Şimdi Ara

Dijital Gündem Etkinlikleri || HAFTA 9 - BİLİŞİM STK'LARI ve KVKK (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
3
Favori
6.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ornitolog kullanıcısına yanıt
    Tabii ki hocam, ekledim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ö1f1

    Tabii ki hocam, ekledim.
    teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadir.

    Kalabalık şehir merkezlerinde aynı binaya hem kablonet hem superonline hem TT fiber bağlayıp merkeze yakın yerlere sadece kalitesiz adsl altyapı vermenin mantığını merak ediyorum. Ortak altyapı kullanmaya ne zaman başlayacaklar fiberde en çok da onu merak ediyorum. Hem firmalar fayda sağlayamıyor maddi açıdan hem de kullanıcılar düzgün hizmet alamıyor bu yüzden.
    en büyük problem de bu zaten.

    "mobil operatörlerin ortak baz istasyonu kullanımı ve kablolu sistemlerin ortak kullanımı"

    ilk kez 2010 yılında alınan kararda ilerleme ne kadar sağlandı? bilmiyoruz

    baz istasyonları için önce nokia(finlandiyalı) ardından huwai yapımı malzeme kullanılmış ancak arada fiyat farkı olduğu ortaya çıkmıştı. (ihaleyi alan turkcell ve vodafone arasında) ulak sistemi bunun neresinde? bilmiyoruz

    turk telekom özelleştirmesi büyük bir enkaz olarak bankalara geri döndü. 2026'da sözleşmesi bitecek. mobil operatorlerin ihalesi de sanırım 2026'da gerçekleşecek. şimdi bu enkazın etkilerini hem kablolu müşterisi hem mobil müşterisi fazlasıyla hissediyor! bunu nasıl soracaksınız? kablolu musteri için turksat kablotv iyi bir alternatif. ya şebekesi olmayan illerdeki durum??

    müşterilerin başına gelen en büyük iki sorun var, ikisi de birbiriyle ilişkili;
    hem kablolu hem mobil müşterileri uygun fiyatlı hizmet almak için 12ay/24ay taahhüt vermekte. aksi durumda aynı hizmeti daha pahalı alabilmekte.

    soru 1) verilen taahhüte rağmen hizmet sağlayıcı, faturaya neden zam yapar? zam yapıyorsa niye taahhüt vermek zorundayız!
    (birebir başıma geldi)

    soru 2) müşteri taahhüt zamanında fatura adresini taşınmayla aynı il içinde/iller arasında değiştirebilir. taşındığı adreste aynı hizmeti alamazsa neden aynı faturayı ödemek zorunda?
    (örneğin istanbul'dan anadolu'ya taşındı, bulunduğu ilde turksat kablotv yok ya da ttnet fiber alırken taşındığı adreste fiber yok, hipernet/ultranet var)

    soru 3) müşteri, hizmet sağlayıcısında bir üst pakete yahut farklı bir pakete neden geçemiyor?
    (önceki taahhüt bozulurmuş, yenisi için yeni taahhüt gerekirmiş, örneğin turkcell bir üst paket daha pahalı olduğu için geçiş sağlayabiliyor)




  • önceki mesajımı değiştirmek istemedim. cunku bu mesajımı sileceksiniz.

    biz liyakat diyoruz. sorunların çözümü diyoruz. "sorunun değil çözümün parçası olmak"tan yanayız. peki karşımıza gelecek kişiler bu sorunu çözecek kimseler mi?

    Ulaştırma Bakan Yardımcısı, fatme betül sayan'ın kardeşi olup sayan imparatorluğunun bir ferdi!

    Türk Telekom CEO'sunun geçmişi ortada. saha komiseri gibi..

    bu forumdaki çoğu insan bardağın dolu kısmını görmekten bıkmış, daha ne kadar polyanacılık oynayacağız diye inliyorlar. bu arada önceki etkinlik videolarını da izledim. özel bir içerik olmadığı gibi (neredeyse çerez) öneriler de siyasetin gururunu okşamaktan öte gitmiyor.

    biz teknolojik olarak en büyük potansiyele sahip ülke konumunda olup bu kadar hor kullanılması gercekten ilginç!
  • hazır olan IPv6 neden aktif edilmiyor da cngip ile millete işkence çektiriliyor biran önce aktif edilmeli ipv6 sitelere linklere erişimimiz yok ipv6 hiç bir ek maliyeti yoktur sistem zaten hazırlanmıştı.

