Şimdi Ara

Dijital Gündem Etkinlikleri || HAFTA 9 - BİLİŞİM STK'LARI ve KVKK (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
3
Favori
6.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @XpressMusic24 hocamın da namına konuşacak olursam, biz teşekkür ederiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 23 Haziran 2020; 21:18:16 >
  • Kesinlikle hocam.
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Aydınlattığınız için çok sağolun hocam. Başlı başına konu niteliğinde bir cevap verdiniz oldukça detaylı elinize sağlık. Umarım bu ülkede yaşayan, vergisini veren herkes hem kalite, hem de fiyat anlamında hakettiği dünya standarlarında bağlantı ve hizmetlere bir an önce kavuşur. Şuan en ucuz firmanın dahi sağladığı hizmet aldığı bedel karşısında çok yetersiz. Elbette büyük şehir ve toplu konutlar genele göre şanslı ama ülkece gerçekten geriyiz. Yatırımlar binbir nazla yapılıyor. Ödenen faturalara bakınca sanki her firma ülkeyi kendi altyapısıyla sarmış inanılmaz paralar harcıyorlarmış gibi. Bu tutumun değişmesi gerekli. Bunlar birer işletme tabiki yüksek karlılık amacı bu işin temelinde olacak, ancak hizmet kalitesi ve yatırımlar konusunda da aynı şevki görmeliyiz. Ama merkezi otoriteden bu konular üzerine sağlıklı denetim ve adımlar atılmadan zor görüyorum. Cumhurbaşkanı yıl başında biraz diş gösterdi ama ne derece işe yaradı tartışılır. Süreci salgında epey yavaşlattı o konuda hakları var ancak bence zaten birçok şey için geç kalındı. Rusya, Abd yada İsveç gibi kırsalda ciddi ve dağınık nüfus yapısı olan ülkelerde dahi erişim imkanları çok ileride, ülkemiz genel olarak okadar dağınık olmasa dahi şehir göbeklerinde adsl bağlantıya mahkum milyonlarımız var. Siyasi ve yerel yönetim anlamında daha bilinçli, çağın gereklerinin farkında olan, zorluk çıkarmanın herkese kaybettireceğini bilen yöneticilere ihtiyacımız var.

    Altyapı konusunda belediyelerin yarattığı zorluklar büyük saçmalık. Tek merkezden ortak bir şartname olmalı. İstanbulda farklı izmirde farklı o ilçede böyle şu ilçede başka olamaz eyalet sistemiyle yönetilmiyoruz. Yerel yönetimlerin bu özerk tavırları herkese zarar getiriyor.

    İşim gereği doğalgaz sektöründeyim her ilin güvenlik şartnamesi farklı. Örneğin taahhütçü ve malzemeci firmalar her il için farklı ürün ve altyapı projesi sağlamak zorunda. Sanki o gaz istanbulda öyle kaçak veriyor izmirde başka şekilde. Bazı konularda fıkra gibi ülkeyiz. Botaş yada Epdk yada her kim ise tek şartname koyacak herkesin canı aynı oranda kıymetli, kullanılan gaz her yerde aynı, ama şartnameler her yerde farklı büyük saçmalık ve sadece zorluk sebebi.

    Yani buradan örnekle internet konusunda da firmalar bu saçmalıklar yüzünden bazen mağdur durumda kalabiliyor. Ülkenin bu tarz alanlarında ciddi revizyon gerekli diye düşünüyorum. Umarım en kısa zamanda tüketici yararına mantıklı ve güzel değişimlerle karşılaşırız.

