ki ulan sen çok kazanıyorsun lan biraz daha versene. Böyle gerizekalı bir mantık olabilir mi? Varsa t.şağın çıkıp rakip üretirsin kendine adam toplarsın. Niye tutup biz bu netflixe üye oluyoruz? Onu kimsenin sorguladığı yok. Niye daha fazla para almıyoruz diye ağlıyoruz. Sever ya da sevmezsiniz bizim diziler dışarda baya satmaya başladı. Bunları birleştirip adam gibi bir platform üzerinde yürütecek bir anlayış bile yok bizim ülkede. Almanya nasıl Mercedes ve bmw ye birleşin salak sulak harcamalar yapmayın dediyse kesinlikle lazım olan vizyon daha fazla vergi değil. Bu kafayla yürümeyecek bu iş belli ki.

    Not: resim ve ödeme direk bana aittir.

    Dijital Hizmet Vergisi, ABD'nin tehdidine rağmen resmen hayatımıza girdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Fevkelade1i kullanıcısına yanıt
    Kafa 10 numara :D

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Marta ayından itibaren, vergilendirme başlayacak. Nisan sonuna kadar mart ayının hasılatını(aldığı para neyse o tutar üzerinden) vergiyi beyan edip ödeyecekler. Vergiyi ödemek için kurumlar vergisi mükellefi olmak gerekmiyor. Belirlenen kriterleri sağlamak yeterli. Bu vergiyle büyük teknoloji devleri, yazılım ve oyun firmaları kapsama alınmış oldu. iyi oldu..

  • Buna karşı çıkanlar, kapitalist ekonomik sistemi ve devlet ekonomisini anlaMAmışlar ama hiç okumamışlar da:(( Bu firmalar, zaten ABD'deki, Abd vatandaşlarından kazandığı paraları vergisini abd'ye ödüyor. Bi ödemesin bakalım, Trump ne cezalar keser bunlara:) Şimdi, bu şirketler gelip burada, Fransa'da, Almanya'da da para kazanıyor ve o ülkelerin kendi vatandaşlarından. O halde, Bu şirketler, bulundukları ülkelerin ekonomik sistemine dahil oluyorlarsa, o ülkelere vergilerini ödeyecekler. Burası olması gereken. Beni asıl şaşırtan şey, bu vergilere karşı çıkanlar kimi bizim ülkenin insanları + ABD hükümeti:))) Yahu arkadaşlar, Abd hükümetinin çıkarları ile aynı zeminde buluşuyorsun, abd'de yaşamıyorsun ki:))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2D0F7DE39 -- 9 Aralık 2019; 15:27:32 >
  • https://www.gib.gov.tr/sites/default/files/uluslararasi_mevzuat/VERGIANLASMALIST.htm
    O zaman bu anlaşmalardan tek taraflı olarak imzamı çekiyorum diyeceksin, yerse...
    ÇVÖ anlaşması diye aratınca bir sürü bilgi çıkıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'deki kurumlar vergisi mükellefleri karından vergi ödüyor. Yani hasılattan yaptığı giderleri düşüyor. Net kazançtan yüzde yirmi ödüyor. Digital hizmet vergisi hasılattan alınacak. Arada fark var.

  • Bu şirketler şu anda KDV kesiyor. Sizin ekstrenize direkt olarak TL yansıtılan bir ücretin KDV'si verilmek zorunda.

    Bu dijital hizmet vergisi ise ÖTV gibi bir şey. Şirketlere kesilecek ama şirket bunu vermiyorum derse, banka aracılığı ile kesilecek. Yani ben 40 liraya netflix alırken bunun %7,5'u firmaya aktarılırken kesilecek.

    Firmada bu %7,5 luk kesintiyi aylık ücretine ekleyip oradan tolere edecek işte. Sonuçta tüketiciye zam olarak yansıyacak, karlı çıkan devlet olacak. Arık daha fazla ejder meyveli smootieler içilecek sarayda.


    Ha bu şöyle de olabilir. 40 lirayı öderken netflix'e hükümet bizi cezalandırır firma yerine ve 40TL + 7,5 dijital hizmet vergisi der. Amaç firmadan vergi almak ama bizde ÖTV gibi olur o vergi bizden alınır. Firmanın umurunda olmaz. Ve kesin diyorum bakın kesin böyle olacak bu olay.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.R.A.C.L.E -- 9 Aralık 2019; 22:42:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Barış.

    Fuhuşla mı örnek verdin?

    Alıntıları Göster
    Verginin ne tür gelirlerden elde edildiğine örnek verdim sadece. Senin üç kuruşluk oyununa 5 kuruş vergi alınıyor diye yırtınıp mantığının alamadığı durumların suçunu müslümanlara yüklemenden daha anlaşılır.

    "Hizmeti yapan gavurlar(!), havadan para alan bizim Müslüman ülke.

    Nasıl iştir mantık almaz! "

    Demişsin kendi yazdığını bir daha oku bak.

    Bu arada benim cevabım silinmiş. Aferin kim sildiyse. Madem silebiliyorlar arada bir benim yerime de yazsınlar. Bunca zeka özürlü varken zor birşey olmaz.


    Bu arada embesiller için notlar.
    Not1: üç kuruşluk oyun denirken, fiyat değil değersiz anlamında kullanılmıştır.
    Not2: 5 kuruşluk vergi denirken aslında alınan verginin ne kadar az olduğu ifade edilmek için kullanılmıştır. Rakamsal anlamı yoktur.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.