    2012 yılından itibaren devlet kurumlarının ipv6 desteklemeyen donanım ve hizmet alması yasaca yasaktır devlet kurumları ipv6 ve kurumsalda verilirken son kullanıcıya neden aktif edilmiyor.

    btknın yaptığı ipv6 toplatıları ne oldu, 2019da tamamlanması gereken idn yapıldımı.

    türkcell 2011de kalıcı olarak sol ve türkcel sitelerinin ipv6 erişime açmıştı neden kapatıldı
    neden kullanıcılarına kronik sorunlu cihazları zorla kiralıyor herkes şikayetçi hattı çekersin isteyen sizden satınalır istemeyen piyasadan.

    internet erişim şifresi neden verilmiyor kullanıcılara türkcell, level3 ankara ne zaman aktif olacak.

    geniş bant internet hizmeti neden tr de mobil operatör mantığıyla yapılıyor, tr eu da 2016da imzalanan gigabit toplum birliğine (adını tam hatırlayamadım) neden katılmadı.

    günümüz çağında geniş band internet kullanıcı başına 200mbps dw /100mbps up olamlı çekirdek bir ailede 4 kişi olduğuna göre daire başı satılan genibant internet min 800mbps dw /400mbps up olmalıdır. zaten eu da 1000/300 1000/600 paketler 50-300tl aralığında değişmektedir türknet bile 1000/150 pkeati 250tl fiyatı tam yazarsınız neyse verebiliyorsa büyük iss ler daha uygun 600/300 1000/500 paketler çıkarmalıdır fiber altyapı için.

    adsl olan yerler bakır sökülerek satılmalı yerine fiber döşenmeli buna hız verilmeli, vdsl olan yerlerse max alabilcekleri hız serbest bırakılmalı eskiyen tamir isteyen yerler fibere çevirilmelidir.

    mobil cephesinde 5g reklamı yapılıp bırakıldı nezaman aktif edilecek ve mb gb la internet satmayı bırakıp insani paketler çıkaracaklar.

    bu iss lerin elemanları mh vsvs neden bilgisiz gerekli eğitimler verilmiyor mu.

    isslerin siteleri haricinde satışın yasaklanması gerekli bence, kapı kapı pazarlamacı gibi internet mi satılır veya forumlarda, bu yüzden mağdurlar oluşmaktadır.

    ayrıca fiyatlandırma da sözde indirim yapılmış gibi gösterip şözleşme cayma ücretini şişirmeyi ne zaman bırakacaklar yurt dışında 2-3-4 yıllık sözleşmelerde fiyat her yıl düşer örnek eski abonelere daha uygun fiyatlar verilir.


    aklıma gelen birkaç soru uygun dilde yazıp sorarsınız makbule geçer.




  • he birde en ufak yoğunlukta tamamen kesilen mobil konuşma acil bir durum deprem vs olduğunda daha büyük sorunlar çıkacaktır buna neden gerekli yatırım ve önlemler alınmıyor.

    ----

    dolar ne zaman eskiden olduğu gibi 1.1tl .1.4tl bandına geri dönecek.
  • ornitolog kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.
  • Ekliyorum notların arasına.

    Yazdıklarınızla alakalı da hocam şahsi görüşlerimi de yazacağım.
  • zaq999 kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam ekledim soru ve önerilerinizi.

    O son sorunun cevabını ben de merak ediyorum
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    bekliyorum
  • TT Fiber konusunda size yazmıştım. Buraya da yazayım.

    İletmenizi rica ettiğim sorum:

    2020 yılı içerisinde Google, Türkiye'ye sunucu açacak şeklinde haberler yapılmıştı. Türk Telekom aboneleri olarak Google ve servislerine Türkiye içerisinden ulaşabilecek miyiz? Gelişmeler hakkında bilgi paylaşabilir misiniz?
  • Tabii hocam, ekliyorum, çok teşekkürler sorunuz için. Başka sorularınız olursa her zaman yazabilirsiniz.
  • sayın Turkcell artık şu fiber modemlerinizi değiştirin, hg253s kullanıyorum 2015 den beri, farklı modemde alamıyorum sizin goygoyunuz yüzünden



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simurg_b -- 7 Haziran 2020; 0:53:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: simurg_b

    sayın Turkcell artık şu fiber modemlerinizi değiştirin, hg253s kullanıyorum 2015 den beri, farklı modemde alamıyorum sizin goygoyunuz yüzünden
    zte modem isteyebilirsiniz
  • simurg_b kullanıcısına yanıt
    Ekliyorum.
  • AKonFire A kullanıcısına yanıt
    musteri hizmetleride modem degisimini yapmıyorlar ariza kaydı alalım diyorlar ama sorun yoksa servis bedelini ödersiniz diyor.wifi çok verimsiz, kablo ile bağlanma durumum maalesef yok,servis elemanıda sorun yok derse bosuna para vericez
  • quote:

    Orijinalden alıntı: simurg_b

    musteri hizmetleride modem degisimini yapmıyorlar ariza kaydı alalım diyorlar ama sorun yoksa servis bedelini ödersiniz diyor.wifi çok verimsiz, kablo ile bağlanma durumum maalesef yok,servis elemanıda sorun yok derse bosuna para vericez
    hocam şikayetvara yazın belki bir şey çıkar
  • ipv6'nın akıbeti ne oldu acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mobil ihaleden kastınız neydi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.