    Herkese iyi akşamlar sağlıklı bağlantılar dilerim




  • BlackMarlin kullanıcısına yanıt
    Esasında ben ülkemizin altyapı konusunda büyük bir eksiğini, aşılmayacak problemini görmüyorum sorun daha farklı boyutlarda bana kalırsa. Örneğin ülkemizde en az (net sayı verebilmenizi için EHABS verilerinie erişmemiz gerekir, burada mükerrer altyapı oranını %100 varsayarak minimum sayıyı baz alıyorum) 22.6 milyon hane fibere (FTTC/B/H) erişiyor. Tabii bu 22.6 milyon hanenin hepsi 100Mbps alabilecek altyapıya sahip değiller, ancak bu sorun da uygun modülasyonlarla aşılabilir o konuya girmek değil maksadım, asıl vurgulamak istediğim nokta ülkemizdeki hanelerin %90'nından fazlası hadi en kötüsünü baz alalım en az 24Mbps abilir durumda ancak Türk Telekom'un 1Ç'20 sonuçlarına bakarsak abonelerin yalnızca %40'ı 24Mbps ve üzeri hızalardaki paketleri kullanıyor, ki bu %40'lık dilimin 28'lik kısmı 24Mbps kullanıyor, geriye kalan 12'lik kesim ancak 35Mbps ve üzerindeki paketleri tercih ediyor. Keza Speedtest Global Index'e baktığımız zaman ülkemizin ortalama indirme hızı 25Mbps. Burada ben belli başlı iki sorun görüyorum. İlki abonelerin kahir ekseriyeti fibere (FTTC/B/H) erişimleri olduğunu haliyle 24Mbps ve üzeri hıxlarda hizmet alabileceklerinden habersizler, ben bu durumu da Türk Telekom'un ,özellikle de FTTC şebeke tesis edilen sahalarda, söz konusu muhit sakinlerini bölgelerinde /binalarında fiber altyapı bulunduğuna dair bilglendirici faaliyetlerinin neredeyse olmamasına bağlıyorum. Forumdan @mcrew hocamın bir önerisi vardı, FTTC sistem tesis edilen sahalarda bina içlerindeki ankastre kutularının bölgedeki fiber altyapı bulunduğunu belirteck şekilde, ilgi çekici ve estetik ankastrelerle değiştirilmesini şeklinde. Bana sorarsanız bu bile çok ciddi bir fark yaratır ki eğer sahada çalışıyorsanız bana hak vereceksiniz tahmin ediyorum ki.

    İkinci sebebe gelirsek o da tamamen ülkemizin ekonomisinde yaşanan olumsuzluklar. Müşteri tarafından bakacak olursak Türk Lirası'nın özellikle son 2-3 sene içerisindeki hızlı değer kaybı internet fiyatlarının nominal olarak artmasına rağmen reel olarak ciddi ucuzlamasına sebep oldu. Artık müşteriler daha fazla ödese de İSS'ler daha az kazanıyor. Şöyle örnekleyebilirim bugün Türk Telekom'un bir sabit internet abonesinden elde ettiği ortalama gelir 10EUR dahi yok ancak bu değer sadece 4 sene önce neredeyse 20EUR civarıydı. Haliyle ülkemizdeki abonelerin yüksek hızlı paketlere geçişte çekingen kaldıklarını görebiliyoruz. Tabii benim bu konuda önerim şu, çıkartsınlar 100Mbps üzeri tarifeler örneğin 200Mbps, 300Mbps, 500Mbps gibi yapın fiyatını da daha yüksek, nedir 500Mbps örneğin olsun 300 lira, 300Mbps olsun 200 lira, böylece gelirler artar ayrıca bunun da çok bir maliyeti olmaz çünkü halihazırda zaten bu hizmetin sunulacağı sahalarda fiber /FTTC/B/H) mevcut. Haliyle belki altyapı tarafında modülasyon değişikliği sebebiyle ufak maliyetler çıkabilir ancak sıfırdan bir altyapı kurmak gerekmeyeceği için uygun maliyete bu iş halledilmiş olur. Neden bunu savunuyorum çünkü insanlardaki para algısı yavaş yavaş düzelmeye başladı, artık 100 lira'nın pek de bir para olmadığını öğreniyoruz, internet dedik mi 100 lira artık insanlar tarafından gözden çıkarılabilir hale geldi sayılır, bilinç de değişen nesillerin de etkisiyle yavaş yavaş da olsa artıyor bu durum fırsata çevrilebilir tabii bu durumun kesin çözümü Türk Lirası'nın istikrarlı bir hale gelmesi olacaktır en nihayetinde, aksi takdirde kalıcı bir çözüm uzak olur. Bir diğer çözüm de çoklu oyuncuya yüklenmek, internet sat, yanına TV sat, mobil sat, abuk subuk şeyler sat (özellikle bu abuk subuk şeyleri satmak konusunda Turkcell açık ara bir numara) böylece gelirler artsın.

