Şimdi Ara

Diafon arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
12.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Doğru başlık mı bilmiyorum ama yazayım yine de. Apartmanın giriş kapısındaki diğer dairelerin herhangi birinin ziline basıldığı zaman benim dairemin de zili çalıyor. Ev içindeki üniteden kapı otomatiğini açabiliyorum ve dinleme yapabiliyorum.

    Hem ana kapıdaki hem de ev içindeki üniteleri söküp baktım ama herhangi bir kablo çıkması, değmesi falan göremedim. Bu neden olabilir ve çözümü nedir? Konu hakkında yardımcı olabilir misiniz?

    Teşekkürler şimdiden.



  • diafon sistemlerinde asıl işi santral denen genelde iki eliniz büyüklüğündeki cihaz yapar yani beyin budur.fakat ne yazık ki bu santral kutusu pek önemsenmeyip apartmanın su ve nem alacak bi yerine konur ve burada oksitlenme yapıp bazı arızalar vermeye başlar.
    Sizin durumunuzda bundan ötürü olabilir.Bana santralinizin ve diafonunuzun markasını söyleyebilirmisiniz resimde atarsanız iyi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesut.tekci M kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,

    Santral galiba alttaki gibi.

     Diafon arızası
  • Hocam santralde nem vs. su girmesi gibi bişey olmamış oksitlenme vs. yaşanmamış ise bu durum zil panosunda büyük ihtimal olmuş olabilir. Kontrol ettim demiştiniz ama tekrar dikkatli bakmanızı tavsiye ederim dikkatinizden kaçmış olabilir bişeyler.
    Oradada yok ise ve ben bunu kendim halledicem para kaptırmak istemiyorum diyorsanız bu ürünün ve (doğru modelinin) bağlantı şaması oluyor bunu fabrikadan mail yoluyla isteyebilirsiniz sizin falanca yerden ürününüzü aldım içinde bağlantı şeması çıkmadı derseniz gönderirler ikinci bi yol ise şemayı bu marka model ürünü satan elektrikçiden rica edip kılavuzun resmini çekebilirsiniz.
    Bu arada binanız kaç zilli acaba çünkü yüksek sayıda zilli binalarda esktra bi dağıtıcı olur eğer dağıtıcı varsa daha çok ona yoğunlaşmak gerek.
    Şemayı sormamın sebebi bazı marka ürünlerin çalışma prensibinde ufak değişiklikler vardır şema arızanın nerden kaynaklı olduğunu ön plana çıkaran önemli bi etkendir.
    Bağlantı şemasını bulursanız tel vs. yoluyla haberleşerek yapabiliriz. Bu tip ürünlerin servisi arıza tamirinde çalıştım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mesut.tekci M kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yardımlarınız ve ilginiz için teşekkürler. Biraz kendim bi uğraşayım. Olmazsa yaptırırım kafasındayım ben. Bu tip arızalarla uğraşmayı ve yeni şeyler öğrenmeyi seviyorum.

    Binamızda 9 daireye ait ziller var. Santral dışında ekstra bir şey görmedim. 9 zil için dağıtıcı olur mu?
  • Rica ederim ne demek ufacık bi yardımım dokunursa ne mutlu bana.
    9 daireli binada dağıtıcı olmaz.
    Yani işin özü bana böyle bi arıza gelse idi panonun başına geçer ölçü aletimi alır kolaydan zora gitmek için;
    1.Olarak 》 Zil panosuna bakar kısa devre araştırırdım.Yalnız herhangi bir zile basınca sizin zilde çalıyor ise sizin zile basıncada başkasının ki çalmalı böyle bişey varmı diye bi kontrol ederdim. Var ise bu kısa devre sadece panelle sınırlı kalmayıp eve kadar gelen hat içinde de olabilir kablolardan birinin deforme olmasından dolayı bunuda göz ardı etmemek lazım.Eğer yok ise;
    2.Olarak 》 Diafonumu söker karşı komşuma denemek için rica eder onunkiyle benim dairemdekini değiştirirdim.Eğer şimdi sizin zile veya başka zile basınca onunki çalıyorsa sıkıntı diafondadır ve diafona yönelirdim.Eğer sıkıntı hala sizin dairedeyse komşumun diafonunu geri yerine takar benimkinide ondan alırdım. =)
    3. Olarak 》 Başka ihtimal kalmadığının gönül rahatlığı ile santrale yönelirdim. % 50 ihtimalle santral arızaları kapağı açıp devre elemanlarının ve devre kartının iki yüzüne de dikkatlice görsel kontrol yapılarak kendini belli eden arızalar olur. Değilse ölçü aleti ile detaylı kontrole girişilir.
    Kolay gelsin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.