Şimdi Ara

Digitürk yayınlarında dalgalanma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    digitürk yayın kalitesinde sorun yaşıyorum. Özellikle koyu renklerin olduğu bazı yayınlarda çok belirgin olmayan ama bazen de çok can sıkıcı olabilen tv ekranında yatay bazen dikey dalgalar beliriyor. sanki araya parazit sinyal girmesi gibi birşey bu. bununla ilgili digitürk'e mail attım servis geldi. servis elemanına bu sorunu gösterebilmek biraz sıkıntılı oldu, çünkü her yayında her zaman olmuyor. sonrasında bu sorunun tv ile ilgili olabileceğini söyledi. ancak tv'de daha önce turksat izlediğimiz yayınlarda böyle bir sorun yoktu.
    Daha sonra önemli bir şey farkettim. Digitürk'ün 73. kanalında(yatchs sail) gündüzleri mavi zemin üzerinde hoplayan bir kız resmi var. Sabit bir görüntü. o kanalı açtığımızda bu dalgalanmalar gayet net izlenebiliyor. Anlaşılıyor ki bu dalgalanma sorunu tüm yayınlarda - kanallarda var, ancak yayındaki görüntüye göre bazen belirginleşiyor bazen kayboluyor. Ayrıca sinyal seviyesine baktığımda %43 olarak görünüyordu. Ancak servis elemanı bu oranın yeterli olduğunu, sorunun buradan kaynaklanamayacağını söyledi.
    Sonrasında servis elemanı DT-S9100 kutuyu yenisiyle değiştirdi. İlk başta dalgalanma ortadan kalktı. Sonrasında yeniden ortaya çıktı. Sizde de böyle bir sorun oluyor mu? Sorunun kaynağı sizce nedir? ne yapmalıyım?







  • Arkadaşım bahsettiğin cihaz şu Vestel'in cihazı mı?
  • sanırım pace'in cihazından bahsediyor...
  • Bende Pace cihazı var.modeli DT-PHI 9100.Plus cihazı.Bir de Vestel'in giriş paketi ile verdiği lanet makine olan Vestel var.O da 9100.O yüzden sordum.
  • %43 lük sinyal malesef yeterli degildir en ufak ruzgar ciğse ve yagmurda mozaiklenmeler donmalar oluşur..

    ayrıca tv indeki dalgalanmalar scart kablosundan veya tv nin scart girişinden olabilir.. dalgalanma olan kanalı açıp scart kablosunun tv ye takılı olan ucuyla aşagı yukarı oyna bakalım düzelicekmi ?
  • Arkadaşlar cihaz yeni model cihazlardan, altında "pace" yazıyor. scart kablosunu değiştirdim, ayrıca tv'nin diğer scart girişlerini denedim. aynı sorun devam ediyor. Sanırım bu sorun türksat'ın yayın kalitesini digitürk'ten beklememle ilgili. Çünkü bugün gittiğim digitürk bayisinin teşhir standındaki yayında aynı dalgalanmalar vardı, ayrıca sinyal kalitesi de %57'ydi. Satıcı bu dalgalanmaların normal! olduğunu söyledi. Türksat'taki cam gibi net görüntü digitürk'te yok sanırım. tabi insana biraz koyuyor para verip net görüntü elde edememek.
    Bu arada % 43 lük sinyal kalitesi ile yaklaşık 3 aydır donma ve mozaiklenme sorununu en fazla 3-4 kez yaşamışızdır. Bu sinyal kalitesini artırabilmenin bir yolu var mı? Sinyal oranı artarsa acaba daha "net" görüntü elde edebilir miyim? yoksa servis elemanın dediği gibi dalgalanmalar normal! bir durum mu?




  • sinyal kalitesini arttırmanın tek yolu bir uyducu çagırıp ince ayar yaptırmak yada digitürk yetkili servisini çagırıp ince ayar yaptırmak
  • Aynı problem bendede var kutunun markasını bilmiyorum ama üstünde DCR yazıyo bilmiyorum aranızda bu kutuyu kullanan varmı ama dışarda 50 Tl ye satılan markasız kutulardan bile berbat bi görüntüsü var bide görüntü kaybolma problemi var bende bikaç saniye kadar benim 8 aylık bi oğlum var arada kaşla göz arasında televizyonun yanına gidip kutuyu tokatliyo ben problemi buna bağlıyorum ama yinede görüşlerinizi bekliyorum
  • sölediginiz cihazda bu aralar görüntü gidip gelme sorunlarına sık rastlanmakda bugün bu sorunla alakalı tam 5 adet cihaz degişimi yaptım..cocugunuzun cihazı tokatlamasından olabilecegini zannetmiyorum..cihazın miladı dolmuş..servis çagırıp degiştittirmeniz gerekiyo
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.