    Ben temel sorun olarak bu iki husus görüyorum. Altyapı tarafına geri dönecek olursak orada da tabii her ne kadar büyük ve çözülemeyecek sornlar görmesem de sorunlar var.
    Sizin de belirttiğiniz gibi bürokrasi cidi bir sorun, özellikle belediyelerin kazı çalışması konusu. Aslında belediyeler başlı başına bela bu konuda çünkü paragöz davranıyorlar. Cumhurbaşkanının çağrısı sonrası bizzat tecrübe ve teyit etmedim ama kazı izni sorunu büyük ölçüde çözülmüş deniyor, ancak bir sorun daha var ki o da belediyelerin İSS'liğe soyunması, bu konuda 2017'de ya da 2018'de olması lazım dönemin Başbakanının bir uyarısı daha düzgün bir fiadeyler belediyeleri tehdidi vardı "Bu işi şirketlere bırakın, soyunmayın bu işe" şeklinde ama ne kadar karşılık buldu bilemiyorum.

    Altyapı tarafındaki diğer bir sorun da alternatif işletmecilerin yatırım konusunda isteksizlikleri. Objektif bir şekilde baktığımız zamanm Türk Telekom tarafında, Türk Telekom ölçeğinde bir şirket için gayet iyi miktarlarda fiber yatırımları yapıldığını görebiliriz. Zaten yatırımlar son üç senede ciddi şekilde arttı neredeyse 100 bin km fiber döşendi bu sürede ancak aynı tabloyu maalesef alternatif İSS'ler tarafında göremiyoruz bir önek vereyim Türk Telekom'un 100 bin km'ye yakın fiber döşediği 3 senelik süreçte Turkcell 15 - 20 bin km fiber ya döşedi ya döşemedi. Tabii ben bu durumu da daha çok ekonomik dönüşünün fazla olmamasına ve paylaşım modellerindeki hitilafa bağlıyorum. Türk Telekom tarafında ekonomik geri dönüş sorunu yok çünkü büyük çaplı yatırımlar yapıyor ama alternatifler açısından düşünüldüğünde yatırımları da sınırlı bölgelere olunca ekonomik dönüşü biraz sorun olabiliyor. Tabii burada kamu ödemelerinin (vergi, lisansi katkı payları ve sair) oluşturduğu yükün de payı muhakkak vardır diye düşünüyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ö1f1

    @XpressMusic24 hocamın da namına konuşacak olursam, biz teşekkür ederiz.
    sadece 20gün kullandığım telekom adsl iptali için 530tl cayma bedeli istiyorlar
    soru değil sadece bir şikayet :(
  • Dijital Gündem Etkinlikleri || HAFTA 9 - BİLİŞİM STK&#39;LARI ve KVKK

    Saat 14.00'da dijitalgelecek.uab.gov.tr adresinden izleyebilirsiniz.

    Ümit Önal, Murat Erken ve Colman Deegan da katılıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    en son söyleyeceğimi en bastan yazayım; düşüncelerinize katılmıyorum.

    türkiye'nin iki sorunu var. altyapı ve hizmet. bunun bilincinde olmamız iyi.

    "büyük ve çözülemeyecek sorunlar görmesem de" yazıp arkasına "Sizin de belirttiğiniz gibi bürokrasi cidi bir sorun, özellikle belediyelerin kazı çalışması konusu." yapıştırmak sorunu halı altına süpürmek gibi.

    1)altyapı problemi:

    türkiye'de altyapı kurup maliyetini çıkarmak problemin bam teli.
    kısa bir örnekle açıklayayım hemen; tofaş fabrikası kurulurken türkiye cumhuriyeti bu fabrikanın hissedarıdır. ancak faaliyet karı yoktur. çunku fabrika sadece üretir, satışı başka bir şirket üstlenmiştir.

    türk telekom adsl için altyapıyı kuruyor ancak bu altyapıdan faydalananlar ne kadar ve nasıl ödeme yapıyor?
    keza türksat fiber kablo/kablonet için altyapıyı kuruyor ancak bu altyapıdan firmalar nasıl ne şekilde faydalanıyor?

    "altyapı komisyonu" ve "kullanım ücreti" buradaki anahtar sözcükler. "tekel olmak" da diğer tartışılan konu.

    gsm açısından turkcell ve vodafone hakimliğinde olması, turk telekom'un bu hakimlik arasında kalması, ortak verici istasyon yatırımları ve bu yatırıma ödenecek ucretlerin nasıl pay edileceği...

    bu tür bir çalışma var mı? ne şekilde ilerliyor? tartışmalarda neler geçiyor? tamamen bihaberiz. sistem regülasyonunu yapacak bakanlık maalesef bunu sağlayamıyor. müşteri olarak tekelcilik altında ezilirken ucuz etin yahnisiyle doymak isteyen müşteriler de ayrı sorunlarla boğuşuyor.

    devletimiz maalsef harika bir şehirleşme ve şehir altyapısına sahip değil. 1900'lerden, 1940'lardan kalma sokak, yol.. vesaire'ye sahibiz. gelişmiş ülkelerdeki gibi altyapının geçtiği sabit bir kanal modelimiz de yok. herkes kazmak istediğinde doğal olarak bürokrasi altında eziliyor. turksat ayrı altyapı, turk telekom ayrı altyapı döşüyor. (turkcell vs diğerlerinden bahsetmiyorum bile) eski evlerin yapısı gereği binanın içi/koridoru/duvarı kutularla/kablo yollarıyla kaplı hale geliyor. yeni binalarda bu sorun tek hat ile çözülmüş (eğer sistem iyi bir şekilde döşendiyse)

    2. hizmet problemi

    altyapı problemi maliyet açısından direkt etkilemektedir.

    sorunun merkezinde altyapının pay edilmesi vardır. "altyapı komisyonu" ve "kullanım ücreti" hizmet kalitesini belirlerken tekelcilik anlayısı fiyatı belirler. bu kadar içiçe bir problemi sistem regulasyonu sağlanmadığından çekiyoruz.

    dikkat edilirse download/upload, en düşük hız, tavan ucret/taban ucret ayrımlarına girmedim daha. madem kullanıcıların çoğu 24 mbps hız ile ilgiliyse neden servis sağlayıcılar 8mbps hız ya da 16mbps öneriyor? (sormayı bırakıyorum çunku sordukça sayısı artıyor)

    madalyonun öbür yüzünde netflix/amazon prime/youtube gibi kullanımı doğrudan etkileyen ancak iss olmayan içerik firmaları var. biz hizmeti bunlara ulaşmak için kullanıyoruz. ancak içerik firmaları altyapı ve hizmete katkıda bulunmuyor.

    muhafazakar kafalısın diyebilirsin. ancak trt payı işte bu anda devreye giriyor. trt'ye ulaşmak için elektronik aletler satın alıyoruz. ancak hepsinin fiyatında trt payı var. aylık elektrik faturanda bile. öyleyse bu tür ne tür bir vergileme sistemine tabii tutuluyorlar? cevap bilmiyoruz. esnaf gibi vergilendiriliyorlar heralde.

    anlayacağınız sistem regülasyonu büyk bir puzzle ve nasıl yerleştirileceğini bilmiyoruz.




  • aslında soruların tek muhattabı varlık fonu, kukla ceolar değil onlar poz versin şunu bunu yaptık sıralasın ellerine verilen metini okusun dursunlar.

    https://www.sabah.com.tr/yazarlar/dilek-gungor/2020/06/25/milli-gorev-ustlendik

    satın alma tamamlanmış sanırım Turkcell artık bir Varlık Fonu şirketi

    Varlık Fonu diğer bünyesindeki şirketler hani iss lobisi dediğimiz şey aslında varlık fonu

    Recep Tayyip Erdoğan (Başkan)
    Berat Albayrak (Başkan Vekili)
    Zafer Sönmez (Genel Müdür)

    İştirakler:
    BOTAŞ
    Borsa İstanbul
    Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü
    Eti Maden İşletmeleri
    Halkbank
    Kayseri Şeker Fabrikası
    Millî Piyango İdaresi
    PTT
    Türk Hava Yolları
    Türk Telekom
    Turkcell
    Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları
    Türkiye Denizcilik İşletmeleri
    Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı
    Türksat
    Ziraat Bankası
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Türkiye_Varlık_Fonu


    geriye vdf kalmış onuda alsınlar olsun bitsin.




  • Öncelike hocam geç cevabım için özür dilerim, forumda da tonla yapmak istediğim iş birikti nasıl yetişecek bilmiyorum.

    Bunun dışında teşekkür ederim ilginiz için, ben kendimi fikir hürriyetine inanan ve icaplarını yerine getirmeye çalışan bir kişi olarak görüyorum her ne kadar fikirlerimiz farklılaşsa da aslında bu farklılaşma bir zenginlik oluşturuyor ve böylece fikir hayatımız gelişiyor, genişliyor, umarım bir şekilde bu yazılanlar çizlenler sektöre bir şekilde olumlu katkılar sağlar.

    Meseleye girecek olursak ben yine büyük ve çözülemeyecek sorunlar görmüyorum ama ciddi sorunların varlığını ya da yakın geçmişteki varlığını inkar etmiyorum ama önemli bir nokta var ben bu ciddi sorunları dahi büyük sorunlar olarak görmüyorum örnek vermek gerekirse kazı çalışmaları ciddi bir sorun mu, bir düzenlemeye bakar, ya da ortak kullanım, paylaşım modelleri ciddi bir sorun mu çözümü yine bir düzenlemeye bakar, bu ciddi sorunlar da dahil olmak üzere tüm sorunları büyük ve çözülemeyecek olarak görmüyor oluşumun temel sebebi bu zaten, ben gerekli doğruların (bu doğrular da görecelidir elbette) yapılması durumunda sektör özelindeki sorunların hemen hemen hepsinin çözüleceğini ve bu sorunların meydana getirdiği memnuniyetsizliklerin ortadan kalkacağını düşünüyorum ancak sektör özelinde olmayıp genel bir sorun olan ekonominin istikrarsızlığı konusunda elbette böyle bir değişim mümkün olamaz bunu Türk pazarının sosyo-kültürel yapısı buna bağlı olarak harcama ve tasarruf alışkanlıkları gibi etkiler için de söyleyebiliriz. Keza sektör oyuncularının zaten bu konularda yapabilecekleri bir şey de haliyle yok.

    Özellikle regülasyon birliği olmamasına ve regülasyon eksikliğine değinmişsiniz açıkcası ben ülkemizde maalesef bu konuyu ileri derecede ihtilaflı buluyorum çünkü her çıkar grubunun istekleri çok farklı ancak bu ihtilaflı ortamın da bir çözüme mani olduğunu düşünmüyorum önemli olan en fazla faydayı mevcut ortamda en adil şekilde karşılayacak çözümlerin üretilmesi ki bu da düzenleyici kurumların sorumluluk alanına giriyor istenince de yol alınabildiğine Türk Modeli bence güzel bir örnek.

    Altyapı konusundaki düşüncelerinizi ise tam anlayabilmiş değilim özellikle yerleşik işletmcilere ait altyapıların başka şirketlerce kullanımı hakkında olan görüşlerinizi tam anlayabilmiş değilim.

    Hizmet tarafında ise sorduğunuz neden 8/16 gibi hızlar tavsiye ediliyor sorusu esasında gerçekten güzel bir soru hatta keşke sorulara ekleseydik diye de içimden geçmedi değil :) Şimdi strateji gözünden bakarsak gerek mobil gerekse de sabit olsun abonelerin yüksek data tüketimi ya da upsell hareketlerinde bulunmsı (daha yüksek hızlı ya da daha katma değerli servislere olan geçişler) önemli ve değerli olarakgörülüyor hatta 1Ç'20 itibariyle artık Telekom'da giriş paketleri 12Mbps'den başlıyor sanırım, İnternetsiz Ev Kalmasın projesinde ise aşlangıç 4Mbps'den 8Mbps'e yükseltildi diye biliyorum ancak bu taraftaki yönelimin aksine müşteri hizmetleri kanalı ile yapılan bu tür düşük hızlı tekliflerin sebeplerine net verebileceğim bir cevap bulunmuyor maalesef burada ben de bir soru sormak isterdim doğrusu acaba müşteri hizmetlerinin özellikle de satış konusundaki stratejik hedefleri acaba bu yönelimle çelişiyor mu?




  • zaq999 kullanıcısına yanıt
    Hocam bahsettiğiniz hususa yorum yapmadan sadece iki tane bilgi vermek isterim zira ucundan kıyısından da olsa politika içeren konulara girmek istemiyorum sözüm meclisten dışarı ülkemizde hoşgörü ve fikir hürriyeti kavaramı maalesef yeterince gelişmiş değil.

    Turkcell'de Telia'nın hisseleri TVF'ye satılıyor ancak henüz süreç tamamlanmadı hatta yasal olarak da başlamamış olabilir süreç şuan zira süreç için hisse devrinden önce Esas Sözleşe üzerinde gerekli tadil işlemlerinin yerine getirilmesi gerekiyor ki bunun için de genel kurulun toplanması gerekli, bildiğim kadarıyla da olağanüstü bir genel kurul planlanmıyor (adı zaten oalağanüstü değil mi) haliyle devir işleminin en erken sonbaharda gerçekleşmesi mümkün devir işleminin sonucunda TVF, Turkcell'de %26 küsür pay ile hakim hissedar olacak.

    Türk Telekom tarafında ise TVF çok ufak bir hisseye sahip %5 civarında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 30 Haziran 2020; 3:46:52 >




  • DİJİTAL GÜNDEM HAFTA 8 - Eğitim || 2 Temmuz

    Dijital Gündem Etkinlikleri || HAFTA 9 - BİLİŞİM STK&#39;LARI ve KVKK


    Katılımcılar
    -Musa Savaş (Bilişim Medyası Derneği (BMD) Derneği Başkanı, Moderatör)
    -Reha Denemeç (Milli Eğitim Bakan Yardımcısı)
    -Rahmi Aktepe (Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Genel Başkanı)
    -Halil Nadir Teberci (Telkoder Başkanı)
    -Erman Karaca [Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) Başkanı)
    -Mustafa Kemal Turnacı (Mobil Servis Sağlayıcı İş Adamları Derneği (MOBİLSAD) Başkanı)
    -Erhun Baş (Mobil Telekomünikasyon Operatörleri Derneği (m-TOD) Genel Sekreteri)
    -Gönül Kamalı (Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) Başkanı)
    -Hayrettin Özaydın (Telekomünikasyon Uydu ve Yayıncılık İş İnsanları Derneği (TUYAD) Başkanı)
    -Zehra Öney (Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) Kurucu Başkanı)


    Canlı Yayın



    ==========================================



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 2 Temmuz 2020; 11:54:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Hocam gündüz müsait değildim izleyemedim şimdi açtım yayını izliyorum bakalım ne eveleyip geveleyecekler diye bekliyorum açıkcası :)
    Seyrettikten sonra yorumlarımı paylaşırım.


    EDiT : Vakit darlığından dolayı bu gece ilk 40 dk. seyredebildim ve yorumlarım şu şekilde :

    Süre ---> 2:58 - 13:15
    1. Rahmi Aktepe - Türkiye bilişim derneği genel başkanı ---> (Kağıttan okuyor) 70 yaşında görünen birisinin hala daha Delphi demesi normal ama bu vizyonla böyle bir derneği yönetmesi bence Türkiye'de teknoloji STKlarının ne durumda olduğunun bir göstergesi.Genellikle raporlar, sayılar, oranlar vs. son kullanıcıyı ilgilendirmeyen amirine rapor sunan birisini tarzında konuşma oldu.

    Süre ---> 13:40 - 21:03
    2. Halil Nadir Teberci - Serbest Telekomunikasyon İşletmecileri derneği başkanı (TELKODER) ---> (Aklından konuşuyor) Rahmi Aktepe'den sonra daha çözüm arayıcı ve sorunlardan bahseden, samimi birisi gibi duruyor.Genişbant altyapının sorunlarından bahsetti.Sıkıntılar olduğunu ve altyapının yaygınlaştırılıp daha çok aboneye hizmet sağlanması gerektiğinden bahsetti.Diyeceğini dedi ve teşekkür edip konuşmasını bitirdi.Veri merkezlerinin TR içerisinde tutulmasının öneminden bahsetti.Şu ana kadar en faydalı görüşme oldu benim için, ilerideki konuşmacılarla ilgili fikrim değişmezse eğer.

    Süre ---> 21:46 - 30:50
    3. K. Erman Karaca - Bilişim Sanayiceleri Derneği Başkanı ---> (Kağıttan okuyor) .Amirine rapor sunar gibi konuşma yapıyor.Şu konuşmayı, konferansta falan dinliyor olsaydım kesin uyurdum.Vidyoyu önceden çekip kaydedip yayın sırasında yayınlasaymış bir şey değişmeyecekmiş aslında.

    Süre ---> 31:49 - 40:06
    4. Mustafa Kemal Turnacı - Mobil iletişim araçları ve bilgi teknolojileri iş adamları derneği --> (Aklından konuşuyor) Bu arkadaş cep telefonu dükkanı olan, esnaf tabir ettiğimiz birisine benziyor :) Ağzı laf yapıyor.Doğru şeyler de söyüyor açıkcası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charmlander -- 3 Temmuz 2020; 1:2:0 >




  • ==========================================
    DİJİTAL GÜNDEM HAFTA 9 - KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI || 23 Temmuz

    Dijital Gündem Etkinlikleri || HAFTA 9 - BİLİŞİM STK&#39;LARI ve KVKK

    Katılımcılar
    -Musa Savaş (Bilişim Medyası Derneği (BMD) Derneği Başkanı, Moderatör)
    -Prof. Dr. Faruk Bilir (KVKK Kurumu Başkanı)
    -Rahmi Aktepe (Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Genel Başkanı)
    -Halil Nadir Teberci (Telkoder Başkanı)
    -Erman Karaca [Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) Başkanı)
    -Mustafa Kemal Turnacı (Mobil Servis Sağlayıcı İş Adamları Derneği (MOBİLSAD) Başkanı)
    -Gönül Kamalı (Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) Başkanı)
    -Hayrettin Özaydın (Telekomünikasyon Uydu ve Yayıncılık İş İnsanları Derneği (TUYAD) Başkanı)
    -Zehra Öney (Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) Kurucu Başkanı)
    -Ahmet Hicabi Erdinç (Kişisel Verilerin Yönetimi Derneği (KVYD) Başkanı)

    Canlı Yayın



    ==========================================



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 23 Temmuz 2020; 11:26:57 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ö1f1

    ==========================================
    DİJİTAL GÜNDEM HAFTA 9 - KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI || 23 Temmuz



    Katılımcılar
    -Musa Savaş (Bilişim Medyası Derneği (BMD) Derneği Başkanı, Moderatör)
    -Prof. Dr. Faruk Bilir (KVKK Kurumu Başkanı)
    -Rahmi Aktepe (Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Genel Başkanı)
    -Halil Nadir Teberci (Telkoder Başkanı)
    -Erman Karaca [Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) Başkanı)
    -Mustafa Kemal Turnacı (Mobil Servis Sağlayıcı İş Adamları Derneği (MOBİLSAD) Başkanı)
    -Gönül Kamalı (Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) Başkanı)
    -Hayrettin Özaydın (Telekomünikasyon Uydu ve Yayıncılık İş İnsanları Derneği (TUYAD) Başkanı)
    -Zehra Öney (Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) Kurucu Başkanı)
    -Ahmet Hicabi Erdinç (Kişisel Verilerin Yönetimi Derneği (KVYD) Başkanı)

    Canlı Yayın



    ==========================================
    Bunlara upload fiber konusuyorlar mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cat174 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • smart0201 kullanıcısına yanıt
    Bu hafta KVKK ile alakalı, konuşulacağını sanmıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu mesaj silindi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 17 Ocak 2021; 16:56:13 >
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    Tabiibu isimleri tanımadığım için detaylı yorum yapamam ama gayet yarinde tespitler yapmışsınız gibi duruyor :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.